Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bivedu
Nov uporabnik

Napisal/-a bivedu Ne sep 30, 2007 9:25 pm

nebivedu je napisal/-a:[

Pa še osebno vprašanje;
Ali imaš vseh 11 ali 12 sponk v prvi pomoči?

mam :P pa učeri sm biu na rudniku, pa me ni polcaj ustavu

Da se bodo ljudje kej naučili iz tega. Pa se očitno še vedno niso!!!

telim tvojim kolegom tut očitno ne zadostuje opozorilo, oz dogajanje

buniš se tko kot da so teb uzel že 10krat tablce :roll:
RwD je ZaKoN

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne sep 30, 2007 9:27 pm

off:

nebivedu pa bivedu :D

kaj tu se kdo s koga norca dela ali zgolj naklučje :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne sep 30, 2007 9:30 pm

Se je nebivedu odločil da ve zadosti, da si "ne" pred nickom zbriše :mrgreen:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne sep 30, 2007 9:30 pm

Ah en novinc je spet frajer. U bistvu je bil frajer, ker ga ni več med nami.

Kazen za uporabo večih nickov na tem forumu. Če se pa hoče preimenovat, pa naj sejavi administratorju. IP pove zelo veliko.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Ne sep 30, 2007 9:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne sep 30, 2007 9:32 pm

:twisted: a tak

drugač pa si dobro napisal tisti zadnji post na prejšnji strani, nebivedu. Oz. tvoj zadnji post na prejšnji strani.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Ne sep 30, 2007 9:32 pm

@Nebivedu: samo pripomba na tisto slikco ki si jo prilepil malo višje. slika je stara in na njej svetijo bele pozicijske (ki se na sliki pač vidijo modre). v petek ko so me pohopsali pa sem imel xenonke (6000K) montirane v homologiranih angelsih z lečo - da ne bo kakšnega nesporazuma.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne sep 30, 2007 9:39 pm

mega_ne je napisal/-a:@Nebivedu: samo pripomba na tisto slikco ki si jo prilepil malo višje. slika je stara in na njej svetijo bele pozicijske (ki se na sliki pač vidijo modre). v petek ko so me pohopsali pa sem imel xenonke (6000K) montirane v homologiranih angelsih z lečo - da ne bo kakšnega nesporazuma.

Vem, sem si prebral temo. Je tudi napisano v linkanem postu glede xenonk.

Gre pa samo zato, da se pokaže na kakšne ljudi se spravljajo policaji za brezveze, medtem ko se tisti, ki resnično norijo in delajo štalo izmaknejo "roki pravice".
Ti imaš vse homologirano razen xenonk in si dobil kazen (125,19€ je polna + tehnični 32,13€) , nekdo je imel 50 namesto višine 55 na gumah, pa je dobil kazen (417 + 32,13 + odvzem zablic), par jih ni imelo vseh sponk, pa so dobili kazen(125,19).

In to se meni ne zdi prav. To so res minimalne zadeve, ki u bistvu resnično ne ogrožajo nikogar. Za tako zadevo bi bila kazen lahko mnogo manjša, oziroma opozorilo.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne sep 30, 2007 9:47 pm

Komplet za prvo pomoč za avtomobiliste mora vsebovati najmanj:

-----------------------------------------------------------------
Zap.
št. Predmet Število kosov
1 Prvi povoj, tip 2 (10 cm x 4 m), sterilen 3
2 Prvi povoj, tip 3 (12 cm x 5 m), sterilen 1
3 Aluplast za opekline 9 x 15 cm, sterilen 1
4 Aluplast za opekline 50 x 80 cm, sterilen 1
5 Kompresa 5 x 5 cm, sterilna 10
6 Kompresa 10 x 10 cm, sterilna 6
7 Povoj iz raztegljive tkanine 8 cm x 4 m 2
8 Povoj iz raztegljive tkanine 10 cm x 4 m 1
9 Trikotna ruta 100 x 100 x 140 cm 3
10 Rokavica (SIST EN 455-1 in 2:2000) 4
11 Zaščitna folija za umetno dihanje 1
12 Dvostransko metalizirana folija 210 x 160 cm,
debelina najmanj 12 μm 1
13 Škarje (z zaobljeno konico) 1
14 Obliž z blazinico 10 x 8 cm 5
15 Obliž 2 cm x 5 m 1
16 Navodila za nudenje prve pomoči 1
17 Seznam vsebine 1

od kje že 12 sponk...in kje so tukaj sploh sponke? :lol:

zadnja številka pomeni količino namreč ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne sep 30, 2007 9:52 pm

Opa, a pol sšponk sploh ni treba imeti v prvi pomoči? Al imaš pa ti seznam, kaj mora biti v novi prvi pomoči, ki bo uradno veljavna šele s 1.1.2008.

Pa a lahko kdo izbrska kok moar bit stara, ker jst sm v petek gledal, pa je moja prva pomoč še iz leta 1982. (očitno jo bom moral zamenjat :twisted: )

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Ne sep 30, 2007 9:54 pm

Tole je najbolj primerno dirkališče za norce za volanom. Dobimo se ob isti uri kot ponavadi. Prinestite nekaj kokakole, da bomo lažje počistili nesnago s ceste. Načrt poti je na linku.
Klik

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne sep 30, 2007 9:57 pm

@Nebivedu, tole je očitno res iz "novega" pravilnika o kompletu za prvo pomoč, in za avtomobile prvič registrirane pred 1. januarjem 2005, mora biti vsebina obstoječih kompletov za prvo pomoč usklajena z zahtevami 3. oziroma 4. člena pravilnika najkasneje do 1. januarja 2008.« vendar, vozila prvič registrirana po 1.jan.2005 pa že morajo met takšne komplete...

Oblik, mere i sadržaj kutije prve pomoći propisan je jugoslovenskim standardom JUS H.H2.800 iz 1968. godine. Ovim standardom odredjene su dve veličine kutije prve pomoći: A – za putnička vozila (25 cm x 12 cm x 6 cm) i kamione i B - za motocikle (12 cm x 9 cm x 5 cm). Kutija mora da sadrži sledeće (u zagradi je dat broj komada kutije prve pomoći za motocikle):
- individualni prvi zavoj (12 cm x 5 m) sa jednim jastučetom (16 cm x 12 cm), broj komada 1 (-);
- idnividualni prvi zavoj (10 cm x 5 m) sa jednim jastučetom (12 cm x 10 cm), broj komada 1 (1);
- koliko zavoj (8 cm x 5 m), broj komada 2 (1);
- sterilna gaza po 1/4m pojedinačno pakovanje (80 cm x 25 cm), broj komada 2 (1);
- sterilna kompresa od gaze – pojedinačno pakovanje (20cm x 20cm), broj komada 5 (-)
- hansaplast, tosamplast ili sl. (10cm x 8cm), broj komada 5 (2);
- lepljivi flaster (1cm h 1m), broj komada 2 (1);
- trougla marama veličine 100cm x 100cm x140cm i gustoće 20 x 19, broj komada 1 (1);
- igala sigurnica, broj komada 10 (3);
- nožić za brijanje sa jahačem za paranje odijela, broj komada 1 (1);
- polovinilski rukavac, kesa (70cm x 40cm), broj komada 1 (1);
- spisak materijala i uputstvo za njegovo korišćenje izdato od JU crvenog krsta, broj komada 1 (1).

se opravičujem za jezik, prej je baje standard opremljenosti določal še jugoslovanski standard JUS H.H2.800 iz 1968...
vendar še opozorilo, v tole se nisem poglabljal, edino na jugoslovanski strani sem našel vsebino, ki bi lahko bila po tem standardu napisana, drugje nisem našel tega predpisa na netu...v to kaj velja za vozila pred prvič registrirana pred 1.1 2005 se nisem poglabljal...ugotovite sami, tudi zgornji citat ne vem če je takšen kot bi moral biti saj je le copy paste...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po okt 01, 2007 11:06 am

nebivedu je napisal/-a:Kazen za uporabo večih nickov na tem forumu. Če se pa hoče preimenovat, pa naj sejavi administratorju. IP pove zelo veliko.

Sam tak me zanima, sem pogledal, pa noben admin nima maila objavljenega, kako potem lahko benan uporabnik sploh kontaktira admina?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 01, 2007 11:35 am

Pavel_P je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Kazen za uporabo večih nickov na tem forumu. Če se pa hoče preimenovat, pa naj sejavi administratorju. IP pove zelo veliko.

Sam tak me zanima, sem pogledal, pa noben admin nima maila objavljenega, kako potem lahko benan uporabnik sploh kontaktira admina?

čisto spodaj imaš povezavo KONTAKTI, klikneš in vpišeš kar bi rad vedel

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po okt 01, 2007 11:50 am

Torej policaji do 1.1.2008 še vedno lahko štejejo sponke v prvi pomoči, potem pa ne bo treba več, ker jih v PP ni.

Zdej vem zakaj tok pregledujejo prvo pomoč - ker potem ne bodo mogli več tega delat - ne bo več sponk! :twisted:

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Po okt 01, 2007 12:34 pm

Mene so tut ustavl v petek na rudniku, sm šou čist slučajno tm, pa je bla racija. Videl sem kakih deset policijskih avtomobilov. Policistka se je sprehodila okoli avtomobila in ga mal prečekirala (vse je original).
Je pa res bedno. Na corsi mam originalne feltne pa dimenzijo 185/55/15. Nameraval sem dat 195/50/15, sam je problem homologirat, ker opel ne podpira te dimenzije. Še sreča, da nisem že menjal, me zanima kaj bi blo v petek.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Re: re

Napisal/-a nebivedu Po okt 01, 2007 12:40 pm

halo007 je napisal/-a:Mene so tut ustavl v petek na rudniku, sm šou čist slučajno tm, pa je bla racija. Videl sem kakih deset policijskih avtomobilov. Policistka se je sprehodila okoli avtomobila in ga mal prečekirala (vse je original).
Je pa res bedno. Na corsi mam originalne feltne pa dimenzijo 185/55/15. Nameraval sem dat 195/50/15, sam je problem homologirat, ker opel ne podpira te dimenzije. Še sreča, da nisem že menjal, me zanima kaj bi blo v petek.

Šel bi na izredni tehnični, kjer bi ugotovili da nimaš homologacije in bi ti odvzeli tablice pa napisali kazen. Točno to kar so ostalim zaradi iste zadeve.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po okt 01, 2007 1:03 pm

Tud jst sm se teu u Petek mal ustavt na Rudniku, sam me je pamet premagala, pa sem odšel direkt domou, ker sm vedu, da lhk pričakujem policaje.
Še dobro, da se nism tam ustavu. Pismo, zdej se še u LJ bojim pridt :shock:

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Po okt 01, 2007 1:04 pm

Najbrž ja.
Res fer. Sigurno je bolj varno, da kupiš gume neke xy firme dimenzije 185/55/15 (tadobre so v tej dimenziji drage), kot naprimer potenzo v dimenziji 195/50/15 za 50 eur.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po okt 01, 2007 6:51 pm

Jebejo nas, ker nas pač lahko.Smo ravno prave ovce, da dalj od jokanja po forumih ne pridemo :lol:

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Po okt 01, 2007 7:31 pm

Se popolnoma strinjami z omenjenimi akcijami. Le eno napako imajo. Preredko se dogajajo.

Ampak, hvala bogu, da se vsaj občasno zgodijo.

Sem se ne dolgo tega peljal mimo Rutarja ob pravi uri...
Saj ne veš, a si prišel v eno alpsko vas ker je toliko "goveda" po cesti ali si morebiti še vedno v Ljubljani. Dobesedno kot govedo(ali pa ovce - kar preferirate). Brez glave hodijo po cestišču, vsi te gledajo kot "teleta v nova vrata" (verjetno zato, ker nimaš "pimp my ride/fast&furious" avtomobila in voziš po predpisih) par 20m nižje se kadi nekomu izpod gum, tretji drvi čez krožnega, ipd.

Skratka vsak, ki zagovarja takšna srečanja in išče izgovore za takšna dejanja je zrel za kakšen pregled. Realno. Naše ceste so narejene za tiste, ki jih znajo uporabljati skladno z veljavnimi predpisi. Ne za tiste, ki z vsem zanosom pogledajo zadnji del F&F sage (upam, da jim to ne predstavlja nekega intelektualnega izziva) in se potem več kot veseli napotijo zganjat "budalaštine" na cesto.

Upam, da se sedaj ne bo našel kdo, ki bo začel predavat o NEIZMERNEM znanju oz. sposobnosti vožnje večine tule gor ter o njihovih "űber" spimpanih mašinah ki so nad vsemi človeku znanimi standardi. Ne bi verjel. Normalni slovenci z malo soli v glavi, si lastijo(lastimo) popolnoma izpravna vozila z vsem potrebnim, kar zahtevajo predpisi. :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov