Oba sta dizla tko da o tem ni debate
Pa teme sploh nisem odprl kao zato ker je PETKA šla prek vode pa je crknila Jeep pa ne....
Ampak sam zanimal me je če to lahko škodi motorju ali ne. tist s petko in Jeepom sem samo omenu ker je vsakemu jasno da se na offroadih vozi tudi po vodi ( konkretno globoki) s terenci, med tem ko pa z osebnim avtom pa se po taki vodi vozim samo jaz

. In še vedno trdim da pač ogretemu motorju globoka voda škodi..... sicer ne tko da bi razpadu kot keks..... al pa da bi crknu u dveh dneh..... ampak mu. Veste kak pravijo.... vsaka pokajena cigareta ti skrajša življenje za xx sekund..... pa so ljudje ki so stari prek 80 pa kadijo že 40 in več let..... na podoben način rečmo skrajšaš dobo motorju....vsakič ko ga potopiš v vodo.....
Pero: Tko ma pač petka narjen.... filter nad zajemom.... Jeep pa ma filter pred zajemom in potem cev speljano višje na turbino...
Aja pa še kot zanimivost..... en je napisu da se motorju ne pozna na temparaturi...Zmontiran mam termometer ki meri temp. v glavi motorja.... pred potopitvijo ma normalno 85-90 stopinj..... ki pridem prek luže je cajger na termometru na okoli 65-70 stopinj..... tok o tem kok se motorju ne pozna

cel "prelaz" luže pa traja 15 sekund. Pa nisem nikjer reku da je glava poknila zarad tega... tist zakaj je poknila sem opisu v moji temi v sam svoj mojster..... drgač pa se sestavlja počas nazaj.