Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kakšen voznik ste?

Nestrpen - agresiven
48
36%
Umirjen - razumevajoč
84
64%

Skupaj glasov : 132

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Pe mar 09, 2007 12:10 pm

ja dost je v prometu raznih minusov, o tem bi se dal fuul govort. jaz načeloma spuščam, če sem v koloni in to pričakujem tudi od drugih... hitrost pa je odvisna od razpoloženja in cest. kadar prekoračim samo pazim da v primeru radarja nisem ob izpit :lol:

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc So mar 31, 2007 6:51 pm

V tejle temi bi pomoje pru prov se kksn odgovor vec. Ker recimo jest mam izpit zdele mesec in pol, avta se nimam, zato si izposojam fotrovega. Ne tisim nevem kaj, ker avto pac ni moj, nimam se izkusenj, nisem navajen na avto. Scena pa je ker ko mislm kup avto ne mislm vozt vec tko. No ne recem da ga bom skos tisov do dile, sam tko. Avto bo moj, ce bo skoda bo slo na mene. Tm k se mi bo zazdel da ga lahk mal prtisnem ga pac bom(kdo ga pa ne). Tko da bi blo dobr da bi se odgovor 3 dal notr al pa clo 4. Lohk je se opcija "ponavadi umirjen,ko je priloznost malo pritisnem". Sam moj predlog...

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 So mar 31, 2007 9:24 pm

Jaz sem nekje vmes. Nisem zelo agresiven, pa tudi tip nedeljskega šoferja nisem. Pač sem precej energičen, to imam po fotru. Nimam rad mečkačev, pa tudi raznih agresivnežev ne. Sicer se zgodi, da rad pohodim gas čez predpisano hitrost, vendar ne dosti, na primer za kakšnih 10 km na uro več, kot je predpisano, pri semaforjih tudi čez kakšno rumeno luč pobegnem.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So mar 31, 2007 9:34 pm

Čist odvisno.
Včasih vozim prou počas ''cruisin' '' 8) .
Pol včasih se mi strga in probam iztisnt vseh 145KM iz avta,ampak to se hvala bogu malokrat dogaja :P
Drugač pa vozim normalno brez pretiravanja ampak vedno malo čez omejitev. :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So mar 31, 2007 9:42 pm

Sem celjan. Moj avto ima povprecno porabo 30% vecjo od predpisane. Z sodnikom za prekrške sva na " ti ". Veliko telefoniram, seveda v avtu. Nisem cisto preprican po katerem pasu se je treba vozit, levem ali desnem. Smerniki so pri meni nepotrebna oprema. Meglenke tudi imam. Varnosta razdalje je nepomembna ker redkokdaj vozim ZA nekom. Omejitve hitrosti, kaj je to?

Ne pijem, vem, zakaj imam ogledala, znam izključiti dolge luči, ne mečkam, nikoli.Ne saltam pri 2000 obratih ampak vsaj 5000.

Mislim da to pove dosti o moji voznji. Pravzaprav ze prvi stavek pove vse.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er So mar 31, 2007 11:07 pm

In potem si najmanj polovica forumašev misli, da si totalen k****n za volanom (se opravičujem za tak izraz) in kot tak popolnoma neprimernen za na ceste (najraje bi te kar u sibirijo poslali) 8)

Seveda so pa vsi tisti, katerim gre zahvala, da za 5 km po ljubljani porabim pol ure, dobri, varni, previdni, skratka, vzorni vozniki :twisted:

Ps. načeloma ne zagovarjam zgoraj opisanega načina vožjne, me pa niti najmanj ne moti (za razliko od vožnje tistih, ki ne vejo čemu služi desni izmed treh pedal za upravljanje vozila).

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So mar 31, 2007 11:24 pm

heheh celjan :D :D :D :-P :-P

hm, zadnjič sm se peljal po obvoznici od lj-polje do rudnika in pazite presenečenje....prvo je bila kolona ker je ŽENSKA vozila !!!!65!!!!KMH!!!!!!! pa to ni normalno na desnem pasu...na levem pasu je bila itak gužva k so vsi peljal čez 100KMH in sm rabu kar nekaj časa da sem prišel na desni pas in gas! eni res niso normalni!aja drugo kamion prehiteva kamion :shock: kje ni logike!

zato ni čudno da smo/so nekateri včasih res včasih nestrpni do drugih!

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So mar 31, 2007 11:33 pm

Volvo5er je napisal/-a:In potem si najmanj polovica forumašev misli, da si totalen k****n za volanom (se opravičujem za tak izraz) in kot tak popolnoma neprimernen za na ceste (najraje bi te kar u sibirijo poslali) 8)

Seveda so pa vsi tisti, katerim gre zahvala, da za 5 km po ljubljani porabim pol ure, dobri, varni, previdni, skratka, vzorni vozniki :twisted:

Ps. načeloma ne zagovarjam zgoraj opisanega načina vožjne, me pa niti najmanj ne moti (za razliko od vožnje tistih, ki ne vejo čemu služi desni izmed treh pedal za upravljanje vozila).

haha :pivo jaz isto popizdim, ko se mi vozijo pod omejitvami. in razpizdijo me tisti, ki se rinejo za vsako ceno in potem je zjutraj zabasana celovška konji debilni

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Ne apr 01, 2007 12:01 am

Ja, s Celovško je pa tako. Zabasana bi bila tako ali tako, to je pač posledica zafušanega cestnega omrežja in slabe vpadnice z Gorenjske. Če upoštevaš še to, da je med Ljubljano in Kranjem cestninska postaja in da moji dragi škrti Gorenci (sem tudi sam eden izmed njih) raje gredo po stari cesti, in da gre avtocesta direkt pravokotno na Celovško cesto, potem je stanje takšno, kakršno je. Mogoče bo predor, ki bo povezal gorenjsko avtocesto z ostalim obročem, kaj pomagal, pa seveda nova štiripasovnica od Medvod do Ljubljane. Dokler pa bo tako, kot je, se bodo pa vsi drenjali in p**dili na cesti.

btw, tudi jaz ne maram gneče.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Ne apr 01, 2007 12:27 am

Jaz bom tak reko!Če se mi nikamor ne mudi se vozim normalno nekje 10 km nad omejitvijo!
Ko pa se mi mudi pa ni nic vazno samo da leti!
Sicer pa moram zaj pazit ker se ena točka pa mi izpit vzamejo, tak da sem se moral zaj malo umirit!
Zato se vozim hitro samo takrat ko vem da ne bo policije pa tudi bol premišleno!

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Ne apr 01, 2007 1:12 pm

sem zelo umirjen voznik, kar pa ne pomeni da tudi počasen. imam veliko tolerance za napake drugih, ne prenesem pa frajerčkov, ki mislijo da če ima dve neonki pod avtom, pa dve piksni na auspuhu, da lahko dela kar hoče... vozniki ki ne uporabljajo smerokazov so zame nesposobni, oz. če jim ni jasno, za kaj vse je to dobro za vse udeležence v prometu, moteni! ko si za volanom, moraš biti skoncentriran na vožnjo! če tega nisi sposoben, nimaš kaj voziti. imam občutek, ko da 70% voznikov napol spi v avtih.
sicer pa... to je problem kjer je ogromno prometa... :D , čez vikend mi ne uide sprostitveni "gas" po domačih cestah :twisted: avtov malo srečaš(če ni kak ljubljančan vozi tudi po svoji strani ;) ) , policajev pa(potrkam), že dooooolgo nisem srečal :D

vozite po pameti, ne po omejitvah ;)

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules Ne apr 01, 2007 1:22 pm

voznik sm kakor me prime id do ostalih udeležence , še posebej popizdim ko mečkajo , in to v kranju , če bi bilo to v lj bi že zdavne vsi trobili
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne apr 01, 2007 1:43 pm

Samo dve možnosti ? Nič od tega izključno. Če nekdo pred mano vozi počasi ali res strogo po omejitvah običajno prehitim in se ne živciram. Nikoli se ne guzim za ritjo ali trobim, samo žmigovc in prehitim, če je možno. Vozim pa nekako 10-15 nad omejitvijo, ne divjam. Motijo me pa precej vozniki na obvoznici ali avtocesti, ki vozijo po prehitevalnem le malo hitreje kot tisti na voznem in se ne umaknejo. Čeprav zadnje čase moram reči, da je zelo malo takih. Se mi zdi da če ne težiš in se mu ne drgneš ravno ob odbijač te prijazno spusti. Sicer pa velikokrat folk zanalašč še malo ostane na prehitevalnem. Res me pa živcirajo tisti, ki se v največji gužvi počasi vlečejo od semaforja do semaforja, niti malo ne spremenijo hitrosti, ko imajo zelen semafor pred seboj in dolgo vrsto za sabo, ter delajo velike luknje zaradi katerih pride manj ljudi čez semafor in se vrsta le še daljša.
Zadnjič spremenil Sonny, dne Ne apr 01, 2007 1:47 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne apr 01, 2007 1:45 pm

oboje sem :)

včasih umirjeno počasi pod omejitvami, k se mi ne da, včasih pa precej norc :)

Uporabniški avatar
DaDDo
Novinec

Kraj: Mala Nedelja Maribor

Napisal/-a DaDDo Ne apr 01, 2007 1:46 pm

Ponavadi sem umirjen voznik in ne divjam čez vasi okol stotke tak ko nekateri. Raje ga pritsnem kje izven naselja.. Potem se mi ni tudi težko peljat v koloni.. Ko mamo ponavadi Lenart - Maribor eno samo kolono in se vsi peljejo okoli 70 al pa 80.. kar je zelo lepa hitrost za kolono vozil, in ti nič ne manjka. Seveda se najdejo potem "bedaki" , ki prehitevajo avto za avtom, pa silijo v škarje .. Totalni kreteni.. Na koncu pa je par avtov pred tabo v križišču v Mariboru.. Nimam pa rad, tak kot ste nekateri tudi napisali, da kdo vozi pred tabo 70 kjer je 90 omejitev.. Al pa taki celo kolono zadržujejo... Saj si pa prisiljen prehitevat, če ne tak znoriš..

Tudi sam sem ljubitelj hitre vožnje, le da svojo energijo sporščam na lokalnih cestah in s tem ne ogrožam drugih.. Tu pa tam seveda poskusim kako neumnost, ampak se hitro zavedam, da to ni to.. Enkrat se zgodi da koga podereš al pa se pikneš v kaki avto in odvzem izpita, in nikoli več.. Moja vožnja je vedno okoli 70 al pa 80, pa tja do 100 izven naselja, po naseljih pa 65, tako nekako..

Aha, pa vožnja po mestu... Sem tolerantem in se ne brigam za divjake, ki se izpostavljajo, pa makar mi vozi za ritjo.. mene ne moti.. ker sam je itak prpopan na steklo in neve če bi stiskal bremzo al gas.. sam da te ne napikne =) Pa uni so smešni, ko majo gor neke 165 kolica pa 1.2 mašino, pa cvilijo cele dneve okoli faksa, pa driftajo pred Cityjem.. smeh in smeh.. kak se jim da..
Slika

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne apr 01, 2007 2:52 pm

Sam se vozim po naseljih 55 km/h. Izven naselja pa običajno 130-140 km/h.
Ko sem v avtu sam se vozim vedno veliko hitreje, kot pa če je kdo zraven.
Pa nikdar ne pijem ko vozim ;)
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne apr 01, 2007 3:04 pm

jst vozm po filingu ne gledam prevec omejitev.ce je res slaba cesta tut dost pod omejitvijo ce je pa dobra pa dost nad.sm nestrpen ampak ce me kdo prehiti mi je vseeno.ne maram pa da mi se en zalima za rt pa me noce prehtet to mi pa ni ql.al me prehit al pa pjt stran od mene

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne apr 01, 2007 4:22 pm

AudiFreak je napisal/-a:Sam se vozim po naseljih 55 km/h. Izven naselja pa običajno 130-140 km/h.
Ko sem v avtu sam se vozim vedno veliko hitreje, kot pa če je kdo zraven.
Pa nikdar ne pijem ko vozim ;)

podpis :twisted:

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Ne apr 01, 2007 4:35 pm

:) Men se ni problem vozit v koloni, ker mi je pač jasno da je zjutraj proti lj gužva...na živce mi pa gre ko kak šofer ali šoferka prehiteva tako mal po levem pasu mal po desnem pasu....pol pa na semaforju rdeča pa isto stoji kakor jz-tukaj ne vidim poanta!! Na živce mi gredo ljudje ki ne znajo zvozit rondoja, in tisti ki sanjajo za volanom-zaradi takih je vse več nesreč!!! Moti me neprijaznost slovenskih voznikov, če mene tko kdo spusti v kolono, se pač zahvalim, pomaham z roko, eni pa meni nič tebi nič, zapeljejo notr, tako da moraš fejst prbremzat pa še hvala ne rečejo.... No na take ljudi se jz jezim....ampak trobim pa ne ker to tut mene moti!
Najlepše šele pride. :)

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne apr 01, 2007 5:30 pm

Zaradi vas sem netrpen in agresiven voznik. Velikokrat zaradi tega trpi moj avto, predvsem volan in armaturka, nad katero se v besu med vožnjo znašam. Ko vidim biciklista (prihaja poletje), me takoj prime, da bi ga izrinil s ceste. Da o malih avtih, predvsem bencincih 1.2 niti ne govorim. Če bi lahko, jih s svojim traktorjem sploh ne bi prehiteval ampak bi le zapeljal preko njih naprej. Kot bigfoot.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 44 gostov