Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To nov 07, 2006 9:58 am

Se pravi da moram jaz voziti 90 km/h za kamioni, ker moj avto ne gre čez 160, ker se ne morem vključit v promet, ker po prehitevalnem vozijo 180 ????

wtf

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To nov 07, 2006 10:10 am

200 po AC, zgled Nemčija itd...kaj pa če bi najprve omogočili POGOJE, ki omogočajo take hitrosti, recimo, da bi imeli 3 pasovne AC v eno smer....Da lahko tudi tisti, ki imajo končno 160 normalno prehitijo tovornjak, ne da bi pri tem bili ogoroženi s strani mladih prepotentnežev ki se jim svet vrti okoli njihovga ******..... Vedno znova me preseneča, kako ljudje vzamejo za vzgled nekaj kar jim ustreza, pomembne faktorje, ki jim ne odgovarjajo pa enostavno spregledajo...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ To nov 07, 2006 10:16 am

Točno tko, najprej pogoji. Sam predn bo to pr nas izvedeno.... :roll:

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To nov 07, 2006 10:19 am

ma tak počasi se guncajo tile starčki po cestah, pa še tak nimajo cajta da bi pogledli kam je treb zavit in kam se ne sme

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun To nov 07, 2006 10:22 am

comfortably numb je napisal/-a:Se pravi da moram jaz voziti 90 km/h za kamioni, ker moj avto ne gre čez 160, ker se ne morem vključit v promet, ker po prehitevalnem vozijo 180 ????

wtf

:bonk :jao:
kamion lohk prehitiš tudi z 130, samo ne v času ko za teboj prpelje en z 180.

podoben primer: na regionalni cesti kolona za kamionom. a greš prehitevat kamion če ga že za teboj en prehiteva? odgovor je DA, če ne znaš pogledat v vzvratno ogledalo! kar ti pa hoče tut pureTNT kle to povedat, da se ne znate razvrščat oz. prehitevat.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To nov 07, 2006 10:23 am

jorgeus je napisal/-a:200 po AC, zgled Nemčija itd...kaj pa če bi najprve omogočili POGOJE, ki omogočajo take hitrosti, recimo, da bi imeli 3 pasovne AC v eno smer....Da lahko tudi tisti, ki imajo končno 160 normalno prehitijo tovornjak, ne da bi pri tem bili ogoroženi s strani mladih prepotentnežev ki se jim svet vrti okoli njihovga ******..... Vedno znova me preseneča, kako ljudje vzamejo za vzgled nekaj kar jim ustreza, pomembne faktorje, ki jim ne odgovarjajo pa enostavno spregledajo...

:tomidelej:

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To nov 07, 2006 10:25 am

LudiLimun je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:Se pravi da moram jaz voziti 90 km/h za kamioni, ker moj avto ne gre čez 160, ker se ne morem vključit v promet, ker po prehitevalnem vozijo 180 ????

wtf

podoben primer: na regionalni cesti kolona za kamionom. a greš prehitevat kamion če ga že za teboj en prehiteva? odgovor je DA, če ne znaš pogledat v vzvratno ogledalo! kar ti pa hoče tut pureTNT kle to povedat, da se ne znate razvrščat oz. prehitevat.

sej skoz letijo 160-170... ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 07, 2006 10:31 am

Nemške avtoceste imajo 75cm asfalta(gledal discovery o gradnji nemših avtocest), naše pa 15. Zato tut njihove ceste nimajo jam in nimajo kolesnic tako kot naše. Po nekaterih avtocestah je že s težkim terencem težko vozit v kolesnicah, kaj šele s kakim lahkim avtom, ki ga premetava sem in tja.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi To nov 07, 2006 10:34 am

LudiLimun je napisal/-a:

wtf

Kar se uporabe ogledal tiče se čisto strinjam, vendar če se držimo kot pjanc plota (humor me) pravil, potem SME vsak udeleženec v prometu pričakovati, da se bodo tudi ostali držali pravil. Na tem bazira vse...pravo, zakonodaja, blablabla... Če ti prehitevaš vozilo, najpreve pogledaš v ogledalo in če vidiš, da je nek avto velik kot pikica, predpostaviš, da imaš dovolj časa, da normalno prehitiš vozilo in se vrneš na svoj pas. Problem nastane takrat, ko se ta pikica namesto 130km/h bliža s 254km/h.... Po moje ni treba nadaljevati, kako hitro ta pikica ni več pikica ampak tumor na riti. Zdej pa mi povejte....kaj je to...prehitra vožnja po prehitevalnem ali izsiljevanje? Mislim, da je odgovor jasen. Dokler so pravila taka, se jih spoštuje, da se zmanjša rizičnost zaradi napak nekaterih udeležencev. Ko bodo pogoji ustrezni, se lahko spremenijo tudi pravila.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN To nov 07, 2006 10:40 am

comfortably numb je napisal/-a:sej skoz letijo 160-170... ;)

Jaz se peljem po avtocesti od Šempetra do Maribora in nazaj vsaj 2x na teden, pa me pri 150km/h prehitita kvečjemu dva... Kdo skoz leti 160-170? :shock:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To nov 07, 2006 10:44 am

Joj, mi je žal da sem sploh začel o tem, očitno si morm kupt avto z 200 konji...

in and out

lp

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To nov 07, 2006 10:45 am

comfortably numb je napisal/-a:
jorgeus je napisal/-a:200 po AC, zgled Nemčija itd...kaj pa če bi najprve omogočili POGOJE, ki omogočajo take hitrosti, recimo, da bi imeli 3 pasovne AC v eno smer....Da lahko tudi tisti, ki imajo končno 160 normalno prehitijo tovornjak, ne da bi pri tem bili ogoroženi s strani mladih prepotentnežev ki se jim svet vrti okoli njihovga ******..... Vedno znova me preseneča, kako ljudje vzamejo za vzgled nekaj kar jim ustreza, pomembne faktorje, ki jim ne odgovarjajo pa enostavno spregledajo...

:tomidelej:

Žal tudi ustrezna infrastuktura (beri 3 pasovne avtoceste) pri nas verjetno ne bi pomagale k temu, da bi promet tekel bolj gladko.

Veliko vozim v tujini in opažam, da je npr. tudi v angliji, kjer je kultura (vožnje, da
se razumemo) na bistveno višjem nivoju, na avtocesti kaos - na tripasovnicah je ponavadi najhitrejši pas najpočasnejši. Vedno se pač najde nekdo, ki mu je na najhitrejšem pasu dovolj da se pelje po omejitvi - 112 kmh, v parih minutah se zgodi, da se promet na skrajnem desnem pasu pomika s 70-80kmh, na ostalih dveh pa hitreje.
Isti problem opažam tudi drugod po evropi - francija, nemčija, italija... Ljudje se pač
ne umikajo - če je avtocesta prazna ali polna - nihče noče vozit po najpočasnejšem pasu.
Tudi v sloveniji imamo nekaj odsekov avtocest, kjer so tripasovnice. Pa se nihče (
razen mogoče kakšnega kamiona, pa še ti ne vsi), ne spomni, da bi zavil na skrajno desni pas, ko je ta prazen. Klasičen primer je tunel po dgolovcem, kjer vsi presrani vozijo po srednjem pasu 60, ostali pa po skrajno levem še bolj pressrani prehitevajo
s 65 kmh. In potem smo tisti, ki se neovirano skušamo peljati vsaj 80-90, divjaki!

Jebat ga, vsi bomo mogl v naših glavah še nekaj stvari pošlihtat, da bomo to zloglasno
kulturo vožnje spravl na mal višji nivo.
Lep dan!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To nov 07, 2006 10:56 am

jorgeus... če bi bilo dovoljeno peljati 250 (hipotetično) bi tisti ki se vključuje v promet tudi to upoštevat, saj bi lahko potem upravičeno pričakoval da se ti tisti bliža s tako hitrostji. Drugače me pa čudi ko vsi toliko javkajo o divjakih... se mi zdi da so tisti, ki vozijo 150+ prava ogrožena vrsta. Sam vozim večinoma od 140 pa do 160 pa me redko kdo vozi hitreje. Tako da tudi za tako vožnjo ne potrebuješ avta z 200 konji. Je zame 140 povsem dovolj :)

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To nov 07, 2006 10:57 am

ghandaed je napisal/-a:jorgeus... če bi bilo dovoljeno peljati 250 (hipotetično) bi tisti ki se vključuje v promet tudi to upoštevat, saj bi lahko potem upravičeno pričakoval da se ti tisti bliža s tako hitrostji. Drugače me pa čudi ko vsi toliko javkajo o divjakih... se mi zdi da so tisti, ki vozijo 150+ prava ogrožena vrsta. Sam vozim večinoma od 140 pa do 160 pa me redko kdo vozi hitreje. Tako da tudi za tako vožnjo ne potrebuješ avta z 200 konji. Je zame 140 povsem dovolj :)

ja tko ste ogroženi kot tudi silvo plut...

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun To nov 07, 2006 10:59 am

jorgeus je napisal/-a:
LudiLimun je napisal/-a:

wtf

Kar se uporabe ogledal tiče se čisto strinjam, vendar če se držimo kot pjanc plota (humor me) pravil, potem SME vsak udeleženec v prometu pričakovati, da se bodo tudi ostali držali pravil. Na tem bazira vse...pravo, zakonodaja, blablabla... Če ti prehitevaš vozilo, najpreve pogledaš v ogledalo in če vidiš, da je nek avto velik kot pikica, predpostaviš, da imaš dovolj časa, da normalno prehitiš vozilo in se vrneš na svoj pas. Problem nastane takrat, ko se ta pikica namesto 130km/h bliža s 254km/h.... Po moje ni treba nadaljevati, kako hitro ta pikica ni več pikica ampak tumor na riti. Zdej pa mi povejte....kaj je to...prehitra vožnja po prehitevalnem ali izsiljevanje? Mislim, da je odgovor jasen. Dokler so pravila taka, se jih spoštuje, da se zmanjša rizičnost zaradi napak nekaterih udeležencev. Ko bodo pogoji ustrezni, se lahko spremenijo tudi pravila.

Se strinjam s tabo, da bi blo v tem primeru porblem prehitra vožnja... ampak če greš ti prehitevat k je avto v vzvratnem ogledalu še mala pikca, ma un uzadej cajt prbremzat (res mala pikca)... jst sm meu u tem mojmu pisanju u misli predvsem voznike k grejo prehitevat, k je avto s 245 v vzratnem ogledalu že tumor na riti... v tem primeru gre pa za moje pojme več kot očitno za izsiljevanje

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti To nov 07, 2006 11:00 am

naj dodam pa še jst svoje
se vozim iz maribora proti kopru, vožnja poteka v dokaj normalnem stanju razen sunkov vetre nakar pridem v 1 trojanski predor in mi budala z avdijem sili u rit prehitevat začnem kamion (z varnostne razdalje) in gre ta mimo mene po prometnem pasu in prem mano zapelje na prehitevalni pas in prejhiti kamion. Vozil pa sm 110-120 kamion 80. Več pa tko al tko ni priporočljivo v tunelu in še radarji so postavljeni. Ta đek z avdijem ki pa je šel mimo mene je mel u števcu sigurno več kot 130-150km/h, vsi vozijo z normalno hitrostjo nakar se najde taka budala, tko da tudi na prometni pas se nisem moral vrniti.

Zanimivo je bilo tudi ko pridem u Ljubljano, kjer 75% ljudi sploh neve da imajo žmigavce-smerokaze na avtih in vsi imajo grozno silo in morejo prehiteti en avto in takoj za tem na zaviralni pas in pri prvem izhodu wn in vse brez žmigavcev, pa tud izsiljevati prednost?! To v Sloveniji postaja prava bolezen kaj še uporaba le teh na rondojih pa še bi lohko našteval,...

Nism nevem kako dober voznik vendar kar delajo nekateri je prava katastrofa.
Pa tudi polkrožno obračanje na avtocesti če je delalo ženski slabo zakaj pa ni upočasnila vožnje in se ustavila na odstavnem pasu če je že taka nuja (lohko se zgovarja da je bila luna :P? samo so umrli še nedolžni ljudje :cry:

Malo off topica, samo mi včasi zavre kri k videm kaj se dogaja okol mene.
Fiat Stilo 1.9 JTD

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi To nov 07, 2006 11:05 am

ghandaed je napisal/-a:jorgeus... če bi bilo dovoljeno peljati 250 (hipotetično) bi tisti ki se vključuje v promet tudi to upoštevat, saj bi lahko potem upravičeno pričakoval da se ti tisti bliža s tako hitrostji. Drugače me pa čudi ko vsi toliko javkajo o divjakih... se mi zdi da so tisti, ki vozijo 150+ prava ogrožena vrsta. Sam vozim večinoma od 140 pa do 160 pa me redko kdo vozi hitreje. Tako da tudi za tako vožnjo ne potrebuješ avta z 200 konji. Je zame 140 povsem dovolj :)

Točno to. Ker pa je omejitev 130, potem je samo kmečka logika tista, ki človeku omogoči, da nekaj sekund opazuje hitrost približevanja tiste pikice, da lahko oceni, ali je dovolj časa in prostora za neovirano prehitevanje ali ne. Ravno v tem je problem....če nekdo ne dela po pravilih, ti ne moreš ustrezno reagirati, ker je dogodek nepričakovan. Tako kot nesrečniki v tej nesreči. Nimaš kej. Zato neodobravam nespoštovanja pravil, ker s tem zavestno (ali še huje, nevedoč...teh se je bl za bat) nekoga spraviš v položaj, ki ga lahko stane življenja.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To nov 07, 2006 11:08 am

ne s*** z 245km/h omejitev je še zmeri 130 pa če vozš 150 je dost hitr za vsazga, itak prideš čez celo slovenijo v 2 urah...
Če pa mislš vozt 245 maš pa zato grobnik, mobikrog, nordschleife pa tam dirkej...

lp

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To nov 07, 2006 11:14 am

jorgeus je napisal/-a:

Točno to. Ker pa je omejitev 130, potem je samo kmečka logika tista, ki človeku omogoči, da nekaj sekund opazuje hitrost približevanja tiste pikice, da lahko oceni, ali je dovolj časa in prostora za neovirano prehitevanje ali ne. Ravno v tem je problem....če nekdo ne dela po pravilih, ti ne moreš ustrezno reagirati, ker je dogodek nepričakovan. Tako kot nesrečniki v tej nesreči. Nimaš kej. Zato neodobravam nespoštovanja pravil, ker s tem zavestno (ali še huje, nevedoč...teh se je bl za bat) nekoga spraviš v položaj, ki ga lahko stane življenja.

Odlično, tu se torej strinjava. Tudi jaz načeloma ne odobravam kršenja predpisov in zato spoštujem vsakega, ki po prehitevalnem pasu ne želi vozit več kot 130, ali 90 po magistralki. Bi pa morali biti predpisi malo drugačni. Ma okoli tega je že vse povedal PureTNT.

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 To nov 07, 2006 11:29 am

Mislim kako taki sploh dajo izpit :roll: :roll: :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov