Hribo je napisal/-a:stevci nebi reko da lazejo cetudi je mozno ko je ze vse privat pa to, sicer pa vodo dolivajo v benz na velike kolicine.
mam primer novejsi bmw (kolega) , ko je na petrolu tanku in od tam ni priso niti prav do izvoza ven z bencinske .
avto je dal na popravilo na bmw v mb ,kjer so odkrili da je povzrocitelj bencin.
sam tankam raje na omw kakor tudi ta vec negre na petrol.
cetudi mam jaz starejsi avto hondo pa se mi takoj pozna na pospeskih...ce slab benz...
Pa se pri omw obcutno vec km naredis, kot pri petrolu .
Lp
Prosim da ne govorite več ali Petrol ali OMV, ker so oboji, tako kot Agip ali Tuš in ostale pumpe odvisne od lastnika ali tistega, ki jo ima v najemu. Kdor hoče bo goljufal brez problema, pa ni važno čigava je pumpa.
Sam tankam samo na petrolu in to samo na eni pumpi. S tistim 98 oktanskim bencinom naredim največ kilometrov. Pač sem zelo dolgo sprobaval in računal in kasneje tudi odkril zakaj nare3dim s tem bencinom več kilometrov. Človek, ki je najel pumpo, je dal spucati vse cisterne, ter naročil novo pošiljko bencina in ponovno dal kalibrirat točilne šobe. Ker še ni dovolj vode v tankih(zaradi kondensa se nabira v njih tudi voda), dobiš v tank bolj čist bencin in avto deluje lepše in boljše.
Drugače pa predlagam vsem z malo starejšimi avtomobili in ki tankajo na katerikoli pumpi, da vsake 10 tankov nalijejo malo navadnega alkohola v tank (na 50 litrov bencina kak deci alkohola). Pri naslednjem tankanju pa naj preverijo kok kilometrov naredijo z avtom. Alkohol namreč veže vodo nase in zgori zraven bencina in tako v tanku potem nimaš več vode.