Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To jan 08, 2008 4:24 am

Avstrijci tudi šodrajo ceste, sploh ni res, da samo solijo. Isto je kot pri nas.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To jan 08, 2008 8:55 am

Na cesti, ki ni bila soljena ne peskana sem naredu totalko samo zaradi tega!!
Kar naj solijo in posipajo. Bomo pa mal počasnej vozil z večjim razmikom med vozili.
Bo saj pleh ostal cel

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jan 08, 2008 9:32 am

v skandinaviji ponekod sploh ne plužijo, vozijo celo zimo z verigami

bibek
Novinec

Napisal/-a bibek To jan 08, 2008 9:46 am

Jz pa tko povedal-moram kar močno skritizirat to našo cestno podjetje maribor-zunaj bil plus oni veselo na delo gredo solit in šodrat ceste-šodra toliko gor namečejo daj joj-ceste solijo ko zmešani da bolj belo ne more bit-kj pa zvečer tema ko stiska in vse zmrzuje nobenega ne vidiš nikjer da bi vsaj malo posipal ceste sramota.
Pogledajo si naj malo avstrijske ceste kako lpo jih uredijo tko kod mora biti-ne pa tle pri na
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 08, 2008 10:20 am

kolesar je napisal/-a:v skandinaviji ponekod sploh ne plužijo, vozijo celo zimo z verigami

Z ježevkami - gume z žebljički, ampak zato tudi ne plužijo, da ostane 10cm ledu na cesti, da je žebljički ne uničujejo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig To jan 08, 2008 6:01 pm

Ampak tam nimajo samo decembra in marca po 1 tedn snega na cesti :P Drugac pa more tisto fajn bit..zna bit pa sranje, ce se otopli in se sneg stopi..

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga To jan 08, 2008 6:34 pm

kolker se mal otopli, zacne usepovsod sneg kopnet, po plocnikih in cestah. Zato je pa cez dan lepo toplo, ko gre pa sonce dol, pa use zamrzne.....mi je kr mal nerodno, sam useen povem, da me je sesulo na ledu na poti u garazo, tko da sm se 5 min. gr pobiro, ker sm mislo, da sm si komolc sesu :? :?

res pa je, da ze nekatere ZELO suhe ceste se kar posipajo ( pesek in sol ), ki pa ni potrebno, saj povzroca nelagodja, ki ste jih ze napisal....

najbols je frisn sneg...10-15 cm :D ....lepo ponoc, pa rocna party :D .....lepo in varno voznjo usem !

Uporabniški avatar
zmeden
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a zmeden To jan 08, 2008 6:41 pm

res je da včasih mal preveč posipajo je pa dober da sploh.včasih mal premal včasih mal preveč pa se zgliha! :bonk tk so rekli na cestni... 8)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To jan 08, 2008 9:17 pm

v kolikor sm se pri kemiji naučil-vem da, ta sol zadrži samo do temp. -11°C.pod to točko ti pomaga samo še pesek in vlka previdnost.je pa par dni pred božičem bilo v Slovenj Gradcu stisnilo do -13 ob 7h zjutri.pa so tam ble ceste dobro porihtane in ni zmrzovalo.

je pa ubčutno manj snega kot 10 let nazaj.pa posipajo ponekod kot bi takrat ko je enkrat šol sneg, ga je vrgl minimalno 20cm.

drugače pa na parkiriščih:ročna party
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga To jan 08, 2008 10:30 pm

jap...glih k si dau primer SG....dobro se stisnalo temperaturo :shock: ....sm obcuto :D

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Če jan 10, 2008 8:35 pm

res pretiravajo s soljo in peskom, kaj to ne obremenjuje prevec okolja? kdo bo potem vse to spucal spomladi :shock:

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če jan 10, 2008 8:38 pm

ggg je napisal/-a:res pretiravajo s soljo in peskom, kaj to ne obremenjuje prevec okolja? kdo bo potem vse to spucal spomladi :shock:

DEŽ! :twisted:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jan 10, 2008 8:39 pm

Bolš velik soli na cest kot pa gladka cesta.
Jaz komaj čakam, da pride do dan kamion in da posipa cesto, takrat vsaj vem, da drug dan ne bom imel je*a na cest.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če jan 10, 2008 8:40 pm

čakali bomo na dež, da bo to opral vse skup...

cestna podjetja res pretiravajo, da nasred dneva ko je +3°C posipavajo, ob 3h vjutro ko je vse zmržjeno pa ne duha ne sluha o njih...

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Če jan 10, 2008 8:58 pm

Spet nekateri ne poznate zakonov narave-namreč lahko,da je temperatura zraka +3,tla pa so zmrznjena;megla ali zračna vlaga pa na asfaltu zmrzne in nastane poledica!Pretekli vikend je deževalo-temperatura zraka je bila +2 .Na lastne oči sem opazoval posipanje ceste z mešanico soli in peska-zraven je deževalo,cesta pa je sproti zmrzovala navkljub posipanju.Zanimivo,a ne? Torej cestarji včasih kljub vremenskim napovedim le ne posipajo tja v tri dni-ali se morda motim? Bizgec

Uporabniški avatar
HondaBoy
Nov uporabnik

Kraj: japan vs. EU

Napisal/-a HondaBoy Če jan 10, 2008 9:28 pm

No, pa da se đe jaz vključim v vašo temo. Meni gre sol in zima na sploh na k****. Sam delam na podjetju, ki ima koncesijo za zimsko službo in vzdrževanje cest. Nebi se strinjal z nekaterimi tu gor, ki govorijo da se posipava brezveze. Vedno se gleda napoved naprej in se predvideva ali bo poledica ali ne. Res, se zgodi da se posoli včasih pri +3 , ne zanikam tega. Vendar to nam je zakonsko dovoljeno, temu se reče preventivni posip vozišča. Temperature pozimi so nepredvidljive in se lahko v eni uri spustijo tudi za pet ali šest stopinj. In vas vprašam, če je bolje da se ceste posolijo pri treh stopinjah, ali ko je še vse poledenelo in ko je že par avtov zletelo iz ceste. Vse tiste, ki si mislite, da cestna podjetja solijo in posipavajo brezveze, vas povabim enkrat k nam, k meni v službo, pa boste videli, kako je včasih težko se odločiti ali poslati dežurno ekipo ven posipavat ali ne. Kot sem že prej napisal, na živce mi gre sol in vse povezano z njo, zato pa mam svojega konjička v garaži od 15 nov do 15 mar, da ga obvarujem soli. No, jaz sem podal svoje mnenje, ni pa se vam potrebno strinjat z mano.
Lep pozdrav
Sašo
///HSC/// - ///Honda Sports Concept///

>>>ČRTA - PIKA - MEGLA<<<

"če bi bila Honda brez Vtec-a in bi bila človek, bi bil to prvi primer ponesrečenega splava"

bibek
Novinec

Napisal/-a bibek Če jan 10, 2008 10:22 pm

Se delno strinjam s tabo-sam kj se tukaj na koroškem počne pa že preveč-nas je veliko ljudi protestiralo glede posipavanja soli in šodranja tudi sam direktor si prišel pogledat mal ceste-kj opazi šodrano toliko kod bi se po makedamu vozili-solijo pa toliko kod da misliš da je spet neki snega zraven zapadlo.
Njegov odgovor sam bil-se bo malo ukrepalo glede tega-pa za vzgled si naj malo vzamejo avstrijske ceste.
HondaBoy je napisal/-a:No, pa da se đe jaz vključim v vašo temo. Meni gre sol in zima na sploh na k****. Sam delam na podjetju, ki ima koncesijo za zimsko službo in vzdrževanje cest. Nebi se strinjal z nekaterimi tu gor, ki govorijo da se posipava brezveze. Vedno se gleda napoved naprej in se predvideva ali bo poledica ali ne. Res, se zgodi da se posoli včasih pri +3 , ne zanikam tega. Vendar to nam je zakonsko dovoljeno, temu se reče preventivni posip vozišča. Temperature pozimi so nepredvidljive in se lahko v eni uri spustijo tudi za pet ali šest stopinj. In vas vprašam, če je bolje da se ceste posolijo pri treh stopinjah, ali ko je še vse poledenelo in ko je že par avtov zletelo iz ceste. Vse tiste, ki si mislite, da cestna podjetja solijo in posipavajo brezveze, vas povabim enkrat k nam, k meni v službo, pa boste videli, kako je včasih težko se odločiti ali poslati dežurno ekipo ven posipavat ali ne. Kot sem že prej napisal, na živce mi gre sol in vse povezano z njo, zato pa mam svojega konjička v garaži od 15 nov do 15 mar, da ga obvarujem soli. No, jaz sem podal svoje mnenje, ni pa se vam potrebno strinjat z mano.
Lep pozdrav
Sašo
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če jan 10, 2008 11:15 pm

Meni se kdaj zdi občutno preveč posipano, predvse z šudrom da ga je že tolko, da avto sploh nima stika z asvaltom. Se pa strinjam z HondaBoy-em da je vreme zelo nepredvidljivo. Dejstvo je tudi, da če bo kdo letel ven tam kjer ni bilo posoljeno, bo najprej krivil cestno podjetje, da ni posolilo, pa se lahk tukaj dere kolkor se hoče glede tega koliko preveč solijo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 11, 2008 7:41 am

Večina ljudi na tem forumu sploh ne prebere dobro postov, ki jih napišeš!!!
Če bi znali brat, bi prebrali, da se noben ni bunil, ker so posipava, bunili smo se zaradi količine, ki se posipava. V 10ih dneh so našo 200m dolgo ulico 3x posipali s soljo, vsakič se je unimog peljal po ulici 5km/h in posuval enormne količine soli na cesto. In to recimo tako, da je tudi do 2cm na debelo posuta sol in da cesta zgleda kot soline, ko voda valovi in se umika. Od 1 do 2 cm soli je posute po vseh 200m ulice. Nič nebi rekel, če bi posuli tako kot ceste, ampak ker je ozka ulica gre unimog očitno prepočasi, posuva pa tok, kot to posuva na avtocesti, ko vozi 100km/h. Dobesedno lahko z lopato odnašaš sol na kup,

In če to ni razmetavanje, potem...
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe jan 11, 2008 8:40 am

Problem je v tem, da je potrebn posipat z soljo v pravih vremenskih razmerah. Če posipaš z soljo takrat ko je zuni + in pa dokaj dost vlage v zraku, sama sol nase potegne to vlago, ki pa čez noč oz ko je - zuni nastane poledica oz neko mastno zmes ki deluje popolnoma isto kot pa led. V tem je največji problem. Raje bi mel da se vsake tolk časa posuje samo z peskom in ne z soljo, ampak samo v primeru, da ne grozijo večje količine snežnih padavin. Še raje pa bi imel, da bi ble dovoljene ježevke in pa nesplužene cete, tak bi vsaj neki neveščih oz. ''nespretnežev'' v prometu ostal doma.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov