Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po maj 07, 2007 9:55 am

Vedno v ler ob enem pa spremljat promet oz. sosednji semafor, če je mogoče... Saj vidiš kdaj se na sosednjem semaforju prižge rdeča za pešče in kolesarje, potem lahko čez kakšnih 5 do 10 sek pričakuješ, da se bo prižgala tvoja zelena in temu primerno prej daš v prvo in počakaš na luč... Pač tko jaz delam... Drugače je pa bolje met avto v leru in čakat na zeleno, kot pa na sklopki držat nogo.. . Pomoje je slabo za avto, če imaš v prvi in čakaš s rpitisnjeno sklopko...

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Po maj 07, 2007 10:00 am

fičfirič je napisal/-a:
Lonca84 je napisal/-a:
batek je napisal/-a:Kaj pa recimo da maš v 1,2,3 prestavi pa daš v ler brez sklopke, a je to slab za sklopko in menjalnik?

mislm da če avto na miru stoji ni nč hudga če daš v ler...sj v kako drugo prestavo brez sklopke pa itak ne gre!

Kako pa bi po tvoje lahko že na začetku mel v brzini brez sklopke pri vstavljenem avtu? Nemogoče,ker ti avto crkne.
Sploh pa....vedno v ler, res je škoda potisnega ležaja.Če ti ribne lahko greš pa še kar po nove lamele kmalu.

ma jz sm to probala pr ugasnenem avtu...zato je avto stal....sj med vožnjo pa itak, za moje pojme ne gre...
Najlepše šele pride. :)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po maj 07, 2007 10:48 am

AM je napisal/-a:Vedno v ler ob enem pa spremljat promet oz. sosednji semafor, če je mogoče... Saj vidiš kdaj se na sosednjem semaforju prižge rdeča za pešče in kolesarje, potem lahko čez kakšnih 5 do 10 sek pričakuješ, da se bo prižgala tvoja zelena in temu primerno prej daš v prvo in počakaš na luč... Pač tko jaz delam... Drugače je pa bolje met avto v leru in čakat na zeleno, kot pa na sklopki držat nogo.. . Pomoje je slabo za avto, če imaš v prvi in čakaš s rpitisnjeno sklopko...

Jaz se poslužujem vseh informacij ki jih mam na voljo (sosednji semaforji, poznavanje križišča, semaforji za pešce/kolesarje, itd) Ponavadi ga že pred semaforjem vržem v ler, če vidim da bom moral ustavit.

Počasno speljevanje pomeni pri meni 1l več na 100km kot pa če speljem hitro...
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po maj 07, 2007 11:17 am

Samotar je napisal/-a:Verjetno si spregledal zadnjo poved prvga odstavka. :D

In še to me zanima; kako ti veš, ko takole stojiš za mano v križišču, v kateri prestavi imam in ali imam zategnjeno ročno ali ne. :D

se vidi ;) tistega pred sabo glej v desno ramo pa boš videl. pa tudi če nisi zelo pozoren se pri veliko ljudeh vidi ;) pa sej ne rečem, če dovolj hitro speljuješ tudi s tem me ne moti, motijo me tisti, ki zaradi tega speljejo kasneje pa tud če so sanjači, ki imajo v prvi na semaforju.

lp
Slika

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Po maj 07, 2007 11:35 am

skoraj vedno v ler, pa ce ze prej vidim, da bom na rdeco naletu, al pa da se mi pred prihodom zamenja, ga kr iz tretje u ler butnem, sj nem nc zamudo, ce se bom u izi prpelav do semaforja :D :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 07, 2007 11:40 am

na celovski vsaj na 3-4 rdece naletis... uglavnem pri meni to dela vse
avtomatika... kar je najvec je bremza... (zato so tudi ploscice skoraj 2cm)
pri pospesevanju pa + + +
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
COBRA
Stalni uporabnik

Napisal/-a COBRA Po maj 07, 2007 12:24 pm

leeeeer.... 8)
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po maj 07, 2007 12:34 pm

v leru pa gledam stranske semaforje.

Lp

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Po maj 07, 2007 1:09 pm

seveda v ler pa če mam v peti pa vidim da se je rdeča prižgala

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Po maj 07, 2007 2:11 pm

Vedno ko stojim pred rdečo dam v ler, razen izjemoma kadar vem da se bo kmalu prižgala rdeča oz. da je kratek interval semaforja takrat pa se pripravim, da lahko potem takoj speljem.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Po maj 07, 2007 5:59 pm

Ni važno kje stojim,pri rdeči ali v koloni vedno dam v ler ;)
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po maj 07, 2007 6:12 pm

Vedno v ler, razen če vem, da se bo kmalu prižgala zelena. Če se avto premika, pa uporabim še ročno, da mi ni treba ves čas pritiskat na zavoro.

Če že iz daleč opazim, da je na semaforju rdeča, potem dvignem nogo z gasa in pustim, da mi avto počasi sam zavira.

Med rdečo pa opazujem ''moj'' semafor in druge (predvsem tistega za pešče in kolesarje).
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Po maj 07, 2007 6:14 pm

Vedno v leru s te mda opazujem ostale semaforje!

Uporabniški avatar
zlode
Nov uporabnik

Napisal/-a zlode Po maj 07, 2007 6:14 pm

sj je dost časa med rumeno lučjo prestavit v prvo :P (zmeraj v ler) :twisted:

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Po maj 07, 2007 6:21 pm

Jaz tudi večinoma v leru, pa tudi opazujem druge semaforje. :)

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po maj 07, 2007 6:23 pm

avtošola 1(kao mores)
nevem zakj
zaj itak stalno ler. :lol:
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po maj 07, 2007 7:29 pm

Lonca84 je napisal/-a:
fičfirič je napisal/-a:
Lonca84 je napisal/-a:
batek je napisal/-a:Kaj pa recimo da maš v 1,2,3 prestavi pa daš v ler brez sklopke, a je to slab za sklopko in menjalnik?

mislm da če avto na miru stoji ni nč hudga če daš v ler...sj v kako drugo prestavo brez sklopke pa itak ne gre!

Kako pa bi po tvoje lahko že na začetku mel v brzini brez sklopke pri vstavljenem avtu? Nemogoče,ker ti avto crkne.
Sploh pa....vedno v ler, res je škoda potisnega ležaja.Če ti ribne lahko greš pa še kar po nove lamele kmalu.

ma jz sm to probala pr ugasnenem avtu...zato je avto stal....sj med vožnjo pa itak, za moje pojme ne gre...

če se peleš proti semaforju brez gasa v 3 ga lahko vržeš s prestave pa mu nebo škodlo, sam prosim me pa tega delat pr ugasnjenem motorju ker se avto pol velik bol trdo prestavla če dost to prakticiraš. To najbol vidiš na kakih avtosalonih, ko so razstavleni novi avti, prstavlajo se pa s prtisnjeno kuplongo ko kak jugec, ker ljudje nevejo da brez kuplonge na mestu pri ugasnejnem motorju nesmeš prstavlat.

Drugače pa odvisno od situacije. Če stojim prvi in vem gdaj se je prižgala rdeča al pa da nism med prvimi tremi avti pred semaforjem, pol ler, drugače pa prva.
LP Rok

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Po maj 07, 2007 8:20 pm

Vedno dam u ler. Samo tudi, če držiš sklopko to potisnemu ležaju ne bi smelo škodit, ker vglavnem pri vseh avtih se potisni ležaj vrti stalno tudi ko nimaš stisnjene sklopke.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 08, 2007 7:59 am

če vidm, da bo še dolg rdeča na semaforju, dam zmer v ler, ko pa vem, d bo hmal zelena pa dam v prvo, k se mi noga kr začne trest, če predolg držim :lol: :lol: k mam trde stopalke
Slika

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To maj 08, 2007 8:12 am

mam zmeram u leru
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov