Debate, ki niso vezane na ostala področja...

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe okt 13, 2006 6:42 pm

flegmato je napisal/-a:Joj kak ste vsi nastrojeni :)

Ne da se mi zej vseh citirat, samo naj povem da:
1. Nisem o nobeni vodi govoril
2. Eden je napisal da so krive vse druge pumpe in ne zadn tank iz petrola -> lej, tudi jaz sem tako mislil pa mi je serviser povedal da regulator tlaka "crkne" zaradi zadnjega tanka, največ dveh in se ne obrablja počasi , kot bi si mislil. Ne vem zakaj bi mi lagal
3. Ne napadam petrola, imam pa pravico do svojega mnenja, in verjamem da je petrol imel slab dizl, najbrž(logično bi bilo) pa je ta primadiesel boljši.

..aja, milankregar : brez besed
kljukec: oprosti prijatelj, ni mi treba pojmov razčiščevat, nič ti nočem, meni so tak povedli na servisu, baje da nisem osamljen primer. ne vem zakaj bi petrol sploh komu plačal odškodnino če imajo tak oh in sploh dober diesel. Drugač pa...eh nočem se kregat

Eni na tem forumu se obnašate tak kot da pred ogledalom drk**e, če veste kaj mislim.

Pa brez zamer

LP

1. zamenjaj avto
2. zamenjaj servis
3. če še vedno ne bo pomagalo, prešaltaj na bencin :rofl

Tankat pa lahko tudi v bosno hodiš, če se ti zdi potrebno. ;)

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Pe okt 13, 2006 6:51 pm

milankregar je napisal/-a:1. zamenjaj avto
2. zamenjaj servis
3. če še vedno ne bo pomagalo, prešaltaj na bencin :rofl

Tankat pa lahko tudi v bosno hodiš, če se ti zdi potrebno. ;)

Kak si ti zabaven :roll:
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe okt 13, 2006 7:31 pm

Primadiesel je čistejše gorivo in je tud boljše za avto in pa tudi peni se ne!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Pe okt 13, 2006 10:51 pm

Eni ste tukaj hujši kot stare babe v nedeljo pred cerkvijo po maši! Ja res je Petrol je naredil zaroto proti vsem nam. Umrli bomo...... =I

Dajte no! Eni pa res vse verjamete! :!:
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So okt 14, 2006 2:21 am

Naj mi nekdo dokaže da je ta PRIMADIESEL res nevem kaj, pa bom hodo mogče kdaj spet na Petrol tankat. Jaz ga ziher ne vlijem not. Boli mene k...,če se ne peni. Če pol avto nebo šel tak ko bi mogo. Bom verjetno mel prej doma bencinara, ko pa primadiesel not vlil :lol: :lol: :-P
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop So okt 14, 2006 3:49 pm

petrol že lep cajt meša 5% biodizla v "nafto", pač neke eu eko direktive (verjetno morajo tudi ostali). problem je recimo, ker v mojih navodilih za avto izrecno piše, da se biodizla ne sme tankat notr. ammpak ok, potem še piše, de je tostih 5% brez problema, samo vseenom, mislim, da bi na benc. servisih obvezno morali navest, kaj tankaš v avto, sej je za vsak porizvod, ki ga kupiš ponavadi tako. baje, de se jim na petrolu ni zdelo pomebno tega o biodizlu kam posebej napisat, kako je pri drugih, ne vem (bil je en članek v motorevij al kako že). govorim na pamet, ampak človek lahko spklepa da je v tem novem rožica gorivu še več biodizla notr, kolk je to dobro za vse te pedantne common rail dizle (tdci, hdci ipd), ne vem, upam, da je res, bi pa nekdo enkrat moral to oprenk preverit.
zame osebno največ nardiš za ekologijo, če nardiš tako gorivo, ki ga je čim manj potrebno, se pravi namest 10, avto žre 6l, recimo. teško me bo kdo prepričal, da je zarat recimo tistih5% večje porabe 20% manj izpusta toplogrednih plinov, saj, žvepla itd. eko my ass.
pa še to. dejte rajš spremljat porabo, po mojem ta največ pove o kvaliteti goriva. in če vem povem, da nisem edini, ki recimo nardi tudi do 100km več na tank z ne-potrelovim dizlom (recimo ov zadnje čase, za ostale nisem še prevrejal), vam je najbrž marsikaj jasno. sej je možno, da je vse skupaj en čuden slučaj, pa ravno fašeš kakšen bolj zasvinjano cisterno itd, samo tudi pri mariskom drugem so podobne izkušnje, vsaj po nekaterih pogovorih po še drugih forumih.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So okt 14, 2006 4:44 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Naj mi nekdo dokaže da je ta PRIMADIESEL res nevem kaj, pa bom hodo mogče kdaj spet na Petrol tankat. Jaz ga ziher ne vlijem not. Boli mene k...,če se ne peni. Če pol avto nebo šel tak ko bi mogo. Bom verjetno mel prej doma bencinara, ko pa primadiesel not vlil :lol: :lol: :-P

Zarečenega kruha se največ poje!!! :D

Meni je vseen kaj si mislite-js vozim bencinarja :D :D
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So okt 14, 2006 4:51 pm

izotop je napisal/-a:petrol že lep cajt meša 5% biodizla v "nafto", pač neke eu eko direktive (verjetno morajo tudi ostali). problem je recimo, ker v mojih navodilih za avto izrecno piše, da se biodizla ne sme tankat notr. ammpak ok, potem še piše, de je tostih 5% brez problema, samo vseenom, mislim, da bi na benc. servisih obvezno morali navest, kaj tankaš v avto, sej je za vsak porizvod, ki ga kupiš ponavadi tako. baje, de se jim na petrolu ni zdelo pomebno tega o biodizlu kam posebej napisat, kako je pri drugih, ne vem (bil je en članek v motorevij al kako že). govorim na pamet, ampak človek lahko spklepa da je v tem novem rožica gorivu še več biodizla notr, kolk je to dobro za vse te pedantne common rail dizle (tdci, hdci ipd), ne vem, upam, da je res, bi pa nekdo enkrat moral to oprenk preverit.
zame osebno največ nardiš za ekologijo, če nardiš tako gorivo, ki ga je čim manj potrebno, se pravi namest 10, avto žre 6l, recimo. teško me bo kdo prepričal, da je zarat recimo tistih5% večje porabe 20% manj izpusta toplogrednih plinov, saj, žvepla itd. eko my ass.
pa še to. dejte rajš spremljat porabo, po mojem ta največ pove o kvaliteti goriva. in če vem povem, da nisem edini, ki recimo nardi tudi do 100km več na tank z ne-potrelovim dizlom (recimo ov zadnje čase, za ostale nisem še prevrejal), vam je najbrž marsikaj jasno. sej je možno, da je vse skupaj en čuden slučaj, pa ravno fašeš kakšen bolj zasvinjano cisterno itd, samo tudi pri mariskom drugem so podobne izkušnje, vsaj po nekaterih pogovorih po še drugih forumih.

jst bom s tem tankom k ga mam notr naredu okrog 200km več
a je to prima dizl?
al mam s tem tankom mal bol nežno nogo, pa mal več relacij?
jst mislm da je slednje velik velik bol vrjetn- sam se pa poklapa z novim dizlom :roll:
lp

Uporabniški avatar
GooDieZ
Nov uporabnik

Kraj: tu pa tam

Primadiesel...

Napisal/-a GooDieZ So okt 14, 2006 4:58 pm

Glede deemulzijskih lastnosti lahko samo pritrdim da je primadiesel dosti boljši od prejšnjega dizla ki so ga ponujali na petrolu.
Delam z raznimi gradbenimi stroji - največ z valjarjem ABG 169 Puma (turbo motor) ki dnevno v 10-14 urah porabi od 30-50 litrov goriva (odvisno od terena - klanci, ravnine, delovni gas višji ali nižji čez dan).
Primer pa je sledeč:
- stari petrolov dizl je vezal precej vode, govorim nasplošno za vse črpalke od MB do in po LJ ker tankamo izključno na petrolu (firma + magna... :roll: ). Z tem starim dizlom sem tedensko čistil tud filter za gorivo (mesečno kar zamenjal filter) in praznil kondenzacijski filter ki ločuje/izloča vodo iz goriva. Stroj je občutno izgubljal moč če filtra nisi očistil vsaj na 14 dni, nabralo pa se je tudi par dl. vode v ločevalniku.
Lani teh problemov ni bilo ko smo tankali na OMV-ju.

No zdaj v ponedeljek sem spet zjutraj rutinsko šel pregledat zadevo in na začudenje je bila posoda pod ločevalnikom skoraj prazna (manj kot 0.3dl). To da se primadiesel ne peni smo opazili že prvi dan ko smo ga tankali na bencinskem servisu. Je pa tudi res da stroj pri nižjih obratih - "štandgas" deluje dosti bolj mirno in tišje :tomidelej: , pri delovnem gasu pa ne opazim razlike v moči.
Bomo vidli kaj nam prinašajo nizke temparature ki že počasi padajo proti ničli zjutraj.

Lahko rečem da je ta primadiesel res boljši od starega, vsaj kar zadeva čistost goriva in izgorevanje.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator So okt 14, 2006 5:46 pm

GooDieZ
hvala za vsaj eno pametno pojasnilo o primadieslu!
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne okt 15, 2006 12:36 pm

Mene pa moti druga zadeva.

Sedaj na ročkah priše Primadiesel. Kako bodo pa tujci vedeli kaj je to? Veliko se jih ustavi na črpalki pa ne vejo kaj točit in vsi sprašujejo za eurodizel.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Ne okt 15, 2006 2:13 pm

Mah... Primadiesel, eurodiesel... Diesel piše v vsakem primeru in če drugega ni, pač tankaš to. Sicer pa ja: vprašaš, ne.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne okt 15, 2006 5:46 pm

Evopejci bolj poznajo D2 in eurodizel.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe okt 20, 2006 4:12 am

Po mojih izkušnjah (sprobal primasranje) je zadeva marketinški trik. Manj se peni, to pa je vse. Moji alfici ne paše - hladna mašina je dosti glasnejša kot prej.
Grem nazaj na Agip, da mi ne bo zamerila, ker jo s tako greznico futram. :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe okt 20, 2006 7:03 am

men gre pa na ku*ac, ker zdaj petrol dela reklamo za nekaj, kar so drugi imel že pred 5 leti.... :cry: :roll:
Slika

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe okt 20, 2006 8:24 am

Primadiesel mi je spremenil življenje. Odkar ga uporabljam, je avto poln energije, poskočen, predvsem pa lahko vozim hitro. Pomaga mi pri hitrem speljevanju, okus po hlapih ima veliko boljši in polnejši kot navaden dizel. Vpliva tudi na boljše seksualno življenje, saj imam občutek, da povečuje strast in željo ko slišim prijetnejši ropot motorja,ki veselo rohni zaradi Primadizla. Zdaj ko poznam Primadizlove pozitivne učinke, ga ne spustim več iz rok, predvsem zaradi lepih deklet ki delajo na bližnem petrolu!
Hvala Primadizel.

:cry

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 20, 2006 8:37 am

TommyGun, ti bi bil dober za na top shop za speakera pa reklame snemat hehe :lol: :rofl
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe okt 20, 2006 8:39 am

TommyGun je napisal/-a:Primadiesel mi je spremenil življenje. Odkar ga uporabljam, je avto poln energije, poskočen, predvsem pa lahko vozim hitro. Pomaga mi pri hitrem speljevanju, okus po hlapih ima veliko boljši in polnejši kot navaden dizel. Vpliva tudi na boljše seksualno življenje, saj imam občutek, da povečuje strast in željo ko slišim prijetnejši ropot motorja,ki veselo rohni zaradi Primadizla. Zdaj ko poznam Primadizlove pozitivne učinke, ga ne spustim več iz rok, predvsem zaradi lepih deklet ki delajo na bližnem petrolu!
Hvala Primadizel.

:cry

namesto primadizel napiš omw super 100. al kva je- pa dobiš debato izpred leta ;)

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Pe okt 20, 2006 1:24 pm

A lahk jst v svojega to natankam, ko ze toliko hvalite to gorivo? Bo mi manj porabu? Baje dizli manj porabijo od bencinerjev. Sam je vprasanje ce je ta primadizel tok vsemogoc, da ga tudi moje svecke przgejo?!

LOL
:lol:
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost