Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr maj 16, 2007 9:08 pm

Na obvoznici okoli ljubljane so jih danes policaji malo zaslišali....
so bile 2 marici in ena škoda, policajev 2x več kot njih, ampak je blo lepo videti, da jim nekdo vsaj malo pod prste gleda...
zgleda, da se časi teh lopovov končujejo.... ;)

Lp

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Sr maj 16, 2007 9:12 pm

radar je napisal/-a:Na obvoznici okoli ljubljane so jih danes policaji malo zaslišali....
so bile 2 marici in ena škoda, policajev 2x več kot njih, ampak je blo lepo videti, da jim nekdo vsaj malo pod prste gleda...
zgleda, da se časi teh lopovov končujejo.... ;)

Lp

Temu se reče, policija na delu!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr maj 16, 2007 9:28 pm

A veste kaj je klinc? Da nekoč bo enemu od nas zmanjkalo bencina sredi ceste in nam nihče ne bo ustavil ker se bodo bali da smo barabe...

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Sr maj 16, 2007 9:37 pm

phoebus je napisal/-a:A veste kaj je klinc? Da nekoč bo enemu od nas zmanjkalo bencina sredi ceste in nam nihče ne bo ustavil ker se bodo bali da smo barabe...

Ja saj se tablice vidi. Pa verižico morš dat prej dol.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr maj 16, 2007 10:21 pm

Men je en model lani na Barju ob 11tih zvečer prodajal "zlato" uro pa prosu za telefon. Men je blo pa še ful bedno ker sem pol ure kolega čakal. Nekaj časa sem bil še miren pol sem ga pa mal napizdil je bil pa mir. Sem že hotel poklicat policaje samo pol so se pa spokal.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če maj 17, 2007 5:51 am

V primeru, da naletite na lumpe na avtocesti, regionalni cesti, na parkiriščih ob trgovskih centrih, takoj pokličite policijo, vendar sam klic je premalo. Ko pokličete, takoj zahtevajte patruljo, vzemite si 5 minut časa in iz primerne razdalje opazujte in sproti natančno obveščajte po telefonu, da bo patrulja lahko lumpe takoj ujela.
Se mi je že zgodilo, da so mi hoteli prodati ponarejeno zlato in te zadeve, jaz pa ne bodi ga len pokličem policijo. Čez 7 minut so bili lumpje že prijeti, sicer ne vsi, ker so nekateri zbežali, 2 pa so ujeli. Ni ga večjega zadovoljstva kot to videti v živo :twisted:

Ja, in ravno zaradi takih in drugačnih lumpov danes nihče več ne pomaga ob cesti, nihče več ne ustavlja štoparjem, ko rabiš pomoč jo ni, le zakaj, zaradi teh barab, ki jih je treba ... če bom napisal, bo pregrdo, zato simislite svoje, ampak grdo :twisted:
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če maj 17, 2007 9:06 am

Samotar je napisal/-a:Za takele pa jst redno kličem na Policijo in so jih že kar nekaj pohopsal.
Največkrat majo res romunske, madžarske al pa francoske tablce.

Tako je.

Folk, kličite na policijo, ponavadi so kar zainteresirani zanje. Lani so težili na benz pumpi na Barju (na dan moje poroke, hehe, sva čakala ženino pričo da se pripelje da gremo do mojih). Kličem tja pa mi pravi telefonist: že vemo, patrulja je na poti. Prišel je en policaj na motorju, sam kaj ko so se cigani takrat naredil da so turisti k sendviče papcajo na klopcah. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 17, 2007 9:36 am

Nixxon je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Za takele pa jst redno kličem na Policijo in so jih že kar nekaj pohopsal.
Največkrat majo res romunske, madžarske al pa francoske tablce.

Tako je.

Folk, kličite na policijo, ponavadi so kar zainteresirani zanje. Lani so težili na benz pumpi na Barju (na dan moje poroke, hehe, sva čakala ženino pričo da se pripelje da gremo do mojih). Kličem tja pa mi pravi telefonist: že vemo, patrulja je na poti. Prišel je en policaj na motorju, sam kaj ko so se cigani takrat naredil da so turisti k sendviče papcajo na klopcah. :lol:

Eh sej so že par let nazaj delal isto, sam da takrat se je men dal še ukvarjat z njimi, pa smo jih mal natepl, zdej se mi pa ne da več s tem ukvarjat, pa se samo odpeljem mimo. Če bi mi pa pred avto skočil, pa pač nimam takega refleksa in trakih zavor, da bi me na mestu ustavili, tko da je to en izmed večjih problemov (za njih, zame pa ne, ker so na avti fi60 cevi spredaj)
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Če maj 17, 2007 10:09 am

Nek se spomnm da je blo enkrat govora o tem, da če kjer koli na cesti povozš pešca si ti kriv, sam predvidevam da to samo u mestu velja (na autocesti zihr ne ) na regionalki pa nevem kako je, a kdo kej ve?

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če maj 17, 2007 10:31 am

Če ti model skoči na cesto sigurno nisi ti kriv. Prjatu je zbil ponoč enga pjančka, ki je od nikjer na cesto prletu. Še sreča da je mel čistih 0.00 alkohola in primerno hitrost ker drugač bi ful naj****. Blo je pa to na neosvetljeni regionalki.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Če maj 17, 2007 10:35 am

regionalke so po klasifikaciji ceste rezervirane za promet MOTORNIH vozil, tko da pešci tam nimajo kaj počet, mislim pa (nisem zihr ne me držat za besedo) :), da tudi že pri nas velja, da moraš imeti odsevni jopič, če se ti je na cesti pokvaril avto
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Če maj 17, 2007 10:37 am

ok za regionalke nam je blo že nekak jasn, kaj pa u mestu?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če maj 17, 2007 12:34 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:ok za regionalke nam je blo že nekak jasn, kaj pa u mestu?

Ma tudi ne moreš kar odgovarjat, če ti pešec dobesedno skoči s pločnika pred avto, pa kaj vam je...seveda to ne mislim na prehodu...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Če maj 17, 2007 12:57 pm

v mestih je pa ponavadi tako, da bo policist sklepal, da si ti kot voznik pripeljal z neprilagojeno hitrostjo in trčil v pešca (prehod ali ne), čeprav se seveda lahko izgovarjaš na olajševalne okoliščine ( treznost pešča, razmere na cesti - daljša zavorna pot, če se je to zgodilo ponoči - ali je imel pešec kresničko in podobno), seveda pa je najslabše kar lahko storiš, če že povoziš pešca to, da pobegneš s kraja nesreče, ker če te jo kdo videl in si zapomnil tvojo reg. št. si lahko obtožen povzročitve prometne nesreče, s hudimi telesnimi poškodbami, če pa dotični pešec podleže poškodbam, pa si lahko obsojen tudi uboja iz malomarnosti
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Če maj 17, 2007 1:01 pm

Ali pa še priznaš, da si ga videl, pa si ga nalašč nabasal... V takem primeru si zagotoviš 30 let brezplačnega bivanja v Plutovi celici. :twisted:
Mir in dobro!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če maj 17, 2007 7:01 pm

54m0 je napisal/-a:v mestih je pa ponavadi tako, da bo policist sklepal, da si ti kot voznik pripeljal z neprilagojeno hitrostjo in trčil v pešca (prehod ali ne), čeprav se seveda lahko izgovarjaš na olajševalne okoliščine ( treznost pešča, razmere na cesti - daljša zavorna pot, če se je to zgodilo ponoči - ali je imel pešec kresničko in podobno), seveda pa je najslabše kar lahko storiš, če že povoziš pešca to, da pobegneš s kraja nesreče, ker če te jo kdo videl in si zapomnil tvojo reg. št. si lahko obtožen povzročitve prometne nesreče, s hudimi telesnimi poškodbami, če pa dotični pešec podleže poškodbam, pa si lahko obsojen tudi uboja iz malomarnosti

Ponavadi je tako da če povoziš enga zunaj prehoda za pešce je kriv pešec (če je od prehoda oddaljen manj kot 100m). Če ga povoziš na prehodu si kriv ( tu ne mislim semaforiziranih križišč).
Slika

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster Če maj 17, 2007 10:15 pm

Ko sem vidu posnetek na kanalu A, mi je šlo kar na smeh... Mislim, pa ravn njim je to uspelo posnet. :) Tile cestni roparji naj si raje nabavijo avtomobilsko asistenco, ne pa da takole iščejo pomoč :D

Sam še nisem imel te "sreče", da bi kakšnega zagledal kje ob cesti.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če maj 17, 2007 10:26 pm

Hehehe sam k tole berem si mislim. Prihaja čas poletja in spet se bodo tudi romuni odpravili na morje. Kaj če bo kakšnemu dejansko crknil avto in bo iskal pomoč, pol bo pa ves v gipsu pršu domov.
"ja stari kaj je pa blo?"
"Ti če boš rabil pomoč na cesti - nikar ne krili z rokami; to je huda žalitev za Slovence. Najprej so me prefukal ko vola, pol me je pa še en povozu"

:rofl :rofl :rofl
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Pe maj 18, 2007 3:11 am

Ja kaj pa če jaz nekoga zaradi neprevidnosti povozim na prehodu za pešce do smrti? Z enako krivdo, kot se lahko zabijem v avto, ki se ustavi pred prehodom za pešce. Moram za to v zapor ali plačam pač kazen povzročitve prometne nesreče, svojci od umrlega pa tožijo mojo zavarovalnico (kuponček varianta).

Kako je s tem?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov