Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Sr nov 28, 2007 8:14 pm

imilet1, se strinjam s tabo. Tudi jaz pridno blendam in ustavljam pred prehodom, tudi če se še lahko mimo peljem. Počasi in pomalem se bo pa mogoče kultura voznikov izboljšala.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr nov 28, 2007 11:15 pm

hvala usem ki ste me že opozorili, tud sam blendam... dostkrat tud na radio kličem...
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če nov 29, 2007 1:38 am

PureTNT je napisal/-a:Že to, da se ustavljanje pred prehodi za pešce smatra kot samopohvala, pove veliko o vozniški kulturi. Vsi se ogromno obremenjujejo s tem, koliko je nekdo "priletel", da oni pa nikomir ne bodo žmigali, saj sami vozijo po predpisih, in tako dalje, vendar kar nekaj takšnih poznam v resničnem življenju in spadajo v krog najbolj neuvidevnih voznikov. Ustavljanje pred prehodi ni le obvezno, temveč tudi vljudno in zaščitniško do šibkejšega udeleženca, prav tako pa je opozarjanje pred radarskimi kontrolami vljudnostna gesta, ki se dandanes veliko premalo uporablja.

Sam razumem logiko, da je bolje nekoga pustiti, da ga ustavi kontrola ter mu izda pošteno zasluženo kazen, vendar se z njo ne strinjam. Na tem mestu se spet postavlja vprašanje, če gre res za zasluženo kazen. Meritve se običajno opravljajo na odsekih, kjer je brez močno povečanega tveganja možno voziti tudi precej hitreje od omejitve, vendar pa na nevarnih osekih seveda ni moč zaračunavati tolikšnih kazni, saj se na splošno (z izjemo določenih kamikaz) vseeno vozi počasneje.
Če gre za nevaren odsek še vedno mislim, da je bolje, da zaradi žmiganja upočasni, kakor da se100 metrov pred policijsko kontrolo zaleti v kakšno hišo ali zbije pešca, katerega zaradi hitrosti sploh ni videl. Navsezadnje je takšnih patoloških divjakov, ki norijo vedno in povsod, le majhno število in zato ni potrebno odirati celotne vozniške populacije.

LP

Včasih je potrebno postopati izobraževalno in določene udeležence v prometu, to je pešce, opozoriti na to, da so šibkejši člen te verige.

Še posebej rad pa "obvozim" bedake, ki hodijo preko prehoda, kot da spijo.

Pred prehodi ustavljam vedno, seveda pa pričakujem enako uvidevnost kot jo imam jaz do njih, tudi od pešcev.

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Ja

Napisal/-a sergej Če nov 29, 2007 9:00 am

Ja tudi jaz se zahvaljujem in podpiram, da se blenda!!! :D

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 29, 2007 1:42 pm

Pred časom seb bil na Dunaju in tam je tako, da ti vsak ustav pred prehodom, brez pardona. Tam je prometna kultura res na mal višjem nivoju kot pri nas, ko smo še vedno eni balkanci glede tega. Pa je v centru ogromno pešcev in kolesarjev, velik je tud turistov in prehodov za pešce, tam lahko čakaš kar nekej časa, da grejo vsi čez prehod pa nobeden živčno ne trob tako kot pr nas, če ne poletiš čez. Kakšna stara mamca pr osemdesetih ne more tko hitr hodt kot en mulc pr petnajstih.

MaticZ.
Nov uporabnik

Napisal/-a MaticZ. Če nov 29, 2007 2:05 pm

Blendam kokr kdaj, po naselju probam vozit po omejitvah(do 60km/h), izven naselja pa odvisno tud hitrejš.

Sem pa vozil v koloni in pred naseljem nekdo poblenda, jaz zmanjšam, pred malo pa z isto hitrostjo v naselje, in hop cefizelj pa so ga dobili. Ko sem nazaj sem videl avto parkiran, zgleda, da ga je moral tam pustit.

Sem pa tudi že blendal policajem, predvsem zaradi varnosti na cesti(srne).

Hvala pa tudi vsem, ki blendate.

Pred prehodom pa velikokrat ustavim če se le da in je v moji zmožnosti, kljub tistim 50-tim km/h. Se je že dostikrat zgodilo, da je nekdo prišel pred prehod za pešce in kar hotel mimo, brez, da bi pogledal levo ali desno. :evil: Takega bi pa kar povozil.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če nov 29, 2007 4:32 pm

ne blendam več, ker se mi zdi neumno in v 90% primerov me je folk samo čudno gledal ven, tako za luči kot radarje, "pa ko vas j*be" in ne blinkam več nobenemu, razen lepim puncam in ko odstopim prednost.

da pa se kdo izmed vas divjakov tdaj ne bi preveč pritoževal nad mojo objavo, ker če blinkaš za radar še ne pomeni da si dober šofer in solidaren.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če nov 29, 2007 5:35 pm

Falco' je napisal/-a:ne blinkam več nobenemu, razen lepim puncam .

A one te pa ne gledajo mutavo? :lol: :vc
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če nov 29, 2007 8:35 pm

ne, one vedo zakaj gre. 8)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Če nov 29, 2007 11:06 pm

Zaenkrat se nisem imel prilike poblendar za radar, ker se pac vozim po takem okolisu da ni radarjev. Se mi zdi smesno, da takoj ko sem si kupil avto, so ble oz. so sevedno luci narejene da se ne prizgejo takrat ko se zalaufa masina, ampak jo moras sam. Tako da od zacetka sem se nekaj casa privajal da sem jih avtomatsko(se preden sem prizgal masino) prizigal, velikokrat mi to seveda ni uspelo, tako da so mi nasproti vozeca vozila poblendala, ces v znak da imam ugasnjene luci in da jih naj prizgem. Hvala lepa vsem.
Samo se mi pa zdi izredno debilno, da sedaj ko jaz nimam vec teh problemov, ko pobledam drugemu vozilu da se vozi z ugasnjenimi lucmi, da se potem ta BUDALA sevedno naprej fura z ugasnjenimi. Sem ze gruntal ali sem jaz tisti d****, pa da mi slucajno ne deluje blendanje, vendar mi, tako da nevem v cem je fora. Debili pac...

Uporabniški avatar
SasoP
Nov uporabnik

Napisal/-a SasoP Pe nov 30, 2007 12:17 am

jest tud vedno blendam, se mi pa zdi, da je blendanja na naših cestah žal vedno manj ...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe nov 30, 2007 8:14 am

PureTNT je napisal/-a:Samo poglej dve objavi določenega uporabnika na tej strani, pa ti je povprečni vozniški nivo takoj jasen.

tudi ti ne posplosuj zadev v smilsu vozniskega nivoja kajti ni vse v %
sploh pa ni treba potencirat zadev na taksen nacin... sicer sem pa
dal ze na zacetku vedet da se je o tem ze precej govorilo in da so bile
marsikatere "misli" ze napisane in to kar sedaj berem je samo - "lanskoletna juha"
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe nov 30, 2007 9:17 am

skoraj vedno pa poblendam tud tistim, če v megli in ponoči (oz ko se noči) nimajo prižganih luči. Ravno včeraj blendal enemu z BMW 6, ampak ne vem, če jih je po tem vklopil (mal čudno mi je, da tak avto nima avtomatskega vklopa luči, ko vžgeš avto).
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe nov 30, 2007 1:45 pm

Kot sm že napisal mam svoje razloge zakaj ne blendam več. Poleg tega sem doma v obmejnem območje kjer je policajev kot listja in trave in če si tak d**** da se ne pelješ na takem območju po omejitvi čez naselje ti ni pomoči, sploh ker so policaji tam, kjer je polno odcepov do hiš in kjer je pred leti umrl tudi otrok zarad prehitre vožnje.

VEDNO pa blendam za neprižgane luči, za po nepotrebnem prižgane meglenke in če je na cesti kaka ovira(okrušeno kamenje ipd.)
LP Rok

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe nov 30, 2007 2:58 pm

hvala da mi niste poblendali,dobil danes račun od radarja :?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe nov 30, 2007 3:13 pm

OFF: poglej mojo temo od Pravni nasveti pa boš izvedel
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Pe nov 30, 2007 11:59 pm

jaz tud vedno blendam pa še na radio pošlem sms kje je radar oz kontrola .so mi pa tudi kožo z blendanjem
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Ne dec 02, 2007 2:44 am

opazam tudi, da pri vozilih,ki imajo znotraj zasenčenih luči poleg tudi dolge luči ni takšne izrazite razlike ko poblendaš saj je majhna sprememba...
Pri vozilih,ki pa imajo poleg zasenčenih še dodatne luči-ločene dolge pa je izraziti in opazen blisk ko poblendas saj so te luci ugasnjene in se prizgejo ob blendanju...

Dober primer je golf 2 ki ima 4 luci spredaj(nekateri),zasencene in dolge.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne dec 02, 2007 2:20 pm

če ne blendaš še ne pomeni da si slab voznik, to leti nate TNT ko pišeš nekaj o nivoju voznikov ipd. :evil:
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Ne dec 02, 2007 2:30 pm

ne, to ne pomeni, da si slab, temvec da nisi dovolj dober in privoscis drugim naj jih ustavijo... :idea: :idea: :idea:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov