Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To nov 21, 2006 8:45 am

Ni se ti treba ustavljati, pač ga snemaš in potem pošlješ na Dars in policiji sam itak ne bojo nč nardili, na avto pa nalimaš na veliko nalepko; "avto opremljen z video sistemom" in to nalepko tudi posnameš, da ti pol kšn ne teži :lol:

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To nov 21, 2006 8:49 am

Če je kartica mlajša od 7 let. Greš na dars in ti glede na to kok je stara povrnejo en del denarja. Pa kar maš na računu ti dajo nazaj oz prestavijo na novo kartico. Če pa je starejša od 7 let. Pa lohk greš po denar, ki ga maš na računu kartico pa vržeš stran.

(Jst sem hotu zamenjat baterijo. Pa sem prklopu kartico na sekondarno napajanje in zamenju baterijo. Ampak ni delala. In pridem na abc in je napisalo kr en error ( ni napisalo,da ni kredita ampak prov error. ) Pol je pa darsovc z mojo kartico skakal okol antene pa se čudi kaj je zdej to. Jst sem se pa mal neumnega delu :)

border_
Novinec

Napisal/-a border_ To nov 21, 2006 8:59 am

Aha.... kartica drzi do 7 let... potlej pa lahko le vstran.... zanimivo je to, da ko sm vprasal onega tam na rampi mi je reku, da samo baterijo zamenjamo, ki stane jurja... ampak s emi je zdelo, da je mal za lase prvlecena izjava...

border_
Novinec

Napisal/-a border_ To nov 21, 2006 9:01 am

Za vse tiste, ki zelite spremljati svoje stanje in kje vse se vase ljubice vozjo po Slovniji, ko si od vas posodijo avto... 8)

tukaj: http://www.popabc.si/?mod=abc/abclogin

border_
Novinec

Napisal/-a border_ To nov 21, 2006 9:36 am

ABC CARD tudi za tovorna vozila.kmalu....

http://www.dars.si/doc/pdf/Avtoceste10.pdf

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton To nov 21, 2006 9:52 am

Bor je napisal/-a:Jst sem hotu zamenjat baterijo. Pa sem prklopu kartico na sekondarno napajanje in zamenju baterijo. Ampak ni delala. In pridem na abc in je napisalo kr en error ( ni napisalo,da ni kredita ampak prov error. Pol je pa darsovc z mojo kartico skakal okol antene pa se čudi kaj je zdej to. Jst sem se pa mal neumnega delu :)

:D Čist isto sm jst nardil. Zdj pa izpisuje TAG ERROR. Pri starih karticah je problem, če med menjavo baterije ne obdržiš napajanja kartice, saj so ključni podatki zapisani v RAMu :x

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 21, 2006 10:17 am

Ja ampak kartico ti zamenjajo samo na bazi v Ljubljani... Jaz pa sem iz MB saj niso normalni.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To nov 21, 2006 10:32 am

shelton je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:Jst sem hotu zamenjat baterijo. Pa sem prklopu kartico na sekondarno napajanje in zamenju baterijo. Ampak ni delala. In pridem na abc in je napisalo kr en error ( ni napisalo,da ni kredita ampak prov error. Pol je pa darsovc z mojo kartico skakal okol antene pa se čudi kaj je zdej to. Jst sem se pa mal neumnega delu :)

:D Čist isto sm jst nardil. Zdj pa izpisuje TAG ERROR. Pri starih karticah je problem, če med menjavo baterije ne obdržiš napajanja kartice, saj so ključni podatki zapisani v RAMu :x

Ja sej jst sem priklopu dodatno napajanje pa mu vseen neki ni blo jasno. Je pa isto napisalo TAG ERROR. :) Razen, če je bla baterija že prej tok prazna, da je zgubu podatke. :(

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To nov 21, 2006 10:37 am

Moja je mela prej še 0,7 V napetosti ter je celo delala na cestninski, če si jo res približal čitalcu.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To nov 21, 2006 11:09 am

xandrej je napisal/-a:Ja ampak kartico ti zamenjajo samo na bazi v Ljubljani... Jaz pa sem iz MB saj niso normalni.

Lahko jo pustiš na bilokeri cestninski postaji pa ti oni poslejo pol novo.
Slika

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To nov 21, 2006 11:17 am

Tud men so rekl, da jo lahko zamenjaš po celi Sloveniji in ne samo v Ljubljani. Drugače pa je sedež DARSa v Celju ;)

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara To nov 21, 2006 11:49 am

Bor je napisal/-a:
Tamara je napisal/-a:
vorteks je napisal/-a:
pa se mi naj prbije v rit! naslednjič bom to ziher naredu!

Carji ste. zarad klošarjev boste riskiral in/ali razbil avto... pa še odškodnino za vrat pokasiral... nevem gdo je tle večji socialc, tist k se šverca za 500 sit, al vi "bremzarji" k cilate na mal večje vsote...

btw: jaz se ne švercam, sam tole bremzanje se mi zdi lame...delite kar hočte :roll:

Veš kaj, če lahko jst plačam 500 SIT, lahko tut on!!!

Tipično Slovenjsko. Če men krava crkne naj pa še sosedu. :roll:

In kdo si ti, da boš lovila neplačnike? A se ti ne zdi, da so za to pristojni darsovci in policija.
V končni fazi pa se j teb nič ne ukrade.

Ne vidim sicer poante v tvojem citiranju mojega posta, ampak ok!
Naj bo tipično slovensko, ampak veš kaj, tudi jaz zaslužim tistih 500 SIT, tako kot "šlepar" in tako kot bi on imel za pivo bi imela tudi jaz, sori. Nisem škrt, ne podpiram pa takih oslarij!!!!! Aja, pa jaz bremzala ne bi, ker mi je vseeno škoda mojega avta.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To nov 21, 2006 12:16 pm

Hja, jst bi šeu zlo počasi skozi, pa kar bi blo, bi blo, žlajfau pa ne bi, ker se mi ne da pol se jebat z zavarovalnico, pa to, pa ono...Kartice nimam, ker grem premalokrat v LJ, da bi se mi izplačalo, pa tudi šlepal se nisem niti enkrat, pa imam izpit 8 let.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC To nov 21, 2006 12:55 pm

peroa je napisal/-a:Potem se snema slabo, ker če bi se dobro, bi dotični osebki za vsak "drive thorugh" dobili mastno položnico na dom.

Snema se že dobro .. ampak za te neplacnike se darsu itak j**e ... kdo bo pa gledal 24/7 oni trak?Ce oni na kombinirani stezi vidi da se je kdo slepal naj bi poklical vodjo izmene da dalje ureja ... samo tu not je dost studentov, ki jim dol visi ce bo dars zasluzo 2-3 jurje na dan majn zarai takih, pa tud redno zaposleni nimajo cisto nic od tega da bi javljali take primere .. ajt najdejo se kaki zagrizeni ampak takih je malo.
Ko pa bo spoklao na abc stezi pa bo tisti trak kr fajn dokazno gradivo da je nekdo namensko bremzal da bi zajebal za njim vozečega.
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To nov 21, 2006 1:15 pm

Če se pelješ 40 ali pa 30 skozi ABC se ne bo nobeden pošlepal skozi, sicer pa v primeru da vidiš, da se ti nekdo lepi za rit, pelješ skozi ABC 10 na uro.

Mimogrede, trajanje kartice je 7 let in to ve sistem, ne glede na stanje baterije, saj sistem dobro ve, kdaj je bila kartica vključena v sistem. To je čisto nategovanje, lahko menjaš baterijo kakor hočeš, pa bo po 7 letih error. Je pa notri čisto običajna litijeva 3V baterija.

Cimpi je napisal/-a:Heh lol adijo ne fausija eni ste res posrani :=) ... sn enkrat probal pa to pa nikomu nista ni blo zabremzaj mi pa bi te ves kaj ;) pa se tozo pa bi bil jaz na boljsem ;)

A si siguren, a se greva, ti zabremzam, se mi nalimaš v rit, jaz te na gobec, ti me tožiš, jaz te pa fentam, potem boš pa vidu kdo bo na boljšem. A ti k boš 2m nižje, al pa jaz, ko bom čez 2 leti ali pa še prej vn pršu... ker se mi bo bolj splačal bit v brezplačnem stanovanju, kokr pa teb tožbo plačevat. Mislim, tožu bi, pa kriv si :ue
Saj ne d bi ti jaz to naredil, ampak predstavljaj si, da lahko naletiš na hujšega in bolj norega od sebe.
Sicer pa, jaz nikoli na polno ne bremzam, ker se mi zdi neumno imet stolčen avto. Bolj elegantno je lepo počasi zmanjšati hitrost in to kar precej, lahko tudi ustaviti, lepo počasi, lahko tudi izstopite iz avta in tistemu zadaj poveste kar mu gre :P
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To nov 21, 2006 1:19 pm

Ne vem, če je kartica časovno vezana, saj sem zasledil primere, ko so si ljudje sami zamenjali baterijo, pa je kartica delala normalno naprej. Pri meni je delovala če si jo dovolj približal, ob menjavi baterije pa izpiše error. Tko, da tistih 7 let nima ravno povezave.

Znotraj ohišja kartice je 3V litijeva baterija CR3032 z lotnimi priključki.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC To nov 21, 2006 1:22 pm

@reber
Uuuuuu me je ze strah, s tabo pa se ni za špilat.Samo mores se zavedat ko se boš spuščal v take situacije ... vedno se najde nekdo ko je bol fukjen od tebe , pa ko se mu bol j**e za vse ...
Sicer pa si pomoje itak samo na internetu glasn, v zivo pa nupas niti pisknit kaj sele da bi koga na gobec zazgal ali pa celo spravil 2m pod zemlo.
Slika

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To nov 21, 2006 2:39 pm

CockroaC je napisal/-a:@reber
Uuuuuu me je ze strah, s tabo pa se ni za špilat.Samo mores se zavedat ko se boš spuščal v take situacije ... vedno se najde nekdo ko je bol fukjen od tebe , pa ko se mu bol j**e za vse ...
Sicer pa si pomoje itak samo na internetu glasn, v zivo pa nupas niti pisknit kaj sele da bi koga na gobec zazgal ali pa celo spravil 2m pod zemlo.

in to da upaš nekoga na gobec vzgat al pa pod zemlo spravit pa dokazuje pravega moškega. saj svercanje cez abc je glih tak prekrsek kot ostali prekrski. če ga ti odobravas vredu, js ga ne. pa čeprav počnem prekrske, a to ni prav.
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC To nov 21, 2006 4:06 pm

Glej jaz se ne svercam na abc-ju in ne tolcem ljudi na gobec. Samo zdi se mi pa idiotsko da eni grejo namerno nekoga v drek potisnit samo zato ker je on bolse skoz priso ko on.
Slika

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To nov 21, 2006 4:56 pm

e tu se pa strinjam s teboj. tega tudi jas neom nikoli razumel. tudi jas se ne svercam čez abc in ga tudi ne uporabljam.sem bo malo na predelih AC kjer je cestnina.
lep dan
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov