Pavel_P je napisal/-a:Mogoče ravno s tem in s tistimi butli ja. Drugač sem pa cel post razumel kot da si proti, tako kot prejšnje poste iz starih tem o esp-ju, kjer mislim da si bil proti temu da bi bil (serijsko) v avtih al nekaj podobnega, ravno zaradi zanašanja na esp, ki si ga omenil v prejšnjem postu v tej temi. Če sem te pa narobe razumel in esp kot varnostni pripomoček podpiraš, se ti pa opravičujem.
lp
Sh3bO je napisal/-a:Pa še eno stvar moram pripomnit - osebno ne kupim avtomobila z ASRjem oz. ESPjem, če se le ta ne da izklopit iz kabine! Zakaj? Poskusite se peljat v en velik zasnežen klanec (pa čeprav imate dobre zimske gume) z vklopljenim sistemom ASR/ESP - prišli ne boste nikamor. To sem letos pozimi doživel. Če ne bi mogel izklopit ESPja, še 30m v hrib ne bi prišel...
Sh3bO je napisal/-a:Poglejte, govorim vam iz lastnih izkušenj. Sicer za klanec ti ESP nič ne pomaga ampak le ASR (oz ESP kot nadsistem ASRja). Problem je v tem, da ti ASR jemlje moč motorja - to se zelo občuti!
Da povem kaj se mi je zgodilo. Spodaj sem imel v 2. prestavi in sem začel premagovati hrib. Vozil sem nekje pri 2000 RPM ter bolj ko sem šel v hrib, bolj je avto začel kopat. S tem, ko pa je začel kopat, se pa je vključeval ASR in mi odžiral moč motorja. Preden sem prišel do vrha, sem skoraj pohodil gas, ampak glej ga zlomka - več kot 2000 RPM ni šlo. Celo pobirati mi je začelo vrtljaje. In kaj potem storiš? Izklopiš ASR/ESP. Potem sem se pa prekopal do vrha. Pa ta klanec je dolg več kot kilometer, z dvemi vmesnimi krajšimi ravninami...
Pa še ena stvar. Če boste kdaj na smučanju in bo vaš avto lepo zametal sneg, če ne boste izključili ASR/ESPja skoraj sigurno ne boste prišli ven..
Kael je napisal/-a:vendar moreš že seda vedet, da ESP + slabe gume ne gresta z roko v roki.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov