tha_man je napisal/-a:Preseneča me tako visoka uvrstitev Mazde. Sicer je simpatičen avto, in mi je všeč to, da niso šli na varianto supersize-predhodnik, kot večina ostalih. Slab rezultat pri nas sem pričakoval, saj se o dvojki skoraj ne govori, celo na Mazda forumu ni bilo nobene teme ko je prišla v SLO. Zakaj je tako, pa ne vem.
No tole ne drži čisto saj je bil o dvojki govora na Mazda forumu že od same predstavitve v medijih http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=3026
Je pa res, da je bila prejšnja dvojka kot en grdi raček in se nikoli ni kaj dobro uveljavila med Slovenci zato verjetno taka zadržanost. Podobno je bilo, ko je leta 2002 v Sloveniji dokaj neuspešno Mazdo 626 zamenjala Mazda 6. V začetku skepticizem, potem pa je kar naenkrat šestica postala slovenski avto leta 2003, ki jo je naslednje leto zamenjala manjša trojka.
Če se vrnem na to glasovanje - kljub temu, da sem lastnik Mazde sem glasoval za Kio, katero sem imel možnost tudi vozit. In v primerjavi z Golfom serije V, ki je moje službeno vozilo, je Ceed pravo pozitivno presenečenje. Tisti, ki se zmrduje nad Kio se saj v primeru Ceeda prav krepko moti - še 1x, Ceed je tako po kvaliteti, vgrajenih materjalih, voznih lastnostih, zmogljivostih popolnoma enakovreden Golfu. Ga pa prekaša tako po ugodnejši ceni, porabi goriva (testi to dokazujejo) in pa seveda za naše razmere fantastični garanciji.
Fiat 500 in Mazda 2 sta pri meni odpadala verjetno predvsem zaradi tega, ker mi majhni avtomobili pač niso všeč