Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Po jul 07, 2003 10:39 am

Ja to tud meni ni čist jasno vse skupaj! Dej mal obrazloži tole tvoje šolanje. Al pa si ful letnikov preskočil?

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Po jul 07, 2003 10:54 am

ehh malo narobe si prebral pravu je da je njegov nadrejeni zacel delati ze pri 17 to pa ne pomen da je bil redni lahko je to pocel ko je mel cas popoldne al pa med pocitnicam ane

je pa drugo prasanje k me pa sedej res zanima ker pac kopujem nov avto

a trgovec sam ma kej placa da mal spusti ceno avtu katerega prodaja al je ta cena fiksna ... to me zanima za porshe verovskova kupujem pa seat ibizo 1.4 75km
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Po jul 07, 2003 10:57 am

Lucas je napisal/-a:a trgovec sam ma kej placa da mal spusti ceno avtu katerega prodaja al je ta cena fiksna ...

...nobena cena ni fiksna...
...ne smem kar želim...

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Po jul 07, 2003 11:03 am

ja pa povej kok pol lahko to + - gre ce avto stane 2.7 milj sit aaa

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jul 07, 2003 11:16 am

Lucas je napisal/-a:ehh malo narobe si prebral pravu je da je njegov nadrejeni zacel delati ze pri 17 to pa ne pomen da je bil redni lahko je to pocel ko je mel cas popoldne al pa med pocitnicam ane

1. sm prav prebral!
2. nihče ne prodaja mercedesov(al pa katerihkoli drugih avtov) počitniško al pa popoldan!
Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Po jul 07, 2003 11:57 am

Lucas je napisal/-a:ja pa povej kok pol lahko to + - gre ce avto stane 2.7 milj sit aaa
oki doki sem bom razpisal, ker je stvar precej zapletena

Kot prvo prodajalci majo na avto cca. 12% provizije. Odvisno al so prvi al drugi prodajalec, doseženih planov, znamke in še česa. Za lažje računanje bom vzel 10%!

Kot drugo, vsak prodajalec se pogodbeno obveže, da bo določeno število vozil naročil pri uvozniku! To je prodajalčeva zaloga. Te avte mora v 30 dneh ko jih dobi plačati.

Če je na avtu že nek popust bo težko. Saj popust gre iz žepa prodajalca in uvoznika. Navadno si delita manjše popuste 50:50, večje pa uvoznik 2/3 prodajalec 1/3.

Zdaj večje popuste boš iztržu pri manjših prodajalcih. Ker en taki mali, če ma na svoji zalogi 10 plačanih avtov po 2 mio sit je to 20 mio, ki mu jih seveda banka kratkoročno posodi...isto kot pri tebi limit na kartici...sam so obresti drage in je taka zaloga zanj finančno boleča. Večji trgovec se pa za to ne sekira preveč. Tak, da če hočeš nižjo ceno obvezno išči avto z dvorišča in probaj izvedet kako dolgo je avto pri prodajalcu...torej kako dolgo je zanj plačeval obresti.

Vedno se pogovarjaj z višjimi v hirarhiji recimo direktor al vodja prodaje mate glede tega večje pristojnosti, kot prodajalec.

Važno je tud kaj kupuješ, če je to avto, ki se pri tej znamki dobro al slabo prodaja. Važna je tud kombinacija motor, oprema. Ker potem bo prodajalec resneje premislil al dat tebi dober popust al še tri mesece čakat naslednjega interesenta!

Nasljednje pomebno al mu tišiš rabljen avto. Ker tu je potem kalkulacija na novem zasluži 100.000 sit pri rabljenem, ker ni prodajni avto se bo z prodajo zajebaval. Torej ni nič pametnega s tem nardil in nebo šel v posel.

Katere mesece kopuješ takrat ko je prodaja slaba so potrebni denarja in bodo z manjšim zaslužkom tud zadovoljni.

Pri handlanju glede cene bi jest svetoval dva načina:
- povej, da si želiš avto ampak nimaš dovolj denarja, pa kredita ne moreš dobit, avto pa full hvali...navadno se omehčajo
- po razgovoru vpršaj, če je kaj nižja cena možna, nekaj ti po sigurno ponudil...greš naslednjemu trgovcu in mu direkt povej kok ti oni nudi

Ne delaj pa tega, da bi grajal avto al, da bi v trgovino stopu in direkt že popuste handlav...prvo pokaži zanimaje za avto potem o ceni

Pozanimaj se za testne brez km.

Torej v tojem primeru ma prodajalec cca, 270.000 zaslužka iz tu štartaj...več kot to ne gre...kolk boš iztržu je od tebe odvisno in upoštevanje zgornjega in še milion stvari...

Se oproščam, ker sem tako kolombocijo pisal ampak na kratko se ni dalo odgovorit, kvečjemu na daljše!!!
...ne smem kar želim...

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Po jul 07, 2003 12:42 pm

e ne ne morem rect da si to fantasticno napisu in zelloo informativno kar se tice zakolisji kar se da pa kar ne

BlazB
Nov uporabnik

Napisal/-a BlazB Po jul 07, 2003 12:50 pm

Jest bi pa safrana vprasu kako si je on kupu avto ki je stal tudi ce rabljen sigurno 3M sit kako placuje zavarovanje in ostale stroske za tak avto ki zagotovo niso majhni. Glede na to da je njegova placa bila vecino casa 150K vcasih mogoce vec ko je prodal veliko avtov. Tale placa in taksen avto mi ne gresta cisto skupaj.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po jul 07, 2003 1:13 pm

njegov foter je baje tatamata pr nekih velkih firmah ki so v ku**u, pa verjetn spufa firme, da lahk sinku plačuje stroške vzdrževanja avta (pa tunanje, like xenon, bi-turbo, bla,bla,bla,...)! pol pa vemo je smo, ups so!!! :lol:
Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Po jul 07, 2003 1:21 pm

BlazB je napisal/-a:Jest bi pa safrana vprasu kako si je on kupu avto ki je stal tudi ce rabljen sigurno 3M sit kako placuje zavarovanje in ostale stroske za tak avto ki zagotovo niso majhni. Glede na to da je njegova placa bila vecino casa 150K vcasih mogoce vec ko je prodal veliko avtov. Tale placa in taksen avto mi ne gresta cisto skupaj.

...tu maš odgovor http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=3761

700.000 sit da letno samo za razna zavarovanja...

...safy pa brez zamere, da sem jaz odgovoril...sem ti pač cajt in trud prišparal...
...ne smem kar želim...

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Služba

Napisal/-a BojanI Po jul 07, 2003 1:47 pm

Kakšne službe mate, da lohk cel dan visite na tem forumu ?

Lp,Bojan

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage Po jul 07, 2003 1:50 pm

Zoranwagen, a si mu fovš? Pač človek je pustu pri 17 šolo in s trudom dobil delo kot prodajalec avtomobilov. To, da se na avtomobile precej spozna mu nihče ne zanika. Če mu pa oče pri avtomobilu kaj zraven primakne pa tudi ni nič narobe oz. se to verjetno ne tiče ne tebe ne mene.

Stalno nekaj izpodbijate, dvomite,... Pa saj je vseeno. A bo zaradi tega kdo od vas na boljšem?
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

BlazB
Nov uporabnik

Napisal/-a BlazB Po jul 07, 2003 1:56 pm

Hmm ja 12X150K=1800K pa ene dva izredna meseca k je blo mal vec tko da recimo 2,5M sit letni prihodek zavarovanje 700K bencin ziher 500K (ce se vsaj kokr tolk vozi) servisi in gume ene 200K pa se kaknsne predelave ki so bile zgoraj omenjene neznano koliko. Se mi zdi da mora tale safran res imeti se eno sluzbo (poklic: Sinko smer: molzenje fotra)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po jul 07, 2003 1:58 pm

Virage je napisal/-a:Zoranwagen, a si mu fovš? Pač človek je pustu pri 17 šolo in s trudom dobil delo kot prodajalec avtomobilov. To, da se na avtomobile precej spozna mu nihče ne zanika. Če mu pa oče pri avtomobilu kaj zraven primakne pa tudi ni nič narobe oz. se to verjetno ne tiče ne tebe ne mene.

Stalno nekaj izpodbijate, dvomite,... Pa saj je vseeno. A bo zaradi tega kdo od vas na boljšem?

nihče nikomur ni fovš, sam človek se vseskozi taki hvali, da ti gre na bruhanje!!!
pa zmeri pretirava, pa naklada, pa še pa še!!
naj ma kar hoče, sam naj ne pretirava!!!
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po jul 07, 2003 2:02 pm

a maš xenonke noter, pa bi-turbo, pa nevem kako elektroniko, .... pa vsega se niti ne spomnim! sej je v redu da rihtaš avto, sam ne se tak ven metat, ker bi se lahko tut kdo od nas!!!
Slika

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko Po jul 07, 2003 2:03 pm

zupi13 je napisal/-a:a maš xenonke noter, pa bi-turbo, pa nevem kako elektroniko, .... pa vsega se niti ne spomnim! sej je v redu da rihtaš avto, sam ne se tak ven metat, ker bi se lahko tut kdo od nas!!!

ja maš čist prov vse do ene meje 8)

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Po jul 07, 2003 2:24 pm

Virage je napisal/-a:Zoranwagen, a si mu fovš? Pač človek je pustu pri 17 šolo in s trudom dobil delo kot prodajalec avtomobilov. To, da se na avtomobile precej spozna mu nihče ne zanika. Če mu pa oče pri avtomobilu kaj zraven primakne pa tudi ni nič narobe oz. se to verjetno ne tiče ne tebe ne mene.

...ja fovš sem mu...si ti meni fovš, ker sem jaz njemu???...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage Po jul 07, 2003 2:32 pm

zoranwagen je napisal/-a:

...ja fovš sem mu...si ti meni fovš, ker sem jaz njemu???...

Mogoče si me mal narobe razumel. Preberi še enkrat. Na tvoj nivo se pa ne mislim spuščat in se mi zdi, da se tudi ti po nepotrebnem. To, kaj kdo napiše pa ni moj problem, saj vsak zase odgovarja in si s svojim pisanjem tudi ustvarja javno podobo.

:pivo
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Po jul 07, 2003 2:33 pm

Mah sej je brez veze vse skupaj. Nihče ne bo nikomur ničesar dopovedal. Jaz mam o zadevi izoblikovano svoje mnenje, katerega mogoče že kdo ve pa gha tu ne bom razpravljal.

Še vedno me pa resnično zanima, kako je z xsenonkami, biturbo,.... blablabla...
pri tvojem avtu? povej kaj sedaj je na tem!

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Po jul 07, 2003 3:37 pm

In zakaj mislite da se Safrane rabi pred komerkoli zagovarjati? Kar ima - ima, dobil je tako ali tako - njegova stvar. Ce je z nami delil "dobro novico" - kaj vas pri tem moti? Zdaj ga morate pa raztrgat - Slovenija, moja dežela - ja, vse jasno.

Lep dan, pa ne se tok ukvarjat z drugimi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov