Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Če okt 25, 2007 12:13 pm

zkaj ze hrvati niso v EU? :) sry za off
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če okt 25, 2007 12:27 pm

Kok napisanega za prazen nic.

Tisti, ki ne razume tega krizisca, naj gre se enkrat delat IZPIT! Je namrec cisto pravilno, regularno in razumljivo!

lp
Slika

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če okt 25, 2007 12:38 pm

kixs je napisal/-a:Tisti, ki ne razume tega krizisca, naj gre se enkrat delat IZPIT! Je namrec cisto pravilno, regularno in razumljivo!
:tomidelej:

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če okt 25, 2007 2:00 pm

no jaz sem vidu tud že hujše primere...

Krožno križišče z semaforjem, tramvajem... aja prednost je imel tisti ki je vstopal v krožišče :?
Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če okt 25, 2007 3:05 pm

Doc_ je napisal/-a:no jaz sem vidu tud že hujše primere...

Krožno križišče z semaforjem, tramvajem... aja prednost je imel tisti ki je vstopal v krožišče :?

omg... :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Če okt 25, 2007 3:45 pm

Slika

Še slikovna ponazoritev. Stop znak mora stati tam, kaj ti če ne bi, bi prišlo do trčenja vozil (modri krogec) iz desne, katerih prednosta cesta poteka na znaku (desno).

Z zelenima črtama se vidi, kje poteka prednostna cesta, če pa bi vozilo nadaljevalo po rdeči poti, bi pa prišlo do trka.

Tako da STOP znak je ta upravičeno.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če okt 25, 2007 4:42 pm

Sej obstaja desno pravilo, ne? Potem mora bit na vseh križiščih stop znak, tud če si na glavni? Zakaj mamo potem desno pravilo? Po pravilih bi moral biti namesto stop znaka un znak na desni strani, ki ponazarja potek glavne ceste in znak za prednostno cesto in vozniki "naj bi" upoštevali desno pravilo. Samo, ker ga niso in je blo tolk nesreč, potem je prov, da so dali stop znak.

Uporabniški avatar
dct
Uporabnik

Napisal/-a dct Če okt 25, 2007 4:59 pm

Jaz ne pravim, da prometni režim ni speljan pravilno, bi pa glede na to, da je to za ljudi očitno velika sprememba, lahko zadevo bolje označili (tudi glede na število prometnih nesreč in na konstantno škripanje gum zaradi nenadnega zaviranja). Lahko bi recimo postavili utripajoče rumene luči ipd. Še bolje pa bi bilo, da bi v štartu porabili malo več denarja in ne bi tako drastično spremenili prometnega režima.

Kaj pomaga teoretiziranje, če se v praksi dogajajo nesreče????
Woman: "You don't understand me!"
Man: "What do you mean?"

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Če okt 25, 2007 5:10 pm

Cash je napisal/-a:... Po pravilih bi moral biti namesto stop znaka un znak na desni strani, ki ponazarja potek glavne ceste...

To ne drži, kajti tam, ko je rdeča črta, se ne sme zaviti desno, saj ima ta vozni pas svoj ovinek v desno stran malo prej (spodnja zelena črta).
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če okt 25, 2007 5:25 pm

Aha, no pol maš pa prou :oops:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 25, 2007 5:26 pm

Cash je napisal/-a:Sej obstaja desno pravilo, ne? Potem mora bit na vseh križiščih stop znak, tud če si na glavni? Zakaj mamo potem desno pravilo? Po pravilih bi moral biti namesto stop znaka un znak na desni strani, ki ponazarja potek glavne ceste in znak za prednostno cesto in vozniki "naj bi" upoštevali desno pravilo. Samo, ker ga niso in je blo tolk nesreč, potem je prov, da so dali stop znak.

Cash in ostali, dopovej si že enkrat (mi ti očitno ne moremo), da tisti del ceste za naravnost v Brtoniglo, ki ima stop znak, ni prednostna cesta - to je neprednostni pas. Po kakšnih pravilih naj bi torej imel "znak za prednostno cesto"?

Uporabniški avatar
dct
Uporabnik

Napisal/-a dct Če okt 25, 2007 5:40 pm

Edini problem tu je, da tista cesta, ki gre proti Bujam in potem seveda lahko tudi proti Brtonigli :lol:, je bila "100 let" prednostna in zdaj približno dve leti ni več. Zato bi moralo bit bolje označeno in poudarjeno, da se je treba zdaj tam ustavit.
Woman: "You don't understand me!"
Man: "What do you mean?"

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če okt 25, 2007 5:45 pm

Jaz sem sicer mnenja,da tam ne sme bit stop ampak je prau,da je ker glih tisti največ izsiljujejo.Na tem križišču je bilo lani ogromno nesreč.Letos je boljše.
Se spomnem,da je 1x en mulo tuk prgonu da je tistega na prednostni odbilo v zrak in je pristal na strehi :shock: :shock:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če okt 25, 2007 7:37 pm

Esem, sm mislu napisat glavno, pa sm napisu prednostno. Sory, my bad :oops:

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če okt 25, 2007 7:41 pm

tomson je napisal/-a:Slika

Še slikovna ponazoritev. Stop znak mora stati tam, kaj ti če ne bi, bi prišlo do trčenja vozil (modri krogec) iz desne, katerih prednosta cesta poteka na znaku (desno).

Z zelenima črtama se vidi, kje poteka prednostna cesta, če pa bi vozilo nadaljevalo po rdeči poti, bi pa prišlo do trka.

Tako da STOP znak je ta upravičeno.

še narisal vam je :D :lol:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če okt 25, 2007 8:46 pm

smuky je napisal/-a:Ti mi povej potek prednostne in boš vidu,da je znak " STOP " na prednostni cesti kar ne bi smelo bit.

Znak za potek prednostne ceste je na drugi strani šrafure.... če bi rad šel naravnost moraš upoštevat STOP znak in pa spustit folk s tvoje desne.... ;)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če okt 25, 2007 8:54 pm

Samo teoretično.... če si ti tisti avto, ki pelje od smeri hotela proti križišču, na stop znaku pa stoji nek drugi avto.... se ti pelješ naravnost mimo njega.... menda ne velja desno pravilo saj ima on stop znak :roll: :?

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če okt 25, 2007 9:33 pm

pugi405 je napisal/-a:Samo teoretično.... če si ti tisti avto, ki pelje od smeri hotela proti križišču, na stop znaku pa stoji nek drugi avto.... se ti pelješ naravnost mimo njega.... menda ne velja desno pravilo saj ima on stop znak :roll: :?

Tudi tisti ki prihaja od smeri hotela proti križišču ima stop.Oba imata stop.
Tukaj velja desno pravilo... ;)

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če okt 25, 2007 9:53 pm

PureTNT je napisal/-a:Stvar je sila preprosta:

Prednostna cesta zavija v levo od desnega roba fotografije proti levemu.
STOP znak na "prednostni" cesti stoji zato, ker je tisto pas za naravnost, ki pa nima prednosti. Pas za zavijanje v desno je viden na dnu. Križišče je zelo dobro urejeno.

:clapclap

lahko pa organiziramo izlet pa se odpravimo na to kižišče in na licu mesta ugotovimo kako deluje :D :twisted:
...::: www.CST-TEAM.net :::...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov