Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 07, 2007 11:45 am

Hribo je napisal/-a:stevci nebi reko da lazejo cetudi je mozno ko je ze vse privat pa to, sicer pa vodo dolivajo v benz na velike kolicine.
mam primer novejsi bmw (kolega) , ko je na petrolu tanku in od tam ni priso niti prav do izvoza ven z bencinske .
avto je dal na popravilo na bmw v mb ,kjer so odkrili da je povzrocitelj bencin.
sam tankam raje na omw kakor tudi ta vec negre na petrol.
cetudi mam jaz starejsi avto hondo pa se mi takoj pozna na pospeskih...ce slab benz...

Pa se pri omw obcutno vec km naredis, kot pri petrolu .

Lp

Prosim da ne govorite več ali Petrol ali OMV, ker so oboji, tako kot Agip ali Tuš in ostale pumpe odvisne od lastnika ali tistega, ki jo ima v najemu. Kdor hoče bo goljufal brez problema, pa ni važno čigava je pumpa.

Sam tankam samo na petrolu in to samo na eni pumpi. S tistim 98 oktanskim bencinom naredim največ kilometrov. Pač sem zelo dolgo sprobaval in računal in kasneje tudi odkril zakaj nare3dim s tem bencinom več kilometrov. Človek, ki je najel pumpo, je dal spucati vse cisterne, ter naročil novo pošiljko bencina in ponovno dal kalibrirat točilne šobe. Ker še ni dovolj vode v tankih(zaradi kondensa se nabira v njih tudi voda), dobiš v tank bolj čist bencin in avto deluje lepše in boljše.

Drugače pa predlagam vsem z malo starejšimi avtomobili in ki tankajo na katerikoli pumpi, da vsake 10 tankov nalijejo malo navadnega alkohola v tank (na 50 litrov bencina kak deci alkohola). Pri naslednjem tankanju pa naj preverijo kok kilometrov naredijo z avtom. Alkohol namreč veže vodo nase in zgori zraven bencina in tako v tanku potem nimaš več vode.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To avg 07, 2007 12:23 pm

Če imaš vodo v tanku, se ponavadi nalije 1 liter alkota na 20 litrov benza! Torej za 50 literski tank=okoli 2 litra alkohola.

UAU, 100. objava! :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To avg 07, 2007 12:43 pm

paskvale je napisal/-a:Če imaš vodo v tanku, se ponavadi nalije 1 liter alkota na 20 litrov benza! Torej za 50 literski tank=okoli 2 litra alkohola.

UAU, 100. objava! :D

Liter alkota na 20 litrov benza? A ni to mal veliko?

Jst sem ponavadi dajal po deci, ker več kot deci ali dva vode nimaš v tanku in čer to večkrat narediš vode v tanku nimaš, tko da mislim, da je 1 deci dovolj.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 07, 2007 12:43 pm

Kako pa to vpliva na motor ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti To avg 07, 2007 1:42 pm

sam delam na enem od bencinskih servisov in kaj tukaj berem mi je prav zanimivo. Res se velikokrat zraven nasmejim. Kar tako naprej fantje!!! :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To avg 07, 2007 1:54 pm

Samotar je napisal/-a:Kako pa to vpliva na motor ?

Nič ne vpliva, vsaj pri meni ni bilo nobenih problemov še nikoli.

Torti je napisal/-a:sam delam na enem od bencinskih servisov in kaj tukaj berem mi je prav zanimivo. Res se velikokrat zraven nasmejim. Kar tako naprej fantje!!! :lol: :lol: :lol:

Če pa ti kaj več veš od nas, nas pa prosim razsvetli, da bomo vedeli več, saj zato pa je ta forum. Do takrat pa take komentarje raje zadrži zase!!!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To avg 07, 2007 3:12 pm

:nae Vsak svojga konja hvali bi se reko temu ja.
Se strinjam, razsvetli nas če se ti zdi da bedearije pišemo.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To avg 07, 2007 3:58 pm

Lisko, kaj maš to zaeno garo od avta?

Nebivedu, kaj maš to zaenega prijatla, ki ti vse pove narobe in ti daje čudne informacije glede petrola? On ni lastnik bencinske, ampak najemnik in ima bore malo nadzora nad tem kaj se tam dogaja z rezervoarji in ostalim. Neko vlivanje vode v rezervoarje ni smiselno in s tem nihče nič ne bi pridobil. Gre pa za kondenz. Aja, voda se ne meša z gorivom.

Rezervoarji so nonstop pod računalniško kontrolo, vse mere, od vode, goriva, temperature,... vse se ve.

Količina iztočenega goriva je vedno TOČNA. Če imate kakšno parlitersko merico, preverite.

Vsa voda, ki jo imate v rezervoarjih vaših avtov je tam zaradi kondenza.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale To avg 07, 2007 4:30 pm

nekateri pa tolk mim sekajo, da bolj sploh ne komentirat. Mislim pa na RENO911 8)
po moje je to spet nek razvajen otročaj, ki ne ve kaj bi delu čez počitnice.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 To avg 07, 2007 4:36 pm

paskvale je napisal/-a:nekateri pa tolk mim sekajo, da bolj sploh ne komentirat. Mislim pa na RENO911 8)
po moje je to spet nek razvajen otročaj, ki ne ve kaj bi delu čez počitnice.

Kje pa sem vsekal mimo?

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale To avg 07, 2007 4:52 pm

1) Liskov avto je hudičevo dober, ker ga je spedenu u nulo ;)

2) Nobena meritev ni brez napak

Res, pa je kako mislijo nekatere, da jih črpalkarji nategujejo. To verjetno ni res. Poraba goriva, količina tankanega goriva glede na kazalec, ki ti kaže koliko imaš še v tanki... to je zelo relativno. Preverjeno iz lastnih izkušenj.

3) V tankih se ustvarja kondenz! Brez tega se žal ne da živeti.

Merilne naprave se umerjajo periodično preko uveljavljenih firm s strogimi standardi. V vmesnem času se včasih zgodi, da se kakšen merilec malo pokvari. To je normalno.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To avg 07, 2007 5:03 pm

Pustmo garo gor al dol.

Sicer se tema pripravlja na kreganje...... PAZITE KER BO ŠLA POD KLJUČ !!

Bom pa sedaj opazoval in poročal. Če bo še drugič isti rezultat bom lastnoročno doma po litrih vlival not in bomo točno vidli kok literski je tank. Še vedno sem na netu najdu ( in tudi po forumih od drugih lastnikov) podatek, da tank drži 76 litrov oz. 66+10 rezerve.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 To avg 07, 2007 5:09 pm

paskvale je napisal/-a:1) Liskov avto je hudičevo dober, ker ga je spedenu u nulo ;)

2) Nobena meritev ni brez napak

Res, pa je kako mislijo nekatere, da jih črpalkarji nategujejo. To verjetno ni res. Poraba goriva, količina tankanega goriva glede na kazalec, ki ti kaže koliko imaš še v tanki... to je zelo relativno. Preverjeno iz lastnih izkušenj.

3) V tankih se ustvarja kondenz! Brez tega se žal ne da živeti.

Merilne naprave se umerjajo periodično preko uveljavljenih firm s strogimi standardi. V vmesnem času se včasih zgodi, da se kakšen merilec malo pokvari. To je normalno.

Dobro napisano!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To avg 07, 2007 6:15 pm

poznam še primer s sestričinim avtom seat ibizo l.99 1.4 motorejm za 57€ bencina, ki se je pravkar prižgala lučka je šla sestrična na prvo bencinsko(torej bi še moglo bit 5 ali 6 litrov rezerve ne?)? pa luknje v keslu zihr ni.pa potleh tut ni polivala :)

p.s.:pa če še ma shranjen račun vam ga bom sliku

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To avg 07, 2007 6:42 pm

myster je napisal/-a:poznam še primer s sestričinim avtom seat ibizo l.99 1.4 motorejm za 57€ bencina, ki se je pravkar prižgala lučka je šla sestrična na prvo bencinsko(torej bi še moglo bit 5 ali 6 litrov rezerve ne?)? pa luknje v keslu zihr ni.pa potleh tut ni polivala :)

p.s.:pa če še ma shranjen račun vam ga bom sliku

seat ibiza l.99 1.4 ima 45l rezervoar ...95 oktan. liter 1.056€ = 47,52€ (polno)
torej si ti tankal za 54l :idea: tukaj je 9l razlike...

razen v primeru 98/100 oktan. liter 1.100€ = 49,5€ (polno)
in izracun za tvoj tankanje... 51,9l tu pa je razlike za 6l

in ce hoces kaj dokazovat se vedno na listku ne pise kateri avto si tankal
le ura in datum ...po kamerah bi se mogoce celo dalo... in tehnicnih podatkih
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek To avg 07, 2007 7:43 pm

pravili ste ono z kondenzom v tankih v kar verjamem, vendar cel čas govorite o bencinarjih. Kako je pa kaj z dizlom?
Slika

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To avg 07, 2007 8:50 pm

Nebivedu: Kaj pa dizel + alkohol, je pa dci?

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To avg 07, 2007 9:42 pm

radar je napisal/-a:Nebivedu: Kaj pa dizel + alkohol, je pa dci?

LP

Ne vem, ker še nikoli nisem imel dizla. Najbrž ga tudi nikoli ne bom imel, tako da bo to moral kdo drug povedat.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To avg 07, 2007 11:07 pm

Ok moja napaka. Že v začetku sem pozabu povedat da se gre o 80litrih dizla. Za dizla ne vem kak se obnese to z alkoholom ampak men jeep javi če ima vodo v filtru kar pomen da je v tanku tudi.....ampak do zdaj ni blo teh blemov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Sr avg 08, 2007 7:59 am

Najslabši bencin sem tankal na Petrolu na avtocesti v Lukovici!! Pod štandgasom se je cel avto nenormalno zibal! Ugotovil sem da je OMV bencin the best za moj avto, nardim največ km pa mašina lepo laufa brez trokiranja, samo najbljižja OMV pumpa je oddaljena 25km!! :evil: Petrolov bencin je v kurcu čist!
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov