Debate, ki niso vezane na ostala področja...

danny
Novinec

Napisal/-a danny Če apr 05, 2007 9:17 pm

Glede tistega odštevanja na tržaški... Mislim da je skrajno nevarno.

Ko je zelen odšteva čas do rdeče, kar se mi zdi narobe, moral bi odštevati čas do spremembe luči v zeleno. Ko pa gre iz rdeče v zeleno se odšteva čas do spremembe.

Tako da ko čakaš odštevanje in "pritiskaš" na gas ter spelješ točno ob prehodu iz rdeče na rumeno, lahko kratkomalo "nagaziš" enega zamudnika kateri gre še čez križišče...

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Če apr 05, 2007 9:19 pm

skoraj vedno v rumeno, ker folk itak ne zna vozit in je ponavadi kdo naliman takoj za ritjo in se ni pametno neki ustavlat na silo :roll:
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če apr 05, 2007 9:28 pm

W_Golf je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:več al manj grem v vsako rumeno, če to pomeni ne pospeševanje, oz. da grem skozi s tako vožnjo kot sem jo pač mel. v času gužve grem v rumeno takrat, ko vem, da ne bom v križišču ostal (gledaš če spredaj stojijo, se ustaviš že prej ipd.)

Ideja o odštevanju pri semaforjih se mi zdi debilna. najslabša možna poraba denarja. boš ti z 200 metrov videl da je še 5 sekund pa ga boš pač zahodil do daske da boš prišel čez. Še slabše, kot bi imeli utripajočo zeleno (s te strani, ki sem jo zdaj opisal).

Sicer pa ne vem kaj vam je tak problem s temi rumenimi, jaz že od daleč gledam semaforje za pešce in lepo veš kdaj bo rumena. tudi če ne bi tega delal se da normalno peljat

lp

Sj nis normaln, a lahk gledaš semaforje za pešce ko se voziš z avtom...

pa ti ne štekaš...če mal poškiliš za pešce (na desni)...pa če je rdeča (za pešce), pol pomeni, da se bo v kratkem prižgala rdeča (za avte).ne rabiš ga gledat 3 dni pa če ne štekaš ti bom pa še narisu... :roll:

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Če apr 05, 2007 9:59 pm

ponavadi grem skozi rumeno!Zakaj bi čakal če drugi ne!Kdaj pa kdaj pa tud skoz rdečo samo takrat se pripeljem hitreje da se slučajno ne bi kdo od drugega semafora pripeljal!

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če apr 05, 2007 10:41 pm

febo je napisal/-a:skoraj vedno v rumeno, ker folk itak ne zna vozit in je ponavadi kdo naliman takoj za ritjo in se ni pametno neki ustavlat na silo :roll:

jp tole je pa so true :P bolš čez rumeno ko pa da te en porine :P
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Rx-8
Nov uporabnik

Kraj: Radomlje

Napisal/-a Rx-8 Po apr 09, 2007 3:35 pm

Jest grem tut zmeram v rumeno, sej zdej se lahko mal izgovoriš da nisi mogu več varno ustavit. Kolegici se je kamjon v rit zaletu, k je vstavla pred rumeno, pa jo odbil v sredo križišča. Zdej mi pa povej, če je bl varn bit sre križišča z nevoznim avtom, k pa mal v rumeno pelat.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Po apr 09, 2007 10:07 pm

hm :D odvisno :P hehe joke :)

ja itak bolš mal "zamežat" pa potegnat u rumeno! sj nimaš kj druzga!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Po apr 09, 2007 10:34 pm

vsak dan vsaj 5x skozi rumeno.pa kdaj tud skoz rdečo, samo te pa res grem kr hitro, pa nima smisla bremzat... razn če je kako vecje križišče, tam se pa ni za igrat...

LP
ThugBoy
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

LCA
Nov uporabnik

Napisal/-a LCA To apr 10, 2007 6:49 am

reber je napisal/-a:Eni pa res zganjate paniko zarad rumene. A ste slepi, gluhi ali pa kaj drugega, da če zapelješ v križišče pri rumeni, ki se je ravnokar prižgala, da ni nobenega problema, še manj pa kazni. Kar se tiče nenadnega zaviranja tistega pred tabo, je edina rešitev pravilna varnostna razdalja, ki pa jo večina ne prakticira. Jaz vedno zapeljem v rumeno, če se je prižgala tik preden sem pripeljal do semaforja. Nikoli ne zaviram na polno, da slučajno ne bi zapeljal skozi pri rumeni, če ocenim, da ne bom mogel ustaviti z nekim normalnim zaviranjem, pač peljem dalje s popolnoma enako hitrostjo. Pravzaprav, ko imam samo še sekundo ali manj vožnje do semaforja, potem luči več ne gledam, ker me ne briga več.
Meni je bolj všeč brez utripajoče zelene.

zakon lepo pravi, da je v rumeno kaznivo iti razen, če se ne moreš varno ustavit, se pravi je policaj un k na koncu precen a si se loh ustavu al ne.....pa veš kaki so policaji, k morjo norme zapolnit. Je že kr neki folka dobil kazni zarad vožnje v rumeno.
Torej:....v rumeno je kaznivo iti.

KeXeK
Novinec

Kraj: Pragersko + Slov. Bisterca

Napisal/-a KeXeK To apr 10, 2007 10:40 am

dunker je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:... gledaj na cesto(ne gledat pičke v rit) ...

Bodimo realni, to je dost lažje reči kot storiti. :D

:D
NeVi@ + ToMaZ

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To apr 10, 2007 2:39 pm

Sprijazente se že enkrat z to rumeno lučjo. Po moje je pa čist isti sranje kot je bila utripajoča zelena.

Res pa opažam da se zadnje čase veliko folka fura že totalno v rdeče luči. Jaz velikokrat prevozim rumeno luč in jo po predpisih lahko!!! Velikokrat se mi je že zgodilo da sem jaz cvikal ali bi šel čez križišče ali ne nazadnje sta se še dva avtomobila ali pa vsaj eden za menoj odpeljala. Ali pa če ustavim in pogledam v ogledalo in vidim kako kakšna gospodična pizdi zadaj v avtu kako da sem ustavil. To je tudi ena od stvari ki jih opažam. Ženske so skoraj bol flegma ker se vožnje čez rumene in rdeče luči tiče. Moški vsaj malo bolj spremlja kaj se dogaja ker ve da je že mal kriza. Ženskam pa tak menever uspeva tudi med telefonskim klicem in menjanjem radijske postaje. MULTITASKING nimaš kej so sposobne. :twisted: :twisted: :twisted:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 To apr 10, 2007 3:49 pm

Ja, ženske so pač multifunkcijska bitja. Lahko delajo več stvari naenkrat.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To apr 10, 2007 4:15 pm

Jaz grem dostkrat v rumeno, ponavad zato ker nebi mogu varno ustavt pred križiščem (oz. že prej omenjena izjava - raje peljem kot da me un zadaj porine :P ), včasih pa tud zato ker se mi ne da čakat. Rdeče pa ne prevozim, res redkokdaj da bi jo. Ne rečem pa da se še ni zgodilo.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Sr apr 11, 2007 6:28 pm

včasih čez rumeno ampak včasih če se mi mudi tud čez rdečo.pol pa vidiš rdečega cliota (1994)ohranjenega u nulo z spojlerami,,,,pa pune bombe muska u prtljažniku seveda takšna,ki ima dobre base skratka jest sem navadn cestni divjak(včasih)
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr apr 11, 2007 7:38 pm

lol ej ti pa tud veš s čem se morš pohvalt :lol:
Če je ravno, ni zabavno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov