Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Po mar 19, 2007 11:45 pm

haha ja zadoščeno zakonu my ass

men je lani poliaj prbiu k sm meu ketne da mi bo za to izjavo napisu 120k
kazni pa tablce pobrav. :roll:
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po mar 19, 2007 11:47 pm

A je kdo že videl kakega "drifterja" (park platz ipd), ki bi bil ovit okoli kakega kandelabra? Zaenkrat sem videl samo rally voznike v jarkih... :twisted:

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš To mar 20, 2007 12:12 am

phoebus je napisal/-a:A je kdo že videl kakega "drifterja" (park platz ipd), ki bi bil ovit okoli kakega kandelabra? Zaenkrat sem videl samo rally voznike v jarkih... :twisted:

...a še ni bilo zadost? :twisted: :lol:
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To mar 20, 2007 7:56 am

snoopek je napisal/-a:... če je pa ta meja že dosežena pa zunaj še
vedno sneži, kljub temu ne smejo plužit. nevem sicer kje je tle fora
ampak ok :D

Nevem kje si to slišal ampak to 100% ni res, če je meja dosežena in zunaj še vedno pada sneg, potem se morajo cestarji in ostali še tolk hitreje zmigat, ker je večja nevarnost da ne bodo mogli nadzorovat vseh površin zaradi prehitrega ponovnega nanašanja snega na cesto in zaradi premalo plugov.
Če je ravno, ni zabavno.

krho
Novinec

Napisal/-a krho To mar 20, 2007 8:30 am

Oni kekec od cisterne, ki je včeraj obstal na Podvinskem klancu bo dobil slabih 500€ kazni. Jeb* se mu za tako majhno kazen.... 10k€ + dodatki za vsako uro, ko je zaradi njih oviran promet govorim za šleparje, cisterne, ki obstanerjo na klancih.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To mar 20, 2007 8:48 am

krho je napisal/-a:Oni kekec od cisterne, ki je včeraj obstal na Podvinskem klancu bo dobil slabih 500€ kazni. Jeb* se mu za tako majhno kazen.... 10k€ + dodatki za vsako uro, ko je zaradi njih oviran promet govorim za šleparje, cisterne, ki obstanerjo na klancih.

vse lepo in prav, ampak tko bom reku, js bi kaznovau lastnika
ne pa bogega šoferja ki sam opravlja svoje delo.

sj vem kak je pri bratu, če rečeš pa ne, ti pa prbije, da ti jutr
ni treba več na šiht pridet...

spyker to so pr nas rekl, sam pr nas so itak kekci, in da ne boš mislu, padl je
cca 20 centi snega rečmo ne, pa ceste še danes zjutraj ko sem šel v
službo niso bile urejene... pač tko je to, te cestarje bi js štrafu p....m....

hvala bogu za sneg, pri nas nimamo elektrike v tovarni hehe tko da smo dans doma ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To mar 20, 2007 9:43 am

snoopek je napisal/-a:haha ja zadoščeno zakonu my ass

Ali letne gume + ketne ali zimske gume...nima kaj kazni pisat in noben pri zdravi pameti ti je tudi ne bo :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To mar 20, 2007 10:04 am

Mi smo tud končali s šihtom ---> ni štroma

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To mar 20, 2007 10:32 am

pm kak so budale trosle cesto relacija Marjeta - Miklavž na dravskem polju.... toti so prave budale,sem mislo da se po makedamu peljem tak je potrošeno,pol pa še te keri prehiti pa ti vse kameje fukne na haubo jao jao jao....smotano cestno podjetje,ko se vse topi zunaj grejo toti šit trosit.... :roll: :roll:

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 To mar 20, 2007 10:35 am

Ne vem v čem je fora, letne gume pa ketne se štejejo za zimsko opremo. Razn če na gumah nisi mel vsaj minimalnega zahtevanega profila...
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 20, 2007 10:46 am

Roks85 je napisal/-a:

Ne vem v čem je fora, letne gume pa ketne se štejejo za zimsko opremo. Razn če na gumah nisi mel vsaj minimalnega zahtevanega profila...

če je sneg na cesti morš met ketne gor

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 20, 2007 10:50 am

Ne vem, ampak jaz sem z letnimi gumami GY F1 skoraj brez težav prišel v naš hrib, kjer se v manj kot dveh kilometrih dvignem za 140m. Snega je bilo cca za 10cm in sem bil kar rahlo presenečen, da je šlo brez keten.

Tako, da tudi letne niso čisto zanič v snegu, če so seveda z zadosti profila in med bolj kvalitetnimi gumami. Seveda bi šlo lažje z zimskimi ampak za teh par dni pač ne bom menjaval koles.

Za vse tiste, ki ste pa tako pametni pa razlagate kako bomo vsi z letnimi gumami razbili svoje avte v snegu zato ker nam je škoda dati 20€ se jaz sprašujem isto v primeru višjih temperatur, gladkega in vlažnega asfalta ter zimskih gum.

Pa razmislimo koliko dni v letu imamo takšne razmere kot so v teh dneh in koliko dni imamo razmere, ki so neugodne za zimske gume. Potem se pa eni še celo hvalite, da se celo leto vozite z zimskimi gumami (ja že v imenu M+S je napisano čemu so namenjene) - to ste šele pacienti. Resno se sprašujem zakaj ne veljajo tudi letne razmere, kjer bi bila prepovedana uporaba zimskih gum saj so le te v visokih temperaturah veliko bolj nevarne kot letne v zimskih.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To mar 20, 2007 11:00 am

tvoja trditev je po moji logiki napačna!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To mar 20, 2007 11:07 am

BBoss je napisal/-a:Ne vem, ampak jaz sem z letnimi gumami GY F1 skoraj brez težav prišel v naš hrib, kjer se v manj kot dveh kilometrih dvignem za 140m. Snega je bilo cca za 10cm in sem bil kar rahlo presenečen, da je šlo brez keten.

Tako, da tudi letne niso čisto zanič v snegu, če so seveda z zadosti profila in med bolj kvalitetnimi gumami. Seveda bi šlo lažje z zimskimi ampak za teh par dni pač ne bom menjaval koles.

Za vse tiste, ki ste pa tako pametni pa razlagate kako bomo vsi z letnimi gumami razbili svoje avte v snegu zato ker nam je škoda dati 20€ se jaz sprašujem isto v primeru višjih temperatur, gladkega in vlažnega asfalta ter zimskih gum.

Pa razmislimo koliko dni v letu imamo takšne razmere kot so v teh dneh in koliko dni imamo razmere, ki so neugodne za zimske gume. Potem se pa eni še celo hvalite, da se celo leto vozite z zimskimi gumami (ja že v imenu M+S je napisano čemu so namenjene) - to ste šele pacienti. Resno se sprašujem zakaj ne veljajo tudi letne razmere, kjer bi bila prepovedana uporaba zimskih gum saj so le te v visokih temperaturah veliko bolj nevarne kot letne v zimskih.

imel sem že dost avtov in tud različne gume nove stare zimske letne, tud pozim sem se vozil z letnimi, sredi poletje z zimskimi itd moram rečt, da res je da niso letne gume tako slabe za v sneg toda ko pa se nekrat ustavi lahko samo še moliš, da te ne bo potegnilo kam v kakšen propat, svetujem vsem da se resno lotite zime, ker z letnimi ne moreš vozt in tud tveganje je preveliko, pač pa je men že ene parkrat nagnalo v stene in vse mogoče akrobacije sem imel na cest lahko rečem da sem budala, ker sem se vozil z letnimi in to z dobrimi gumami.....
No tokle je pri na szapadlo snega, sneg pa še pada kr dobr itak pa sem ostal doma, ga pa je še ene par centi zapadlo od te meritve k je na sliki
Priponke
DSC02897 (Small).JPG
Osu gre samo enkrat na led.lp

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 To mar 20, 2007 11:36 am

kolesar je napisal/-a:
Roks85 je napisal/-a:

To že, ampak kljub temu morš met tisti minimalni predpisan profil...
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To mar 20, 2007 11:42 am

Roks85 je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
Roks85 je napisal/-a:

itak!

hočem rečt da ni zimska oprema če sneži da maš ketne v prtlažniku pa lete gume z zadost profila (če se sneg oprijema vozišča)

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 To mar 20, 2007 1:09 pm

:tomidelej:
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 20, 2007 1:19 pm

Marsikdo preveč govori na pamet al pa prenaša neko "resnico", ki jo vsiljujejo mediji in neki samozvani strokovnjaki.

Zanimivo je namreč, da so določeni mediji (recimo Dnevnik) "pametno" ugotovili, da za povečano število rahlih karambolov oz. prdvsem trkov od zadaj se je zgodilo zaradi uporabe letnih gum in to trditev so zapisali kot edino resnico in to brez, da bi sploh preverili a trditve držijo ali ne.

Kot zanimivost je od sodelovaca kolega policaj dejal, da je od včeraj do danes zjutraj obravnaval pet prometnih nesreč in od tega štiri nalete od zadaj pri katerih so imeli krivci v dveh primerih letne gume in v dveh zimske. Peta nesreča pa je bila izlet iz ceste pri katerem je imel avto ubute zimske gume. :?

Se pravi, da je resnica vedno nekje vmes in če si nepreviden ti tudi dobre zimske gume ne pomagajo dosti včasih je lahko celo nasprotno saj ob vsej tej fami o superiornosti zimskih gum te lahko celo zavede in voziš prehitro z mislijo v glavi, da imaš itak dobre zimske gume, ki držijo ko hudič.

Pa da se ne bomo narobe razumeli, seveda so v takih razmerah absolutno boljše zimske kot letne gume. Vendar vseeno to ne pomeni, da letne ne držijo nič (kot nekateri trdite), z zimskimi pa lahko voziš kot na rallyu.

In tudi zagovarjam uporabo zimskih gum v takih razmerah vendar sem pa absolutno proti uporabi zimskih gum v nezimskih razmerah ter visokih temperaturah.

Pa poglejmo zakaj. Res se je zgodilo v teh dveh dneh kar nekaj nesreč povezanih s snegom vendar so zaradi razmer hitrosti vozil veliko nižje tako, da razen nekaj lažje ranjenih ni bilo hujših nesreč.

Zdaj pa poglejmo kontra situacijo - začetek leta je bil iz varnostnega stališča katastrofalen saj je bil podrt eden od negativnih rekordov v številu nesreč s smrtnim izzidom. Policija prav, da zaradi lepega vremena?!?!?!? Z drugimi besedami to pomeni, da bo poleti, če bo lepo vreme, klavnica ali kaj?

Verjetno bi bilo treba izjavo predstavnika policije nekoliko dopolniti in dodati, da je posredni krivec za takšno stanje toplo vreme z roso v večernem in jutranjem času ter obvezna uporaba zimskih gum, ki se v takih situacija izkažejo izredno slabo in nevarno. Tudi ljudi bi bilo potrebno podučiti, da je z zimskimi gumami v takih razmerah potrebno voziti vsaj 20-25% počasneje kot z letnimi, še posebej če je cesta ovinkasta in je gladka asfaltna podlaga.

Za zaključek ... uporaba zimskih M+S gum DA vendar s pametjo in preudarkom, ko pa se temperature zvišajo pa so edine prave gume letne, če date kaj na pravo varnost in ne samo na tisto "varnost", ki jo nalaga in od vas zahteva zakon oziroma predpisi.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To mar 20, 2007 1:39 pm

kolesar je napisal/-a:
Roks85 je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
Roks85 je napisal/-a:

itak!

hočem rečt da ni zimska oprema če sneži da maš ketne v prtlažniku pa lete gume z zadost profila (če se sneg oprijema vozišča)

ne ne, sj ni blo snega, pa dost je blo profila ;) brez skrbi

sam pr nas so policaji pač takšni, u laškem mislijo da so v texasu, nevem
še z republiško policijo oz. prometno se da več zmenit če te ustavjo, so vsaj
nekak razumljivi, tile pa... ne bom komentiru sploh!

sonček, pa kje ti žviš? na kredarci ga ni tolk zapadl :D:D:D:D

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To mar 20, 2007 1:42 pm

niso vsake zimske gume dobre nekateri majot ake ko niso več kvalitetne recimo že par let stare...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov