Zodd je napisal/-a:kot sem ze 100x napisal in vedno bom to trdil.
NEHAJO naj se igrati z nasim davkoplacevalskim denarjem in naj kot prvo zacnejo delati ceste take da si bodo zasluzile to ime! nehajo naj krivdo valiti vedno izkljucno na voznike! asfalt je pri nas ponekod oz bolje receno totalen drek ker je enostavno PREGLADEK! najlazje je zmer krivit neumen folk medtem ko si samo polnijo zepe z nasim denarjem zato da se potem lahko vozimo po drsaliscih in pofukanih flikah in jamah, za ceste ki zahtevajo najvec zivljenj oz bolje odseke cest SAMO JAMRAJO ZE 15 let! NAREDIJO pa NIC ! kar pomeni da se jim j**e za nasa zivljenja s pridom izkoriscajo medije se naprej polagajo asfalt ki bolj spominja na ploscice v kopalnici ki je seveda blazno poceni, računajo ogromno in si filajo denarnice tako je to.
in takrat ko pride do situacije ko guma more prijeti in ne prime tudi ce imas cisto nove in ne vem kaksne super gume bos zletel ven in seveda kriva je hitrost ker pri 25km/h se to ne more zgoditi
je pa res da folk je in bo vedno umiral na cestah zaradi latsnih napak bi bilo pa precej bolje ce bi ceste gradili pametno (grob asfalt tak na katerega se clovek lahko zanese se posebno v dezju) in dobre siroke ceste (pregledne)
dokler pa gradijo "po domace" tako da je za njih cim ceneje in nekateri kurci bogatijo na nas racun se pa osebno poscijem na nabijanje TVja in Medijev da je skor za vsako nesreco kriva hitrost... bogve koliko je samo mehanskih okvar malce pred nesreco kot so pocene pnevmatike ali kaj takega
tocno se ve da velik motoristov pomre ker priletijo v previsoke zascitne ograje s telesom v tiste kolicke pa za to da umres ni treba it 200 pomoje je ze 50 dost zadnje case kjerkoli delajo nove ceste so robniki taki DA JE CLOVEKA STRAH KAJ BI SE ZGODILO ce bi S KOLESOM PADEL NANJ kaj sele z motorjem pišuka ker genij je izumil 25 centimeterske robnike ki so za namecek ostri kot noz ? odprite oci zaboga
celo zivljenje bomo placevali kot bedaki zato da se bomo vozili po luknjah
nebivedu je napisal/-a:Jst se otepam teh elektronskih pomagal z vsemi štirimi. Pa ne zato, ker nebi pomagala, ampak zato, ker jih ljudje jemljejo kot vsemogočne in ker imajo vso to elektroniko se jim pa na cesti ne more nič zgodit. ESP-ja pa se še najbolj otepam, ker bo postal izgovor za slovenske "gorenjce" da jim ne bo treba kupovat novih gum.
"Saj imajo gume še 1mm profila pa še ESP imam, zakaj bi pa gume rabil zimske gume."
V sloveniji na kaj takega še nismo pripravljeni, ker pozimi ravno toliko da policisti nebi morali hoditi od hiše do hiše, ali so ljudje zamenjali letne gume za zimske ali ne, ker drugače jih sploh nebi menjali - pol pa po snegu delajo kolone in probleme.
... Abs je dober na vseh avtih ko sem imel avdija sem z izklopljenim namesto zavit moral kljub žmigavcu it v križišču naravnost ... pojemek z in brez ni primerljiv ... da ne povem koliko manj zavornih ploščic gre in koliko več možnosti imaš z njim pri izogibanju nepredvideni oviri za ovinkom na cesti v slabših pogojih vožnje - sneg, led, dež, listje, blato ... itd. L.p. MadDariooo je napisal/-a:ma ce priletis po mokrem v avinek s tako hitrostjo ti esp prav nic ne more pomagat, ker avto kr naprej leze...
esp ti pomaga ce ti v ovinku dodajas gas, pa se to pri meni avto leze na drug pas...torej morem gas jaz odvzemat.Ne vem za vas, ampak meni so najbolj vsec avto brez bilo kire elektronike....
LP
... Po mojih izkušnjah za nekoga, ki resnično divja po cesti ESP iz lastnih izkušenj začne reagirat prepočasi in spravi avto v obratno situacijo kakor bi moral - zaustavlja ga kjer ni potreba in potem ne pusti pospešiti kjer resnično rabi (Audi A4 2.5 180 Ps TDi Karavan B6) z vklopljenim ESP se voziš če divjaš skozi zaporedne ovinke bolj nevarno kakor z izklopljenim ... Probal ... - ni tako Berto ? ... L.p. MaxPavel_P je napisal/-a:RED_line, lahko mal razlozis kako je blo, da te je esp skor na streho vrgel? Prosim...
Pa kaj to pomen- "če ne bi bilo zaradi mene"? Sej če esp deluje, se nimaš ti kej dost možnosti vmešat:)
Mad je napisal/-a:... Po mojih izkušnjah za nekoga, ki resnično divja po cesti ESP iz lastnih izkušenj začne reagirat prepočasi in spravi avto v obratno situacijo kakor bi moral - zaustavlja ga kjer ni potreba in potem ne pusti pospešiti kjer resnično rabi (Audi A4 2.5 180 Ps TDi Karavan B6) z vklopljenim ESP se voziš če divjaš skozi zaporedne ovinke bolj nevarno kakor z izklopljenim ... Probal ... - ni tako Berto ? ... L.p. MaxPavel_P je napisal/-a:RED_line, lahko mal razlozis kako je blo, da te je esp skor na streho vrgel? Prosim...
Pa kaj to pomen- "če ne bi bilo zaradi mene"? Sej če esp deluje, se nimaš ti kej dost možnosti vmešat:)
Pavel_P je napisal/-a:To mi je pa zelo čudno, da se oziraš na ostale, ko gre za tvojo varnost. Zarad ostalih ljudi nočeš imeti bolj varnega avta. Potem bi moral tudi zamenjat avto, ker je za ostale udeležence terenec bolj nevaren, kot osebni avto. (Vem da tvoje miselnost ni taka, sam po tej logiki je pač tko.)
No, jst se ne strinjam s tem napisanim, tudi do sedaj še nisem niti enkrat slišal za primer, niti nisem nikoli prebral na forumu z 18.000 uporabniki, da bi nekdo napisal da ne misli zamenjat gum, ker ima ABS
Mad je napisal/-a:... Po mojih izkušnjah za nekoga, ki resnično divja po cesti ESP iz lastnih izkušenj začne reagirat prepočasi in spravi avto v obratno situacijo kakor bi moral - zaustavlja ga kjer ni potreba in potem ne pusti pospešiti kjer resnično rabi (Audi A4 2.5 180 Ps TDi Karavan B6) z vklopljenim ESP se voziš če divjaš skozi zaporedne ovinke bolj nevarno kakor z izklopljenim ... Probal ... - ni tako Berto ? ... L.p. MaxPavel_P je napisal/-a:RED_line, lahko mal razlozis kako je blo, da te je esp skor na streho vrgel? Prosim...
hladni je napisal/-a:Eni divjate z 180 konji čez zaporedne ovinke, druge se spuščate z gore po mokrem listju in na koncu noben ne rabi Esp. Ok, tudi prav, vsak ima svoje mišljenje glede tega in dostim je že rešil življenje. Esp bo kmalu serisko v avtih, v avtobusih je v nemč že po zakonu. Čemu če pa le ogroža? Dajte si res malo pogledat zadeve. Če pa koga moti, naj ga sklopi. Jaz samo vem, da avta brez esp več ne želim videt v garaži! Za suho cesto ne vem kak je kr avto zelo nevtralen tudi pri pretiravanju(kak kateri), se pa odlično obnese v snegu,ledu in DEŽJU! Pol ko pa bote kupovali spet kakega avdija ali bmw z 250konji pa prijazno rečite prodajalcu, da vi nočete Esp ker vas le ogroža in nočete nesreče in naj vam odbije tistih 800eur. Veliko sreče!
Ps Nebivedu: Kaj ti se vse življenje voziš samo po mokrem listju in blatu? Po asfaltu nikoli?
:P
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov