Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Pe dec 15, 2006 9:24 pm

sonček jst srčno upam, da ne bo nekoč pisalo umrl član avtomobilizma.com
Dj razmišljaj z glavo in ne divjaj ker lahko ubiješ tudi nedolžnega s tvojim divjanjem! Težko je potem imeti nekoga celo življenje na vesti, če si človek seveda, še težje pa bi bilo tvojim staršem, če...

Zamisli se malo nad seboj!

PS: tudi drugim svetujem vozite kolikor se da po omejitvah in nikoli ne sedite pod vplivom substanc za volan!!! Sj taxi je poceni še posebej če vas je več v družbi; avto bo že počakal do jutri na parkirišču!!!

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO Pe dec 15, 2006 9:25 pm

Sam obravnavat bi mogl tko stvari. V avto se usedeš, da nekam prideš... to je prevozno sredstvo...
Ne pa da greš dirkat po cest (od kraja do kraja, pa se še po možnosti štopaš) al pa izzivat druge voznike...

-BERTONE-
Novinec

Re: Trenja- nesreče

Napisal/-a -BERTONE- Pe dec 15, 2006 10:33 pm

pele je napisal/-a:Kazni so visoke, če pa nimaš denarja ti enostavo začasno odvzamejo avto (dokler ne plačaš).

A da je v avstriji tako, no tako bi bilo tudi fajn če bi bilo pri nas, vsakemu norcu bi samo enkrat vzeli avto potem dam pa roko v ogenj da tisti norec nebi več delal pizdarij po cestah ali vozil pjan.
Včeraj pri trenjih mi je šlo najbol na živce to kako so nekateri skoz ponavljali da stroga kazen ni rešitev proti nesrečam, jaz pa mislim da je, samo dovolj stroga kazen mora bit. Večina ki mora enkrat plačat za kazen 100k sit ali več in ki ni ravno bogataš, po tej kazni vozi drugače, bolje, bolj previdno.
Samo pri nas je problem tudi v zanikrnih postopkih, pač nekdo dobi kazen, potem pa se tisti pritoži in počne vse(kar mu dam prav, naj se vsak znajde po svoje, kriva je pač država ker ima luknje v postopkih) kar se da, da potem tisto vseskupaj propade od kazni.
Zakaj nebi res bilo tako kot v avstriji, da bi ti po določenem času neplačane kazni preprosto zaplenili avto. Pa ni važno če potem tisti se nebi mogel več vozit v službo in preživljat svoje družine, ker vsakemu bi se to naredilo samo enkrat, po tistem bi v naselju vozil 40 in ne 50. Ljudje smo tako narejeni da dokler gre to izkoriščamo, ko pač ugotovimo da si s tistim naredimo preveč škode tistega več ne delamo.
Potem pa Kizmič vsakokrat nabija eno in isto, da bi že v vrtcih začeli vzagajt in nevem kaj še vse, pa dejte no, jas se spomnim da ko sem še jaz hodil v vrtec je tudi ene parkrat prišel kak policaj in nekaj nalagal o prometu in to, samo vsak 18 let str mulec ko dobi enkrat izpit in svoj avto, se mora zavedat, da če bo delal pizdarije da bo lahko delal samo za kazni, dijaki in študentje pa itak nimajo kej dosti keša zato norci v teh letih res lahko delajo samo za to, razn uni k jim ateki kupijo audije in bmwje unim pa že ateki plačajo in jim plačujejo cel lajf.
Zadnjič spremenil -BERTONE-, dne Pe dec 15, 2006 10:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe dec 15, 2006 10:36 pm

cossy je napisal/-a:
Nasty je napisal/-a:cossy;
na tvoje vprašanje si odgovoril že sam v zadnjem odstavku svojega komentarja. Toda še enkrat. Če si "ti" (ne mislim nikogar osebno) "trd v glavo", ne pomaga nobena kazen, zakonodaja in ne vem kaj še vse. Najprej moraš razčistiti pri sebi, da moraš peljati 60km/h, če je omejitev 60km/h in ne 158km/h. Ne glede na cesto. Lahko je kazen 20000 EUR, pa če si tup, boš peljal 158 km/h. Zakaj? Vprašaj sebe.

.

zakaj 158km/h dobro vprašanje kr sm si za voljo svojega živlenja vložil veliko denarja v podvozje in zavore beri na vseh štirih kolesih dvojni prisilno hlajeni diski kar posledično pomeni da se jaz iz 160km/h ustavim v isti razdalji kot voznik nekega povprecnega avtomobila pri hitrosti 60km/h ;)

No, zarad takih norcev se pa dogajajo nesreče. Miško, nič ti ne pomagajo dvojni prisilno hlajeni diski, če maš pa reakcijski čas okol ene sekunde z diski al pa brez.
Zdaj pa lepo kalkulator v roke, pa začni računat s kok na uro bi ti (s svojimi prisilno hlajenimi diski pa nevemžečem) zbil zajca, psa , otroka pri 158 na uro, medtem ko bi se povprečen avto za šalo ustavil do psa, zajca, otroka, če vozi 60 na uro.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe dec 15, 2006 10:45 pm

imilet1 je napisal/-a:sonček jst srčno upam, da ne bo nekoč pisalo umrl član avtomobilizma.com
Dj razmišljaj z glavo in ne divjaj ker lahko ubiješ tudi nedolžnega s tvojim divjanjem! Težko je potem imeti nekoga celo življenje na vesti, če si človek seveda, še težje pa bi bilo tvojim staršem, če...

PS: tudi drugim svetujem vozite kolikor se da po omejitvah in nikoli ne sedite pod vplivom substanc za volan!!! Sj taxi je poceni še posebej če vas je več v družbi; avto bo že počakal do jutri na parkirišču!!!

Pa človel če bi ti bil po več kot 3h na dan v avtu se ti bi že tud mešal. Iz roke ti lahko povem, da bi skoraj lahko mižal med vožnjo pa bi še zmer pršu na colj(hec). Jest obvladam to ne da bom zdej govoru da se mi pa ne more to zgodit. Tud moja preteklost je precej drugačna saj sem že kar nekaj avto premenal.....pa veste eni ljublaj. so tok antitalenti v vožnji.

Imlet tok se pa že zavedam kje lahko tok avto dejansko gre.
Zadnjič spremenil sonček, dne Pe dec 15, 2006 10:50 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe dec 15, 2006 10:47 pm

Zgoraj opisani primerek je dokaz, da bi morali vsi vozniki h Küzmiču na trening varne vožnje (beri treznjenje).
Tista njegova primerjava med hitrostjo 30 in 50 na uro je v živo, ko dejansko sediš v avtu še mnogo šokantnejša, kot če jo samo slišiš.

No in na koncu nadaljevalnega tečaja je še zaviranje v ovinku. Blagem ovinku, tak ovinek speljem v real life z 80 za šalo. Pri zaviranju v ovinku je bila hitrost 60. Je prekleto težko ne podret kegljev. Z 80 jih podreš ko keks.

No in na koncu nas Küzmič postroji, pa reče "Vi ste vsak dan na cesti po 8 ur, to pomeni, da ste top klasa voznikov, pa še ne spravite skupaj ene boge vaje" To te strezni, vam rečem

Küzmič že 15 let trobi, volan držat petnajst do treh, nogo na sklopki, pa še tisoč stvari, ki bi jih moral učit v avtošolah, pa jih ne. Kandidati še vedno dobivajo minus pike zarad noge na sklopki, do nedavnega so jih pa za volan 15 do treh. Vsak kandidat bi se moral soočiti s primerjavo zavornih poti pri različnih hitrostih. Sam ne, dokler bodo sedel tam taki kot je un trot iz sveta za preventivo, se ne bo premaknilo nič.
Prvo kot prvo moramo pa vsi v svojih glavah poštimat. Pa še to,18 letni mulc nima kej iskat v 150 konjskem BMWju.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe dec 15, 2006 10:49 pm

sonček je napisal/-a:
imilet1 je napisal/-a:sonček jst srčno upam, da ne bo nekoč pisalo umrl član avtomobilizma.com

Pa človel če bi ti bil po več kot 3h na dan v avtu se ti bi že tud mešal. Iz roke ti lahko povem, da bi skoraj lahko mižal med vožnjo pa bi še zmer pršu na colj(hec). Jest obvladam to ne da bom zdej govoru da se mi pa ne more to zgodit. Tud moja preteklost je precej drugačna saj sem že kar nekaj avto premenal.....pa veste eni ljublaj. so tok antitalenti v vožnji.

Pejt h Kuzmiču, te bo malo streznil.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe dec 15, 2006 10:59 pm

Višje kazni za hitrost so čista bedarija zame.Že zdej so dost velike.
Najprej naj čisto prepovejo alkohol za volanom potem pa nej se spravlajo nad hitrost.
Sem 100% da je popolnoma trezna oseba bolj zanesljiva tudi če vozi čez omejitev (ampak da seveda ne pretirava),kakor en ki ima 0.5 pa gre po omejitvi ali pa celo manj.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Pe dec 15, 2006 11:02 pm

alkohol popolnoma ukiniti s e pravi 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe dec 15, 2006 11:03 pm

Dokler lahko nekdo kot je na primer oče od moje bivše sošolke ki je povzroči hudo prometko nesrečo v kateri so tisti na drugi strani imel ogromno srečo da so preživeli, napihal je preko 2 promila alkohola, in seveda šel se samo domov streznit. Da taka oseba še kdaj dobi dovoljenje za vožnjo vozila mi ni jasno.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Pe dec 15, 2006 11:07 pm

jest bi povzročitelje nesreče ali pa voznike pod alkoholom... kaznoval denarno.. ter teden dela v soči.. z najhujšimi primeri
pol bi folk mal k seb začel prhajat ;)

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So dec 16, 2006 12:10 am

lepo in prav. Toda pri tem si pozabil na en, zelo pomemben faktor. Človeka. :!: Torej sebe. ;) Upoštevati pa je potrebno še kaj drugega, ne samo prisilno hlajene diske. Ravno zaradi takih zaverovancev v sebe, se dogajajo take nesreče. Ki mislijo(te), da so(ste) vsemogočni. Žalostno, kako razmišljaš.

fora je da mam izpit 5 let za seboj 300.000prevoženih kilometrov in še zdaleč vem da ne znam obladat avta v piko, ampak v avto tapru vložim da dela tip top, drugič nikol ne pijem k vozim , tretjič za enkrat še nism mu prometne nesreče da bi koga poškodoval ali kar koli poškodoval, s tem da mislim z svojo glavo in ga v naseljih nikol ne pulim ampak vozim po omejitvah avto pritisnem samo tak kjer je stvar 100% varna, in zadnjič ne se delat preveč anglčkov vsi ste ga kdaj prtisnli sam z leti ugotavlam da skoz manj

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 16, 2006 12:35 am

cossy je napisal/-a:
lepo in prav. Toda pri tem si pozabil na en, zelo pomemben faktor. Človeka. :!: Torej sebe. ;) Upoštevati pa je potrebno še kaj drugega, ne samo prisilno hlajene diske. Ravno zaradi takih zaverovancev v sebe, se dogajajo take nesreče. Ki mislijo(te), da so(ste) vsemogočni. Žalostno, kako razmišljaš.

fora je da mam izpit 5 let za seboj 300.000prevoženih kilometrov in še zdaleč vem da ne znam obladat avta v piko, ampak v avto tapru vložim da dela tip top, drugič nikol ne pijem k vozim , tretjič za enkrat še nism mu prometne nesreče da bi koga poškodoval ali kar koli poškodoval, s tem da mislim z svojo glavo in ga v naseljih nikol ne pulim ampak vozim po omejitvah avto pritisnem samo tak kjer je stvar 100% varna, in zadnjič ne se delat preveč anglčkov vsi ste ga kdaj prtisnli sam z leti ugotavlam da skoz manj

Cossy, zamočil si. To o poti ustavljanja pri 60 in 158 je znanje matematike iz nižjih razredov osnovne šole. In ti si tu pogrnil. Verjamem, da imaš lahko najboljše zavore na planetu in da si boljši kot MS (ali FA), prosim pa te, da verjameš tudi nam ostalim na cesti, ki smo malce zaskrbljeni zaradi tebi podobnih voznikov s tebi podobnim znanjem matematike. Nismo angelčki in ravno zato smo še bolj zaskrbljeni. Reakcije se ne nanašajo na hitrost in dvojne diske, ampak izključno na tvoje prepričanje o lastnem znanju matematike. Boš priznal to, da je enačenje zavorne poti 60 in 158 ena velika napaka, povzročena zaradi pretirane želje po hvaljenju lastnih zavor? Da nas bo manj strah?

PS Pa oprosti, če ob takih napakah malce podvomim še o ostalih znanjih.
lp, hudiček

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 16, 2006 12:47 am

Dirkališče bi sicer naredilo nekaj, a gotovo pri manj kot 5% "divjakov". Pri nekaterih bi naredilo celo več škode, domnevam. Ceste bi ostale praktično enako drkališče. To je samo oddaljevanje od resnejših rešitev.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So dec 16, 2006 7:02 am

cossy;
če imaš 5 let izpit in 300.000km, to še ni garancija, da lahko delaš po cesti, to kar delaš. Jaz imam izpit približno 20 let in prevoženega še nekaj več, kot ti, pa moram priznati, da ga včasih userjem na cesti - nenamerno. Kljub temu, da zelo pazim. Tudi jaz sem v tvojih letih vozil hitreje, kot je to določal zakon. Dokler sem delal škodo samo na plehu, sploh nisem razmišljal o morebitnih posledicah (priznam, nismo imeli denarnih težav). Ko pa sem jo enkrat fasal, da so me odpeljali na urgenco, sem se pa zelo, zelo zamislil. Takrat ugotoviš, da nisi nesmrten. Če nimaš pošlihtano v glavi, ti vse to nič ne pomaga. Pa če je naselje ali ne. 100% stvari ni. Tega bi se moral ti, kot (predvidevam) poklicni voznik ali trgovski potnik zavedati. Seveda nisem angelček. Ko boš odrasel (v glavi), boš na stvari (tudi na dogajanje na cesti) začel gledati iz popolnoma drugega zornega kota.
Mislim, da si eden "izmed kandidatov", ki bi moral, če ne drugega samo na obisk v Center Soča.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix So dec 16, 2006 7:42 am

Glede dirkalisca.
Ali res mislite, da bi si lokalni vaški divjaki upali na dirkalisce? Tja, kjer je glavno merilo znanja štoparica in kjer njihovo bahanje za sankom ne zdrzi vec? Ne bi, saj tam ti "junaki" pogrnejo na celi crti.
Ne verjamete?
Pred leti smo imeli nakaj takih prepotentnezev v moto klubu. Za sankom so bili vsi hitri in polni zgodb, kako vozijo po kolenu s tristo na uro. Ko je jim spomladi Grobnik pokazal kruto resnico in so se vozili 10..., 15 sekund na krog slabse od nas, je bilo veselice konec. Toda ali mislite, da jih je to streznilo? Nop, le lokal so zamenjali, po cestah pa še zdaj vozijo "v nulo".

Vecina avtomobilistov/motoristov, ki si zelimo dirkalisce, vozimo po cestah v okviru predpisov, saj vemo kaj prinasa hitrost in kako dolgo traja preden se ustavis, ko gre kaj narobe.
Največ nesrec se zgodi zaradi prepotentnega obnasanja in dokazovanja pred drugimi, precenjevanja svojih sposobnosti in nepoznavanja fizikalnih zakonov. Alkohol pa temu doda piko na i.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So dec 16, 2006 8:08 am

če imaš 5 let izpit in 300.000km, to še ni garancija, da lahko delaš po cesti, to kar delaš. Jaz imam izpit približno 20 let in prevoženega še nekaj več, kot ti, pa moram priznati, da ga včasih userjem na cesti - nenamerno. Kljub temu, da zelo pazim. Tudi jaz sem v tvojih letih vozil hitreje, kot je to določal zakon. Dokler sem delal škodo samo na plehu, sploh nisem razmišljal o morebitnih posledicah (priznam, nismo imeli denarnih težav). Ko pa sem jo enkrat fasal, da so me odpeljali na urgenco, sem se pa zelo, zelo zamislil. Takrat ugotoviš, da nisi nesmrten. Če nimaš pošlihtano v glavi, ti vse to nič ne pomaga. Pa če je naselje ali ne. 100% stvari ni. Tega bi se moral ti, kot (predvidevam) poklicni voznik ali trgovski potnik zavedati. Seveda nisem angelček. Ko boš odrasel (v glavi), boš na stvari (tudi na dogajanje na cesti) začel gledati iz popolnoma drugega zornega kota.
Mislim, da si eden "izmed kandidatov", ki bi moral, če ne drugega samo na obisk v Center Soča.

moja služba se ne nanoša v nabeni od teh smeri in med službo nardim mogoče 10k kilometrov letno ampak pustimo to

zgleda pa da več kot očitno sm idin na forumu k kdaj pa kdaj preveč stop po gasu in krši zakon, kar pomeni da v primeru ko mi bo spodneslo in se bom do smrti razsul na slovenskih cestah ne bo več ljudi k kdaj kršijo zakon

lepo da ste vsi vzorni vozniki in nikol ne prekoračite hitrosti mislm da bi se vsi lahko mal zamisli ker zaenkrat še nism srečal osebe ki nebi kdaj u živlenju prekoraćila hitrosti

kremenček
Nov uporabnik

Napisal/-a kremenček So dec 16, 2006 9:05 am

Halo!
Službeno sem velik na cesti. Prišel sem do spoznanja da smo Slovenci:
-BALKANCI
-KRETENI
-FALIRANCI
-ALKOHOLIKI
-NARKOMANI
-NEOBZIRNI
PREPOTENTNI
Dokler tega ne bomo sami pri sebi poštimali, bo črna kronika polna. Ne glede na kazni, policijo in Žlendra. Precej sem se vozil po Nemčiji in Nizozemskem. Pejte pogledat kako tam vozijo.Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost