Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če maj 17, 2007 12:34 pm

blindek je napisal/-a:nevem kaj vas tak moti da se tile bogataši peljejo po evropi? Če vas ne zanima ne gledat, saj se ne peljejo po vaši cesti in vas ogrožajo...

A da ne? V sosednji temi smo si laho ogledali slikice, kako se ustavljajo na naših cestninskih postajah, na naših cestah plačanih z našimi cekimi... Vprašanje....a če se peljejo drugje kot na tvojem dvorišču in ogrožajo tvoje sosede je pa ok, je pa sprejemljivo?...Če bi bila tista nesrečna makedonca tvoja starša, bi ti bilo še vedno ok? Bi še vedno šel gledat, morda povzročiteljema celo segel v roko in jima rekel, kako lep in dober avto imata? Bi storil to?

@esem:nekaj gnilega je v deželi Danski
Vsaka medalja ima vedno 2 strani. Da se dovoljuje govoriti samo o eni plati, o drugi pa ne, se s tem avtomatično postavimo na eno stran. Da, McLaren, temu se reče pristranskost.

Hawk je rekel Vinetou in se skril v luknjo, ki jo je v ta namen prinesel s seboj. :P
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če maj 17, 2007 2:38 pm

blindek je napisal/-a:Drugo pa je to da po tej tvoji logiki, več noben ferrari,lamborghini,itd. nebi smel na cesto, ker z tem ogroža druge in je smrtno nevaren saj on vedno leti nad 200km/h... :roll:

Raje naj en ta z takim avtom leti 150 kot pa en z jugecom 120...

Narobe si rekel. Lahko grejo na cesto, ampak morajo vozit po omejitvah. Zato so pa to nepotrebni avti oz. za na dirkališča in salone.
In še to - vozu sm se velikrat z Yugecom 120, pa se mi zdi da nism nobenga ogrožal ampak so mene uni k so prletel zadi s 160... :roll:

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Če maj 17, 2007 6:52 pm

ni blo bistvo da žalim jugeca ali kaj koli, ampak samo primerjava. Nobenemu nemoremo odvzeti pravico se vozit z prestižnim avtomobilom, seveda pa se mora držat pravila kot se jih vsi, čeprav se jih 99% ne..In ne mi govorit da se vedno pridno vozite po omejitvah, ker če je lepa pregledna cesta in je omejitev 90km/h, se lahko brez problema pelješ tudi 130km/h, pa tudi dovolj zmogljive avte imamo vsi da je to brez problema...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Če maj 17, 2007 7:00 pm

blindek je napisal/-a:...ker če je lepa pregledna cesta in je omejitev 90km/h, se lahko brez problema pelješ tudi 130km/h, pa tudi dovolj zmogljive avte imamo vsi da je to brez problema...

Maš prou, konec koncev (analogno temu), če je cesta skozi naselje lepo pregledna in široka in je omejitev 50, komot lohk gremo 90 al pa 100, sej mamo tud dovolj zmogljive avte...bemu, še moja kanta od avta to zmore. Zakaj si ne bi dala duška (ker si pri 230 pač ne morem). Sej sploh ne vem, zakaj morjo bit te trapaste table, itak samo ovirajo promet.

Blindek, pozabil si odgovoriti na moje vprašanje ;)

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Če maj 17, 2007 7:30 pm

jaz sem napisal da izven naselja pri lepi pregledni cesti 99% ljudi prekorači hitrost. V naselju pa tak al tak 50, kjer pa je tak urejeno vse kot mora bit je omejitev 70.

nisem rekel da je sprejemljivo da ogrožajo druge, ampak vseeno niso edini ki se tako hitro vozijo. So še veliko hujši in nihče nič ne reče proti njim, saj ne tako obširno. Mislim da ste preveč zakomplicirali vse skup, saj je prvotni namen te teme bil temu rallyu. Jaz še bom naprej za take prireditve in tudi opazoval te prekrasne avtomobile, čeprav boste mi tukaj rekli da sem največjo budalo na svetu...

brez zamere vsem

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 18, 2007 11:50 am

Saj se še vedno pogovarjate o tej 'dirki' samo očitno ne dojameš. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Pe maj 18, 2007 1:51 pm

niti nebom dojel, ker kak lahko nekoga presojate brez da ga poznate ali videli?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Pe maj 18, 2007 3:50 pm

Jorgi je napisal/-a:@esem:nekaj gnilega je v deželi Danski
Vsaka medalja ima vedno 2 strani. Da se dovoljuje govoriti samo o eni plati, o drugi pa ne, se s tem avtomatično postavimo na eno stran. Da, McLaren, temu se reče pristranskost.

Hawk je rekel Vinetou in se skril v luknjo, ki jo je v ta namen prinesel s seboj. :P

Gre se zato, da je tema o rallyu, debata se pa vedno razvije v nekaj drugega. Če govorimo o nevarnosti, ogrožanju in objestnosti na cesti, govorimo o splošnem problemu in ne direktno o dirki. Nekdo, ki želi zvedet čim več o dirki ga najbrš to ne zanima. Lahko bi se naredila posebna tema za "moraliziranje", ker tole ni debata o TopRunu ampak o Nevarnostih, ko želiš priti čim hitreje iz točke A v točko B. Pa ne pravim da nimate prav, ampak na ta način bi se lahko o teh stvareh pogovarjali v vsaki peti temi... (Kar je verjetno McLaren, kot moderator, tudi želel preprečit.)

Energetik81 je napisal/-a:Narobe si rekel. Lahko grejo na cesto, ampak morajo vozit po omejitvah. Zato so pa to nepotrebni avti oz. za na dirkališča in salone.
In še to - vozu sm se velikrat z Yugecom 120, pa se mi zdi da nism nobenga ogrožal ampak so mene uni k so prletel zadi s 160... :roll:

Če skočiš ti na prehitevalni pas z 120, medtem ko se po njem nekdo približuje s 160 si imho bolj ti tisti, ki ogroža. :)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Pe maj 18, 2007 5:01 pm

WIZZ, v temi Gumball3000 je prišlo do nesreče. O tem smo govorili in tema je bila zaklenjena. Ne vem, kaj bolj konkretnega bi še bilo kot to. Kar se tiče tem in "rally-ja"...Mene ne boš najdel v temi, kjer gre za rally, kjer je ograjeno območje, poskrbljeno za varnost, pomoč ob progi. Sicer pa, kakšen rally, lepo te prosim! To divjanje nima veze z rally-jem.

Če nekdo skoči na prehitevalni s 120 v števcu, mu nimaš ti kej prletet na rit z 160, ker je 130 max dovoljena hitrost. Dejte si to že enkrat vcepit v svoje neodgovorne buče.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 18, 2007 5:12 pm

Jorgi je napisal/-a:WIZZ, v temi Gumball3000 je prišlo do nesreče. O tem smo govorili in tema je bila zaklenjena. Ne vem, kaj bolj konkretnega bi še bilo kot to. Kar se tiče tem in "rally-ja"...Mene ne boš najdel v temi, kjer gre za rally, kjer je ograjeno območje, poskrbljeno za varnost, pomoč ob progi. Sicer pa, kakšen rally, lepo te prosim! To divjanje nima veze z rally-jem.

Če nekdo skoči na prehitevalni s 120 v števcu, mu nimaš ti kej prletet na rit z 160, ker je 130 max dovoljena hitrost. Dejte si to že enkrat vcepit v svoje neodgovorne buče.

Tud un nima kaj skakt na levi pas ce se mu ti priblizujes pa makar s 130 al pa 230..zato so vzvratna ogledala. Ni problem v hitrosti ampak v neznanju. Ti misliš da s tem k nekdo k stara mama da je varen voznik? Nope ni!..če je to vse znanje , ki ga premore, je brezveze da je sploh na cesti. Dobri vozniki so zame tisti, ki ko je mogoče voziko dinamično, če je treba znajo sprostit promet ne pa ga ovirat, ki znajo uporabljat ogledala, narediti promet tekoč, ne pa da se držijo omejitev k pijanc plota, taki za moje pojme niso sploh za na cesto!

Pa imej me za neodgovornega b*****, ker pač ne vozim po omejitvah vsepovsod, ampak če mene vprašaš, so taki ki se vlečejo kot megla po cesti, potem pa ti s 120 skočijo na prehitevalni pas samo za odstrel. Če bi ljudje malo več ( posebaj to velja na AC) spremljali promet ZA SEBOJ bi bilo veliko bolse. Nikoli in nikdar ne bledam nekomu, če ga dohitim ko ravno prehiteva vozilo , mogoče celo več vozil, normalni celo pospešijo tam do 150, pa so še vsi preživel....če se mi pa kdo j***a pod omejitvijo po levem pasu, ali celo vozi po levem čeprav je desni razen, takega pa prehitim po desni če je treba , vsekakor pa poskrbim da vidi, da je b****.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Pe maj 18, 2007 5:12 pm

Jorgi je napisal/-a:WIZZ, v temi Gumball3000 je prišlo do nesreče. O tem smo govorili in tema je bila zaklenjena. Ne vem, kaj bolj konkretnega bi še bilo kot to. Kar se tiče tem in "rally-ja"...Mene ne boš najdel v temi, kjer gre za rally, kjer je ograjeno območje, poskrbljeno za varnost, pomoč ob progi. Sicer pa, kakšen rally, lepo te prosim! To divjanje nima veze z rally-jem.

Ja sej, zaklenjena je pa bila pa zakaj? :? Če bi se leple samo slike se sigurno ne bi. Pa tam je prišlo do nesreče ja, lahko bi tudi na TopRunu, lahko bo tudi na Cannonballu, ampak lahko bo pa tudi pri čisto neki tretji stvari, ki se bo debatirala na forumu. Sam a zdej se bomo pa v vsaki temi pogovarjal o eni in isti stvari? Naj se naredi posebna tema za to, tudi bolj pregledno bo...

Nima tuki hitrost veze. Lahko vzamemo tudi, da je tisti ki je vozil po prehitevalnem vozil 130, Energetik81 pa 90. Razlika je ista. Enostavno ne moreš zapeljat na drug pas, brez da se prepričaš, da lahko to storiš varno, tako zase kot za druge. Tudi če voziš 130, še ne pomeni da lahko skačeš levo desno brez da bi pogledal ali pa da voziš neprestano pa levem pasu. :?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 18, 2007 5:14 pm

W|zz je napisal/-a:

Ja sej, zaklenjena je pa bila pa zakaj? :? Če bi se leple samo slike se sigurno ne bi. Pa tam je prišlo do nesreče ja, lahko bi tudi na TopRunu, lahko bo tudi na Cannonballu, ampak lahko bo pa tudi pri čisto neki tretji stvari, ki se bo debatirala na forumu. Sam a zdej se bomo pa v vsaki temi pogovarjal o eni in isti stvari? Naj se naredi posebna tema za to, tudi bolj pregledno bo...

Nima tuki hitrost veze. Lahko vzamemo tudi, da je tisti ki je vozil po prehitevalnem vozil 130, Energetik81 pa 90. Razlika je ista. Enostavno ne moreš zapeljat na drug pas, brez da se prepričaš, da lahko to storiš varno, tako zase kot za druge. Tudi če voziš 130, še ne pomeni da lahko skačeš levo desno brez da bi pogledal ali pa da voziš neprestano pa levem pasu. :?

Eni pač mislijo da če vozijo 130 so lahk na levem pasu skoz in da nimajo sploh potrebe spremljat promet za seboj :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Pe maj 18, 2007 7:15 pm

Ne morem se pogovarjat z ljudmi, k ne znajo ločevat hruiške od jabolk. Ne gre. Kot da debatiram z zidovi. Škoda časa. Škoda, ker ne morem reči, delajte kar želite, posledice boste nosili sami, sam k to ni res. Vsaj ponavadi ni tako.

Time to log out.
Pa v miru lepice svoje dragocene slikice.

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Pe maj 18, 2007 8:12 pm

Ste vsi dojeli lekcijo?

Moralizatorje izločite iz debate, tako da z njimi ne debatirate. Yeaaaaaaa... Let's rock and roll... :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 18, 2007 8:18 pm

:D
Škoda besed.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So maj 19, 2007 1:08 am

Jorgi je napisal/-a:Ne morem se pogovarjat z ljudmi, k ne znajo ločevat hruiške od jabolk. Ne gre. Kot da debatiram z zidovi. Škoda časa. Škoda, ker ne morem reči, delajte kar želite, posledice boste nosili sami, sam k to ni res. Vsaj ponavadi ni tako.

Time to log out.
Pa v miru lepice svoje dragocene slikice.

Prav. Se pa pogovarjaj s tistimi, ki še v življenju niso šli čez 130, ker je to extra nevarno 8]

aja pa hvala :)

lp

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi So maj 19, 2007 6:55 am

zopet nisi razumel... :lol:

Drek, primitivizem sedaj vodi že 2:0.

Pa da raje nadaljujemo s slikicami...bom kar jz začela:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
(morm priznam, je treba bit pa kr precejšen talent, da ti uspe v vasici se tko skreširat v traktor, da ti pol avta manjka....)

in (kar) tako naprej ...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So maj 19, 2007 11:57 am

Česa pa nisem razumel, lepo prosim? Sem kje napisal, da je prav, da vozijo hitro? V eni temi sem celo napisal da imata z esemom prav in da se strinjam glede tega, česa potem jaz ne razumem in zakaj označuješ mene oz. moje objave za primitivne? Trdim samo, da se je nesmiselno pogovarjat o nesrečah in posledicah v vsaki temi, kjer je to možno, ker se, kot si sama videla, potem zaklene zaradi offtopica IN pa da ne smeš skakat na prehitevalni pas in pa neprestano vozit po njem, čeprav voziš 130.
Če se ne strinjaš, tudi prav..
lp

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi So maj 19, 2007 12:35 pm

Ne strinjam se, da nima smisla v vsaki temi, kjer gre v prvem planu, za divjanje po cesti, opozorjati na neumnost takega početja. Pomanjkanje neodobravnja vodi v tiho odobravanje.

Glede vskokov na prehitevalni pas se strinjava. Vendar, če cepec, ki ne zna uporabljati ogledal, skoči pred tabo z 120 v števcu in jih imaš ti 130, je to velika razlika, kot če bi jih imel 160. Razumeš? Teh 40 prekoračitve lahko pripišeš edino in samo sam sebi in ne cepcu, ki te je izsilil! Drugače bi bilo v Nemčiji, samo mi nismo v Nemčiji, ampak v Sloveniji, kjer je max 130 pa če ti je to všeč ali ne. In nehajte se že zgovarjati in kazati na izsiljevalce kot edino krive. Gre za sokrivdo, gre za SOODGOVORNOST. Če vam pa še po tem ni jasno, pa boh pomagi. Kaj naj rečem.

Tako kot je soodgovornost pri pozdravljanju in dobravanju takega početja v primeru tega "rally"-ja.

Lej, dost mam. Ne da se mi več. Raje zaželim vsem en prelep vikend pa je.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So maj 19, 2007 1:06 pm

Jorgi je napisal/-a:Dost mam. Ne da se mi več. Raje zaželim vsem en prelep vikend pa je.

Enako. Kar bi pa jaz rad pokazal in kar mi je zanimivo je pa to, da se te debate odvijajo tukaj, kjer noben od nas nima nič zraven, tam kjer so pa slovenci al pa posamezniki udeleženi pa ne. Zato tudi pravim, da ne vidim smisla govort o tem v vsaki podobni temi, ker je takih tem na stotine in pride na koncu do offtopica...

Pa ko omenjaš Nemčijo. Tudi če je tebi všeč ali ne, bi lahko ta primer tja prenesli, kjer "izsiljevalec" naredil popolnoma isto, le s to razliko da bi nosil polno odogovornost za nesrečo in posledice. Oba vozita po svojem pasu, razlika je samo da eden od njiju naenkrat blokira pot drugemu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov