blind3k je napisal/-a:nekaj mi ni jasno, in sicer zakaj vsi navajajo te 1.9tdi motorje in stare golf 2D motorje? Kaj pa novi 2.5,3.0,3.5,4.0,4.5 itd.? Že pri mojem ki je samo 2.5d R6, me sprašujejo če je to res dizel? Sicer je res da ko si na mestu se sliši zvok dizla, ampak ni tako izrazit. Ko se pelješ se pa sploh ne sliši...
nebom rekel da ni zvok 6valnega bencinarja dober, ali letno 800€ prišparat je tudi fajn in si raje še en dopust privoščim :P
Wolfgang Ullrich je napisal/-a:Upam in praznoval bom ko bodo prepovedali dizlerjam na cesto, smrduharji ničvredni samo za v traktor ste, kmeti so tisti ki imajo dizlerje za na njivo orat in po dreku žlajfat, boste videli hmalu se vam bo končalo veselje, do takrat pa veselo prestavljajte pri 2000 rpm guahahahahahahaha
blind3k je napisal/-a:nekaj mi ni jasno, in sicer zakaj vsi navajajo te 1.9tdi motorje in stare golf 2D motorje? Kaj pa novi 2.5,3.0,3.5,4.0,4.5 itd.? Že pri mojem ki je samo 2.5d R6, me sprašujejo če je to res dizel? Sicer je res da ko si na mestu se sliši zvok dizla, ampak ni tako izrazit. Ko se pelješ se pa sploh ne sliši...
nebom rekel da ni zvok 6valnega bencinarja dober, ali letno 800€ prišparat je tudi fajn in si raje še en dopust privoščim :P
MALIJOHN je napisal/-a:blind3k je napisal/-a:nekaj mi ni jasno, in sicer zakaj vsi navajajo te 1.9tdi motorje in stare golf 2D motorje? Kaj pa novi 2.5,3.0,3.5,4.0,4.5 itd.? Že pri mojem ki je samo 2.5d R6, me sprašujejo če je to res dizel? Sicer je res da ko si na mestu se sliši zvok dizla, ampak ni tako izrazit. Ko se pelješ se pa sploh ne sliši...
Pa mašna konc leta ta dnar ????![]()
lp
Wiki (translated by Esem) je napisal/-a: bencin - 34.6 MJ/l (46.9 MJ/kg)
dizel (+kur. olje) - 38.7 MJ/l (45.8 MJ/kg)
jony je napisal/-a:FBR je napisal/-a:Bolj enostavno ne bi moglo bit.
Pozabili so na prodajo vozila, kjer dobiš pri 3.000€ dražjem dizlu ob nakupu (golf), do 2000€ tudi več za njega ob prodaji.
Ta podatek sem šel pa ravno pred 5 min nazaj pogledat. Golf IV letnik 2001. Diesel je še vedno okoli 7500-8200€, medtem ko je bil bencinc 6200€. Se pravi vsaj polovico dražje cene še vedno obdrži tudi ob prodaji. To pa avtomatično pomeni, da se tudi z njihovimi predvidenemi 20.000 km na leto, v 3-4 letih že voziš ceneje z dieslom. Je pa seveda vse odvisno od samega avta.
Kot moj - stric kupil golfa TDI da ga bo bolje prodal. Drgač pa nikol ne kupim skoraj 7 let starga golfa za 8000 evrov.Pa po možnosti še 200 000 km. Raje vzamem 3 leta mlajši avto za isto denarja. Pa še ko ima avto diesel enkrat 200 000 km tud ni ne vem kako tržen avto.
avtomobil je napisal/-a:Jaz bom povedal tako, da kot pravijo na POP TV tudi drži. VIDEO za tiste, ki niste vidli:http://24ur.com/naslovnica/novice/gospodarstvo/20071121_3110739_60070769.php
Ne verjamem, da bi novinarji poročali z netočnimi podatki in zavajali javnost.
Torej kot pravijo se nikakor ne izplača imeti diesla, če se letno naredi manj kot 30000 prevoženih km. Računica je zagotovo točna in tu na forumu ne moremo nič spremenit.
Na slabšem so itak lastniki dieselašov, ki ne naredijo letno več kot 30000 km.
MacTron je napisal/-a:...in ker novinarji nimajo kaj drugega za pocet so dali to kot oh in sploh
....-
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov