Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 14, 2006 3:04 pm

js telefoniram, smo mel tud celourne pogovore med voznjo, pisanje smsm med voznjo mi je tak stalna rutina, vglavnem vem da to ni prav, sam kaj čmo, tak sem se navadu in tudi sam opazam da mi kdaj pa kdaj zmanjka kaka roka za voznjo :D ampak ponavadi ko telefoniram vozim dosti bolj pocasi in ne prehitevam toliko, kot ce ne telefoniram.

p.s dosti bolj pocasi pri meni pomeni da se vsaj takrat priblizno drzim omejitev.

Sam se vedno je boljse telefonirati, kot biti pijan, zaspan zadrogiran ipd..takrat se sele ne zavedas dejanj in tudi ne zmores pravilno reagirati, če je potrebno, pri telefoniranju p alahko.

Sicer je še veliko drugih stvari nevarnih med voznjo, npr preoblacanje ( oz slacenje bunde), iskanje cd po predalih, iskanje raznih stvari po zadnjem sedezu ipd..in če dobr razmislim, js vse to in še več počnem med vožnjo :shock: ..ni čudno, da se nekateri izogibajo vožnje z mano :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To nov 14, 2006 3:18 pm

eeem, človek, ki se pogovarja po telefonu je bolj nevaren za volanom, kot človek, ki je pijan ;) vsaj tako so raziskave pokazale..

lp
Slika

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters To nov 14, 2006 3:24 pm

eclipse_R je napisal/-a:eeem, človek, ki se pogovarja po telefonu je bolj nevaren za volanom, kot človek, ki je pijan ;) vsaj tako so raziskave pokazale..

lp

no, ne govori neumnosti, da te ne bo kdo slišal... :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To nov 14, 2006 3:28 pm

eclipse_R je napisal/-a:eeem, človek, ki se pogovarja po telefonu je bolj nevaren za volanom, kot človek, ki je pijan ;) vsaj tako so raziskave pokazale..

lp

človek , ki ima 0,7 promila v krvi NI pijan ampak ima samo zmansano sposobnost zaznavanja in reagiranja, PRIBLIZNO podobno kot če telefoniras ( seveda so tu razlike od človeka do človeka, eni so navajeni vozit pijani, eni so pa pač že po naravi tak smotani, da komi volan obvladajo ;) , ), ampak PIJAN človek, se ne more primerjat z nekom, ki telefonira. NIkoli in nikdar...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To nov 14, 2006 5:25 pm

ku*c, reku sm glede na raziskave.. sicer pa glede na to, da 90% ljudi dnevno sprejme vsaj en klic v avtu tut to ni razveseljujoče.. pa kako se lohk tolažiš s tem, da pa "bolje telefonirat, kot pa vozit pijan" ipd.

Ubij nekoga, pol pa sodniku reč: "bolje to, kot pa da sem vrgel bombo v Mercator v soboto dopoldne" ;)

lp
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To nov 14, 2006 5:38 pm

eclipse_R je napisal/-a:ku*c, reku sm glede na raziskave.. sicer pa glede na to, da 90% ljudi dnevno sprejme vsaj en klic v avtu tut to ni razveseljujoče.. pa kako se lohk tolažiš s tem, da pa "bolje telefonirat, kot pa vozit pijan" ipd.

Ubij nekoga, pol pa sodniku reč: "bolje to, kot pa da sem vrgel bombo v Mercator v soboto dopoldne" ;)

lp

lahk se tolazim, ker sam telefoniran v avtu ( verjetn preveč), pa se mi ne zdi da bi ravno nekaj ogrozal sebe in druge, medtem ko pijani šoferji jih ogrozajo ( sam niti blizu avta ne stopim, če kaj spijem, tud če čisto malo).

kar se pa mercatorja tiče, vrjetn je res boljs da enega ubiješ kot pa več sto ljudi...pa čepravje to mercator :D

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To nov 14, 2006 6:17 pm

GM je napisal/-a:Najprej glede same reklame: Se res ne oglasite, če vam med seksom zazvoni telefon?
Jaz se. A je kaj narobe z mano :shock:

Ja, s tabo je nekaj HUDO narobe :bonk pa s tvojo gospodično tudi, ker te še naprej gleda, ko to delaš :ue
Mene pa na GSM skoraj ne boš dobil če sem doma imam pač domači telefon za doma, GSM imam pri sebi izključno samo takrat, ko me ni doma.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 14, 2006 7:40 pm

speedfreak je napisal/-a:js telefoniram, smo mel tud celourne pogovore med voznjo, pisanje smsm med voznjo mi je tak stalna rutina, vglavnem vem da to ni prav, sam kaj čmo, tak sem se navadu ...

speedfreak je napisal/-a:lahk se tolazim, ker sam telefoniran v avtu ( verjetn preveč), pa se mi ne zdi da bi ravno nekaj ogrozal sebe in druge, medtem ko pijani šoferji jih ogrozajo ( sam niti blizu avta ne stopim, če kaj spijem, tud če čisto malo).

kar se pa mercatorja tiče, vrjetn je res boljs da enega ubiješ kot pa več sto ljudi...pa čepravje to mercator :D

To so, odkar se je končala F1 (in prepiri FA/MS) najbolj "low IQ" posti, ki poleg tega lepo pokažejo , da sploh ne veš, kaj je odgovornost. Vsaj tiho bodi kot polit cucek, če že počneš take bolane in ne zagovarjaj sebe in takega početja, ki je dokazano "igranje z varnostjo" - tudi drugih na cesti!

Dobro bi tudi bilo, da se odločiš, ali je ali ni prav (je ali ni nevarno). Če si lahko nehat sesat materino mleko (saj si bil tudi na to navajen?), lahko poskusiš tudi to, kar preverjeno (vsak zase in pri drugih lahko to preveri, tudi raziskave obstajajo) povečuje nevarnost, ne glede na to, da šele takrat zmoreš vozit po omejitvah (tudi po mestnih uličicah?). Vse vrste ljudi so, kar pa ne pomeni, da so vsi pametni, resni in odgovorni, žal. Razmisli malo.
lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To nov 14, 2006 8:50 pm

esem je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:js telefoniram, smo mel tud celourne pogovore med voznjo, pisanje smsm med voznjo mi je tak stalna rutina, vglavnem vem da to ni prav, sam kaj čmo, tak sem se navadu ...

speedfreak je napisal/-a:lahk se tolazim, ker sam telefoniran v avtu ( verjetn preveč), pa se mi ne zdi da bi ravno nekaj ogrozal sebe in druge, medtem ko pijani šoferji jih ogrozajo ( sam niti blizu avta ne stopim, če kaj spijem, tud če čisto malo).

To so, odkar se je končala F1 (in prepiri FA/MS) najbolj "low IQ" posti, ki poleg tega lepo pokažejo , da sploh ne veš, kaj je odgovornost. Vsaj tiho bodi kot polit cucek, če že počneš take bolane in ne zagovarjaj sebe in takega početja, ki je dokazano "igranje z varnostjo" - tudi drugih na cesti!

Dobro bi tudi bilo, da se odločiš, ali je ali ni prav (je ali ni nevarno). Če si lahko nehat sesat materino mleko (saj si bil tudi na to navajen?), lahko poskusiš tudi to, kar preverjeno (vsak zase in pri drugih lahko to preveri, tudi raziskave obstajajo) povečuje nevarnost, ne glede na to, da šele takrat zmoreš vozit po omejitvah (tudi po mestnih uličicah?). Vse vrste ljudi so, kar pa ne pomeni, da so vsi pametni, resni in odgovorni, žal. Razmisli malo.
lp

prvo kot prvo, a sm js koga žalil kot žališ ti mene?
drugo kot drugo, kdo si ti da boš obsojal MOJE obnašanje v prometu? Kokr vem svoje položnice plačujem sam.
3. A sva mejbi skup ovce ali kako drugo živino skup pasla, da lahko presodiš, da se ne zavedam odgovornosti? Se je popolnoma, v 8 in več letih voznje sem marsikaj dozivel, velikokrat bil na robu smrti oz nesreče a NIKOLI zaradi telefoniranja med voznjo, prav pogosto pa zarad pijanih, zadetih bebastih kretenov, ki bi jih bilo treba spravit s ceste za vedno ( pa velika večina od njih sploh ni vozila prehitro :!: )

zagovarjam sebe ne, ker VEM da to ni prav, ampak jebat ga že 8 let vozim kot vozim in do zdaj sem še nekak živ, kolk dolg pa še bom pa nimam pojma pa me boli falus ker lahko jutri zjutraj se kdo zakanta vame pa crknem, ne da bi telefoniral.

ne mislim nehat telefonirat med voznjo ok, vem da ni prav, vem pa tudi, kot sem ze napisal da so se velik večje napake, ki jih delam (o) med voznjo, kot je samo telefoniranje.

pa še za konc, mati me nikoli ni dojila, zato se nikoli nisem rabil odvajat od tega. Verjetno je pa tudi to razlog da ne prenesem, da kdo sodi o mojih dejanjih, če me ne pozna in se ni nikli vozil z mano.
Za razliko od večine tu gor, priznam da nisem popoln voznik, da delam bedarije po cesti, in se tega zavedam...vrjemi, da kljub vsemu, se ljudje, ko se navadijo moje voznje, pocutijo varne in mi zaupajo med voznjo ok?

Po omejitvah pa vozim samo v strnjenih naseljih kjer je res nevarno vozit več, včasih pa je tudi omejitev preveč..po AC in drugje se pa vozim kokr mi pač paše in razmere dopuščajo, vsekakor se nikoli po suhi pregledni cesti z omejitvijo 90 ne cincam 70!

edit: a si ti mejbi kak psihič al pa sociolog po izobrazbi, sem glih včeraj razmisljal o tvojih postih in priznam da mas zanimiv način pisanja in razmisljanja ampak tokrat si ga tok mim useku da kr boli, pa žalitev ala low IQ in podobno ne mislim prenašat.Lp

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To nov 14, 2006 9:06 pm

ti pa tvoj IQ v vsakem drugem odgovoru je že prav otročji, verjetno maš svojga zmerjenega, le pazi, da te ne ukradejo. :rofl

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To nov 14, 2006 9:10 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:ti pa tvoj IQ v vsakem drugem odgovoru je že prav otročji, verjetno maš svojga zmerjenega, le pazi, da te ne ukradejo. :rofl

Mam zmerjenega jap...sej sva še vedno pr IQ ;) . Pa sobo mam pod alarmom tk da ni panike, škoda me je za ta kruti, hladni nespametni svet :P :P

GM
Nov uporabnik

Napisal/-a GM To nov 14, 2006 10:10 pm

reber je napisal/-a:
GM je napisal/-a:Najprej glede same reklame: Se res ne oglasite, če vam med seksom zazvoni telefon?
Jaz se. A je kaj narobe z mano :shock:

Ja, s tabo je nekaj HUDO narobe :bonk pa s tvojo gospodično tudi, ker te še naprej gleda, ko to delaš :ue
Mene pa na GSM skoraj ne boš dobil če sem doma imam pač domači telefon za doma, GSM imam pri sebi izključno samo takrat, ko me ni doma.

Zdaj si to tako napisal kot da je to vsak dan.

Dejansko se je zgodilo le enkrat ali dvakrat. Če telefon zvoni se pač oglasim ker ne morem poslušat, da bi zvonil v nedogled.

Kaj pa storiš če zazvoni domači telefon?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To nov 14, 2006 10:19 pm

pač daš potiho :roll: in je potem mir...

kaj pa je to domači telefon? :lol: mi ga mamo za prah nabirat, itak noben ne kliče na njega, če pa že ga itak ne slišim...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber To nov 14, 2006 10:26 pm

Za delo in biznis imam svojo številko, telefon pa je v delavnici in ga v stanovanjski del hiše ne slišim, v stanovanju se pa v glavnem žena oglaša na to številko ... telefon pa se v spalnici ne sliši, ker imamo pri nas radi mir, ko ležimo, spimo ali kaj drugega počnemo, predvsem pa kadar smo pri mizi, telefon ignoriramo. Pri današnji tehniki in prikazih številk je možno poklicat nazaj, to menda veš. Ja gsm pa doma nimam pri sebi, mi je odveč, če ga slišim ga slišim, če pa ne se pa ne sekiram.

Opažam, da je večina folka obremenjena s telefoni, povsod ga vlačijo s sabo, ko zleze iz avta vidiš da imajo v rokah ključe in telefon, mogoče še denarnico če ni v žepu, pa gredo na pijačko ali malico. Telefon mora biti obvezno na mizi, da se lahko takoj oglasijo, ko zazvoni. Oglašanje na telefon kadar je nekdo poleg, sploh pa pri jedi, se mi zdi skrajno nekulturno in neotesano. Žal to počne veliko ljudi. Toliko o kulturi.
Pravijo da ima še pes pri jedi rad mir, očitno se nekateri cenijo manj kot pes :roll:

GM
Nov uporabnik

Napisal/-a GM To nov 14, 2006 10:52 pm

reber je napisal/-a: telefon pa se v spalnici ne sliši

Vedno seksaš v spalnici? :twisted:

Sem en tistih, ki imajo telefon vedno pri sebi ja. Imam samo en telefon za delo, biznis, privat in osebne zadeve (sorry sm mogu).
Nisem zelo iskana oseba, tako da mi telefon izven delovnika zvoni mogoče 2x na dan in se ga zato ne spomnim izklopit ko hočem mir (saj me itak ne bo noben klical).

Ti vedno izklopiš telefon ko ješ, greš na wc,...

Kot sem že napisal se mi je to zgodilo le 2x in obakrat sem se oglasil (itak te zmoti že ko zazvoni). A noben filmov ne gleda ko zazvoni telefon ob postelji se vedno oglasijo :D.

To da folk zmeče vse iz žepov ko se vsedejo za mizo se zdi pa tudi meni skrajno neumno. Očitno radi pokažejo svoj telefon, kaj vozijo in polnost denarnice.

LP, Grega

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 14, 2006 11:22 pm

GM je napisal/-a:
reber je napisal/-a: telefon pa se v spalnici ne sliši

Vedno seksaš v spalnici? :twisted:

Sem en tistih, ki imajo telefon vedno pri sebi ja. Imam samo en telefon za delo, biznis, privat in osebne zadeve (sorry sm mogu).
Nisem zelo iskana oseba, tako da mi telefon izven delovnika zvoni mogoče 2x na dan in se ga zato ne spomnim izklopit ko hočem mir (saj me itak ne bo noben klical).

Ti vedno izklopiš telefon ko ješ, greš na wc,...

Kot sem že napisal se mi je to zgodilo le 2x in obakrat sem se oglasil (itak te zmoti že ko zazvoni). A noben filmov ne gleda ko zazvoni telefon ob postelji se vedno oglasijo :D.

To da folk zmeče vse iz žepov ko se vsedejo za mizo se zdi pa tudi meni skrajno neumno. Očitno radi pokažejo svoj telefon, kaj vozijo in polnost denarnice.

LP, Grega

se oglasš pa pač rečeš da nimaš cajta
sam to ni point jambota
vprašanje je ali med seksom telefoniraš
torej ne samo da se oglasiš kot si ti ''citiral''
je pa to velka razlika ;)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To nov 14, 2006 11:24 pm

Nekaterih pa res ne bi bilo dobro srečat na cesti

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Sr nov 15, 2006 8:13 am

Ugotovila sem, da sem na cesti dosti bolj nevarna, ko menjam CD-je v radiu kot takrat, ko telefoniram :P

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Sr nov 15, 2006 8:15 am

speedfreak je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:ti pa tvoj IQ v vsakem drugem odgovoru je že prav otročji, verjetno maš svojga zmerjenega, le pazi, da te ne ukradejo. :rofl

Mam zmerjenega jap...sej sva še vedno pr IQ ;) . Pa sobo mam pod alarmom tk da ni panike, škoda me je za ta kruti, hladni nespametni svet :P :P

Kje ti spiš, da te ne ukradejo :twisted: :P

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Sr nov 15, 2006 9:14 am

Kam je zašla tema :?: no, pa to še splon ni noben problem, raje se vprašajmo, kam je zašlo naše življenje, naš način življenja :?: vsi nekam bezljamo, hitimo, hočemo biti dosegljivi, smo sužnji sodobnega življenja, se sploh kdo še zmore ali zna osvoboditi tega jarma :?: posiljevanje z reklamami, posiljevanje z dosegljivostjo, kronično pomanjkanje časa, ... le kam to pelje? ali se nismo včasih imeli veliko bolje, ko tega brezglavega bezljanja ni bilo, ko mobitelov še ni bilo, ko nismo tako hiteli, ko smo imeli še čas za drug drugega, ko smo se še osebno družili? danes pa se dužimo samo še preko komunikacije, še malo pa bo še sex potekal na podoben način ... si želite tega :?: prav gotovo :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov