Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 13, 2008 6:56 pm

gustelj je napisal/-a:Avto je res dober; ma kaj dober odličen! Ampak keč ni avtomobilu, pač pa v njegovih voznikih. Poleg BMW-jevcev, so AUDI-jevci najbolj nesramni, agresivni in zoprni vozniki na slovenskih cestah. To so po definiciji porivači, vsiljivci in škarjevci. V to kategorijo spadajo še Pasat-ovci, kot samostojen vozniški model.
Pri ostalih avtomobilskih znamkah tega enostavne zaznaš v tako množičnem številu, kot ravno pri teh.
In ravno zaradi tega je Audi avtomobilska znamka, ki je nikoli, ampak nikoli ne bom kupil. Zato ker nočem vesoljnemu občestvu razlagati, da sem po spolni usmeritvi Audijevec.

Pod to pa se tako podpišem kot še pod noben prispevek do sedaj. Enako opažam sam že kar nekaj časa, vendar se o tem ne upam na glas govoriti :P .Zanimivo, da Mercedesi niso niti približno tako moteči kot Audiji in BMW-ji.

Bravo Gustl :tomidelej:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jan 13, 2008 7:00 pm

Tu se gre bolj za reklamo A4, ker če bi dali vsakega posebej vrjetno A4 sploh nebi prišel v izbor ne letos ne drugo leto, zato so ga uturli zraven A5, po moje.
LP Rok

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne jan 13, 2008 7:12 pm

Zraven audi jaz:

Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jan 13, 2008 7:29 pm

gustelj je napisal/-a:Avto je res dober; ma kaj dober, odličen! Ampak keč ni avtomobilu, pač pa v njegovih voznikih. Poleg BMW-jevcev, so AUDI-jevci najbolj nesramni, agresivni in zoprni vozniki na slovenskih cestah. To so po definiciji porivači, vsiljivci in škarjevci. V to kategorijo spadajo še Pasat-ovci, kot samostojen vozniški model.
Pri ostalih avtomobilskih znamkah tega enostavno ne zaznaš v tako množičnem številu, kot ravno pri teh.
In ravno zaradi tega je Audi avtomobilska znamka, ki je nikoli, ampak nikoli ne bom kupil. Zato ker nočem vesoljnemu občestvu razlagati, da sem po spolni usmeritvi Audijevec.

:har Smešno, a kaj ko je nekaj resnice notri. Nisi edini, ki na žalost to opaža na AC. Vidim tudi, da nisva sama pri tem razmišljanju.

@Spyker: Na žalost ime A5 meče luč, kot nov model v zbirki.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne jan 13, 2008 7:49 pm

Kaj meče in kako meče luč je pa že druga zgodba :) Kot sem pa že rekel, niti ni tolk važno kako se nek model imenuje, vsaj zame in dokler ni ime čingaojang :D Hišna filozofija poimenovanja modelov je druga zgodba, pri vsaki znamki svoja.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Ne jan 13, 2008 8:28 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:Avto je res dober; ma kaj dober odličen! Ampak keč ni avtomobilu, pač pa v njegovih voznikih. Poleg BMW-jevcev, so AUDI-jevci najbolj nesramni, agresivni in zoprni vozniki na slovenskih cestah. To so po definiciji porivači, vsiljivci in škarjevci. V to kategorijo spadajo še Pasat-ovci, kot samostojen vozniški model.
Pri ostalih avtomobilskih znamkah tega enostavne zaznaš v tako množičnem številu, kot ravno pri teh.

Pod to pa se tako podpišem kot še pod noben prispevek do sedaj. Enako opažam sam že kar nekaj časa, vendar se o tem ne upam na glas govoriti :P .Zanimivo, da Mercedesi niso niti približno tako moteči kot Audiji in BMW-ji.

Bravo Gustl :tomidelej:

Oh Joie, če bi ti vedel kake gustelj strela v kakih drugih temah.

Sam se recimo precej prevozim z motorjem in po mestu z mopedom in ne boste vrjeli; največ voznikov, ki se mi umakne, so ravno vozniki Audijev, pa sem tudi sam včasih mislil da so oni najbol agresivni.

Izbor Slo Avto leta; meni je prav.
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 13, 2008 8:40 pm

Meni pa je Gustelj pravi delegat.

In meni je tudi prav, A4 in A5 sta vrhunska.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne jan 13, 2008 8:58 pm

To tekmovanje je vseskupaj en bullshit. Nekje sem nekoč prebral da naj bi za slovenski avto leta obstajali neki kriteriji in glavni kriterij naj bi bil ta da si ga nek povprečen slovenec vsaj približno lahko privošči s svojo plačo. Zdaj pa povejte si audija a4 lahko privoški en povprečen slovenec ? Pa s tem mislim da ne dela samo za avto ampak mu je prva stvar bajta/stanovanje potem pa avto. Verjetno bolj težko, če že cela slovenija v luft skače ker se kruh meso in mleko podražijo za par procentov. Ampak očitno le ni tako hudo, očitno je to samo eno navidezno nabijanje(od katerega imajo največ novinarji) in navidezno delanje panike, češ kako nam gre slabo, Janša je vse zafural...itd. Ne zdi se mi prav da je audi a4 slovenski avto leta, glede na to da je povprečna plača pri nas taka kot pač je. Pa ne rečem da da je avto slab, celo popolnoma nasprotno, po mojem mnenju je najboljši v tem razredu in če bi imel dosti denarja bi ravno audija a4 kupil. Ampak mislim da bi moral zmagati ali twingo ali peugeot 207 ali mazda 2. Ampak neumno je že to ker sploh dajo na razpolago za glasovat tako drag razred avtov. Ker določen folk to tekmovanje dojema kot kateri avto je boljši in potem ima na izbiro med audijem a4 in twingom in se mu zdi blazno kul ker je ugotovil da je a4 ziher boljši avto, to da je vsaj trikrat dražji pa mu ni važno. Edino kar je na tem tekmovanju fajn je to da nekdo zadane nov avto, tokrat so dali kar tanovega leona, tu jih je pa za pohvalit.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne jan 13, 2008 9:03 pm

FBR je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:Avto je res dober; ma kaj dober, odličen! Ampak keč ni avtomobilu, pač pa v njegovih voznikih. Poleg BMW-jevcev, so AUDI-jevci najbolj nesramni, agresivni in zoprni vozniki na slovenskih cestah. To so po definiciji porivači, vsiljivci in škarjevci. V to kategorijo spadajo še Pasat-ovci, kot samostojen vozniški model.
Pri ostalih avtomobilskih znamkah tega enostavno ne zaznaš v tako množičnem številu, kot ravno pri teh.

:har Smešno, a kaj ko je nekaj resnice notri. Nisi edini, ki na žalost to opaža na AC. Vidim tudi, da nisva sama pri tem razmišljanju.

Še dobro, če bi bilo to samo na avtocesti. Ampak to je kar vsepovsod. Najbolj na K***** mi grejo taki kreteni na kakšni trzinski obvoznici, ker očitno mislijo da je tam avtocesta in seveda potem pričakujejo, da se jim boš umikal na zunanji pas. Včasih človeka res prime, da bi kakšnega takega prijel za lase in ga iz avta potegnil pa skloftal :evil: . Samo iz žlehtnobe tam zdaj vozim 70, če kdo blenda pa trobi pa hitrost namerno še nekoliko zmanjšam.

Audi A4/A5 :jao: Samo to je dobro, da ta prireditev nima nevem kako velike teže in da se avto leta praktično po treh dneh po njej pozabi.

lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 13, 2008 9:05 pm

Saj tale nacionalna tekmovanja so vsa taka, v Angliji je denimo zmagal R8... Očitno cela Anglija živi pod terorjem Jeremija Clarksona in so vsi zafrustrirani, ker imajo v garaži vauxhalla z dizelskim motorjem... Še najboljše je tekmovanje "European car of the Year", ki ga Nemci vztrajno bojkotirajo (AutoBild mu vsako leto nameni eno vrstico nekje v kotu, kamor nihče ne pogleda)...:
http://www.caroftheyear.org/pages/Previous.htm#1992

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Ne jan 13, 2008 9:06 pm

@fiatpowered - se v celoti strinjam s tabo!

To tekmovanje ni za nikamor. Slovenski avto leta, le zakaj? Kaj pa je sporočilo vsega tega? Pač en neumen "šov" več.

Bomo pa šli na testno vožnjo, vsekakor! Da vidim ali je res vse tako boljše glede na prejšnje izdaje...

shishqo
Novinec

Napisal/-a shishqo Ne jan 13, 2008 11:13 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:A4/5 sta si zaslužila zmago, čeprav menim, da bi moral zmagati Twingo.

Tale Mazda mi je močno sumljiva. Po številnih zmagah je tudi model 2 prišel začuda visoko, tole tekmovanje mi smrdi po korupciji.

mazda ti je sumljiva?

Mi lahko natančneje pojasniš zakaj? Si jo že vozil? Si si jo že dodobra ogledal?
Veš, kakšen korak naprej so napravili snovalci v primerjavi s prejšnjo? Veš, kakšen užitek jo je peljati? Verjetno tudi veš, da med prvimi postavlja nov trend zniževanja mase? Posledica pa je nižanje škodljivih emisij. Vse skupaj pa ni vplivalo na učinkovitost varnostnih elementov, ki so glavni vzrok pridobivanja mase avtomobilov novih generacij? Gotovo ti je jasno, da se mnogo ljudi poistoveti z zoom zoom filozofijo in, da je na trg po dolgem času zapeljal malček z res domiselno obliko, ki se ji ni potrebno naslanjati na retro trike, da bi bila učinkovita ... Če temu, dodamo še relativno nizko ceno za malčka, ki navduši na toliko področjih in razočara le malokje ...

Ampak ti si to že vedel, ane? In si tisto neumnost napisal kar tako ... ane?

tako, da gospod Joie de vivre!, malo premisli in si pojdi glavo zluftat tja na ovinke proti Loki, ali pa proti Žirem ... cesta je super, no, to pa vem, da veš ...

Aha, nekdo je omenil še ceno audija in se razburjal, kako je lahko v osnovi razmeroma drag avtomobil slo avto leta. Stari, cena je le eden od dejavnikov, nikakor, nikakor pa ne odločujoči ... če bi se poglobil v novo A štirico, bi prišel do spoznanja, koliko napredka so snovalci dosegli ... gledano tehnično in prostorsko ....

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 14, 2008 10:45 am

shishqo je napisal/-a: ... če bi se poglobil v novo A štirico, bi prišel do spoznanja, koliko napredka so snovalci dosegli ... gledano tehnično in prostorsko ....

Daleč, daleč od revolucije!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 14, 2008 11:27 am

shishqo je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:A4/5 sta si zaslužila zmago, čeprav menim, da bi moral zmagati Twingo.

Tale Mazda mi je močno sumljiva. Po številnih zmagah je tudi model 2 prišel začuda visoko, tole tekmovanje mi smrdi po korupciji.

mazda ti je sumljiva?

Mi lahko natančneje pojasniš zakaj? Si jo že vozil? Si si jo že dodobra ogledal?
Veš, kakšen korak naprej so napravili snovalci v primerjavi s prejšnjo? Veš, kakšen užitek jo je peljati? Verjetno tudi veš, da med prvimi postavlja nov trend zniževanja mase? Posledica pa je nižanje škodljivih emisij. Vse skupaj pa ni vplivalo na učinkovitost varnostnih elementov, ki so glavni vzrok pridobivanja mase avtomobilov novih generacij? Gotovo ti je jasno, da se mnogo ljudi poistoveti z zoom zoom filozofijo in, da je na trg po dolgem času zapeljal malček z res domiselno obliko, ki se ji ni potrebno naslanjati na retro trike, da bi bila učinkovita ... Če temu, dodamo še relativno nizko ceno za malčka, ki navduši na toliko področjih in razočara le malokje ...

Ampak ti si to že vedel, ane? In si tisto neumnost napisal kar tako ... ane?

tako, da gospod Joie de vivre!, malo premisli in si pojdi glavo zluftat tja na ovinke proti Loki, ali pa proti Žirem ... cesta je super, no, to pa vem, da veš ...

Aha, nekdo je omenil še ceno audija in se razburjal, kako je lahko v osnovi razmeroma drag avtomobil slo avto leta. Stari, cena je le eden od dejavnikov, nikakor, nikakor pa ne odločujoči ... če bi se poglobil v novo A štirico, bi prišel do spoznanja, koliko napredka so snovalci dosegli ... gledano tehnično in prostorsko ....

Shishqo, zluftaj ti najprej svojo kolerično glavo. Mazde so nedvomno odlični avtomobili, vendar je Slovenija edina država, kjer se Mazda neprestano na 1. mestu ali takoj pod vrhom. Pa je ta znamka ravno toliko poznana pri nas kot v Nemčiji, na Češkem, v Španiji, kjerkoli. Letos sem si za foro rekel, ziher bo spet zmagala mazda, in evo, prišla je na drugo mesto. Tako dobre pa spet niso da bi bile neprestano na vrhu.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Po jan 14, 2008 1:27 pm

glede A4 A5 in njune različnosti in podobnosti. osebno se mi ne zdi prav, da sta bila v igri dva modela. ne glede na vse razlage nekaterih je dejstvo , da v kolikor gledamo samo imena oz. oznake avtomobilov vidimo da audi prodaja A2,A3, A4, A5,A6, A8,Q7..
torej je A5 drug model. verjetno so ga hoteli pri audiju tudi z imenom nekako ločiti od štirke, torej bi ga morali tudi pri takem ocenjevanju, ne glede na podobnost. če bi A5 želel doprinesti k zmagi A4 bi se moral imenovati A4 coupe ali kaj takega, tako, pa mislim, da je bila tu storjena napaka.

sicer pa je tak cel izbor pač ena brezveznost, ker ima vsak človek svoja merila za ocenjevanje in so tako merila ocenjevanja povsem nedoločena. eden ocenjuje na podlagi prestižnosti, drug zmogljivosti, udobja, cene, velikosti itd..potem pa te glasove seštejemo in dobimo zmagovalca...po moje nima smisla tako delati, ampak naj bo, nekdo pač naj ima ta naslov.

ocenjevanje poteka približno tako...meni je dobra hruška, drugi...jablana je dobra tudi za kurit, tretji, češnja zraste najvišje, četrti melone so največje in peti češnje so najbolj rdeče.....zmagovalec je češnja....

vseeno čestitke audiju in tudi ostalim.

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Po jan 14, 2008 2:50 pm

Imel sem Audi A4 in Audi A3 pa nikol nism prehitevu v skarje oz bil "agresiven" na cesti lets face it pac nekateri si nemorejo privoscit takega avta in zato morajo pljuvat po takih znamkah oz voznikih da smo nekaj vec oz se imamo za nekaj vec, zivimo v barakah medtem ko imamo avto v vrednosti par bivsih mio sit sploh pa nimajo dokaza kje in kako zivimo ter na kaksen nacin smo prisli do avta ampak smo avtomatsko obsojeni na vsem znano frazo: "lej tega modela kredit je dvignu za cel lajf nima pa kaj jest v svoji baraki!" ipd... ce pa pogldamo resnici v oci v tem ni nic drugega kot nevoscljivost, ce pa bi radi se moj komentar glede agresivnezev so nedvomno v prvi vrsti vsi alfisi in hondasi sad but the truth! LP
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 14, 2008 3:18 pm

EMiR je napisal/-a:Imel sem Audi A4 in Audi A3 pa nikol nism prehitevu v skarje oz bil "agresiven" na cesti lets face it pac nekateri si nemorejo privoscit takega avta in zato morajo pljuvat po takih znamkah oz voznikih da smo nekaj vec oz se imamo za nekaj vec, zivimo v barakah medtem ko imamo avto v vrednosti par bivsih mio sit sploh pa nimajo dokaza kje in kako zivimo ter na kaksen nacin smo prisli do avta ampak smo avtomatsko obsojeni na vsem znano frazo: "lej tega modela kredit je dvignu za cel lajf nima pa kaj jest v svoji baraki!" ipd... ce pa pogldamo resnici v oci v tem ni nic drugega kot nevoscljivost, ce pa bi radi se moj komentar glede agresivnezev so nedvomno v prvi vrsti vsi alfisi in hondasi sad but the truth! LP

Seveda niso vsi taki. A na žalost Alfistov in Hondašev na AC ni.... verjetno, ker so taki idioti samo tisti po vasi in mestu. Medtem ko si razni podjetniki in taka cream della cream privošči na cesti do mala vse. Žal je takih zelo veliko v vstah BMWjev, Audijev in Passatov (kot dejansko fenomen VW).

Mene osebno ne zanima kje si ali boš nabral denar za 4.2 audija ali novega A5 (kateri mi je ...BTW... ravno predvčerajšnjim na daleč blendal na AC), me pa briga da nimaš nobene pravice delat pi. po cesti in s tem ogrožat mene. Taki naj gredo v hosto in se tam raztrgajo zaradi mene.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po jan 14, 2008 3:25 pm

to tekmovanje je itak kr nekaj tako, kot čisto vsa ostala tekmovanja v sloveniji.

so mi pa smešni odgovori lastnikov teh prestižnih znamk, da je vse skupaj samo foušija... :roll: (post od gustlja). tudi ostali si lahko kupimo stare gare z krogci na maski ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po jan 14, 2008 4:18 pm

res je nekaj nevoščljivosti, do tistih, ki imajo dobre avtomobile, toda menim, da jih tukaj ni opaziti in mislim, da jih ni na tem forumu. je pa res, da veliko ljudi živi samo zato, da bi se pokazali kaj inajo, doma pa je ??????'Kaj je avto leta je relativno in o tem bi mi težko presojali, ker ne pelje nikamor. Audi, BMW, SEAT ali FIAT sploh ni pomembno, važno, da si-smo zadovoljni s tistim kar imamo. Raje v potovanje, kajti spominov ti nihče ne vzame, kot pa za kur..v, pleh. Malo sem se pogovarjal z 2 tipoma, katera delata v avto hišah in je dosti takšnih, ki jemlejo avto na puf, da bi se mkazali, nato pa jim ga vzamejo, ker ne morejo več plačevati. Bolje bi se bilo pogovarjati, KAM GREŠ NA MORJE?

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po jan 14, 2008 4:29 pm

samo mesarec je napisal/-a:res je nekaj nevoščljivosti, do tistih, ki imajo dobre avtomobile, toda menim, da jih tukaj ni opaziti in mislim, da jih ni na tem forumu. je pa res, da veliko ljudi živi samo zato, da bi se pokazali kaj inajo, doma pa je ??????'Kaj je avto leta je relativno in o tem bi mi težko presojali, ker ne pelje nikamor. Audi, BMW, SEAT ali FIAT sploh ni pomembno, važno, da si-smo zadovoljni s tistim kar imamo. Raje v potovanje, kajti spominov ti nihče ne vzame, kot pa za kur..v, pleh. Malo sem se pogovarjal z 2 tipoma, katera delata v avto hišah in je dosti takšnih, ki jemlejo avto na puf, da bi se mkazali, nato pa jim ga vzamejo, ker ne morejo več plačevati. Bolje bi se bilo pogovarjati, KAM GREŠ NA MORJE?

Se podpišem :!:
KAM GREŠ NA MORJE :?:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: burek66, Google Adsense [Bot] in 8 gostov