phoebus je napisal/-a:Malo offtopic v tej vojni o tem koliko oktanov bolj paše tej mašini, ali ipak- naredili so 170-konjskega 1.4 tfsi, potem pa 160-konjskega 1.8tfsi?
Zakaj ne pokažejo kaj lahko naredijo iz 1.8 litra? Ali se je 1.4/170 kvaril?
Templar je napisal/-a:@ Voith
FSI ni samo šoba. Gre za sistem zelo podoben Mitsubishijevem GDIju, za katerega ti lahko vsak njegov lastnik pove da je bil alergičen že na 98 ki se je tankala pri nas pred 10leti. TFSI pa ima samo gor nabito turbino.
Ti sistemi so zelo občutljivi na kvaliteto goriva pa če gre samo za fucking šobo. Sicer pa naj nekdo kupi tole pa tanka 95 na petrolu for all what I care. Če bom jaz kdaj kupoval avtomobil s tem ali podobnim sistemom ne grem šparat 1€ na tank pri vozilu ki je stalo prek 30k€
Voith je napisal/-a:Templar je napisal/-a:@ Voith
FSI ni samo šoba. Gre za sistem zelo podoben Mitsubishijevem GDIju, za katerega ti lahko vsak njegov lastnik pove da je bil alergičen že na 98 ki se je tankala pri nas pred 10leti. TFSI pa ima samo gor nabito turbino.
Ti sistemi so zelo občutljivi na kvaliteto goriva pa če gre samo za fucking šobo. Sicer pa naj nekdo kupi tole pa tanka 95 na petrolu for all what I care. Če bom jaz kdaj kupoval avtomobil s tem ali podobnim sistemom ne grem šparat 1€ na tank pri vozilu ki je stalo prek 30k€
ok. mozno. samo v 98 oktancu je vseeno zveplo, to pomen da po teoriji sasota je to smrt za cilindre..
W|zz je napisal/-a:Kater 98 ima žveplo? Petrol trdi da ga nima...
sašo5 je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:Kater 98 ima žveplo? Petrol trdi da ga nima...
..niti 100 od OMV-ja....
..Za Voita lahk tud certifikat nalimaš tle gor, pa bo drugače trdil, zato mi je z njim brezveze razpravljat, ni pa definitivno žvepla, ker le to je največji problem v vsej igri - oktani sploh ne, 1.8 turbo 2001 letnik ki sem ga imel je imel na pokrovu tanka napisano 91/95 bencin - vozil sem pa od prvega dneva na omv 100.
CupraR je napisal/-a:Na kratko: že za stari 1.8T se priporoča 98 in 100 oktanc. (100% za 180ps verzijo)
Zakaj?? Zaradi klenkanja in ker enostavno z 95 maš manj konjev, avto manj potegne..
Sprobane te zadeve z VAG com itd nešteteokrat..
jay je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:Na kratko: že za stari 1.8T se priporoča 98 in 100 oktanc. (100% za 180ps verzijo)
Zakaj?? Zaradi klenkanja in ker enostavno z 95 maš manj konjev, avto manj potegne..
Sprobane te zadeve z VAG com itd nešteteokrat..
kak pa pol v ameriki vozijo 1.8T z 91 oktani al pa še manj ?
simply je napisal/-a:Še enkrat, ni pa to motor za katerega bi kontinuirano uporabljal 95oktansko gorivo, kot ni 2.0 TDI 170KM motor kateri bi uporabljal kurilno olje.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov