speedfreak je napisal/-a:mega_ne je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:...ce bi pa imel recimo cliota cdi (al kake dizle ze ima renault) bi bila poraba recimo 5 pa do max 6-6.5l/100km (clio je podobne oblike kot moj avto, ki ima1100kg)
reno ma dcipa 6 do 6,5 NIKOLI ne vidiš (tut če ga v prvi cel tank voziš
) 5ka je čis uredu cifra, če si pa norc je MAX 5,5
maximalna povprečna poraba clio dci ( 80ps), 8.8 litra, tok o tem da ne vidis vec k 6....sam vozit je treba znat..Drugače pa je halo007 zelo natančno in realno pokazal koliko se prispara na dizlu pri zelo podobnih avtomobilih....edino pri pospeških je mal mim usekal
Torej nekje 400-500 E na leto pri 30000km na leto. Če bi jih delal 10-15 kkm, kot jih delajo vecinoma z malcki tipa corsa, bi se razlika ( ki ni 100000 sit ampak 300000 sit) povrnila v cca 6 letih...
reno ma dci pa 6 do 6,5 NIKOLI ne vidiš (tut če ga v prvi cel tank voziš ) 5ka je čis uredu cifra, če si pa norc je MAX 5,5
seat je napisal/-a:...Glede varčevanja pa bi reku tkole tist k reče,da dizel ne žere je mal mim brcnureno ma dci pa 6 do 6,5 NIKOLI ne vidiš (tut če ga v prvi cel tank voziš ) 5ka je čis uredu cifra, če si pa norc je MAX 5,5
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Lahk rečem sam,če dizla priganjaš se tudi poraba poveča in to na raven bencinskih bratov sam priganjanje pri dizlu nima pomena,ker ma območje moči in navora precej nižje...
speedfreak je napisal/-a:maximalna povprečna poraba clio dci ( 80ps), 8.8 litra, tok o tem da ne vidis vec k 6....
barbka je napisal/-a: Do 8 tud meni ni jasno, kako se ga spravi.
W_Golf je napisal/-a:Gen|uS je napisal/-a:Zdej mi pa naj sam en reče da dizl pri taki vožnji pije pod 6l. Golf 4 tdi 101konj pije 9l, a6 2.5tdi 150km pije 9-11l, mondeo 2.0tddi 115konjev pije 9.5lkeep on talking..hehe
Bedarija
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov