Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če mar 22, 2007 12:24 pm

Vidim, da nas je kar nekaj v prejsnjem tisocletju naredilo izpite, stara garda :) uglavnem pri meni je slo pa nekako tako. 30ur, s tem, da je sel se moj instruktor za 3 tedne na dopust. Naredil izpit tistega lepega dne 29.8.1997 ...potem pa takoj sprobat Renault quattro (4) ;)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če mar 22, 2007 12:33 pm

Meni je tudi uspelo vse sprva naredit. Imel sem tudi nekaj sreče, da mi je uspelo sprva naredit. Imel sem cirka 20 ur voznje, torej ni bilo veliko stroskov.
Takoj ko sem mel narejen izpit pa si nebi bil upal it na daljso pot ali se vozit sam..

Pa ko sem zacel vozit v AŠ sem imel ze nekaj izkusenj z voznjo brez izpita po vasi - pomagalo mi je. Vsaj mi avto ni crkoval pa ni mi bilo treba razmisljat kako se zamenja prestavo:)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Če mar 22, 2007 12:42 pm

Naredila sem ga v drugo :D
prvič sem prevozila stop znak, izsilila pešča :lol: ni mi šlo, zuni je blo deževno in mrzlo :lol: :lol: :lol:

V drugo je šlo brez problemov :D naredila sem ga pa s 25-imi urami in cca 70k bivših sit :)

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Če mar 22, 2007 1:19 pm

izpit naredu v prvo, prevoženo sm mel uradno 30ur ne uradno malo manj ker se mi je mudilo nardit izpit

in dva dni za tem z bratovo devetnajstko 16v prletu v radar 104km/h v naselju, par dni po izpitu pa sm si tud kupu svoj prvi avto yugo koral 55 :-P

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Če mar 22, 2007 1:31 pm

čao, da se še jst izpovem:D Vse sm naredu v prvo, na izpitu nism mel problemov, ker sm bil mal nepremišljen in sm si kupu avto že pri 17pa še mal, tko da sm mel kar dost izkušen že :D hvala bogu me policaji niso dobili:D naredu sm izpit 21.11. 2002 iskat sm ga šel dan kasneje. to je to :D avtošola jaguar je dobra :D

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če mar 22, 2007 1:42 pm

Izgleda dandanes vse poteka nekam hitro.

Sam sem zacel delat izpit novembra 1994 - se pravi CPP, nato zdravniški in zacel vozit nekje v sredini decembra. Izpitno sem imel 7.2.1995 in to je bila 20 ura. Seveda sem naredil v prvo ;) Koliko casha je to bilo, se niti ne spomnem vec... imam neko stevilko v glavi... okoli 500 DEM, ce se ne motim.

Pred tem nisem nikoli vozil avta. Foter ni dal :shock:

Tudi po izpitu je nekaj casa trajalo, da sem si kupil avto in zacel delat kilometre. Jeba so bili tisti casi. Nic denarja, student, itd... Prvi avto sem si kupil sele 1999 - Yugo 60. Do takrat sem naredil samo ene 1000km :roll:

lp
Slika

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Če mar 22, 2007 1:48 pm

Jaz sem imela tako smolo, da jo je imel malokdo. Štirikrat sem padla. Prevožen stop znak prvič, nato pa premalo gledanja v ogledala, dinamika, .....Potem mi je dopizdilo in sem zamenjala avtošolo. Šele kasneje sem izvedela, da se je moj inštruktor nekaj zameril komisiji al karkoli je že bilo. V glavnem, peta vožnja je bila sanjska, imela sem dva v komisiji, vozila sem čist nekaj malega, oba pa sta bila z vožnjo zadovoljna. Čudno je bilo. In drago.
življenje je lepo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 22, 2007 1:50 pm

7,10 1998, za ure sem dal 68000 sit, na izpitni voznji vozil brez vseh 4 zmigavcev vzvratno, se na koncnem parkiranju skoraj zaletel, aja pa prvic sem vozil po dezju pa po meni popolnoma neznanih cestah a vseeno sem naredil ;) ...drugace je pa zanimivo, da sem prvic vozil v mestu sele po vec kot pol opravlanja izpita, prej sem vozil samo relacijske voznje in sem drzal rekord v opravljenih kilometrih med kandidati :D ..se ena zanimivost, pri nekje 17 urah sem driftal sredi manjsega mesta ( štore, če kdo pozna), ker je bila mastna cesta in zadnji pogon ( vozil sem bmw compact), dan prej sem mel dirko z enim od rogaske proti celju, vozil dalec preko omejitev ( instruktor je vseskozi spal :D )..naslednji dan po opravljenem izpitu prvič 2x prekoracil omejitev, tretji dan sel na morje in nazaj ( vozil po taki megli da nisem nic videl), par dni za tem je padel sneg in sem se naucil vozit po snegu...sestevek vsega..se danes delam ogromno kilometrov, obozujem voznjo po snegu, ne dajem zmigavcev, in vozim prehitro....parkiranje mi pa ne povzroca vecjih tezav :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 Če mar 22, 2007 1:58 pm

Čestitke vsem ki ste izpit naredili pred kratkim, pa srečno vožnjo ;)
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če mar 22, 2007 2:15 pm

No jst sm ga delu decembra l.98. Takrat je bla ura vožnje tm okol 2500sit. Prvič me je ruknu, ker sem šel pri zmrznjeni cesti zjutraj ob 7 uri 60km/h in me je en, ki se mu je pač mudilo v službo prehitel, zato sem "kao" oviral promet in zaradi te napake me je vrgu. Ko smo stopili iz avta, smo se vsi drseli. Zaradi tega se je tudi inštruktor spizdu z njim in ni mogu verjet, da me je zaradi tega vrgu, pa tud podpisal ni unga dokumenta od komisije. Drugih napak nisem meu, ker mi je samo to očital, jst pa sam :shock:
Nasledjič pri vožnji je tolk padu sneg, da sm se zakopal v eni ulici in je mogu inštruktor mau pomagat, pa po cesti sm vozu 80-90 na uro v metežu ravno zaradi prejšnjega očitanja "oviranja prometa" in sm naredu.
V tej državi je res vse zamešano! :jao: :bonk
Lani pa sm u prvo naredu še izpit za A :lol:

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če mar 22, 2007 2:52 pm

naredil septembra. kakšnih hudih problemov ni bilo, na daljšo pot pa nisem šel takoj, ko sem imel narejenega. zdaj imam 12kkm

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Če mar 22, 2007 3:01 pm

Opravil 31.8.2001. Kak je blo se pa ne spomnim, ker sem bol preveč trd.

;)

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Če mar 22, 2007 3:09 pm

izpit začel delat 23.12., 3dni po tem sem naredil rdeči križ, potem prvi teden v januarju dal skoz predavanja CPP, nato nabral 19ur in čakal da bo februar(da sem dopolnil 18.let), potem takoj za rojstni dan sem šel pisat CPP za A in B kategorijo, 2dni za tem pa sem že mel izpitno vožnjo in seveda tudi to naredil z prve. Vse skup z izpitno vožnjo sem mel 21ur :)
vse skup sem delal nekje 1mesec in 3tedne, stalo pa je me 160.000 bivših SIT

ura vožnje je stala 4000sit, za motor pa 5500sit

vem še to da nisem moral dvignit izpita 2dni, ker so bli vsi na zimskih počitnicah :evil:
ko sem ga pa dobil pa sem prvi dan naredil 500km :P

P.S. edine vozniške izkušnje od prej sem mel kako se z katrco pelješ po njivi in jo probaš ne razbiti :P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če mar 22, 2007 3:12 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:Jest se pa spomnem da mi je inštruktor reku da sm fasu najbl tečnga ocenjevalca na izpitu, pisal se je Anžur. A kdo kej ve o tem modelu, pa če je res kao najbl zaj****? Drgač pa je šlo kot po maslu, delu sm u lj. na Roški ( iz avtošole EnMah sm pršu), vozu me je pa pod gradom po enosmernih, pa po rudniku svaštara, ampak vse BP, to je blo 25.11.2002 po 34 urah vožnje (inštruktor mi je reku da sm pr njem kao podru rekord - mormo upoštevat da je to bla ljubljana - ker u kočevju so recimo imelil po 11 ur pa so mel izpit WTF)

a je ta model tak manjši,sivo-tmno lasec???? mal je tud buco čist mal
pa brke je mel/ima?????

Uporabniški avatar
*KAYA*
Novinec

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a *KAYA* Če mar 22, 2007 3:23 pm

..jst sm pa izpit nardila avgusta..v drugo. Drugač sm pa vozila tanovga Polota (temu primerna je bla tut cena za uro vožnje-5000 bivših SIT)..sam se je blo pa prov dobr vozt s tanovim Polotom :lol:
Rada vas ima Kaychi :)=(:

Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Če mar 22, 2007 3:30 pm

Naredu izpit 13.7 2004, dvignu sm ga dva mesca kasnej kr sm mogu delat da si ga lahka do konca izplačam, šele takrat sm dobu od inštruktorja potrdilo, takrat sm bil še dijak, enkrat novembra pa sm dobu prvi avto Renault 5. Spomini na avto šolo zakon, inštruktor je bil legenda doskrat sma se brez potrebe ustavla na sred ceste sam zarad punc ki so se sprehajale mimo, drgač sm pa vse naredu u prvo, stalo me je pa okrog 140.000. sit, pa tud dober avto sm vozu-Seat Toledo.
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če mar 22, 2007 3:56 pm

nespomnem se kir dan vem sam da je padl k iz pizde.... pa se v najvecjo guzvo sm padu....in se njemu zadi ni dal cakat v guzvi pa me je pelu use okol po eni oski ulci doklr nismo prsl do avtoceste.....tm odpelu,placu cestnino in se vrnu nazaj pred avto solo....

vse skopaj sem vozil cca 10 do 15 minut...

po 20tih minutah sm se ze vracu z potrdilom za ispit...

gasa na obcino pa dam po avto in direkt v solo na zadno uro.... (3t letnik)

naredu sm pa z 24 uro... pa use iz prve :P
Slika

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če mar 22, 2007 4:02 pm

hmm, v začetku sem vozil čisto novega golfa V (SDI-jajce :P ), pol pa je motor zaribal (nonstop lučka za olje prižigala, na servisu so pravli da to ni nič, pol pa je zružlo--zamenjali motor :D)točno 1 uro pred mojo izpitno vožnjo. Tako sem dobil drugega inštruktorja (moja inštruktorica se je poškodovala) pa še drug avto(golf IV 1.9TDI 115KS--že malo boljše kot SDI :-P ) za izpitno vožnjo. Naredil sem v prvo. Izpitna vožnja pa je bila moja 19 ura kao... Niti 110.000 me ni prišel izpit z vsem skupaj (2 leti pa pol nazaj).
Zadnjič spremenil Salieri, dne Če mar 22, 2007 4:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Če mar 22, 2007 4:07 pm

jaz sem svoj izpit naredil 1.6.2004 v drugem poskusu (prvič sm enga spregledal in izsilil) in po malo več kot 50 urah :oops: na "slovenskem vozilu za množice" (beri R Clio II 1.5 dCI) :P
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če mar 22, 2007 4:24 pm

4.2.2004 vdignil izpit (naredil 2.2.06), 30ur, vse sprva, vozil clio2 modri i. Inštruktor mi je bil bratranec, vglavnem zakon :) zaj mam za sabo cca. 50k km :) 1 prometna (pa še to me je ena "purgerca" v centru mb nabila v rit :D ), 1x skoraj plačal kazen (30k + 10k + 2piki) ampak sem dobil pol po pritožbi (in razlagi da sem dijak) obrazložitev, da se je policist zjasnil da z 16km prehitro vožnjo v vasi nisem grožal varnosti sebe ali soodeležencev v prometu in sem plačal samo 10k stroškov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 4 gostov