bass je napisal/-a:mihant je napisal/-a:bass je napisal/-a:Tovornjakarsko izsiljevanje je po mojih izkušnjah redek dogodek, saj se znajo kdaj malo jajcat pa prehitevat, ampak se hitro umaknejo, ZA RAZLIKO OD VOZNIKOV OSEBNIH VOZIL !
Bemuboga včeraj se peljem po obvoznici, blazno se mi mudi, od cele gužve skozi pol LJ obvoznice se mi 2 AVTOMOBILA od vsaj 50ih normalno umakneta s prehitevalnega pasu.
Torej ima 4% voznikov neko normalno cestno kulturo.
Ljudje !
Če ima človek za vami že 5 kilometov vklopljen levi žmigavec, vam blenda kot blesav, trobi kot d****, je morda čas, da umaknete svojo jajco na freakin desni pas in se tam vozite 100km/h !!!
Razumem, da bi morda tudi vi radi peljali hitreje in čakate na voznika pred sabo, opozorite ga z levim smerokazom in dolgimi lučmi, da ovira promet za seboj, ne pokorno voziti za njim 100 na uro in čakati, da mu bo potegilo, ker se lahko vsi skupaj do penzije načakamo.
Čez čas sem dojel, da bo hitreje po desnem pasu, saj je tam pol manj vozil !
Ne razumem kaj VAM ni jasno. Da, tudi vi ki to berete ste med njimi, večina vas.
Če se mi mudi blendam že 50m vnaprej (levega smerokaza tako nihče ne opazi, retrovizor.kajjeto.press), pa še vedno se najdete biseri, ki ne veste, a bi se umaknili za tisti kombi, ali bi ga prehiteli s 105km/h.
Ne blenda se za brezveze, iz dolgčasa!
Blendam ti vnaprej, da vidiš, da imam višjo hitrost in se umakneš in obema omogočiš varno srečanje, ne blendam ti, ker sem nevzgojen d****, ampak, da te opozorim na svoj prihod - to ni povabilo, da se mi naserješ pred avto in mi blokiraš pot!!!
Zato se naslednjič umakni za tisti heben kombi in počakaj tri sekunde, več mi ne bo trajalo, da pridem mimo.
Prosim dajte malo upoštevat voznike za sabo, levi pas je za 130km/h in VEČ, če se vam špara z gorivom, vozite (PROSIM VAS ZA BOGA) po desnem pasu, ne mi po jajcih "kao" prehitevat nekoga, če ima voznik za vami levi smerokaz in sigurno dosti višjo hitrost. Retrovizor ni za šminkat se ampak za GLEDAT za sabo, da ne narediš sranja, ker je težko predvidevat 3 sekunde vnaprej.
res se mi zdi da si ti največji nestrpnež v tej temi... kot je nekdo že povedal, je na obvoznici omejitev 100kmh in če se ti voziš hitreje, je to tvoja skrb. če nekdo blenda in trobi kot d**** (si sam tako napisal) verjetno je (oziroma SI) d****. in če ima že prižgan levi smernik, je zagotovo d****, ker res ne rabil smernika med prehitevanjem.
pogosto se mi zgodi, da se tudi jaz želim peljati 130 na obvoznici in se zaradi spredaj vozečih ne morem, ampak zato se nikakor ne bom umikal tistemu, ki se mi približa zadaj. in se mu naj, zato ker je za mano kar umaknem? kaj pa če on hoče peljati samo 110? potem se lahko samo umikamo ves čas... trobil in blendal BI šele, ko je prazen vozni pas in voznik na prehitevalnem pasu nima pred sabo nikogar. enako tudi na avtocesti - če se pelje 130 in je promet na voznem pasu - pa naj se, dokler je promet...
je tudi res kar je Courage napisal. sem bil zadnjič v Italiji, tovornjakov poln vozni pas, po prehitevalnem pa vsa osebna vozila 130. v celi poti (kar nekaj 100km) sem se moral samo 3-krat umakniti hitreje vozečemu, ki je prišel od zadaj. in ko gre prehitevat tovornjak (kar se zgodi večkrat kot pri nas) vsi umirjeno čakajo. in tovornjak prehiteva tudi po 3 "kolege" hkrati in ne slišiš ene troblje. sem bil zelo presenečen, pa tudi vožnja pri 130 tako hitro in manj stresno mine.
Še en biser.
Očitno si imel zelo površnega inštruktorja vožnje, da ti je pozabil omeniti, da je levi smerokaz na avtocesti (pa naj bo hitra ali AC) indikator PREHITEVANJA, ozr. signal vozniku spredaj, da se umakne (če se že sam ne spomne, ozr ne opazuje retrovizorja, kot je navada pri nas).
Tistemu, ki nima smerokaza se ni potrebno umakniti, saj se mu ne mudi (po znakih sodeč).
Ampak slovenci kot slovenci ste nagnjeni k iskanju dlake v jajcu in je blazno pomembno a se gre za hitro cesto ali za avtocesto, mislim res dan in noč je, če je modra tabla namesto zelene![]()
Da slučajno nebi umaknil tdi-ja, SAJ SE VENDAR VOZIŠ PO OMEJITVI !
Žalostno kmečko logiko imate, kolegi dragi.
slovensko dlakocepstvo si zelo nazorno pokazal tudi sam, pa če tudi morda nisi slovenec (si napisal kot da nisi). sicer pa kot je meni znano se smernik na avtocesti uporablja za nakazovanje spremembe smeri in če voziš po prehitevalnem pasu posledično nimaš prižganega smernika. govorjenje o kakršnem koli "indikatorju" se mi zdi pa bolj kot ne vlečenje za lase. morda so tebe tako učili, vendar razen če nimaš izredno visokega avtomobila, tvojega smernika ne bo videl noben voznik, še posebno če mu voziš za ritjo. verjetno neka "iznajdba" tvojega inštruktorja, ko že govorimo o inštruktorjih.
pa po mojem mnenju se tistemu, ki vozi nekomu za ritjo, mudi pa naj ima prižgan smernika ali pa ne. in večina "hitrih" nima prižganega smernika...niti med menjavanjem pasu (če ga sploh kdaj zamenjajo)
navsezadnje nimam tdi-ja ampak navadnega bencinarja in nisem napisal, da nasprotujem umikanju. če prehitevam in vozim po omejitvi se ne mislim umikati, dokler ni primenega prostora (poudarek je na prehitevanju in vožnji po omejitvi). če ni vozil, ki jih prehitevam, pa vsekakor nima smisla zadrževati hitrejših vozil.
praktičen primer: obvoznica (omejitev 100kmh) in kolona na voznem pasu (100kmh), vrsta vozil prehiteva na prehitevalmen pasu (npr 120kmh ker se prvi v koloni nekam vleče) in nekdo pride za mano. če zapeljem na vozni pas in s tem posledično zavrem na 100kmh zajebem sam sebe, ker se ne morem vključiti nazaj na prehitevalni pas. sem pa tudi tak voznik, da čeprav bi rad vozil 150 ne bom silil voznike pred mano v prekršek. imajo pravico voziti po omejitvah (v mojem primeru gremo celo hitreje).