Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 18, 2007 6:44 pm

men je bolj tesko pri srcu ce morm avto prodt komu k se mi ne zdi primeren za lastnika mojega avta.

takim bi najrajs reku ej sori sam ti si pa ne zasluzs mojga avta pa tut ce mas kes..

sam je k*** ce rabs dinar :|

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Pe maj 18, 2007 7:22 pm

Voith je napisal/-a:men je bolj tesko pri srcu ce morm avto prodt komu k se mi ne zdi primeren za lastnika mojega avta.

avto ni žival

šele doma skontam = jst nism uzel rezervnega ključa * po nakupu :oops: :oops: :oops:

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe maj 18, 2007 7:30 pm

uf, jz sem pa moj motor prodajal kr en čas.zato ker je bil drag vendar dobro ohranjen. pa se je najdel eden ki je kr po telefonu zbil 400k.vpraša koliko km ima in bla bla bla.ja, generalka je v bližini pa kr 100 manj. pa kateri je letnik, ja je že malo star pa kr 100manj.pa tako naprej in potem me vpraša če bo 100k vredu.ni se mi ga dalo več poslušat pa sem mu reku klošar pejdi siromačit kam drugam!
gassssssssssssssssss

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Pe maj 18, 2007 7:36 pm

Čem rečt: ne prodajaš sebe...... ampak del, "pleh"

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe maj 18, 2007 8:15 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1448587
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1450180

tale dva avta sta identična za preprodajo naprej, prvi je sicer seat ibiza l.96 za 1200€ s tem, da ga bi lahko prodal za mal boljši denar dalje, sicer pa ga bodo švercarji prodal naprej sam da bodo prehodno še zbil ceno
Drugi avto je isti samo da je l.99 RABIM DENAR tole bo en kupu za 350 k bivših in ga prodal za 500-600 jurjev in bo lepo imel v žepu dobr dnar.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
j4n3k
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a j4n3k Pe maj 18, 2007 9:03 pm

Glejte moje mnenje o prodaji avtomobilov je tako. Prvo pri nas je samo napizdovanje, če ti rata kupit avto ki je vse ok-morš bit res genij.( beri mehanik, pa klepar pa ličaar). Zakaj je to tak? Zato ker vsi lažejo tak ko pes teče. Vsi prekrivajo kaj je z avtom narobe, kilometri so čista stvar za sebe tu- ker jih zbija že vsako tele. Zasledil sem da na avto.net piše kaj vse avto ma kak je ohranjen pa bla bla bla. Kličem lastnika, pravim če je avto tak kot piše ga vzamem. Pridem tja pa se začne. Komaj te sem zvedel zakaj je bil slikan samo z ene stran. celi porukan, senm hoto odpret spredno šipo pa se je odprla zadnja. potovalni računalnik delo 5 min pa se izklopo. Stisnem na gas pa je avto hoto vun s ceste skočit vleklo levo ko pes. No pol pa mi reče tip da avto ma pač manjše napake.(Zaj sem vam omenjo samo par.). Mislim jaz ne razumem zakaj folk ne napiše dejanskega stanja in postavi prebližno realne cene. Sam sem prodajal zaj pred kratkim petko. Avto je bil povprečno ohranjen samo pa tehnično brezhiben tudi servisi... No kliče prvi: je avto še registriran? pravim da ne. Reče on: No pridem vseeno pogledat. Se ded pripelje z novo merklo( pazi prišo je gledat petko). stopi z avta in še enkrat vpraša če je avto registriran. Mu spet povem da sem to že povedo in da ni!!!!! Ni reko niti adijo pa se odpelo. Čaki malo prideš z mercedesom za 15mio pol pa nimaš 20 čukov za cestnimo pa tp. No nato je prišla neka ženska pa avto pogledla, sem ji pokazo račune, avto vžgala, probala.. Rekla, da je vredo. Sma šla naret prepis in to je to. Kmalu pa se bojo te stvari pri nas tudi spremenile, sploh če bo prišo k nam zakon kot ga imajop v avstriji. Oni ne upajo nižat km, ker dobijo tako kazn da se jočeš. tam je obvezujoče-avto more bit takšn kot piše da je. Pri nas pa je glede tega divja liga. Zato pa so tudi kupci vsi tak naravnani, ker doben-dobenemu ne zaupa. No se ne moreš, kr te takoj napizdijo. Kar se pa tiče teh američanov pa vseh razvajencev, ki dobijo vse k riti prineseno.Pa powem samo eno: Mamic pa atijev nebo vedno tu, da bojo filali z dnarom pol pa bo v p....!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe maj 18, 2007 9:16 pm

No eni še vedno mislijo, da bo folk slepo nasedel opisu na netu in potem kr brezglavo avto kupo. Ampak zadne čase večino ljudi pozna kakega mehanika in se z njim odpravi avto pogledat, pa hitro vidiš kak naenkrat prodajalec začne spuščat ceno. Al pa če ve da je nekaj narobe in je dal višjo ceno, se brez pogajanja da zmenit za nižjo. Tisti ko pa res vztrajajo pri svoji ceni pa vejo kak je z avtom oz tud ni nujno, lahko da ravno zarad tega ker so poceni kupli ne želijo odstopat oz njihove zastavlene cene ker jim je dobiček pomembn. Ne mislijo pa na to, da bo mogoče kak oče kupo svoji hčerki al pa sinu avto. Prodajalec mu zagotovi brezhibnost, nakar se sin/hčerka peljeta in pride do nesreče. Potem se potuhnejo in jih nikjer več ne najdeš.

Uporabniški avatar
j4n3k
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a j4n3k Pe maj 18, 2007 9:20 pm

ma ja se pol pa noben ni nič kriv. Glej če prodajaš avto bi mogo prodajaz tehnično brezhibnega, ali pa vsaj povedat če je kaj narobe.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe maj 18, 2007 9:53 pm

Je velik problem glede prodaje ali nakupa avta, si misliš uuu zdej mam pa ene 4000€ zdej bom pa teg šu gledat in pol ga bom zihr vzel potem pa se izkaže, da je avto slab.
Avto ni pametno vzet kar tako na blef je treba pred sklenitvijo pogodbe avto max. pregledat

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe maj 18, 2007 11:00 pm

zx14 je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:...
Avtosejem v Lj je res ena velka polomija, avto prodaš za pol tiste vrednosti kot si jo imel na začetku in ta avto se čez 2h proda za 2x več ali 3x več, tako odpade.

švercerji na sejmu so organizirana skupina nategovalcev. če pripelješ avto tam ,ga pridejo gledat in zbijat ceno tak da te moralno potolčejo in to hodijo organizirano. potem ko prodajajo avto ki so ga tako kupli ,posedejo not žensko ali pa človeka ki deluje izredno pošteno ,zato ga hitro prodajo. vse je naštimano.
moj kolega je enkrat enemu tipu na sejmu prodajal stoenko in sta se zmenila za ceno in da jo bo tip kupu sam da naj ga pelje domov po dnar. spotoma je še mogu v prtljažniku prevažat njegov bicikel in pravi da ga je vozu na tri lokacije in čakal v avtu . zgleda da je tip hodil žicat dnar k nekomu. na koncu je prišel nazaj na avtosejem in čist popizdu je ker je tipa prevažal dve uri po ljubljani brez veze. naslednjo nedeljo je pa res avto prodal. samo nekomu drugemu

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe maj 18, 2007 11:01 pm

ja in jaz sem se naučil iz nakupa avta da je dobro odštet nekaj dnarja od vsega možnega.. če maš namenjenega 4000 eur, kupiš za največ 3500 ker kaj hitro lahko pride do kakega servisa čeprav ga daš na pregled.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So maj 19, 2007 11:25 am

Doche je napisal/-a:No eni še vedno mislijo, da bo folk slepo nasedel opisu na netu in potem kr brezglavo avto kupo. Ampak zadne čase večino ljudi pozna kakega mehanika in se z njim odpravi avto pogledat, pa hitro vidiš kak naenkrat prodajalec začne spuščat ceno. Al pa če ve da je nekaj narobe in je dal višjo ceno, se brez pogajanja da zmenit za nižjo. Tisti ko pa res vztrajajo pri svoji ceni pa vejo kak je z avtom oz tud ni nujno, lahko da ravno zarad tega ker so poceni kupli ne želijo odstopat oz njihove zastavlene cene ker jim je dobiček pomembn. Ne mislijo pa na to, da bo mogoče kak oče kupo svoji hčerki al pa sinu avto. Prodajalec mu zagotovi brezhibnost, nakar se sin/hčerka peljeta in pride do nesreče. Potem se potuhnejo in jih nikjer več ne najdeš.

Hoj .Pa to delajo vsi z vozili iz uvoza. Bilo bi res lepo kupiti taka vozila za kakih 1500€ več ne pa skoraj 100% cene več. :evil:

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda So maj 19, 2007 1:25 pm

Jaz ko sem prodajal svojo bivšo Octavio, sem na avto.net postavil ceno 4000€, kar se mi je zdelo zelo malo glede na ohranjenost, opremo itd. Takoj naslednji dan pridejo trije slovaki, avto temeljito pregledajo, ter odpeljejo brez kakršnih koli pogajanj itd. Avto sem pustil na internetu do konca meseca. v tem mesecu me ni poklical niti eden slovenec, razen parih slovakov.

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh To mar 04, 2008 7:10 pm

Jaz pa prodajam polota, pa moram povedat kaj se mi je zgodilo, da ne bodo še koga tako nategnil.
Me kliče en model včeraj, da se ful zanima za avto, pa da bi ga kupil, gotovina takoj,bla,bla...Sam ma pa en problem, ker zdaj nima avta, bi me prosil, če bi pripeljal jaz avto v Maribor. Ker se mi je zdel resen,pa odločen za nakup, pa nič ni zbijal cene, sem pristal.
No in se odpravim jaz danes v maribor. Pridem tja in zvem, da tip dela na Porsche servisu na Ptujski cesti, ker sva se tam dobila. Mislm (Halo!), pa nikakor ne mora pridet v Ljubljano, ga ne more noben pelat...pa sploh ne kupuje avto zase, ker on ga ima.
Takoj, ko se on nariše na parkplac, uleti še njegova MAMA. Mislm svašta tip je star nevem pribl.30, pa dela na avto servisu, pa mu mora mama pridet pogledat star avto če je v redu!!!
Drugače je bil tip še kar vredu, una mama pa taka vešča, da jo iščeš. Da v avtu smrdi, pa da je čist zgonjen, pa da je folk na glavo pol (zarad cene), in podobne je nabijala....sej res ni kot nov, je vendar star 13let, pa tud prejšna lastnica ni bla kej preveč pazljiva, je pa avto vseeno tehnično brezhiben. Jaz sem bil kar šokiran. Rajš ga dam cenejš nekomu normalnemu. Pa sploh ni baba nič glihala, sam da takega avta ne mara. Pa naj si kup novega pol, sej ji bo sinko kakšen popust zrihtou.

V glavnem brezveze sem se vozu iz lj v mb in nazaj. Nikoli več ne peljem avta nikamor, če ga kdo hoče naj ga pride sam pogledat.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To mar 04, 2008 7:34 pm

Zanimivo, imamo zelo različne izkušnje.

Jaz sem avto prodal, ko ga sploh nisem imel na netu. Niti kje drugje. Človek je avto videl pred hišo in ga hotel imet. In ga je dobil.

Tudi drugi avto je hotlo kupit kakšnih 20 ljudi. Imam celo nekaj resnih kupcev za pošteno ceno. Ampak ni na prodaj. Pa se pogovarjamo o že zdavnaj amortiziranih precenjenih starih gajbicah z bog ve koliko prevoženimi kilometri.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To mar 04, 2008 7:50 pm

sonček je napisal/-a:
juan86 je napisal/-a:Oprosti Sonček, da se greš cenkat za 50 ojrov oziroma da ga ne prodaš za 1050 ko si pa prvotno ceno postavil 1100 je pa mal.. no ja :roll:

Sicer pa vem frend ni prodal BMW 3 zaradi tega ker je potencialnega kupca motil sprednji naslon za roko, da kao ni mogel normalno seči po prestavni ročici al neki takega v glavnem.

sorry cena je bila višja sam sem se zmotil, hm se mi zdi, da sem mel ceno 1150€ potem pa sva jozniževala sam ga nisem tel dat pa kaj jest mam čas pozno pop. za prodaja avta, zjutraj me pa kr naprej kličejo.
Fora je v tem, da jest kupim dobr avto in ga kasene prodam tik pred večjim popravilom potem pa kupim za isti denar boljši, novejši avto in mal vložim not se furam neki časa in ga kaseneje spet prodam. Pač imam [b]svoje razloge [/b]zakaj delam to eni si boste mislil, da brez veze

Po domače: pač kupce mal nategneš.

Naj si oni potem popravljajo avto na potrebnih večjih popravilih.
Ti si eden izmed tistih, ki ne povejo/napišejo resnico o stvari katero prodajajo.
No ja. Vsakemu svoje. Lahko mi zameriš. Sem pa zadel kajne.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 04, 2008 8:32 pm

jst sm tud kupoval avto..
za okrog 8000
sm ga nagledu v avtohiši, mi je spustu za 500€(1mesc prej je bla cena še 600€ več) ko sm mu reku za zajo ceno, nakonc sm kupu ta avto..
pred sm pa avto kupu, sem pa še par oglasov klical pa sm reku pač da za tak avto bi bil pripravljen dat tolk... sm povedu svojo ceno ki se mi je zdela primerna pa vsi samo češ to pa ne... dobu sm pa same švercerje(Sami uvoženi avti)... vsi ti avti se še pa dans prodajajo!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To mar 04, 2008 9:27 pm

s12345 je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
juan86 je napisal/-a:Oprosti Sonček, da se greš cenkat za 50 ojrov oziroma da ga ne prodaš za 1050 ko si pa prvotno ceno postavil 1100 je pa mal.. no ja :roll:

Sicer pa vem frend ni prodal BMW 3 zaradi tega ker je potencialnega kupca motil sprednji naslon za roko, da kao ni mogel normalno seči po prestavni ročici al neki takega v glavnem.

sorry cena je bila višja sam sem se zmotil, hm se mi zdi, da sem mel ceno 1150€ potem pa sva jozniževala sam ga nisem tel dat pa kaj jest mam čas pozno pop. za prodaja avta, zjutraj me pa kr naprej kličejo.
Fora je v tem, da jest kupim dobr avto in ga kasene prodam tik pred večjim popravilom potem pa kupim za isti denar boljši, novejši avto in mal vložim not se furam neki časa in ga kaseneje spet prodam. Pač imam [b]svoje razloge [/b]zakaj delam to eni si boste mislil, da brez veze

Po domače: pač kupce mal nategneš.

Naj si oni potem popravljajo avto na potrebnih večjih popravilih.
Ti si eden izmed tistih, ki ne povejo/napišejo resnico o stvari katero prodajajo.
No ja. Vsakemu svoje. Lahko mi zameriš. Sem pa zadel kajne.

lp

Moraš neki zastopt, da so avti stari, imajo vsi več ali manj čez 200tkm in ni, da nebi bila popravila, na začetku sem naredil servisne intervale, ampak druge okvare so ap ostale. Avto je star, ni nov,......cena primerna.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr mar 05, 2008 1:40 pm

Kakorkoli v sloveniji vsi hočejo vse zastonj :? Edini avto, ki sem ga prodal takoj je bila totalka sesuta Fiat Brava, za katero mi je en gospod ki je prišel ponjo z M5 in prikolico, mi je odštel malo več kot 1000 evrov ker sem se mu očitno kar zasmilil. Je pa rabu za avto za sina, ker je mel sin prenizek avto pa so v njihovem mestu cesto razkopaval in ni mogel hodit normalno v šolo :lol: Moj pa je bil itak tak da se ga je v treh dneh klepanja spravilo lahko skupaj :(

Potem Alfo sem prodal tudi z lahkoto, saj je bilo dosti interesa, še enega novega kolega sem dobil zraven in avto še danes dela, saj sem vanj veliko vložil zato cena ni bil veliko za zbijat, saj sem marsikoga domov poslal ko mi je začel govorit da šipa ni ista leva pa desna zadnja :shock: Kaj a je treba po novem k avto prodajaš policijsko poročilo da je bil avtoradio ukraden tut priložit k prometni :evil:

Audi A3 so bli pa štosi. Od tega da so pršli švercerji, k niso znali pol kurca slovensko in mi zbijali ceno, ne zato ker je avto zgonjen, ali pa da niso verodostojni kilometri, ampak da se na voznikovem sedežu malček vidi da se je sedelo že gor na alcantari :shock: :shock: :shock: Ja ma dobro , kaj so švercerji ratal čisto prfuknjeni??? Valda se je sedel, če je avto l.97 in ma 150.000km, a se je z avtopilotom nardil te kilometre :roll: Do tega, da sm se enkrat spustu na njihov nivo in sploh niso takoj pogruntal. Mi pridejo na vrata in še preden avto vidijo mi zbija ceno...Sem mel slab dan na faksu sm si mogu malo popestrit sceno, in sm se zraven postavu k avtu in sm reku kolko daš? je reku 3400, sm reku lej pa tle so še dve praske, pa ta guma je flikana ti ga dam za 2500 :shock: Bumbarja je tko šokiral da namesto da bi rekel dej ključe je reku 2000 ti dam :lol: Sm si mislu a si po defaultu zabit al se samo delaš :evil: Sm ga pač samo nagnal. No pol me je najdu en švercer , k sm mu dal audija za 300eurov ceneje in ga je vzel.

Je pa ratal kr trend pr nas, da se ljudje obnašajo kot da smo v Nemčiji doma?!?! Kakorkol obrneš ne moreš nardit več kot 700km v eno smer pa nazaj, pa če greš iz Murske v Portorož pa nazaj. Sploh pa da te folk iz Novega mesta kliče, če mu lahko pripelješ pokazat avto, ker mu je Krško mal daleč(39km BTW) pa ma malo časa in podobni klici.Sploh ne veš kdo kupuje avto, pišuka js k sm bil froc sma z očetom šla z vlakom pogledat avto če je oče najdu kej kar mu je bilo všeč, mama pa je rabila avto za v službo. Danes pa ko bi se pripelju iz Portoroža v Maribor pa zraven prinesel še sixpack Laškega in 10dag Barcaffeja...Ne vem kam gre ta svet pa slovenija. No sej sm se vsega hudega že navadu in prodajat avto je res zajebana stvar ratala :x

Kar se tiče pa nakupa, pa je isti falus. Tako težko kot je pri nas dobiti limozina tipa BMW 5, Alfa 166 ipd. brez da so ji zbili 150k km stran in da imaš vsaj neke prave papirje. Vem iz lastne izkušnje, ko sem kupoval sem in sm najdel lepo črno 166 z vso opremo in brez "papirjev" o servisih in to... Sem rekel ni panike samo, da približno vem pri čem smo. Všeč mi je bilo, da motorni predel ni bil opran, da sem videl dejansko situacijo ki je bila kar solidna. Pa vprašam gospoda kolko ima kilometrov? Ja 122.000. Malo vljudno povzdignem glas in z resnim tonom vprašam, Gospod koliko kilometrov ima, ker tole ni 500 evrov da bi lahko en drugega nategnila in šla domov. Mi pravi : nimam pojma pomoje okoli 300.000 :shock: Rečem ok ni panike, ker avto je bil v notranjosti ohranjen v nulo in je še dišalo po novem usnju pa 4 leta star avto je bil, očitno skozi na avtocesti. Potem ga vprašam kaj je bilo menjano kaj ne? jah ne vem, js ga mam pol leta pa ni blo problemov tut na servis ga še nisem peljal :shock: Sm reku, ga lahko peljemo na Cosmos, da ga pogledajo, pa se zmeniva če ni več kot 1.000eurov popravila ga vzamem. To pa ne , na servis pa ne!! :shock: Ta zgodba mi je res ostala v spominu doživel pa dosti podobnih. Zatorej sem se odločil, da bom raje vozil bencinarje dokler ne bom imel denarja za NOVEGA dizla, ampak takrat mi toliko vseeno da bom verjetno še kr raje na zvoku 8)

se pa strinjam, da je stanje katastrofalno, in je posledična škoda to da izgubijo s takimi bumbarji tudi pošteni ljudje ki hitro ali pa nujno rabijo denar :evil:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1850594 poglejte tale avto recimo... Ta je moj, definitvno nenormalna cena a ga za manj pač ne dam :P :lol: Pa zarad mene lahko en švercer pe 3 take pripelje in jih ponudi po 3.000 eurov in je ne dam. Po drugi strani če bi nujno rabil denar in bi se najdu en ki bi mi dal 4000takoj brez komplikacij bi pač bil primoran vzeti :cry:

Tako, da ne se dat ko prodajate :)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr mar 05, 2008 1:44 pm

Lahko tole pobrišite, se mi je ponesrečilo postanje :oops:
Zadnjič spremenil Psepi, dne Sr mar 05, 2008 2:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov