Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
weta je napisal/-a:seveda, avti s klimo pod 100 konjev so nepremičnine...ma dajte se enkrat skulirat. da se vozit tudi avto s klimo in 60 konji, da se z njim iti polno naložen na dopust in še kam. Pri tem pa komot voziš po predpisih.
nekateri vedno navajate kako ti avti nikamor ne grejo, kako porabo imajo itd...v kaki drugi temi pa razlagate kako s svojimi ali očkovimi avti vozite po AC 100 na uro, da je poraba točno 6.34689 litra na sto. poleg tega vžgete klimo, ko je res nuja. a vi ne delate gužve na cesti?
ma meni gre na jok in istočasno na smeh ko berem take budarije, ko vidim kak narod živi na sončni strani alp.
da razjasnim še nekaj...imam avto s 75 konji, s klimo, sicer je TD in ne bencinc 1.4, po vaše nepremičnina, ko je treba z nogo porivat da pelje. Jaz sem s tem avtom prevozil preko 300 kkm skoraj vedno s klimo, na dopust vlečem še čoln s sabo, nikoli ne delam kolone za sabo, torej mati božja, vsak teden kupim nove copate in žena tudi, ker vsak na svojih vratih porivava.
kar se tiče ročne in avtomatske klime..eden nad mano navaja kako z ročno klimo še nekako gre z uravnavanjem temperature, tako bolj po občutku in ne točno na stopinjo.
Tu mi ni nič več jasno, ali je v avtu pomembno da imam temperaturo nastavljeno tako, da se počutim udobno ali je važno da je nastavljena natančno na pol stopinje, torej važno, da je temperatura 21.5 stopinje, pa magari mi je vroče ali pa hladno, da si moram še pulovrček obleči.
iz lastnih izkušenj vem, da v svojem avtu nočem klimatronika od volkswagna, ker je katastrofa, vsaj na krajših relacijah, nekatere druge firme imajo te avtomatske klime bistveno boljše. kar se tiče volkswagnovega klimatronika zahteva bistveno več posegov v delovanje in uravnavanje kot kaka ročna klima, poleg tega je z vidika varnosti v cestnem prometu sporen, ker ima majhne gumbke in je treba ob nastavljanju gledat stran s ceste, ročno klimo pa se da nastavit tudi brez odmika pogleda s ceste.
uporabnost klimatronikov je nekoliko boljša le pri zelo dolgih relacijah, pa še tam je prednost pod vprašajem.
Jaz osebno ne nobenemu priporočam doplačila za avtomatiko, še manj za dvopodročno, če pa ti jo vržejo v hrbet ob nakupu avta, pa naj bo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov