Debate, ki niso vezane na ostala področja...

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po maj 07, 2007 12:38 pm

Žal ne bo šlo, da se tovornjakarji ne bi vozili po prehitevalnem pasu... Bomo prej dočakali tripasovne avtoceste... kjer se po desnem pasu vozijo tovornjaki, po sredini avtomobili+tovornjaki, levo pa samo avtomobili... Sicer pa slovenski vozniki avtomobilv še ne znajo vozit po treh pasovih, ker jim tudi na misel ne pride, da bi se z avtom umaknil na desni pas, če se ti od zadaj približuje gruča avtomobilov... seveda če je vse frej.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Re: re

Napisal/-a AgitatoR Po maj 07, 2007 7:35 pm

aygo je napisal/-a:Tovornjakarjem bi prepovedal vožnjo po prehitevalnem pasu in dodal visoke kazni za nespoštovanje zakonov! :!:

Greš z mano na eno furo ? Utrgal se ti bo. ko se boš v klanc cjazu za turčinom ki ma 380 konjska j***a na polno tonažo. :D In ko boš namesto 700 km naredil samo 500 v enem dnevu.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Po maj 07, 2007 8:49 pm

Še ena,vsaj zame huda.Pelješ lepo normalno.Z desne(recimo križišče) se vključi v promet vozilo-te malo izsili,tako,da je treba bremzat.Nato se nekako zažene in glej ga zlomka;po cca 400 metrih(ali še prej),vključi levi žmigavc in se zaradi nasproti vozečih vozil ustavi,ker ne more zaviti levo.In če je to malo v klancu imam veliko težavo,da z kamionom spet normalno dosežem potovalno hitrost.Ker pa tisti,ki v koloni zadaj niso vidli avta,ki je zavijal,bentijo name,čes,kaj se ustavljaš in delaš gužvo.Povem vam:ne kamioni,ki majo danes zmogljive motorje(razen izjem),AVTI bi morali imeti pred prazniki in ob vikendih zaporo,oz. prepoved vožnje.Ker šofer,ki se za vikend vrača domov,ne more do doma.Glupani v as.avtih pa lahko po dolgem in počez delajo zastoje.Se opravičujem vsem tistim,ki ne sodite v to skupino zaviralcev!Bizgec

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po maj 07, 2007 9:10 pm

Meni grejo pa taki ko piskajo za vsako malenkost najbolj na živce :x Verjetno tisti ko počasi speljuje in mu za ritjo popiskaš potem kar priitisne gas na polno a?
S tem ga samo še bolj dekocentriraš in ga delaš živčenega.
Ali pa čakanje v koloni, ko se najde en pacient npr. 5 v koloni in potem piska ko zmešan- pa pi*da a si nor a vidš da noben ne more nikamor :roll:
Pa da ne bo kdo mislil, sam redno spremljam semaforje za pešce, tako da pravočasno speljujem ;)

lp

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Po maj 07, 2007 9:16 pm

Mene pa taki razpizdijo, ki mi trobjo za vsak šit, stojim u križišu pomaknem se tok notr da so 3 avti za mano na un stran se folk voz un mi pa trob pa je** se kaže, jst pa sam pr seb ma j*** se ti, pol me pa vs vesev prehiti vn iz križiša pa se fura pred mano 60 na 90 omejitvi. Drgač pa folk naj mal bl znake gleda, ker pov folka sploh neve kva kšn znak pomen :S

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Po maj 07, 2007 10:40 pm

DoubleG je napisal/-a:men so pa najbolši pacienti k se s 60 km/h vključujejo na avtocesto.

in to direkt na prehitevalni pas :? (sem enkrat moral zmanjsat iz cca 130 na malo cez 60, ni blo fino, sploh ker sem mel zlo malo casa in prostora)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 08, 2007 6:18 am

Men je najbolj smešno, ko ob kakem zastoju stojimo na avtocesti, pa se ljudje kr rinejo čist do konca do tabl z prehitevalnega nazaj na vozni pas in naslednji kr rinejo naprej po prehitevalnem, potem se pa 2 kamionarja najdeta, ki zapreta prehitevalni pas in se lepo vozita vštric in gre promet 3x do 4x hitreje skozi. Pozdravljam taka dejanja in upam da jih bo med tovornjakarji čim več, ker gre promet potem resnično hitreje.

Ampak vseeno se najde par pacientov, ki pa potem po odstavnem pasu mimo in se potem z odstavnega rinejo na vozni pas. Na dolenjski avtocesti jih je zadnjič čakalo presenečenje - par policijskih avtomobilov, ki so vse te ustavili in izločili iz prometa, ter jim dali kazen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 08, 2007 6:26 am

Rain je napisal/-a:
DoubleG je napisal/-a:men so pa najbolši pacienti k se s 60 km/h vključujejo na avtocesto.

in to direkt na prehitevalni pas :? (sem enkrat moral zmanjsat iz cca 130 na malo cez 60, ni blo fino, sploh ker sem mel zlo malo casa in prostora)

Jst sm na takega naletel pod višnjegorskim klanecm in tam ni bila hitrost 130 ampak malo več, "priletel" je pa iz smeri grosuplja proti ljubljani in to je bilo potrebno bremzat na 40km/h celemu prehitevalnemu pasu, ker je tipček gladko s tako hitrostjo zapeljal na prehitevalni pas kr med kolono.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To maj 08, 2007 7:07 am

nebivedu je napisal/-a:Men je najbolj smešno, ko ob kakem zastoju stojimo na avtocesti, pa se ljudje kr rinejo čist do konca do tabl z prehitevalnega nazaj na vozni pas in naslednji kr rinejo naprej po prehitevalnem, potem se pa 2 kamionarja najdeta, ki zapreta prehitevalni pas in se lepo vozita vštric in gre promet 3x do 4x hitreje skozi. Pozdravljam taka dejanja in upam da jih bo med tovornjakarji čim več, ker gre promet potem resnično hitreje.

To je res. Če pogledaš kdo se rine ti je takoj jasna slika, tujci, ki jim oprostim in šminkerji z "hudimi" avti. Ne vem zakaj se morajo rinit do konca in potem padat notri, sam pa stojiš v koloni že kakšnih 100 do 200 metrov prej. Na koncu gorenjske avtoceste je to vsakodnevni pojav.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To maj 08, 2007 10:23 am

nebivedu je napisal/-a:Men je najbolj smešno, ko ob kakem zastoju stojimo na avtocesti, pa se ljudje kr rinejo čist do konca do tabl z prehitevalnega nazaj na vozni pas in naslednji kr rinejo naprej po prehitevalnem, potem se pa 2 kamionarja najdeta, ki zapreta prehitevalni pas in se lepo vozita vštric in gre promet 3x do 4x hitreje skozi. Pozdravljam taka dejanja in upam da jih bo med tovornjakarji čim več, ker gre promet potem resnično hitreje.

Hehe.. :D to sem naredil enkrat lansko poletje na koncu gorenjske avtoceste, kaj je to folk trobil, ceprav smo se 2x hitreje premikali kot prej, se folk raje guzva.
Pa ce sem nesramen ali ne, bmk, so bile za mano vecinoma LJ tablice.
Enkrat pa bi se mi en lublancan skoraj zaletel v avto, ko se mu je tako mudilo vkljucevat na moj pas (vozni), me je zgresu za 5cm, samo ce bi me pa zadel bi ga pa najprej enkrat po papi, pred ženo, otrokom in psom, potem pa policijo klicat.

pele
Novinec

Napisal/-a pele To maj 08, 2007 2:42 pm

Kritik je napisal/-a:

To je res. Če pogledaš kdo se rine ti je takoj jasna slika, tujci, ki jim oprostim in šminkerji z "hudimi" avti. Ne vem zakaj se morajo rinit do konca in potem padat notri, sam pa stojiš v koloni že kakšnih 100 do 200 metrov prej. Na koncu gorenjske avtoceste je to vsakodnevni pojav.
Ali je že kdo slišal za sistem "zadrga", ki se uporablja pri prehodu iz dveh v en pas?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 08, 2007 2:53 pm

[/quote]Ali je že kdo slišal za sistem "zadrga", ki se uporablja pri prehodu iz dveh v en pas?[/quote]

slisal slisal.. to je tist k je na trenerkah pa ksnih skornih ne? :P

ma ja dolenska avtocesta je res biser teh zastojev, ni mi jasno kako lahko guzvo naredijo na avtocesti in to kr tko pac ker je petek al pa ksn praznik..

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican To maj 08, 2007 2:53 pm

Kaj me razpizdi na cesti?

- izsiljevanje voznikov tovornih vozil, ko se spravijo brez hitrosti prehitevati drugo tovorno vozilo in s tem za več časa dobesedno zaprejo avtocesto.

- nedeljski vozniki, ki tam ko je omejitev 90km/h vozijo max 70 km/h, bremzajo pa na vsakem ovinku, pa tudi če je pregleden.

- izsiljevanje na križiščih. Saj res da drugače nikamor ne prideš, ampak če že izsiliš prednost, jo daj tako da boš čim manj ogrožal ostale, ne pa da izsilijo prednost pol pa še cincajo namesto, da bi stopili na gas.

- razpizdijo me bebci, ki vozijo cele dneve z meglenkami. Take bi takoj ustavil in kaznoval.

Še kaj bi se našlo.

:-P

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To maj 08, 2007 3:37 pm

Mene razpizdijo predvsem mečkači, ki mislijo da jim bo avto crknil če bojo pritisnili pedal za plin do konca. To se vidi pri prehitevanju ko jih lahk zasledujem brez dodajanja plina :?: , pri startanju s semaforjev, pri sami voznji ipd...take bi zaprl v posebno ustanovo in jih pital kot piščančke :D ...tovornjake se trudim tolerirat če le ne skočijo tik pred mene s svojimi 90kmh ko js normalno pripeljem tam enih 180 :D ....sicer pa obstaja tudi odstavni pas na avtocesti.
Še bolj kot tovarnjakarji me živcirajo vozniki osebnih vozil ki prehitevajo :!: z hitrostjo nizjo od omejitve, sicer pa verjetno voznja nad omejitvijo vsaj za čas prehitevanja ne skrajša življenja? ali pač?

p.s. sovražim traktorje ( tdi in podobn crap) ki delajo smrdljivo dimno zaveso za sabo ali pa voziji z 1000 obrati da majo potem porabo 3,936 litra :roll:
še bolj sovražim tiste ki pospešijo, ko jih jaz prehitevam, takim povem da naslednjič ne bom niti za trenutek okleval da jim zavrem tik pred nosom in kr naj pripravijo kuponček, pa še na kako tožbo zaradi poskusa umora naj se pripravijo, resno take bi pa kr ustrelil če bi imel pri roki orožje.

drugače sem pa angelček na cesti :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To maj 08, 2007 3:46 pm

Aja, ne maram tudi "hondaše", ki morajo prehiteti vse kar vidijo na cesti ali ob cesti ( malodane nad cesto :lol: ), in ovesijo svoje grde plastične 10 in več let stare s tonami še grše in neuporabne plastike in pol mislijo da so glavni frajerji.

p.s. hondaši so v narekovajih..vstavite lahko poljubno znamko, makar dacia zarad mene
:D :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To maj 08, 2007 5:33 pm

jaz pa najbolj popi... ko se bližamo sem. in se vidi rdeča luč se eni lepo ustavijo pred sem . ostali pa ene 2 ali 3 avte zadaj potem pa se ves čas po malo premikajo do ostalih :evil: :evil: :evil:, bi jih nekam zabil in to ni važno ali je 8 zjutraj ali pop oldan vedno isto. :twisted:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To maj 08, 2007 9:21 pm

-na jetra mi res gredo tisti, ko na gas stiskajo ko ga prehitevam.že itak se guzi na ravnini 70, pol pa da še po gasu.

-dedeki, ki sem na začetku omenju, ker preveč upoštevajo "ekonomično" porabo

-izsiljevalci prednosti.najbol me raz*izdi me, ko jst pelam naravno, nasproti, pa en levo zavija pa kr spele pa izsili, jst pa žlajfam.povem vam, da naslednjič ne bom premzu pa bom kreš naredu.kriv itak nism.

-za traktoriste nimam pripomb, ker se zelo velik umikajo, kjer je možn.mi grejo na jetra pa uni ko pa nočejo se odmaknit, da spusti kolono.

-najbolj mi gre na smeh v mestih pa tut drugod, ko vidim novejše avte, ko imajo zihr klimo, pa ma poleti odprte šajbe, pa musku navija, ker čez zaprte se verjetn nč ne čuje :)

-najbolj na jetra mi grejo tud policaji.že velikrat se mi je naredl da sm se vozu za njimi, in omejitev 60 a oni 90 tk ko znaka nebi blo.mene pa j*be v glavu zaradi 8km/h

-evo še zadnja stvar:zaje*al so s ttim ne utripajočimi zelenimi lučmi. pa folk se kr čez rdečo fura...Jst že mam lepo zeleno, a tti ko so se brez zadržkov vozli čez križišče(nasprotn pas ko so zihr že mel rdečo)pol pa se cijazijo čez križišče ko trznejo da bo ker pol spelu.pa ko bi vsaj tazadn dal gas, ne še premza SRED križišča!!! :evil:

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver To maj 08, 2007 9:29 pm

Problem je v tem, ker ti bedaki ne znajo ekonomično vozt, pol pa izvajajo neke čudne manevre kot je počasno speljevanje, vožnja pod omejitvijo, ...... Na koncu pa mogoče prišparajo 5 deci na celoten tank.

Z njimi se sploh ne ukvarjam, najbolj pa me razjezijo taki, ki vozijo zelo nekonstantno... se pravi po regionalki enkrat 60, potem 70, potem 80, pa spet 60... ti pa ne samo, da nikamor ne prideš zaradi njega, tvoja poraba je ena navadna katastrofa zaradi tega.

Najbolj se čudim ljudem v avtih ala BMW5, ki speljujejo približno tako kot šlepar, po regionalki pa vozijo 60 km/h.
Če nimaš denarja za vzdrževanje in bencin, potem prodaj avto in si kupi Lupota 1.0.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver To maj 08, 2007 9:36 pm

Ivan36 je napisal/-a:jaz pa najbolj popi... ko se bližamo sem. in se vidi rdeča luč se eni lepo ustavijo pred sem . ostali pa ene 2 ali 3 avte zadaj potem pa se ves čas po malo premikajo do ostalih :evil: :evil: :evil:, bi jih nekam zabil in to ni važno ali je 8 zjutraj ali pop oldan vedno isto. :twisted:

To je pa zato, ker ne ve, da ima bremze niti ne kako delujejo.
30.000 kilometrov se tako vozi, ploščic praktično ne obrabi, da se gor nabere vsa možna svinjarija in že vse zarusta, potem je pa treba enkrat orenk zabremzat pa vse skupaj nič ne prime, pa vse smrdi, ker se tista svinjarija zažge... pa še zvijejo se po možnosti.
Že dostikrat sem slišal folk jamrat da joj je moral zbremzat iz 120-40 in so ble bremze fuč. Običajnim voznikom se to ne dogaja. Logično, če čudak sploh ne bremza, ker ne ve čemu ima zavore, pol ko jim mora pa po parih letih spet uporabit pa vse razpade!

Sploh pa zavore niso neka eksotična roba... precej poceni so, napram ostalim stvarem v avtu.

Važno, da se špara, tako da daš 500 metrov pred semaforjem v prvo in potem vse spraviš ob živce. :roll:

Oni so pač sami na cesti... in so pacienti istega ranga, kot razni divjaki, ki se v gužvi štulijo 150 km/h čez naselje.

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: re

Napisal/-a DoubleG To maj 08, 2007 10:31 pm

Samotar je napisal/-a:
aygo je napisal/-a:Tovornjakarjem bi prepovedal vožnjo po prehitevalnem pasu in dodal visoke kazni za nespoštovanje zakonov! :!:

Greš z mano na eno furo ? Utrgal se ti bo. ko se boš v klanc cjazu za turčinom ki ma 380 konjska j***a na polno tonažo. :D In ko boš namesto 700 km naredil samo 500 v enem dnevu.

v klanec je zato ponavadi avtocesta 3-pasovna.
mi tukaj bolj govorimo o prehitevanju 89 km/h z 90 km/h
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov