Pa jaz še vedno ne vidim kje za vraga vidite na AC problem v preveliki hitrosti, ko se pa večina vozi pod omejitvijo ( šparajo na gorivu

Voith je napisal/-a:
takle mamo
FBR je napisal/-a:Rottie je napisal/-a:Na AC sistem kot je v Nemčiji ... generalno brez omejitve, tam kjer je pa res nevarno pač omejitev tistega kratkega dela...
Žal poznam samo dva odseka vse od NM do KP, kjer bi lahko bilo brez omejitve pa še to samo v dolžini parih kilometrov. Tako da ne, to ni niti približno rešitev (kolikor je meni znano so hoteli letos ali lani dvigniti mejo hitrosti na 140 pa jim EU ne pusti zaradi neprimernosti cest!)!
Je pa dejstvo, da večina radarjev stoji na idiotskih krajih. Naj POSTAVIJO radar pri Trebnjem na ravnino, kjer dejansko ljduje delajo budalo iz sebe.... da ne rečem, da me je zadnjič tam prehiteval avtobus in nato še tovornjaka pred mano, katerega se jaz nisem upal prehitet (vozil je kot da ima športni avto)!!!! Pa kam smo prišli?!?!?!??!
nebivedu je napisal/-a:Sej ni problem, da posamezniki ne morejo odvozit po cestah s tako hitrostjo, problem nastopi, ko vsi hočejo s tako hitrostjo vozit po vseh odsekih naših cest. In če bi max hitrost dvignili na 160km/h, potem bi vsi, tudi tisti s slabšimi avtomobili, ki komaj zmorejo to hitrost in so na koncu svojih zmogljivosti, noreli s tako hitrostjo.
Pa da še po kmečk povem - nekateri so sposobni, večina jih ni, zato je kar fino, da imamo omejitve na naših cestah.
Jorgi je napisal/-a:Če bi vsi, ki imajo tako polna usta o varnosti v prometu dejansko to tudi izvajali (vozili po omejitvah in z glavo), stacionarni ne kaki drugi radarji ne bi bili potrebni. Da pa je radar neumno postavljen z argumentom, da je treba z bremzat in potem dat spet gas in da to ustvarja nevarne situacije pa ni problem v radarju temveč v vozniku! Mene osebno ne radarji ne provide na karkoli drugega ne moti, motijo me objestni vozniki, ki mislijo, da so pametnejši od vseh pravil v cestnem prometu (ne trdim, da so vsa smiselna, daleč od tega) in zaradi kršenja, postavljanja nad te, ustvarjajo dodaten kaos ob boku tistim, ki so pravila pozabili.
FBR je napisal/-a:Tukaj je ena razlika. Nekaj je kaj lahko spelješ, nekaj je pa normalna hitrost pri kateri je večina voznikov popolnoma sposobna odreagirati ne glede na okoliščine.
In med LJ in KP sta dve res dolgi ravnini (po cestnini LJ in mimo počivališča po zadnjem odcepu proti italiji (malo pred cestnino KP)). Ostalo so pa sami ovniki, doline, hribi + ovinki (mimo Postojne, podnanos, mimo Loma, tuneli KP, vijadukti, ...). Skratka zelo zelo malo res ceste, ki bi dopuščala normalno vožnjo preko 160 kmh. Če si ti osebno tiščal po vseh teh nepreglednih ovinkih več kot 200, uredu, verjamem da je šlo, ne moreš pa reči, da je cesta zdrava za kakršno koli povišanje omejitve.
....
Rottie je napisal/-a:Meni se že zdi da je, drugače ne bi tega že prej napisal, da se mi zdi OK. Sj takrat, kadar ni mokra. Zdaj, ko povsod montirajo te svetleče table, da lahko prilagajajo omejitev vsako minuto, bi jih lahko ukinili tudi takrat, ko bi bilo temu primerno vreme in ne preveč gužve ... zagovarjam nemški pristop k tej zadevi pač.
FBR je napisal/-a:Rottie je napisal/-a:Meni se že zdi da je, drugače ne bi tega že prej napisal, da se mi zdi OK. Sj takrat, kadar ni mokra. Zdaj, ko povsod montirajo te svetleče table, da lahko prilagajajo omejitev vsako minuto, bi jih lahko ukinili tudi takrat, ko bi bilo temu primerno vreme in ne preveč gužve ... zagovarjam nemški pristop k tej zadevi pač.
No, tudi to sem že prej napisal, da je evropska komisija precenila, da naše AC niso primerne za povečanje hitrosti niti za 10 kilometrov na uro... se pravi so približno enakega mnenja kot jaz.
Rottie je napisal/-a:FBR je napisal/-a:Rottie je napisal/-a:Meni se že zdi da je, drugače ne bi tega že prej napisal, da se mi zdi OK. Sj takrat, kadar ni mokra. Zdaj, ko povsod montirajo te svetleče table, da lahko prilagajajo omejitev vsako minuto, bi jih lahko ukinili tudi takrat, ko bi bilo temu primerno vreme in ne preveč gužve ... zagovarjam nemški pristop k tej zadevi pač.
No, tudi to sem že prej napisal, da je evropska komisija precenila, da naše AC niso primerne za povečanje hitrosti niti za 10 kilometrov na uro... se pravi so približno enakega mnenja kot jaz.
Sploh ne vem, kaj morajo naši politiki vse spraševati neke EU komisije ... a nimajo svoje pameti al so res taki hlapci, da se ne upajo nič samo narediti ... verjetno ne znajo niti it na WC, brez da jim nek EU birokrat to dovoli.![]()
Če si se vozil po Nemčiji, sploh po cestah bivše DDR, niso toliko boljše kot naše, pa so AC generalno še vedno brez omejitve in se ne pustijo nekim EU komisijam, ki jim prodajajo iste buče kot nam. To pa zato, ker imajo njihovi politiki sj malo hrbtenice, na pa naši mehkužci, ki verjetno naredijo lužico pod nogami vsakič, ko jih Bruselj grdo pogleda.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov