Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Omejitev bi morala biti:

Pod 130km/h (moj avto ne gre tolk)
1
1%
Toliko je čist v redu (je že tko preveč divajakov)
15
15%
140 km/h bi bilo v redu
33
34%
Pod 150 km/h se ne vozim
21
21%
Jaz se vozim pri 160 km/h
18
18%
Pri 170 km/h se začne prava hitrost
4
4%
Nad 170 km/h obvezno
6
6%

Skupaj glasov : 98

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Ne jul 13, 2003 11:12 am

Uf velik ste napisal :)
Zdj pa se moje videnje vsega, kot sm ze napisu nase avtoceste ne zmorejo vecje omejitve kot je oz. brez omejitev ne gre. Jst vedno vozim vec kot je omejitev. Zakaj? Zato ker sem pri vecjih hitrostih bolj zbran, recimo pri 130 sm tist cist nezbran, poslusam musko, razmisljam... in takrat je pomojm vlka nevarnost za nesreco, ce pa vozim vec (ponavad nad 170), sm pa zbran, skos skoncentriran... Ne vozim pa divje, da ne bo pomote, ker je razlika med hitro voznjo in divjo voznjo!
Pa se ena prigoda tega tedna, starring: glupa baba :evil: Se peljemjst lepo dol po klancu iz cestninske postaje Vransko (smer LJ), pred mano ena bemfa, pa ga picima ene 180, ze cist na koncu klanca tovornjak za njim pa en avto, bemfl lepo na levi pas pa mimo, pogledem on avto za tovornjakom mal spustim gas, hmm ocitno ne bo sou mimo, spet stopim na gas, on avto da zmigovc in bum ma moj pas, skor cist pred mene, jst ful po bremzi, na desn pas, komi sm se za tovornjakom ustavu. Odpeljem naprej, pogled v on avto in notr ena bakica s soncnikom in soncnimi spegli:) pa nalimana na volan :)
Sj vem da sm zatezil sam se neki morm napisat:)
Najhujsi so pa oni vozniki k ne pogledajo skoz levo sipo k menjajo pas, pogleda v spegu pa te ne vid, ti pa skor cist vstric njega, pa bum proti teb :evil:
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne jul 13, 2003 12:36 pm

Haby je napisal/-a:Uf velik ste napisal :)
Pa se ena prigoda tega tedna, starring: glupa baba :evil: ...
...pogledem on avto za tovornjakom mal spustim gas, hmm ocitno ne bo sou mimo, spet stopim na gas, on avto da zmigovc in bum ma moj pas, skor cist pred mene, jst ful po bremzi, na desn pas, komi sm se za tovornjakom ustavu. Odpeljem naprej, pogled v on avto in notr ena bakica s soncnikom in soncnimi spegli:) pa nalimana na volan :)
Sj vem da sm zatezil sam se neki morm napisat:)
Najhujsi so pa oni vozniki k ne pogledajo skoz levo sipo k menjajo pas, pogleda v spegu pa te ne vid, ti pa skor cist vstric njega, pa bum proti teb :evil:

No o tem se govoril (ups pisal)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

pagicic
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a pagicic Ne jul 13, 2003 10:17 pm

D.J. je napisal/-a:V Nemčiji je brez omejitev samo par največjih avtocest, ostalo ima normalne omejitve...

ja to je kr res, ampak teh PAR avtocest ma SAMO vec tisoc kilometrov...

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish Po jul 14, 2003 10:28 am

:!: :!: :!:
Za GOSPODIČNO shusuglao !!
Nisem d**** in ne začetnik kot npr. ti, ki malo vozi po AC in malo vidi okoli sebe (seveda tudi gleda). Mislim da si ti d****, če boš šel prehitevat šleper pred sabo če vidiš v svojem velikem ogledalu da se ti približuje avtomobil nenavadno hitro in zapeljal pred avto s 130 km/h, za tabo pa prihaja raketa. Človek malo razmisl, kaj sem s tistim postom hotel napisat ampak prevec zate da dojameš.
Tud tvoj incident na AC k ste prehiteval avto pr 180 pa je padu mim meca z 220 in vam ni blo nč jasn. ZAKAJ ?
1. Ker ni pogledu fotr v vzvratno ogledalo !
2. Ker je mislu če gre 180 da noben ne more it več !

Spoštovani shus u glavo ponovno si preber moj post in mal razmisl.
NISEM TE HOTU UŽALT, AMPAK...

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Po jul 14, 2003 10:46 am

catfish je napisal/-a::!: :!: :!:
Nisem d**** in ne začetnik kot npr. ti, ki malo vozi po AC in malo vidi okoli sebe (seveda tudi gleda). Mislim da si ti d****, če boš šel prehitevat šleper pred sabo če vidiš v svojem velikem ogledalu da se ti približuje avtomobil nenavadno hitro in zapeljal pred avto s 130 km/h, za tabo pa prihaja raketa. Človek malo razmisl, kaj sem s tistim postom hotel napisat ampak prevec zate da dojameš.
Tud tvoj incident na AC k ste prehiteval avto pr 180 pa je padu mim meca z 220 in vam ni blo nč jasn. ZAKAJ ?

Am, mislm d bi tuki lohk rekl d gre za deljeno odgovornost...oni ko vozi 130 mora bit prepričan o hitrosti zadaj vozečega, oni ki pa vozi 150 (in BTW krši predpise in OGROŽA sebe in druge) pa mora pričakovati kaj takega in paziti na take...če se že gre Šumija na avtocesti...tko d...tuki so na pol slepe stare mame pa prepotentni mladci (sj tak sm baje tut jst :lol:, sam se trudm ne bit), pomoje soodgovorni...

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Po jul 14, 2003 4:32 pm

catfish je napisal/-a::!: :!: :!:

hej ce ze tulis name vsaj poglej kaj je kdo napisal, o tistem incidentu je pisal TITan, kajneda?

drugace pa; a tebi res ni jasno da je omejitev na avtocesti 130(in na obvoznici celo 100km/h)??

ce vozis vec kot toliko, delaj to takrat ko ni nikogar drugega tam, tako kot vsi ki smo pri zdravi pameti

a ce te bo policaj ustavil ko bos peljal vec kot 200 mu bos tudi zatezil da tvoj avto gre vec kot 130 in da je blazno zabavno tako hitro peljati in ti zato ne sme kazni napisati?

:lol: :P ja seveda gre lahko vec, tudi 350, ali pa ce kar nekdo z reaktivcem tja pride in gre 1000 km/h+, ampak se ne sme, pa ce se na glavo postavis. moram te raocarati, ampak avtocesta ni za dokazovanje kako hitro si sposoben peljati, ampak zato da bos prisel iz kraja v kraj (po moznosti v enem kosu)
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish To jul 15, 2003 12:29 pm

Shusuglao !
Moj namen oz. moj komentar na to temo je bil temu namenjen :
Normalno so omejitve in so zato da jih je treba upoštevat, ampak sem hotu opozorit na to, da če že vidiš avto , ki se hitro približuje, da se mu ne postaviš pred nos, ker je posledica lahko zelo tragična- SMRTNA. aMPAK BREZGLAVO TEŽENJE K ZAKONOM PA JE TUD bz. Sam nisem tak kot mogoče ti misliš (psiho za volanom k vozi 250 po avtocesti) sploh ne, sam hočem povedat da se ti ne splača trmoglavt zaradi zakonov ko pa hoče nekdo dirkat po AC. Zaenkrat je meni moje življenje še zmeri nr. 1 in glavno, zato se umaknem na cesti takim, ker se počutim ogroženega - sam zato se mu pa ne bom šel nastavljat pred nos, da bom kej dokazal in ga jaz upočasnil in ga spomnil na to, da obstajajo zakoni. :wink:

P.S.: Hotel sem podat samo svoje mnenje o tej zadevi ne pa ga vsiljevati drugim. Pač moje mišljenje o tej stvari je tako in zaenkrat še nisem imel neljubih dogodkov na AC s to miselnostjo (oz. obnašanjem v avtomobilu na AC). Za v prihodje pa se raje zadrži glede nepotrebnih zmerljivk in raje podaj kak dobr argument v zvezi z določeo stvarjo.
L of L :pivo

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To jul 15, 2003 1:44 pm

jst bi sam tole povedal: po AC lahko vsak divja in se dela da je džek, sam pravi šoferji pa pridejo (- 8) mo) do izraza šele na zavitih cestah!!!! to je moje osebno mnenje!
Slika

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. To jul 15, 2003 2:21 pm

Taki kot je shusuglao so najnevarnejši na cesti!! Ne vem, če je lahko še kej hujšega kot trdoglav voznik. Drugače pa je za prehitevanje DOVOLJENO presežti omejitev - a samo za prehitevanje. Ne pa, da če prehitevaš z 130 enga k se voz 125 :roll: .
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jul 15, 2003 2:28 pm

omejitve gor ali dol...
zadnje case vedno bolj ugotavljam, da je cesta (avto- ali navadna) dovolj siroka za tri pametne voznike in preozka za dva idiota... :x
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 To jul 15, 2003 3:52 pm

dobek, se popolnoma strinjam s teboj.

Pa še tole bi rad povedal. Ljudje zakoni so zato, da se jih krši. Jest priznam da naredim veliko hitrostnih prekrškov ampak ljudje, kaj menite, če pride za Vami audi in to s polno hitrostjo, vi ste pa naprimer v petki ali yugiču (gdč, ki to vozjo se največkrat pritožujejo) ali boste upoštevali zakon in tvegali življenje, ali pa boste se mu spravili s poti??

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
Radman
Novinec

Napisal/-a Radman Sr jul 16, 2003 8:52 am

Ko tole berem se samo čudim da jih še več ne pocrka na teh naših avtocestah. X-Hair kaj boš naredu ko boš 250 prtišal v desni ovinek, tam bo pa mlada družina s twingotom po predpisih prehitevala kamion? Ti takrat v 1 sekundi narediš 70 metrov!!! In lahko mirno priznaš, da kljub temu da si najsvetlejši zgled v uporabi vzvratnih ogledal, v ogledalo ne pogledaš vsako sekundo. No vrnimo se k naši družini v twingu. Popolnoma regularno prehitevajo tovornjak, samo pač ne računajo na to da bo en zakompleksan psihopat, ki je bil pred petimi sekundami 350 metrov daleč in ga v desnem ovinku res ne moreš videt, pritiščal mimo 250 km/h!!! No in ti jih pač nehote zgaziš in kot po čudežu v testnem volvu, ki sploh ni tvoj, preživiš. Mislim da si lahko nadaljevanje scenarija sam predstavljaš.
Lahko bi pokazal malo več odgovornosti, glede na to da testiraš avte. Veliko nesreč bi lahko prepričili s predvidevanjem in če tega nisi sposoben, se vozi 130. Včasih je še to preveč.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr jul 16, 2003 12:19 pm

Kje si pa pobral da avte testira?

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr jul 16, 2003 1:51 pm

Zanimivo razmisljate nekateri in res se cudim da ni se vec mrtvih.Naceloma vsi prekoracimo hitrost ker danes vsak povprecen avto gre 160kmh.Najbolj me preseneca to da tisti ki se pelje z mocnim avtom 200kmh in krsi zakon ker omejitev je 130kmh in povrhu se razburja zakaj se mu nekdo ki se vozi 130kmh ne umakne iz prehitevalnega pasu ki je namenjen prehitevanju hallllooo.Se pravi da nekdo se pelje 130kmh po avtocesti ampak ne sme se vozit po prehitevalnem pasu razen takrat ko prehiteva zato da ne ovira drugih ki se vozijo hitreje od njega in krsijo zakon oni seveda se pa lahko ne glede na to ce ogrozajo druge ceprav so vsi prepricani v varljivo varnost pri 200kmh.Poleg tega ce se nekdo pelje po omejitvi mu vsak ki je vzadaj lahko samo jajcka napihne zato ker je zivcen in se mu je dolg cas peljat 130kmh ja pri 200kmh pa neverjetno adrenalinsko uziva ceprav sploh ne obcuti da se tako hitro pelje razen ko pogleda na stevec in ga to mocno razveseli in skoncentrira.Za konec bom povedal samo to da omejitve in ostali predpisi so bili uvedeni tudi zaradi razlicnih vozniskih sposobnosti ljudi zato je treba biti vcasih malo strpen predvsem pa previden ker na cesti nismo sami.

Uporabniški avatar
Radman
Novinec

Napisal/-a Radman Sr jul 16, 2003 2:27 pm

Vinci mislim da bi moral tole tvoje razmišljanje nad vsak dovoz na avtocesto obesit :con

Uporabniški avatar
Radman
Novinec

Napisal/-a Radman Sr jul 16, 2003 2:31 pm

X-Hair je napisal/-a:UUUUU dobra tema. Tukaj imam pa veliko za povedat. :D

Glede prehitevanje po odstavnem pasu. Kdo je tukaj i****. Tisti ko je pred njim in se enostavno ne umakne, ceprav vidi da je voznik za njim hitrejsi. Ali tisti ko ga potem prehiti. :?: Eni tega enostavno ne dojamejo. Je bil na testu Volvo S60R pa pritisi en mega 2.0 mimo. Seveda so bili v trenutnu za njimu. Kaj ne bi bili z 300 konji in 400 njutni. Ampak ta lastnik ni dojel da so hitrejsi. Na odtsavni pas malo gasu pa je bila zgodba koncana.

Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr jul 16, 2003 2:52 pm

Je v tretji osebi napisano. So bili, so šli ...

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr jul 16, 2003 3:01 pm

vinci je napisal/-a:... Najbolj me preseneca to da tisti ki se pelje z mocnim avtom 200kmh in krsi zakon ker omejitev je 130kmh in povrhu se razburja zakaj se mu nekdo ki se vozi 130kmh ne umakne iz prehitevalnega pasu ki je namenjen prehitevanju hallllooo.Se pravi da nekdo se pelje 130kmh po avtocesti ampak ne sme se vozit po prehitevalnem pasu razen takrat ko prehiteva zato da ne ovira drugih ki se vozijo hitreje od njega in krsijo zakon oni seveda se pa lahko ne glede na to ce ogrozajo druge ceprav so vsi prepricani v varljivo varnost pri 200kmh ...

Ne bedarij prodajat:

ZVCP 97. člen
(6) Na avtocesti in cesti z več prometnimi pasovi morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

Kazen je 10.000 SIT
Mimogrede: to pomeni tudi, da se je treba tam, kjer se AC razširi na 3 pasove, peljati po skrajno desnem, ne pa da si večina ljudi misli: ta je pa za kamijone ...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jul 16, 2003 8:50 pm

Radman OU OU OU kar pocasi :wink: Zaenkrat se ne testiram avtomobilckov, zal. Ce bi pa ze imel to sanso pa DEFINITIVNO ne bi bilo v Sloveniji ampak nekje v tujini na eni spodobni pisti, ker testirajo masine, gume, lega avtomobila. Bi moral enkrat posneti nas pogovor med kolegi o cem se sanja.

Volva sem dal samo za primer, kako eni ne dojamejo da je lahko nekdo hitrejsi. Potem pa sledi ( s tem S60R brez problema ) odstavni pas malo gasu in lepo nadaljujes svojo pot. Tudi meni se je ze enkrat podobno zgodilo ravno tako kolegu. Preberi se enkrat post, ker se mi ne da pisat. Sicer je pa brezveze, ker bo itak vsak trdil svoje.

Glede 250 in ovinek. No ja, nimam formule da bi s tako hitrostjo sel v oster ( predvidevam da je oster, ce se ne vidi druzine s Twingom ki prehiteva kamion ) ovinek. :?

Zaenkrat se nisem zakompleksan ( upam no, bi pa lahko ostali povedali ki me ze poznajo ) se manj psihopat. Lepo bi bilo da se zaenkrat se vzdrzimo takih besed ker me ne poznas kdo sem, kaj delam, s cim se ukvarjam. :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Če jul 17, 2003 12:00 am

prosko002 je napisal/-a:dobek, se popolnoma strinjam s teboj.

Pa še tole bi rad povedal. Ljudje zakoni so zato, da se jih krši. Jest priznam da naredim veliko hitrostnih prekrškov ampak ljudje, kaj menite, če pride za Vami audi in to s polno hitrostjo, vi ste pa naprimer v petki ali yugiču (gdč, ki to vozjo se največkrat pritožujejo) ali boste upoštevali zakon in tvegali življenje, ali pa boste se mu spravili s poti??

lp

Prosko
ja seveda so zakoni zato da se jih krsi, ampak po pameti...

ne prenesem pa tega da nekdo ki ima mocen avto, misli da mu morajo vsi bezati s poti. do letos sem vozil avto s 64 KM tako da vem da tak avto pri 130 ne vlece nikamor vec pa ce nogo cez poden porines! zdaj pa pazi to:

naprimer na obvoznici prehitevam dva tovornjaka s prikolico ki vozita tik eden za drugim, ko sem ravno na polovici prvega v ogledalu za sabo vidim majhnega audija..., ko pridem do drugega tovornjaka je ta audi ze 20m za mojo ritjo, blenda in trobi kot nor in leti kot snet kramp! Kaj na storim?! gas ze tiscim do podna ampak moj avto le se pooooocasi pospesuje... edino kar mi preostane je to da:

a) zapeljem pod tovornjak
b) stisnem zobe in molim da bo tisti veseljak v audiju uspel zmanjsati hitrost

no, kaj naj clovek stori v taksni situaciji?
Slika
Clan Renault kluba Slovenija
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov