comfortably numb je napisal/-a:Se pravi da moram jaz voziti 90 km/h za kamioni, ker moj avto ne gre čez 160, ker se ne morem vključit v promet, ker po prehitevalnem vozijo 180 ????
wtf
jorgeus je napisal/-a:200 po AC, zgled Nemčija itd...kaj pa če bi najprve omogočili POGOJE, ki omogočajo take hitrosti, recimo, da bi imeli 3 pasovne AC v eno smer....Da lahko tudi tisti, ki imajo končno 160 normalno prehitijo tovornjak, ne da bi pri tem bili ogoroženi s strani mladih prepotentnežev ki se jim svet vrti okoli njihovga ******..... Vedno znova me preseneča, kako ljudje vzamejo za vzgled nekaj kar jim ustreza, pomembne faktorje, ki jim ne odgovarjajo pa enostavno spregledajo...
LudiLimun je napisal/-a:comfortably numb je napisal/-a:Se pravi da moram jaz voziti 90 km/h za kamioni, ker moj avto ne gre čez 160, ker se ne morem vključit v promet, ker po prehitevalnem vozijo 180 ????
wtf
![]()
![]()
kamion lohk prehitiš tudi z 130, samo ne v času ko za teboj prpelje en z 180.
podoben primer: na regionalni cesti kolona za kamionom. a greš prehitevat kamion če ga že za teboj en prehiteva? odgovor je DA, če ne znaš pogledat v vzvratno ogledalo! kar ti pa hoče tut pureTNT kle to povedat, da se ne znate razvrščat oz. prehitevat.
LudiLimun je napisal/-a:comfortably numb je napisal/-a:Se pravi da moram jaz voziti 90 km/h za kamioni, ker moj avto ne gre čez 160, ker se ne morem vključit v promet, ker po prehitevalnem vozijo 180 ????
wtf
![]()
![]()
podoben primer: na regionalni cesti kolona za kamionom. a greš prehitevat kamion če ga že za teboj en prehiteva? odgovor je DA, če ne znaš pogledat v vzvratno ogledalo! kar ti pa hoče tut pureTNT kle to povedat, da se ne znate razvrščat oz. prehitevat.
comfortably numb je napisal/-a:jorgeus je napisal/-a:200 po AC, zgled Nemčija itd...kaj pa če bi najprve omogočili POGOJE, ki omogočajo take hitrosti, recimo, da bi imeli 3 pasovne AC v eno smer....Da lahko tudi tisti, ki imajo končno 160 normalno prehitijo tovornjak, ne da bi pri tem bili ogoroženi s strani mladih prepotentnežev ki se jim svet vrti okoli njihovga ******..... Vedno znova me preseneča, kako ljudje vzamejo za vzgled nekaj kar jim ustreza, pomembne faktorje, ki jim ne odgovarjajo pa enostavno spregledajo...
ghandaed je napisal/-a:jorgeus... če bi bilo dovoljeno peljati 250 (hipotetično) bi tisti ki se vključuje v promet tudi to upoštevat, saj bi lahko potem upravičeno pričakoval da se ti tisti bliža s tako hitrostji. Drugače me pa čudi ko vsi toliko javkajo o divjakih... se mi zdi da so tisti, ki vozijo 150+ prava ogrožena vrsta. Sam vozim večinoma od 140 pa do 160 pa me redko kdo vozi hitreje. Tako da tudi za tako vožnjo ne potrebuješ avta z 200 konji. Je zame 140 povsem dovolj
jorgeus je napisal/-a:LudiLimun je napisal/-a:comfortably numb je napisal/-a:Se pravi da moram jaz voziti 90 km/h za kamioni, ker moj avto ne gre čez 160, ker se ne morem vključit v promet, ker po prehitevalnem vozijo 180 ????
wtf
![]()
![]()
Kar se uporabe ogledal tiče se čisto strinjam, vendar če se držimo kot pjanc plota (humor me) pravil, potem SME vsak udeleženec v prometu pričakovati, da se bodo tudi ostali držali pravil. Na tem bazira vse...pravo, zakonodaja, blablabla... Če ti prehitevaš vozilo, najpreve pogledaš v ogledalo in če vidiš, da je nek avto velik kot pikica, predpostaviš, da imaš dovolj časa, da normalno prehitiš vozilo in se vrneš na svoj pas. Problem nastane takrat, ko se ta pikica namesto 130km/h bliža s 254km/h.... Po moje ni treba nadaljevati, kako hitro ta pikica ni več pikica ampak tumor na riti. Zdej pa mi povejte....kaj je to...prehitra vožnja po prehitevalnem ali izsiljevanje? Mislim, da je odgovor jasen. Dokler so pravila taka, se jih spoštuje, da se zmanjša rizičnost zaradi napak nekaterih udeležencev. Ko bodo pogoji ustrezni, se lahko spremenijo tudi pravila.
ghandaed je napisal/-a:jorgeus... če bi bilo dovoljeno peljati 250 (hipotetično) bi tisti ki se vključuje v promet tudi to upoštevat, saj bi lahko potem upravičeno pričakoval da se ti tisti bliža s tako hitrostji. Drugače me pa čudi ko vsi toliko javkajo o divjakih... se mi zdi da so tisti, ki vozijo 150+ prava ogrožena vrsta. Sam vozim večinoma od 140 pa do 160 pa me redko kdo vozi hitreje. Tako da tudi za tako vožnjo ne potrebuješ avta z 200 konji. Je zame 140 povsem dovolj
jorgeus je napisal/-a:ghandaed je napisal/-a:jorgeus... če bi bilo dovoljeno peljati 250 (hipotetično) bi tisti ki se vključuje v promet tudi to upoštevat, saj bi lahko potem upravičeno pričakoval da se ti tisti bliža s tako hitrostji. Drugače me pa čudi ko vsi toliko javkajo o divjakih... se mi zdi da so tisti, ki vozijo 150+ prava ogrožena vrsta. Sam vozim večinoma od 140 pa do 160 pa me redko kdo vozi hitreje. Tako da tudi za tako vožnjo ne potrebuješ avta z 200 konji. Je zame 140 povsem dovolj
Točno to. Ker pa je omejitev 130, potem je samo kmečka logika tista, ki človeku omogoči, da nekaj sekund opazuje hitrost približevanja tiste pikice, da lahko oceni, ali je dovolj časa in prostora za neovirano prehitevanje ali ne. Ravno v tem je problem....če nekdo ne dela po pravilih, ti ne moreš ustrezno reagirati, ker je dogodek nepričakovan. Tako kot nesrečniki v tej nesreči. Nimaš kej. Zato neodobravam nespoštovanja pravil, ker s tem zavestno (ali še huje, nevedoč...teh se je bl za bat) nekoga spraviš v položaj, ki ga lahko stane življenja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov