Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 21, 2007 8:48 pm

to je že stig napisal, a predpostavimo, da imamo kamp prikolico (ali celo, da smo šleper) in rumenemu torej zapremo pot, če zapeljemo v križišče. Kaj v takem primeru?

Moja domneva - ker rumeni ne sprosti desne (ne sme zapeljat v križišče, če ga ne more prevozit, saj je očitno pri tem oviran), tudi rdeči ne sme zapeljat v križišče in imamo torej vsaj logično prednost mi - tudi za zavit levo. To je edini način, da se držimo pravil, dokler gre, nato pa po logiki!

PS je še ena možnost - da rdeči, ker/ko vidi, da rumeni ne sme (ker ne more) zapeljat v križišče, pelje naravnost in nam sprosti pot - a v tem primeru pride do prenehanja držanja pravil prej?

Verjetno je edina "normalna" možnost taka: Mi imamo prednost, torej lahko edino mi tudi koga spustimo (mu prepustimo našo pravico prednosti). In ker vemo, da gre za nami rumeni, ki pa bi ga mi zaprli, mu prepustimo prenost - nato pa je potek jasen.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr nov 21, 2007 9:08 pm

Zanimivo, kako steče debata o nečem, kar bi morali sicer v praksi pravilno razrešit v nekaj sekundah. Sicer pa, kolikor je značilno za naše šoferje, bi se dogodki zvrstili po sledečem receptu: vozilo na širši cesti, ki gre naravnost, bi privzelo, da ima prednost pred vsemi ostalimi in gladko brez upočasnitve prevozilo križišče, ne glede na desno pravilo (za katerega itak več ne ve, kaj je in da obstaja). Ali kot rad reče moj tast to be: desna ima prednost, iz leve prihaja smrt.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 21, 2007 9:09 pm

Kdo mi je združil posta?

Kako drugače ne gre? Katera možnost?

Sicer je pa že slika sumljiva, saj se mi šele približujemo križišču, rumeni je pa praktično že zapeljal vanj.

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Sr nov 21, 2007 9:29 pm

Sj to je fora..ce bi mi recimo sleperja al pa avtobus vozli, bi morali zaradi pravila srecanja obema pustit prednost..al se motim? Ker z vecjim vozilom oz. prikolico ne mors bit v kriziscu..Pa se mi zdi, da je tut ena naloga na prejsnjih obcinskih oz. CPP polah taka, da je avtobus in je isti primer kot to, vendar da tisti avto na nasi levi zavija na desno..in imata pac oba avta prednost..Ceprav tut to kar sm js napisu je teoreticno..malo je takih vlkih krizisc, pa da niso oznacena s tablami, da bi blo to mozno..samo pri teh polah je pac tk..

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če nov 22, 2007 5:44 pm

Jorgi je napisal/-a:Zanimivo, kako steče debata o nečem, kar bi morali sicer v praksi pravilno razrešit v nekaj sekundah. Sicer pa, kolikor je značilno za naše šoferje, bi se dogodki zvrstili po sledečem receptu: vozilo na širši cesti, ki gre naravnost, bi privzelo, da ima prednost pred vsemi ostalimi in gladko brez upočasnitve prevozilo križišče, ne glede na desno pravilo (za katerega itak več ne ve, kaj je in da obstaja). Ali kot rad reče moj tast to be: desna ima prednost, iz leve prihaja smrt.

Po polah je pravilni odgovor C, kar pa ni logično, zato tukaj debatiramo in namesto da bi tudi ti kaj koristnega prispeval k temu, si napisal nekaj, kar nas ne zanima.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če nov 22, 2007 6:00 pm

Morda res ni koristno za same pole, je pa za potem, ko pole pravilno rešiš in se vsedeš v avto. Nekaj je teorija, nekaj praksa in oprosti, če se ti je zdela moja pripomba o nikoli odvečni previdnosti popolnoma neumestna...

PS: Nisem on, sem ona.

lp
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Če nov 22, 2007 6:07 pm

ce mas prikolico prklopleno, mors pa se ekstra pocakat da ne oviras prometa! saj mislim da je to v knigi tak pisalo! se sreca da niam na avtu priklopa, da bi mogo prikolico vozit :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

larika_007
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

Napisal/-a larika_007 Če nov 22, 2007 6:29 pm

no u gl. dones sem imela teste in sm nardila. tko da veste :))

aja... in to brez napak:))
larisa lara**

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Če nov 22, 2007 6:42 pm

Zdej pa ene par neumnosti, ki so te jih naučili, pozabi, in v takih primerih uporabi zdravo pamet... :tomidelej:

Pa veliko sreče pri praktičnem preizkusu 8)
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

larika_007
Nov uporabnik

Napisal/-a larika_007 Če nov 22, 2007 7:55 pm

hehe:)) bom bom

pa hvala ane
larisa lara**

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če nov 22, 2007 10:22 pm

jkak pa veš a je blo brez napake? sej ti ne pokažejo testne pole če opraviš :)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 22, 2007 10:32 pm

ja ponavad, če maš napako, ti še pokaže oz. te še neki praša glede tistega napačnega odgovora (vsaj tkrt, ko sm jst delu, jim je tisti, ko je popravlju, spraševal po napačnih odgovorih)
Slika

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če nov 22, 2007 11:32 pm

hm.. zdaj ko sem jas delo si pisal oddal in šal v čakalnico akar pride oni ven z kartončki jih razdeli tistim ki so opravli in lahko tisti gredo, tisti ki pa niso opravli pa stopijo v učilnico da si pogledajo napake.

Aja pa enak postopek je bil 2 leti nazaj ko sem delal izpit za 125 kubični motor.

CM
Novinec

Napisal/-a CM Pe nov 23, 2007 3:02 pm

baSix je napisal/-a:jkak pa veš a je blo brez napake? sej ti ne pokažejo testne pole če opraviš :)

Meni so jih, samo to je bilo skoraj 4,5 let nazaj. Tisti tip je še zelo vesel zgledal, ker sem naredila brez napake. Imela sem pa nekaj CPP pol, večinoma sem se pa zanašala nase, ker če se sama ne znajdem v prometu, mi občinske pole nimajo kaj pomagati :) Dober voznik se mora znajti v vseh primerih.

larika_007
Nov uporabnik

Napisal/-a larika_007 Pe nov 23, 2007 3:03 pm

baSix je napisal/-a:jkak pa veš a je blo brez napake? sej ti ne pokažejo testne pole če opraviš :)

jah newem mene so notr poklical pol so mi pa polo pokazal in je blo spodej napisan da sm opravila in da ni blo nubene napake;)
larisa lara**

larika_007
Nov uporabnik

Napisal/-a larika_007 Pe nov 23, 2007 3:05 pm

aja pa še reku mi je, da je malkrat nula.se prav nič napak ane
larisa lara**

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Pe nov 23, 2007 4:32 pm

larika_007 je napisal/-a:aja pa še reku mi je, da je malkrat nula.se prav nič napak ane

JS sem v 1 padel ko sem kr tak šel pisat,pa prejšnji dan sem okol hodo pa lubike peco namest učil,sj vete kk so ble te nore lete,pol v 2 ko sem šel pa z nulo nardil :P :lol:
Ostalo pa vse v 1 naredo ;)
1 3 5
2 4 6 R

larika_007
Nov uporabnik

Napisal/-a larika_007 Pe nov 23, 2007 6:10 pm

Black_Racer® je napisal/-a:
larika_007 je napisal/-a:aja pa še reku mi je, da je malkrat nula.se prav nič napak ane

JS sem v 1 padel ko sem kr tak šel pisat,pa prejšnji dan sem okol hodo pa lubike peco namest učil,sj vete kk so ble te nore lete,pol v 2 ko sem šel pa z nulo nardil :P :lol:
Ostalo pa vse v 1 naredo ;)[/quote

hehe:))]
larisa lara**

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix So nov 24, 2007 12:46 am

larika_007 je napisal/-a:

jah newem mene so notr poklical pol so mi pa polo pokazal in je blo spodej napisan da sm opravila in da ni blo nubene napake;)

zanmivo :) mene pa še zaj žere če sn mel kako napako :D

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Ne nov 25, 2007 1:57 pm

čestitam :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov