Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če sep 20, 2007 6:29 am

ivanetich je napisal/-a:tud jst sm se pozanimal...baje da piska prepozn...sam zakaj jih pol delajo in tko drago prodajajo?

gre za zavajanje ljudi po mojem mnenju, najboljša zaščita pred radarjem je da vozite oz. voziš po omejitvi - simpl :-P

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Če sep 20, 2007 7:14 am

LP Js mam cobro, ki je bil v avtu že preden sm ga kupil. pač je skrit v amaturki sam senzor ima domet cca 500-1000 metrov pogojno od vrst radarjev. so me že dobli sm že veliko preplačeval, sam lahk bi še več :lol: tak da definitivno priporočam.
aja, moj avto ne doseže svetlobnih hitrosti, pač mam smolo da se skoz naselje pač ne vozim po omejitvi, ker mi je glupo se vozit 4 kilometre po 50 kmh
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 20, 2007 10:02 am

strmi je napisal/-a:aja, moj avto ne doseže svetlobnih hitrosti, pač mam smolo da se skoz naselje pač ne vozim po omejitvi, ker mi je glupo se vozit 4 kilometre po 50 kmh

vozi 50km/h po števcu pa bo ok oz. 2 km/h čez omejitev ti še tolerirajo-vsaj mislim tako, mislim pa da niso kr za brezveze postavljene une table z omejitvami vsaj v naseljih itd...

lp

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če sep 20, 2007 10:13 am

Najboljši detektor po mojem mnenju, ki ga lahko kupiš je V1 (Valentine one). Sam ravno gledam kje bi ga lahko naročil.

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

kje kupit

Napisal/-a sergej Če sep 20, 2007 10:13 am

Dajte rect kje kupit radar detektorje kak link ali kake znamke se spla;a ali itak doben neve tocno.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če sep 20, 2007 10:39 am

V1 Valentine One. Saj sem ti napisal. Samo stane pa tudi. :)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če sep 20, 2007 11:02 am

Tale V1 Valentine One mi je precej zanimiv. Zanima me tudi, ker tega nisem zasledil, kako odreagira pri stacionarnih radarjih?
a mas ti mogoče izkušnje že z njim?

LP

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 20, 2007 11:06 am

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če sep 20, 2007 7:19 pm

adis je napisal/-a:
strmi je napisal/-a:aja, moj avto ne doseže svetlobnih hitrosti, pač mam smolo da se skoz naselje pač ne vozim po omejitvi, ker mi je glupo se vozit 4 kilometre po 50 kmh

vozi 50km/h po števcu pa bo ok oz. 2 km/h čez omejitev ti še tolerirajo-vsaj mislim tako, mislim pa da niso kr za brezveze postavljene une table z omejitvami vsaj v naseljih itd...

lp

Mah kdo še pa vozi 50 km/h v naselju,js osebno se nmorm manj ko 60 peljat :roll:
drgače pa tak najbl primerna men naselju tak povprečje 70 :D
No drgače pa js ne divjam več po cestah sem se full umiril,vse omejitve,90 se lohk držiš,130 tut na avtocesti tut lohk ampak 50 pa ne morem ozit,preprosto ne gre :P :lol:
Nvem zakaj so šli spreminjat,tak bi pstili v naslju 60 kot je čas blo in je blo čist ok ;)
To je sam dnar pa kurčeva politika :evil:
1 3 5
2 4 6 R

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če sep 20, 2007 9:38 pm

Škoda, ker nekateri mislite, da je treba upoštevat omejitve samo zaradi kazni in policije. Posledice so žal tragične.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če sep 20, 2007 10:40 pm

me kar čudi ja kako nekateri pišete. Jaz pa ravno skozi naselja VEDNO vozim po omejitvi, je največja možnost za nesrečo. Izven naselja pa se precej poredko držim omejitve, povečini za 20-30 kmh čez

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če sep 20, 2007 11:20 pm

Jaz pri vožnji s 50kmh preveč okrog gledam in sem nasplošno popolnoma dekoncentriran in premalo skoncentriran na samo vožnjo, tako da me je kar strah, da se bom enkrat zaradi te neprilagojene hitrosti razmeram na cesti (prepočasne), nekam zabil, zapeljal na nasprotni pas ali nekaj, mogoče kar enostavno zaspal.

Vožnja pri 50kmh je enostavno preveč utrujajoča in postavlja na preizkušnjo psihično kot telesno pripravljenost voznika, s katerima pa vemo, da se večina ne more ravno pohvaliti.

Dovoljeno bi moralo biti voziti vsaj do 70kmh, oz. primerno manj glede na razmere. Trenutni pa ta bedni "50kmh način" ubija, ker so omejitve 50 tudi na predelih, kjer je prilagojena hitrost razmeram vsaj 70kmh.

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

ne kupuj ali da

Napisal/-a sergej Pe sep 21, 2007 7:08 am

Valentin one

Kako sepravi nezazna radarja ,ker zadeva ni poceni, nekaj kupovat je bedarija ce pol ne dela !!!!!!!

MottoR

Ma kdo kak inf. o nemskih radar detektorjih ali je to to!!__

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Pe sep 21, 2007 7:12 am

off topic: (sori navtorju) nesreče v naselju so pogojene glede na razmere, ali je otrok na cesti, al nekdo zavija na prednostno al policaju veter kapo odnese (koroški policaji so mi vsak dan bolj pri srcu) itd. tam kjer js vozim so hiše, pločnik in kolesarska do glavne ceste 50 metrov, samo en prehod za pešce čista ravnina, pol pa znak za naselje! preprosto ne morem vozit 50 kmh. zato radar detektor :twisted: priznam krivdo, pa če mi pujsi policijski dajo kazen al pa mi ga z amaturko vred ven nesejo si bom kupu novga. in to cobro
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

ford boy
Novinec

Napisal/-a ford boy So jan 05, 2008 11:22 pm

jaz bi kupil radar detektor, ker vem kako deluje. ga ima kolega pa smo se pelali in je radar zaznal 300m prej.

vendar kateri radar detektor je med najboljšimi?

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

:)

Napisal/-a Paris So jan 05, 2008 11:52 pm

Off: Vsak ma radar detektor v glavi, sam prometne znake more znat brat, pa nau noben nič plačal! 8)
Drugač so pa po moje edin jammer-ji zares učinkoviti!
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: :)

Napisal/-a MacTron Ne jan 06, 2008 12:08 am

motilci oz. jammerji so prepovedeni in za njih se dobi globo... detektorji pa niso
http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... =sb&id=992

vendar za moje pojme v 10 letih nobenega od teh sploh slednjega nisem rabil
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Ne jan 06, 2008 2:01 am

ce te ma policaj na cisti liniji, ti je prepozno da ti zacne piskat 300m prej :) ko tebi zapiska, je slika ze na postaji :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
JerdnaL
Nov uporabnik

Napisal/-a JerdnaL Ne jan 06, 2008 9:33 am

Radar - doplerski - obstajajo detektorji, ki ti lahko celo pomagajo

Radar - laserski - drugega kot motilec ti ne pomaga. Ob dobri montaži so praktično neopazni

Radar - provida (sorry for spelling) - ni pomoči ;-)

Lp,
A...

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Ne jan 06, 2008 9:43 am

Da se malo pridružim debati...

Kakšni dve leti nazaj sem imel nekaj časa v avtu Cobrin detektor za radarje. Lovil je 3 različne frekvence (X, K, Ka), laser in pa še par drugih signalov.

To so frekvence 10, 24 in 35GHz.

Problem je, da v mestih delujejo na teh frekvenčnih pasovih tudi druge naprave (merilne table, senzorji gibanja raznih alarmnih naprav in avtomatskih vrat). Te naprave pa so se tako razširile, da sem veliko prej kot radar v mestu z detektorjem našel bencinsko črpalko, banko, pošto...

Drugače pa policijski laser ni takšen kot kakšni merilni laserji z rdečo piko, ampak ima precej razpršen snop (na razdalji 100m na približno 1m premera), kar je čisto dovolj, da osvetli prizmo na detektorju, dovolj je že odboj svetlobe od drugega avta. Je pa problem zaznave laserja to, da ga zazna šele takrat, ko laserska svetloba osvetli prizmo na detektorju... Takrat pa je že v večini primerov prepozno.

Detektorji niso prepovedani, drugače pa je z motilniki radarjev. Pri motilniku se policaju na merilniku izpiše koda E14 - Jammed, ki pomeni takojšnjo ustavitev vozila in krepka kazen v višini zneska kar dobrega motilnika. Če motilca ne priznaš, ti odvzame tablice in odredi izreden tehnični pregled. Če takoj priznaš, sledi odvzem naprave in še ca 400€ kazni. Tako da se ni za igrat s tem.

Takole pa izgleda en boljših detektorjev za radar, ki pa je žal z uvedbo novih tehnologij (provida, FLIR, itd) postal samo pogojno uporaben. Zaznava 3 vrste dopplerjevih radarjev in vse tri vrste laserskih merilnikov (360° zaznavanje s prizmo na vrhu merilnika), poleg tega pa še en kup drugih signalov (train, ambulance, itd).

Slika

Slika

Raje pamet v glavo in previdno vožnjo. Divjakov na cestah je že tako ali tako preveč.
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov