Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To maj 08, 2007 10:10 pm

1. Ne vem kdo vas je naplahtal, da če ni vzglavnikov da ni potrebna uporaba varnostnega pasu...to je navadna bedarija!

2. Če nisi pripet zadaj, postaneš v primeru trka projektil in pomožnosti ubiješ tistega ki sedi spredaj...malo se zamislite, ne bi bilo prvič da bi se to zgodilo.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin To maj 08, 2007 10:53 pm

black je napisal/-a:Sicer ne podpiram tega zakona ker s tem če nisem privezan ne ogrožam nobenega samo sebe.In jaz imam pravico izbire kakšna varovalna sredstva uporabljam.

Ne vem, s kakšno pravico tako razsipno ravnaš z denarjem za zdravstveno zavarovanje vseh državljanov RS. Ne vidim razloga, da bi ti zdravljenje plačeval zavod, če si se zavestno odločil ravnati tako, da je statistično gledano večja možnost poškodb, kot sicer.
Morda imaš pravico do izbire, ampak le pod pogojem, da si v primeru kakršnih koli poškodb, ki bi zaradi tega nastopile sam kriješ popolnoma vse stroške zdravljenja.

Jaz se zaradi določenih izkušenj (med drugim sem kot otrok 'letel' iz avta) pripenjam vedno, ne glede na to, kje sedim. Enako zahtevam tudi od mojih (so)potnikov, saj sem kot voznik zanje odgovoren, hkrati pa bi lahko kot nepripeti povzročali potencialno tveganje, da v primeru hitrega pojemka poškodujejo mene.
Se je že zgodilo, da določenih ljudi nisem želel peljati, ker se na zadnjih sedežih niso bili pripravljeni pripeti.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To maj 08, 2007 11:40 pm

Tudi jaz se vedno in povsod privežem; tudi za 10 metrov. Enako zahtevam od potnikov v mojem avtu.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Sr maj 09, 2007 12:44 am

Spredaj se je res potrebno pripasat (navada), zadaj pa pač ni to tako normalno. Mlajše generacije se bodo tega navadile, da bi se pa jaz pripenjal, pa mi ne pade na pamet. Razen, če me voznik spomni na to z načinom vožnje (če se bi počutil ogroženega).

V primeru, da bi me pa voznik opozoril, da se naj pripnem, da drugače ne bo speljal, pa bi ga razumel, da me J..e v glavo, tako da ne vem kako bi se razpletlo. (pripel se ziher nebi)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 09, 2007 12:46 am

Slide je napisal/-a:1. Ne vem kdo vas je naplahtal, da če ni vzglavnikov da ni potrebna uporaba varnostnega pasu...to je navadna bedarija!

2. Če nisi pripet zadaj, postaneš v primeru trka projektil in pomožnosti ubiješ tistega ki sedi spredaj...malo se zamislite, ne bi bilo prvič da bi se to zgodilo.

nevarno je bit privezan brez vzglavnikov. ob mocnejsem naletu to pomeni skoraj zanesljivo oz vsaj v 80% zlom tilnika in po moznosti fragmentacijo vretencnih zivcev. posledica je delna ali popolna paraliza od vratu navzdol. to je dokazano s serijo preizkusov ki so jih vrteli po discovery-u in se kje, odlocitev ce se bo pripel zadaj ce ni vzglavnikov je pac njegova.

jaz se zadaj pripnem samo ce imam obcutek, da je voznik nesposoben.

drugace pa kaj se tok bojite vsi smrti, vsi bomo umrl, tko al drugac ;)

en lep citat za to priloznost:
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero. :twisted:

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr maj 09, 2007 1:20 am

Jaz se pripnem povsod, še na maturancu sem se v avtobusu. Navada pač.

Sicer pa... A me kaj košta? Ne. A mi lahko kaj pomaga? Da. Done deal.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 09, 2007 7:15 am

aja, na avtobusu si se privezu? mislm, čudno mi je to ker nikol nisem še videl varnostnih pasov, no razen enkrat ampak je pas imel samo en sedež!?! pa še to je bil sedež za če bi bila npr. nosečnica v avtobusu,,

svaka čast

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Sr maj 09, 2007 7:28 am

Jaz se vedno pripnem z varnostnim pasom kadar vozim in kadar sem sopotnik. Pač sem se navadil.
Sem mel pred 2 dnevi situacijo, ko smo šli z malice, pa nas je ustavila policija. Zadej sopotnici nista bile privezani. Pa jih je policaj lepo popisal.

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Sr maj 09, 2007 8:42 am

Kot voznik ali sovoznik se vedno pripasam, ko pa sedim zadaj pa vedno bolj pogosteje, ne pa vedno.Ko pa se kdo pelje z mano pa ga opozorim če ni pripasan.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr maj 09, 2007 9:01 am

im nobody je napisal/-a:če ima avto vzadaj vzglavnike moraš bit pripasan če jih pa nima pa ni obvezno ker ti lahko pri trku zlomi vrat ko nazaj z glavo udariš...je to res?

Res je samo toliko, da ni pametno biti pripet če ni nekih normalnih vzglavnikov, ker si res narediš več škode kot koristi v primeru nesreče, no sedaj je spet odvisno kakšne nesreče. Težko bit pameten. Če zadaj ni vzglavnkov oz. so samo nakazani in so fiksen del sedeža se hrbtni del sedeža konča nekje pod rameni (v mojem primeru) in v takem primeru se zadaj ne bom nikoli pripel. Zaradi tega sem tut kazen plačal pa še kakšno bom po potrebi. Torej zadaj se pripnem samo če ima avto vzglavnike na vodilih in se jih da ustrezno prilagoditi trenutnemu uporabniku.
Za spredaj pa niti ne razmišljam a se pripeti ali ne. Avtomatskko se pripnem.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Sr maj 09, 2007 10:24 am

Ko vozim se vedno pripnem, kot sopotnik tut, zadi pa bl malkrat sedim, ampak ko sedim se pripnem...nevem dj sem se že tolk navadla, k so policaji že kazen pisal kolegicam v avtu k zadi niso ble pripete!! :)
Najlepše šele pride. :)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr maj 09, 2007 11:10 am

Vedno pripet. Ko vozim, ko sedim zraven in po novem se bom vedno pripenjal tudi ko bom sedel zadaj. Pa tudi ko bom vozil in bo kdo sedel zadaj, se bo pripenjal!

Pasovi rešujejo življenja!
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Sr maj 09, 2007 11:19 am

Meni je pripasovanje tudi postala taka rutina da... ...včasih ko hočem prestavit avto na dvorišču(da ga npr. grem umit) pa podzavestno že primem pas pa se hočem pripasat, pol pa pomislim "hmmm kaj te delaš ludak eden ej" :P

Ponavadi vsakega, ki se pelje zraven mene tudi opozorim da naj se pripasa, ker drugače lahko gre peš. ;)

Zadaj pa se jaz tudi ne pasam v primeru, da ni vzglavnikov, drugače pa vedno tudi zadaj..
Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr maj 09, 2007 3:02 pm

adis je napisal/-a:aja, na avtobusu si se privezu? mislm, čudno mi je to ker nikol nisem še videl varnostnih pasov, no razen enkrat ampak je pas imel samo en sedež!?! pa še to je bil sedež za če bi bila npr. nosečnica v avtobusu,,

svaka čast

Bus je bil nek mali mercedes, za ~35 folka. S kolegom sva sedela spredaj desno, tam kjer nimaš nikogar pred sabo, razen enega (vodiča) pod sabo. In tej trije sedeži so meli ziher pasove. Za ostale se ne spomnim... ampak mislim, da so celo bili. Bom moral koga vprašat.
Slika

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Sr maj 09, 2007 3:15 pm

Glede pripenjanja zadaj.

Jaz zahtevam, da so pripeti vsi, tudi zadaj. Zakaj?
Se kdo spomni nesrece pri Naklu, kjer je pred leti poln kombi otrok priletel v Audija? Poleg otrok, ki so tragicno umrli v kombiju, sta bila mrtva sopotnik v Audiju in tisti, ki je sedel za njim. Se enkrat zakaj?
Ker tisti zadaj ni bil privezan in je s svojim telesom ubil sedecega pred seboj! Od udarca je umrl tudi on.
Od takrat (se preden je zacel veljati zakon) so pri meni privezani vsi..., ali pa javni promet oz. štop.
Zanimivo, da se nihce vec temu ne upira, saj vedo kaksen je red v mojem avtu.

hamster
Nov uporabnik

Napisal/-a hamster Sr maj 09, 2007 3:57 pm

Tudi jaz se privežem vedno, spredaj in zadaj - tam kjer pa zadaj ni vzglavnikov, ponavadi tudi pasov ni. vsaj z avti, s katerimi sem se vozil.
Privezovanje s pasom zahtevam od vseh sopotnikov v mojem avtu, enkrat sem kolega ob 2h ponoči nagnal iz avta, ker se (spredaj) ni hotel privezat. Naj gre peš, če se mu to zdi boljše...

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Sr maj 09, 2007 7:02 pm

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr maj 09, 2007 7:13 pm

HOLLAND je napisal/-a:Spredaj vedno, zadaj pa kakor kdaj.

enako pr men.
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr maj 09, 2007 7:22 pm

Smešno mi je ko se nekateri zgovarjate na primere ko je neprivezanost nekomu rešila življenje. Vprašajte se raje, koliko ljudi je zaradi nepripenjanja umrlo. Sigurno bistveno več.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov