Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Sr feb 07, 2007 2:09 pm

Zdj sm zmenjen z sodnim izvedencem da pregleda avto. DJ Rider-ja najprej sm se hotu lepo zment. Na konc pa vidm da se nimaš kej lepo ment-sam po grbi pa šraufi dokler ne bo dobr. Drgač pa vrjem, sm tok jezn da bi najraj ke prletu pa razstrelu tisto njihovo pisarno na nazorjevi... Pa res je avto za 10 mio al pa za 3mio. sam moj dnar je glih tok vredn k od kšnga direktorja, še težje do njega pridm!!!

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Sr feb 07, 2007 2:19 pm

bergkamp je napisal/-a:Pa res je avto za 10 mio al pa za 3mio. sam moj dnar je glih tok vredn k od kšnga direktorja, še težje do njega pridm!!!

mja, ampak njegovga je več, ni važna kvaliteta dnarja ampak kvantiteta :twisted: :D

drugač pa upam, da bo tale sodni izvedenc obrodil kakšne sadove ;)
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Napisal/-a bergkamp Sr feb 07, 2007 2:32 pm

Jz tut ;) Nej se vam ob tem zahvalim za pomoč in za mnenja. RES HVALA

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr feb 07, 2007 4:35 pm

Pismo men je prov dbest drgač, k vem da če kej fuka karkol na mojmu avtu, pač si zrihtam nek en rablen del al pa aftermarket in ga zamenjam sam. Če je zahtevno delo pač nardiva s kakim kolegom. Res lažje živet, kot pa da si odvisen od enih avtohiš in njihovih superduper servisov.

Lih zdj mi je nitro stopil sprednji del auspuha (pomoje je en var znotrej katalizatorja spustu) in se jest odločim da bom dal narest nov izpuh. Pač standard - fi60, prehodne lonce, nč posebnga. Pa pridem do enih auspuharjev, k mi je par folka predlagal. Ej tolk so kompliciral, pa tok se jim je vidl da delajo sam serijske avte da sm sam debel gledal. No ko mi je pa zračunal, da bo cev+2 lonca 400eur (navadna železna varjanta) sm se pa sam pr seb nasmejal pa spokal. No na srečo mam zelo dobre prjatle in mi bo g.modri naredu auspuh rostfrei tko k se zagre in bomo spet naprej hodili z nasmeškom po svetu.

Tele fabrke so polne enih šefov servisov, delovnih nalogov, problemov z garancijo, največjo možno komplikacijo izvedbe (da pride več dela, ki je po 50eur na uro) in še bi lahko našteval. Ma kej k*** gleda vse.

Dohtar dela 6 letn faks pa 6 let specializacije pa te še zajeba, kva te pol en kmet za pisalno mizo z 6-besednim znanjem o celem motorju nau. :?
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Sr feb 07, 2007 5:54 pm

hehe so mi sporočili da z avtom več kot toliko ne more bit kej narobe.če neki škrta v menjalniku to še ne pomni da je menjalnik zjeban. lahko pa je to njegovo delovanje.ne smeš pozabit da si kupil avto nižjega cenovnega razreda in posledično ne moreš pričakovat da bo laufal kot bmw za 20mil. ker nekateri pravijo da to škrtanje v menjalniku ni nič kaj posebnega za pežoje. torej si še veno siguren da je kej narobe z avtom in ne z tabo?
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Napisal/-a bergkamp Sr feb 07, 2007 6:05 pm

Z mano ni nč narobe. Sm klicu na 2 Peugeot servisa povsod so rekl da so menjalniki glasni škrtat pa ne bi smel pod nobenim pogojem. Poleg tega zakaj so pol razdiral pa vse živo menjal če nimam prov? Še to dons sm pršu z modrega leva blatnik so mi že drugič štrihal pa spet narobe poštrihal. tko da je zdej lev blatnik z vrati vred temnejši k ostalo. Jz nevem. Mam tako srečo da vsak osu k se avta dotakne piz***** nardi. nevem.brez besed...

smart4
Nov uporabnik

Napisal/-a smart4 Sr feb 07, 2007 6:32 pm

Takšne podobne izkušnje so me pripeljale, da kupijem in servisiram avtomoile v Avstriji.
Tam še nisem imel težav z uveljavljanjem garancije in servisom.
Tam so še tolk dobri, da so mi šipo, ki sem jo razbil na poti v Avstrijo zamenjali pod garancijo (pa sem bil sam kriv).

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Sr feb 07, 2007 6:33 pm

za drugič boš vedel. sam da naslednji avto ne bo kakšen clio in podobno.francoze pusti tam kjer so!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr feb 07, 2007 6:36 pm

bergkamp je napisal/-a:Z mano ni nč narobe. Sm klicu na 2 Peugeot servisa povsod so rekl da so menjalniki glasni škrtat pa ne bi smel pod nobenim pogojem. Poleg tega zakaj so pol razdiral pa vse živo menjal če nimam prov? Še to dons sm pršu z modrega leva blatnik so mi že drugič štrihal pa spet narobe poštrihal. tko da je zdej lev blatnik z vrati vred temnejši k ostalo. Jz nevem. Mam tako srečo da vsak osu k se avta dotakne piz***** nardi. nevem.brez besed...

Teb škrta zato k maš sinhron v pizdi.
Slika

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr feb 07, 2007 10:15 pm

prebral sem cel tvoj post in probleme z menjalnikom... Pa ni čudno, da so menjali že skoraj vse sinhrone pa še kar škrta? Napisal si, da je bilo nekaj s sklopko narobe na začetku... Vse to malo tudi po čudni sklopki smrdi, se ne morejo kar vse brzine škrtat... tu s sklopko nekaj ne štima in ne odvaja dobro...

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Napisal/-a bergkamp Sr feb 07, 2007 10:24 pm

peters je napisal/-a:prebral sem cel tvoj post in probleme z menjalnikom... Pa ni čudno, da so menjali že skoraj vse sinhrone pa še kar škrta? Napisal si, da je bilo nekaj s sklopko narobe na začetku... Vse to malo tudi po čudni sklopki smrdi, se ne morejo kar vse brzine škrtat... tu s sklopko nekaj ne štima in ne odvaja dobro...

Ja. Jz sm jih opozarju od samga začetka da je verjetno slopka kriva, ker so se ti problemi začel ko so jo menjali. Samo na Vrhniki je biv vodja servisa prov pametn da nemogoče da bi oni sklopko narobe naštimal. Vzrok je pa verjetno ravno to. Kot si rekel sklopka ne odvaja dobro zato se posledično kvari menjalnik.

Uporabniški avatar
simon1
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a simon1 Če feb 08, 2007 12:31 pm

:roll: :roll: No ja..vseeno se tukaj z nekaterimi izjavami ne morem strinjat kot naprimer da te drugače gledajo če imaš avto za 2miljona al pa takega za 10mil.!! :roll:
Vsaj na tem servisu nimam teh izkušenj in so do vseeh enako prijazni..kak pa je drugot pa nevem oz. me niti ne zanima!! :)
Mam dva kolega ki sta kupila tukaj tudi Peugeota in sta zlo zadovoljna..en si je kupo 206ko 2004 letnikz minimalno prevoženih ta drugo kolega pa dobi novo 207ko z čist novim BMWjevim motorjem.. :)

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Napisal/-a bergkamp Pe feb 09, 2007 12:44 am

Pomoje pa da te drugač gledajo. Lej ne narobe razumet. Jz ne pravm da so vsi peugeoti zanič-jaz sem mev pač smolo, pa tut to verjamem da če bi biv avto takoj popavljen tako kotje treba dons ne bi tega pisu. Tko da velik je odvisn kakšn servis maš, jz pravm hvalabogu da si zadovoljen.

Uporabniški avatar
simon1
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a simon1 Pe feb 09, 2007 1:08 pm

bergkamp je napisal/-a:Pomoje pa da te drugač gledajo. Lej ne narobe razumet. Jz ne pravm da so vsi peugeoti zanič-jaz sem mev pač smolo, pa tut to verjamem da če bi biv avto takoj popavljen tako kotje treba dons ne bi tega pisu. Tko da velik je odvisn kakšn servis maš, jz pravm hvalabogu da si zadovoljen.

Hahaha :D ..naslov teme je že tak Peugeot-kriminal!! :/:o:/

Mogoče jih pa res samo kriminalci vozimo!!?? :wink:

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe feb 09, 2007 1:13 pm

simon1 je napisal/-a:Hahaha :D ..naslov teme je že tak Peugeot-kriminal!! :/:o:/

Mogoče jih pa res samo kriminalci vozimo!!?? :wink:

Prevečkrat Ronina gledal? :P
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Napisal/-a bergkamp Pe feb 09, 2007 4:37 pm

Evo. Glih pršu iz LJ. Avto je pregledu sodni izvedenec in bo napisal poročilo za tržno inšepkcijo. Drgač pa. Peugeot Slovenije pa je kriminal na n-to potenco...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe feb 09, 2007 4:59 pm

Ok, sam fantje, dejmo se vseeno zadržati komentarjev a.ka da je zdaj peugeot ali fiat ali renault ali karkoli sranje.
Krive so slabe AH in ne proizvajalec.

Jaz imam zelo lep primer dveh okvar, ki ji na treh pooblaščenih (!!!) servisih niso znali niti prav detektirati; kaj šele odpraviti:

a) puščala mi je volanska letev in posledično mi je "škripalo" ko sem obračal volan na mestu (očitno je pumpa "sesala" zrak). Prvi servis mi je menjal nekaj malega pri kolesu. Ja, res je imel malo lufta, ampak to ni nič odpravilo. Pripeljal nazaj, model trdil da je normalno da tako škripa. Servis B. Nič narobe, vse v redu. Takrat je bilo že tako hudo da sem moral dolivat. Servis C bi menjal servo pumpo..kar se mi je zdelo čudno, ker je bilo okoli pumpe vse suho.
Na koncu sem peljal na servis D, kjer sem reku da jim pustim avto in naj naredijo kar hočejo, ampak da hočem do konca dneva vedet točno diagnozo. Sem bil malo "hud" in omenil da me na konkurenci nategujejo in da pričakujem da bodo boljši. Čez eno uro so me klicali da pušča volanska letev (in potem se je popravilo).

b) nehal mi je delat alarm. Tokrat 2 servisa. Prvi: alarm ni renaultov, to je naknadna vgradnja, če se ne nahaja tam-pa-tam. Sem rekel "zakaj pa na vseh senzorjih piše renault?!" Da ja, da ni in da oni tega ne servisirajo. Servis B je pogledal na strop, videl da volumetrični senzor ni "bunkica" in rekel isto. Sploh niso gledali.
Sem pop***, sledil žicam in razkopal avto da sem našel centralo. Cobra, model XXXX. ker sem električar sem ga celo sam popravil. Sem pa vseeno klical uvoznika cobre in povprašal o dotičnem modelu alarma. Izdelovala ga je cobra izključno za renault "novovgradnje" (=samo za tovarniško vgradnjo) in ga sploh ne moreš naročit posebej.
Očitno so imeli starejši dialogys oz. je renault zamenjal model senzorja in lokacijo centralnne enote alarma brez da bi to zavedel v dialogysu- serviserjem se pa ni dalo preverit podatkov.

In kolega bi lahko povedat okoli BMW-ja čez AA/AM, redno slišimo čez AC,...

Stvar je enostavna- v veliki delavnici se jim enostavno j**e zate. In zato ni kriva firma.
Zadnjič spremenil phoebus, dne Pe feb 09, 2007 5:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Napisal/-a bergkamp Pe feb 09, 2007 5:03 pm

phoebus je napisal/-a:Ok, sam fantje, dejmo se vseeno zadržati komentarjev a.ka da je zdaj peugeot ali fiat ali renault ali karkoli sranje.
Krive so slabe AH in ne proizvajalec.

Jaz imam zelo lep primer dveh okvar, ki ji na treh pooblaščenih (!!!) servisih niso znali niti prav detektirati; kaj šele odpraviti:

a) puščala mi je volanska letev in posledično mi je "škripalo" ko sem obračal volan na mestu (očitno je pumpa "sesala" zrak). Prvi servis mi je menjal nekaj malega pri kolesu. Ja, res je imel malo lufta, ampak to ni nič odpravilo. Pripeljal nazaj, model trdil da je normalno da tako škripa. Servis B. Nič narobe, vse v redu. Takrat je bilo že tako hudo da sem moral dolivat. Servis C bi menjal servo pumpo..kar se mi je zdelo čudno, ker je bilo okoli pumpe vse suho.
Na koncu sem peljal na servis D, kjer sem reku da jim pustim avto in naj naredijo kar hočejo, ampak da hočem do konca dneva vedet točno diagnozo. Sem bil malo "hud" in omenil da me na konkurenci nategujejo in da pričakujem da bodo boljši. Čez eno uro so me klicali da pušča volanska letev (in potem se je popravilo).

b) nehal mi je delat alarm. Tokrat 2 servisa. Prvi: alarm ni renaultov, to je naknadna vgradnja, če se ne nahaja tam-pa-tam. Sem rekel "zakaj pa na vseh senzorjih piše renault?!" Da ja, da ni in da oni tega ne servisirajo. Servis B je pogledal na strop, videl da volumetrični senzor ni "bunkica" in rekel isto. Sploh niso gledali.
Sem pop***, sledil žicam in razkopal avto da sem našel centralo. Cobra, model XXXX. ker sem električar sem ga celo sam popravil. Sem pa vseeno klical uvoznika cobre in povprašal o dotičnem modelu alarma. Izdelovala ga je cobra izključno za renault "novovgradnje" (=samo za tovarniško vgradnjo) in ga sploh ne moreš naročit posebej.

In kolega bi lahko povedat okoli BMW-ja čez AA/AM, redno slišimo čez AC,...

Stvar je enostavna- v veliki delavnici se jim enostavno j**e zate. In zato ni kriva firma.

SE ZELO STRINJAM S TABO!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe feb 09, 2007 5:30 pm

Tudi jaz mislim, da si vodilni možje peugeota,renoja itd nebi želeli, da se tako dela v teh likovnih delavnicah. Okvare niso tako drastične, kot so nesposobni na servisih. Mislim da se nebi noben pritoževal, tudi če bi imel avto 5 napak, če bi mu jih primerno sanirali. Tko pa jebajo vse in še sebe v glavo ter tako izgubljajo stranke. Sam dokler se bodo avti sami od sebe prodajali (peugeot in renault recimo), se bo večini precej gladko jebalo.

Danes je moja sestrica peljala megana na servis. Avto je str k lihkar pokvarjen mlek, ampak pač ven iz garancije. Avto ima opcijsko opremo prostoročnega odklepanja (kartica, ki jo ni treba dat v slot in avto se samodejno odklene ko hočeš odpret avto). No in senzorja na vratih za to stvar sta crknila. Cena popravila je 200eur+delo. Električar pa to ne more popravt, ker je plastika zalita. A NEJ JIM GLAVO ODTRGAM? Ne, ker jim nič ne morš. Da o cenah ob katerih sem se na ves glas smejal tudi ne govorim.. Spet bo treba na fuš.
Slika

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Napisal/-a bergkamp Pe feb 09, 2007 7:57 pm

Zakaj pa mislš da je plastika zalita? :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov