Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Po jul 02, 2007 1:12 pm

sebaveh je napisal/-a:Žal, tale ni imel take sreče: http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 101092.php
Mislim, kaj še mora človek več storiti, da se bomo sploh lahko počutili varne pred vsemi psihiči? :roll: Meni da se zgodi kaj podobnega, pa me bo prisililo da si naredim plamenometalce pod avto :roll:

pm pa glih tu ko smo mi trije doma:ervin30,sebaveh,lenivec bistrčani res nimamo sreče
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 Po jul 02, 2007 1:17 pm

kruto, kruto...
jz pa sm mislil da se take dogajajo samo v zgodbah kolegov kamionistov ki vozijo po romuniji, bolgariji, ukrajini in podobnih državah...

no pa da še jaz dodam našo zgodbico...
s kolegi smo se nekega dne zakampirali ob dragonji...s sabo smo meli neki pijače pa kej za pojest in seveda muzika...pa pridejo nasproti nas (oprostite izrazu) čefurji...oni da bodo ribe lovili...ok...mi njim nismo nič hoteli, prav tako oni nam...ko začnejo oni neki na nas pizdit da mormo muziko ugasnit ker da jim ribe plašimo in ne wem kaj...seveda se nismo dosti ozirali na njih...ko tip še enkrat zagrozi da če muzike ne ugasnemo jih dobimo po p...i...ok malo smo jih resno uzeli...pa malo muziko zmanjšali...pa tip zopet nekaj zagrozi...in naenkrat se slišijo streli...ne wem s čim je streljal (predvidevam da pištola) in niti ne wem ali je v temi meril proti nam ali kamorkoli...vem samo da smo se tako hitro razbežali proti gozdu (grmovju in drevesom) in se poskrili po tleh...menda smo bili skriti med drevsi kako uro...ampak meni se je zdela večnost...ko smo nazaj prišli smo pa najdli kolegov avto z prestreljenim hladilnikom...

ni ravno zgodba iz ceste je pa taka, da mi je nagnala strah v kosti...in od takrat se ne mislim več ravno zaj...z takimi ljudmi...se raje poberem stran in mam mir...no usaj upam da ga bom imel...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Napisal/-a ALLi^ Po jul 02, 2007 1:36 pm

Shocked ... enostavno ne morem verjeti s kakšnimi zgodbami ste prišli na dan... Res sem šokrian... in to se dogaja v Sloveniji? ja ja... časi ko smo rekli, da je to samo v Ameriki so zdavnaj minili...
Umor na avtocesti, mafia ugrabila in ubila 22-letnika itd ... in vse to Slovenija...
Meni osebno je to še na nek način sprejemljivo kadar to počnejo kriminalci med seboj, vendar ko pa nastradajo nedolžni civilisti pol pa mi res prekipi :evil:
JAZ ZA TO KRIVIM DRŽAVO IN NJENE ORGANE (polcijia, sodišča).
Naši policisti nevedno nič drugega kot meriti z radarji ter zaj***** poštene ljudi. Kadar pa jih zares potrebuješ si pa popolnoma prepuščen samemu sebi. Že mi gre totalno na k**** ta slovenska policija. Tudi ko sem se sam znašel v podobnih situacijah mi niti na kraj pameti ni prišlo, da bi zval policijo, ker so enostavno nesposobni, strahopetni, itd. Žalostno je, da se vklučijo šele ko se kaj tekaega zgodi, ne pa da bi poksusili to preprečiti... :evil: :evil: :evil: Raje se sprehajajo sredi belega dne po ulicah in kaznujejo ljudi ker prečkajo cesto izven prehoda (se mi je že zgodilo 2x) ... Enkrat bi jih poslal naj to delajo ponoči sredi South Centrala v LA...
Po drugi strani pa to naše j*** sodstvo ...ki zavezuje roke vsem, razen kriminalcem ne... Potrebne bi bile nekatere spremembe, npr večje pristojnosti policije pri uporabi orožja itd... In bi bil večji mir ... :roll: V takih primerih resno odobravam nasilno vednje policije do kriminalcev ( naj se zgledujejo po Ameriških polcistih)....

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po jul 02, 2007 2:18 pm

Dvomim, da bi povečana uporaba orožja zmanjšala kriminal...prej obratno.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Po jul 02, 2007 2:32 pm

V samoobrambi se zakonito lahko braniš z enako silo kot je napadalčeva, dokler napadalec ne preneha. Torej, če te je napadel z avtom, se lahko tudi braniš s svojim. Tako da če je sila in klicarjenje policije in razna snemanja ne pomagajo, je najlažji manever za ohranjanje cele kože ta, s katerim zasučeš napadalcev avto in ga ponavadi odnese s ceste, če ni ravno kakšen stručko, ki obvlada delanje piruete v nulo, saj tudi AC hitro postane zelo ozka, ko je treba pri velikih hitrostih zasukati avto za 360 stopinj in peljati naprej. To je to, kar se največkrat vidi v unih policijskih videih iz USA ;)

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Napisal/-a ALLi^ Po jul 02, 2007 2:43 pm

ShowDown je napisal/-a:Dvomim, da bi povečana uporaba orožja zmanjšala kriminal...prej obratno.

Tu sem mislil predvsem policije... Npr. Ko imajo opravka s kakšnimi cigani, itd (ne bom našteval, saj sami veste koga mislim) bi morali pištolo ven in se dreti kot ameriški polcisti : put your hands in the air ... hehehe... verjami da bi zaleglo... Morali bi imeti bolj resni, agresivni pristop in nastop pri takšni stvareh...
malo za šalo malo zares ;)

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po jul 02, 2007 3:30 pm

Pomisli, kaj bi kriminalci začeli delat, ko se bi na njih policija drla o orožjem...tudi sami bi si omislili orožje (kar v SLo sploh ni problem) in začeli primitivno kričat. ;) Pa ne mi prosim o 'ciganih', ker mamo na Ptuju primerke, ko ubijejo modela in ga dajo smrdet nekaj časa v prtljažnik, pa so 'pošteni ponosni Slovenci'...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jul 02, 2007 3:30 pm

es je ne pa ko mulce ko se uzun derejo pa jih pelejo na postajo pa jih tam prebutajo....normalno...sej ne rečem mularij je treba kdaj dat vzgojno....ponavljam....vzgojno....ne pa da morš dat roke na vroč radiator pa če spustiš te s pendrekom vseka po prstih pa take fore
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po jul 02, 2007 3:37 pm

lenivec maš prav ja

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po jul 02, 2007 3:44 pm

ubistvu sam tud nevem ka nj nardim oziroma bi naredu na tvojem mestu.nism bil še na takem mestu in tud upam da nebom bil pa če bi kdo ogrožal moje življenje in od moje punce...oziroma ko bi videl kak trpi pa jo je strah....če bi imel pištolo bi skor 100% streljal,če pa nebi mogu zbežat pa zrinu s ceste.druga ne preostane. :?

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po jul 02, 2007 4:29 pm

z enako silo nazaj vrnit. ja, in če ti on povleče vn pištolo in te pihne? kaj boš pa takrat naredil? 0!

nč, naslednjič če me ustavijo policaji in mi začnejo sikat jim malo zagroziš pa se bodo hitro skrili ker so PIČKE!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jul 02, 2007 5:02 pm

nekaj takega se je danes zgodilo preminulemu tovornjakarju na ac (s tem da je tam polno kamer)

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Napisal/-a ALLi^ Po jul 02, 2007 5:16 pm

Jaz bi v tej situaciji poskušal podobno ravnati kot Jaka... Res svaka ti čast. Lahko je nam govorit, ki to še nismo doživeli. Šele ko se znajdeš v takih sitaucijah se dobro zaveš, da življenje ni nek hollywoodski akcijski film... :?
Če bi pa pri sebi imel pištolo... hm ne vem... Če bi prišlo tako daleč bi defintivno potegnil pišotolo ter nanje delovati pshiološko (zapomnite si: VSE JE V GLAVI...). Če se pištole ne bi ustrašili (kar dvoimim, saj so tudi oni ljudje) .. pol pa ne vem... bi ocenil situacijo... poskusil pobegniti. Če bi pa res prišlo tako daleč kot pri bulgarskemu vozniku pa bi bil v dilemi. Verjemite mi (čeprav nimam izkušenj heheheh), da sploh ni lahko sporžiti petelina (pa naj bo civilist, ki se boji za življenje ali pa hladnokrvni kriminalec). Zaradi filmov and other propaganda stuff se enostavno ne zavedamo kako je to, ko nekomu vzameš življenje. To je mora, ki jo nosiš s seboj celo življenje (in mogoče še kasneje)... Tako, da res ne vem. Težka bi bila odločitev med ubiti ali biti ubiti... Upajmo, da nikoli ne pridemo v situaciji pri kateri bomo mroali med tema stvarema izbirati... :?

Čeprav Ameirka in njen način in lih najboljši vzor ostalemu svetu, pa vseeno mislim, da bi se lahko slovenska policija zgledovala po njihovi...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po jul 02, 2007 7:27 pm

Zdej pa kako se zaščitit v svojem lastnem avtomobilu pred tako golaznijo?

Če se že spomniš kakšne pametne zaščite, bo to sigurno prepovedana s strani zakona. In kaj zdej? Tvegat in se vozit naokoli nezaščiten ali izbrat drugo možnost in si priskrbeti pištolo ter bit tako pripravljen na takšne morebitne prigode, ko pride čas da moraš tud sam vzet pištolo in začet grozit?

Oslarija vse skup, vi ne veste kolkrat sem že jaz rekel da bom izbral to drugo možnost, ne samo za v primerih ko si v avtomobilu...

Pa se hitro spametuješ in vidiš da premišljuješ o neumnostih in tako ostane celotna stvar na enakem nivoju.

Recimo da je nekak še najbolj sprejemljiv kompromis to, da imaš stalno v avtomobilu tavelko meglajtko. V takih primerih kot ga je doživel Jaka ti pa žal tud to ne pomaga.
Če je ravno, ni zabavno.

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Po jul 02, 2007 7:56 pm

Hm, kaj se vse dogaja pri nas :roll: .
Ravno mesec dni nazaj sem se pogovarjal z nekom zaposlenim na policiji (pa ni navaden smrkec) ter mu očital, da so samo še prometniki. Rekel mi je, da je največji problem v sodiščih. Oni privedejo marsikoga pred sodišče, sodniki jih pa spuščajo na prostost in dajejo razne pogojne kazni. Pri večjih ribah je pa obtožnica s strani tožilca tako obupno spisana, da je mala malica za vsaj malo dobrega odvetnika. Baraba pa z nasmehom odkoraka in si misli svoje. Pravi,da je to postalo res sizifovo delo.

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Po jul 02, 2007 8:06 pm

res je, da so velik problem tudi sodišča, vendar tako kot je bilo že v tej temi omenjeno, da policaji raje ustavljajo tiste, ki prekoračijo hitrost v mestu za 5 km/h ali pa te gnjavijo zarad tega, ker maš nekej na avtu nehomologiranega ali pa, ko narediš kaj drugega zaradi česar bi te komot pustili pri miru. Takrat, ko bi jih pa res rabil jih pa ni! Velikokrat pustijo tiste tavelke barabe pr miru, ker se jih bojijo al pa jim nč ne morjo. Pa veliko je primerov, ko ne morejo niti policija niti sodišče proti zločincu nič narediti ker ima tak socialen status ipd.

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Po jul 02, 2007 8:09 pm

Fucking sovražm PRIMITIVCE zahojene!

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po jul 02, 2007 8:28 pm

No ker vidim da usi pišejo in da je tema zelo razgreta bom še jst :D To, kar se dogaja na naših cestah je kot prvo en sam obup. Da pa še nekaj doživiš takega je pa res že višek. Čim hitreje od takih če se temu tko reče "čudakov" stran. Gledat pa moreš da se izvlečeš živ in zdrav to je najpomembneje. Ker stakimi predrzneži imeti posla ni dobro.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov