Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Sr apr 25, 2007 12:48 pm

traktor TDI je napisal/-a:Pa sem mislil, da samo jaz tukaj gor tu pa tam sadim buče.

dnovak24, tebi pa dogaja. Komu vlivaš na mlin? Ti foter dela na bencinski? hahaha

Dajte ga no z molom. Hungari in njihov benz. haha

Agresivna propaganda. Mol in agip. Dajte raje pametnjakoviči prešaltat na tablete za zmanjšanje porabe. Te so izključno za vas bile narejene in jih tudi vi kupujete. dnovak24, če povprašaš za te tablete na tem forumu, ti bo kateri od forumašev znal svetovat in boš lahko porabo svojega avta in avta svojh starih, ki ga tankajo na petrolu (kako to da ti ni uspelo prepričati njih v nasprotno, da je petrol za k.?) zmanjšal za dodatne 3litre.

.

:D :D :D se popolnama strinjam, al pa še ena ideja fantje: odrežete kos podna od avta in pomagate z nogami ---> kremeček varianta :D :D :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 25, 2007 1:21 pm

Mate je napisal/-a:Sem pregledal moje račune za nafto in ugotovil naslednje:

Črpalka . . . . . .Litri . . . Kilometri . . . Poraba . . . Km/tank . . . Število
Agip . . . . . .2586,38 . . . 43411,9 . . . . .5,954 . . . . 819,66 . . . . . 53
Mol . . . . . . . 102,18 . . . . 2039,0 . . . . .5,011 . . . 1019,50 . . . . . . 2
OMV . . . . . . 276,31 . . . . 4604,6 . . . . .6,001 . . . . 767,43 . . . . . . 6
Petrol . . . . . 644,51 . . . 10850,8 . . . . .5,940 . . . . 834,68 . . . . . 13
Shell . . . . . . . 48,12 . . . . . 772,8 . . . . .6,227 . . . . 772,80 . . . . . . 1

Glede na število tankanj se lahko upošteva samo rezultata od Agipa in Petrola, delno še od OMVja. Razlike med Agipom in Petrolom je po teh podatkih 2 promila, OMV pa od njiju odstopa za 1 %.
Podatek za Shell ni primerljiv, ker je bila vožnja večinoma po avtocestah pri višjih hitrostih.
Za Mol pa tudi ne, ker sem en tank namenoma šparal, da sem ugotovil minimalno porabo.

Po teh podatkih odstopanj v porabi med pumpami praktično ni. Vsaj ne na Golfu IV 1.9 PD TDI.

Najbolj očitno razliko pri delovanju motorja sem opazil, ko sem za Shellovim V-Power Diesel tankal pri Petrolu. Avto je bil glasen, šel pa ni nikamor - vsaj po občutku.

jst tut k sm kupu avto u nemciji pa sm tankau pouhnga na shellu pa sm se prpelau dam(1000km) pa sm drug dan tankau na pertolu(ni blo druge moznosti) se je koj motor drgac slisau sm mislu da se je pokvarl kj.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr apr 25, 2007 1:23 pm

pa da se neki napisem.itak da mora bit razlika med "navadno" nafto al pa shell v-pover pa aral ultimate al neki tazga.sj sta za 20 centou/l drazja.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr apr 25, 2007 7:21 pm

pa prima disel tudi ni kr tak lol :)
nekaj sem slišal za petrol da ma nekaj procentov v dislu bio nafto zraven.kaj majo ostali tudi? ker če ima samo petrol to potem zaradi tega večja poraba

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr apr 25, 2007 8:07 pm

Mislim da mora biti določen procent biodizla primešan vsem dizelskim gorivom po smernicah EU.
Slika

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Sr apr 25, 2007 9:59 pm

Mene pa zanima, kakšne so kaj izkušnje s črpalkami Ina, Logo in BP?

Lahko pričakujemo, da bodo v Slovenijo prišli tudi Shell, Total, Aral, Esso?
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Sr apr 25, 2007 10:11 pm

Fak sam smo slovenci res zagonen narod....
1. Ne moreš ti z 30 km na tank razlike primerjat dve različne pumpe
2. Itak vsi favorizirate Agip sam zato ker ni slovenska firma in hočte bit drgačni
3. Če ti je motor drgač laufou pol si verjetn namest 95 tanku 98 ne pa zato ker je druga benza
4. Odvisn je tud od črpalke do črpalke...kako so dobri rezervarji, iz katerega rezervarja je bila dobavlena..kok časa je že v rezervarju...majhne malenkosti ki pa tud kljub temu ne vplivajo na motor
5. 95 petrol al p a95 agip al pa omw je isti j**c..benz je benz in ne delat seminarske ker vas pol sploh ne ve velik o bencinu

6. Jst tankam na petrolu in ne gledam na porabo..važn da avto dela..zarad benza še nikol nisem mel problemov
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Če apr 26, 2007 12:16 am

Kaj pa tiste bencinske pumpe od Tuša?
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če apr 26, 2007 5:29 am

Turbobitch, a še nisi od nobenga slišu da od petrolovga bencina cuka avto, pr novejših je cool samo pr kakšnem starejšem avtomobilu se pa to pojavlja! Eno so da so krive svečke ampak šment grem tankat na omv 100ko in cuka 50% manj po tem benzu, nato menjam svečke in dobr. potemtakem sklepam da je razlićni bencin al ne?

Pametnejši oglaste se :D

Uporabniški avatar
spacesheep
Nov uporabnik

Naredil primerjavo

Napisal/-a spacesheep Če apr 26, 2007 7:10 am

Zdravo!
Takole bom rekel. 2leti pa pol sem si shranjeval listke iz mojih obiskov črpalk in pred kakšnim mesecem naredil eno statistiko. Petrol se je odrezal najslabše.

Pri njih sem imel porabo 7.26L na 100kmjev. Pri AGIP/OMV/MOLu pa približno enako in sicer tam okrog 7.06L na 100kmjev.

Res je sicer da sem mel na OMV največ postankov, približno za 1 tretjino vse postankov,
so bili pa ostali zato nekako enakomerno porazdeljeni po tistih preostalih 2 tretjinah.
Sem se pa večinoma vozil na relaciji med Litijo in Logatcem, tako da sem tud tankal večinoma na tej poti.

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Če apr 26, 2007 9:51 am

No, to pol še zdaleč ne nanese 30 litrov na tank, ampak je pol okol 3 litre tiste razlike, tko da, mi ne bi še kdaj, kdo o 30 litrih klobasal

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če apr 26, 2007 11:57 am

TooOldVehicle je napisal/-a:No, to pol še zdaleč ne nanese 30 litrov na tank, ampak je pol okol 3 litre tiste razlike, tko da, mi ne bi še kdaj, kdo o 30 litrih klobasal

sj je blo recen 30km na tank kar pa s 3 litri lahko naredis,ce sm si prou tvj post razlagau.

drgac pa razlika je 2dl/100km.seprau ce nardi s tankm 800km prispara 1,6 litra pa pri njegovi porabi k je 7 litrou to nanese za priblizno 24 km dodatne voznje

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Če apr 26, 2007 3:09 pm

Ja prou bedno sm se zmotu, ne vem kje sm vidu tiste litre namest km (mogoče večje količine piva) ok pol bo kr držal kar ste mi u glavo ubijal in morm rečt da sm kr presenečen o razliki, ker če je to vse res pol bi človk na leto za isti dnar, lahko naredu dosti več km. Če recimo tankaš 1xtedensko, je to prbl. 52 tankov u letu, to pomnožimo z 1.6 litra in dobimo 83.2 litrov na leto s katerimi lahko nardimo 1248 km za ta isti dnar kot če bi pr petrolu tankali, fak če bi to vsi vedli u LJ pa da Mol postavi samo eno pumpo u ljubljano pol Petrol propade.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Napisal/-a Zois Če apr 26, 2007 6:21 pm

pa ne vejo vsi al pa so trmasti.moji mami gnajvim naj na mol hodi tankat pa je od petrola samo 200 m vstran ampak neee ona je pač pametna pa na petrol gre,pa ji vsi VSI pravimo daj na mol,sam njej se j**e

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če apr 26, 2007 7:00 pm

Sam ne vem kako za vraga lahk opazite razliko 30 km na tank???? Js mam porabo od 5,8l ( tanakano na tušu), do 9 litrov ( agip), pravzaprav nardim od 400- 600 km s tankom...največjo razliko mi prinese voznja. Sem pa najnizjo porabo mal res ko so odprli nov ( prenovljen) omv in so zgleda mel spucane rezervoarje, takrat je bila poraba res najnizja. Drugace tankam na omv ( mi je najbilizje), mol ( najblizje sluzbi) ali tus ( čez cesto od mola :D ), petrola se izogibam, agip mi je malo odročen pa tudi enkrat sem tankal na agipu in je bila poraba nenormalna..na Ini še nisem tankal s tam avtom, prav tako še nisem na logotu tankal s tem avtom. Mam pa to " srečo" da imam v krogu cca 10 km vse bencinske ( mol, petrol, omv, agip, ina, logo..)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Napisal/-a Zois Če apr 26, 2007 9:42 pm

si iz celja?

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Če apr 26, 2007 9:51 pm

Jaz predlagam da nehate tankat. Brezveze nekaj delat, če vam ne paše. Ne se silit. Ni nikdar dobro.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Napisal/-a Zois Če apr 26, 2007 10:08 pm

joj te pa nehajmo debato o tem če eni trdite da je petrol čisto vredi.Pač tankajte kje vam paše,tu večina pravi proti petrolu,nekateri za, avti so vaši denar pa tudi.delajte kaj hočete.
Jaz v glavnem na petroll NE,ostali pa kak vam paše

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Če apr 26, 2007 10:16 pm

Eni hodijo v mercator, tuš, pa špar, drugi pa v lidl, eurospin, pa hofer.

Se mi pa zdi zanimivo, da imajo tisti, ki hodijo v slednje tri trgovine, toliko za povedati proti prvim trem trgovinam. (zakaj se ne spravite direkt na folk? ne razumem vaše prikrite agresije)

.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe apr 27, 2007 1:12 am

Preveril sem tudi vsa moja tankanja od takrat, ko so na poraba.com uvedli možnost vpisa črpalka (od maja 2005) do danes in moje ugotovitve so naslednje

Mazda 6 diesel

Petrol....33 tankanj......povprečna poraba 6,59l/100km
OMV......41 tankanj......povprečna poraba 6,56l/100km

Na MOL in AGIP sta ekstrema vsak v svojo smer samo zaradi premalo tankanj in neenakih povprečnih pogojih (MOL-več relacijske vožnje po regionalkah) ju navajam zgolj za info

Agip........5 tankanj......povprečna poraba 6,74l/100km
MOL........4 tanjkanja...povprečna poraba 6,23l/100km

Tudi bistvenih razlik v sami vožnji ni med posameznimi distributerji tako, da je moje mnenje, da je več ali manj isti k, kje tankaš vsaj kar se tiče porabe.

Če pa nas skrbijo tisti decilitri je pa zanimivo zakaj se nihče ne vpraša koliko kotalnega upora imajo določene pnevmatike in zakaj je to zadnja stvar, ki jo gledamo, ko kupujemo nove pnevmatike.

V mojem primeru pri enaki dimenziji gum (205/55 R16) in enakih platiščih porabi moj avto z gumami GY F1 za 2-3 deci na 100km več kot z gumami Bridgeston Turanza.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov