nebivedu je napisal/-a:ghandaed je napisal/-a:nebivedu pa ti ni nikoli na misel prišlo, da bi si kupil še en komplet felg z dobrimi cestnimi gumami??? Zaradi lastne in tuje varnosti predvsem.
Imam odlične gume za asfalt na avtu, ampak mi nič ne pomagajo, če imam zaradi človeka, ki se vrine pred mene, varnostne razdalje samo 2 metra. V taki kratki razdalji treščim v avto spredaj, brez da bi bremzal, ker komaj opazim da je začel bremzat. Ko pa hočem malo zabremzat, da bom imel večjo razdaljo, pa že vidim v ogledalu človeka za mano, ki se je ravno tako vrinil in vem, da se ne bo ustavil, če jaz zabremzam, pa tudi tisti za njim ne, ker mu je ta, ki se je vrinil za mene ravno tako zmanjšal varnostno razdaljo. In če takrat zabremzam, bodo sigurno vsaj trije, če ne več avtomobilov, verižno trčilo. Tega pa si najbrž ne želimo na poti v službo ob 7h zjutraj.ghandaed je napisal/-a:Pa daleč od tega da odobravam vožnjo za avspuhom... tudi mene to zelo živcira. Je pa res, da odkar mam nove gume na atu, ki so dobile najboljšo oceno v svojem razredu sem precej bolj sproščen ob takih situacijah med vožnjo![]()
Ne zanašaj se preveč na nove gume in na najboljšo oceno. Če nimaš dovolj varnostne razdalje in če je spolzka cesta se tudi tvoj avto ne bo ustavil, pa če imaš gumijaste gosenice na avtu.
Vidiš, takih voznikov se pa jaz bojim. Ste čisto sproščeni, ker mislite, da se vam pa ne more nič zgodit, ker imate gume, ki so dobile najboljšo oceno v svojem razredu. Pol pa ko poči, se pa sprašujete, kako to, sej ste ja imeli najboljše gume.
Vožnja avta po vpadnicah v mesto je danes vse prej kot sproščujoča dejavnost in zelo zelo dobro je treba pazit, da ne treščiš v kak avto, ali da kdo drug ne trešči vate, ker je toliko vrinjanja in premalo varnostnih razdalj. Sam se vsak dan najmanj 2x peljem čez rondo tomačevo in skoraj vsak dan vidim nesreče tam, pa to se zaletavajo ljudje z zelo dobrimi avtomobili, zelo malokrat sem videl ljudi s slabim avtom se tam razbit. Edino, ko je poledica, takrat pa vidiš tiste s slabimi gumami, ko se vrtijo.

p.s. še nikoli nisem sam prometne nesreče zakrivil, sem pa bil udeležen v naletu, ko je dekle nekaj sanjalo pa počlo v mene pred semaforjem