Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line So feb 16, 2008 12:56 pm

dogodek od danes. parkirišče v kopru - tržnica. zaradi semaforja smo bili vsi v koloni po celem parkirišču. jz se lepo pogovarjam po telefonu. po klicu se obrnem v levo nakar vidim avto ki bočno prihaja proti meni (ko sem ga zagledal je bil 20cm max od mene) potrobim in tip se ustavi. se zaderem pejdi naprej, namreč jz nisem imel kam it kr sm bil v koloni, in tip še bolj nazaj. ustavil se je max 1.5cm od mojga avta.zdaj koliko so ti penzjonisti neumni sami presodite. on je bil parkiran jz pa takoj za njim. ženo je imel odzuni da mu govori če lahko gre ali ne in še vedno se je zgodilo kar se je. na srečo me ni taknil. sam če bi me, bi bi ga ubil!
se orpavičujem načinu pisanja, sam sem zelo raztresen. takšni ljudje sploh ne bi smeli bit na cesti. to so morilci! in samo zato kr smo ostali prisebni se ne dogajajo nesreče.
gassssssssssssssssss

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Po feb 18, 2008 12:11 am

mislm sej takih prigod je dost... Ampak dejte se uprašat kok pa srečate mladih k neumn vozjo v primerjavi s starci? Me je že en starček - kljub mojem trobljenju in norenju za volanom (vn namreč nism mogu) na parkirišču lepo rikverc zapelu v voznikova vrata dokler se pač njegov C5 ni ustavu. In pol jz vn iz avta nakar sledi še večji šok - ata odpelje. In jz za njim, mu blendam, trobm (in sploh opazu ni) in ga dobim na njegovmu domu cca 5km stran končno da je ustavu. Skratka popizdiš... še dobr da sm mel eno staro ibizo k je bla itq mal zarjavela :lol:
Ampak če pogledam pa drugo stran mi je pa učer - in taki primeri se ne dogajajo tok redko - en zajebanc s cliotom RS po prehitevalnem na AC furu pr 170kmh pol metra za mano in me kao hotu prehtet - rinu je čist v levo ... ubistvu se mi je nalimu u momentu... in pol k se mu umaknem me še prehtel ni.
Ne sam da mene dela živčnga ampak ogrožu je svoje (me v takih primerih niti ne gane tok) in moje življenje in zdej nej si vsak po svoje razlaga kaj je hujš. Tko kot so starci pacienti tko so tud tamladi. Res pa je da za mlade vsi trobjo okrog za druge ogrožene skupine se pač ne govori tok.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po feb 18, 2008 3:54 am

Hja, če bi hoteli pri nas kakorkoli sploh vplivati na prometno kulturo-in ta je katastrofalna!-bi morali poseči vsaj po naslednjih ukrepih: pred 18im letom ni šans delati vozniškega izpita, vsak voznik začetnik bi moral vsaj 3leta obvezno voziti le in zgolj pod nadzorom izkušenega in nikoli kaznovanega voznika, starejši nad 60let bi morali imeti obvezna testiranja, tako psihofizična kot obnova CPPja, enakomerno bi se moralo kaznovati tako prehitro kot prepočasno vožnjo, povišati kazni za neupoštevanje varnostne razdalje(kakšne vožnje za ritjo na AC predvsem!), sicer pustiti mejo alkoholiziranosti, vendar drastično bolj kaznovati prekoračitev le-te...pa še malo morje drugih ukrepov bi bilo potrebnih, da bi se sploh MORDA kaj izboljšalo na cestah.

Zaskrbljujoč je že recimo primer, da sredi poletja med vožnjo na relaciji LJ-KP (poletni dopust npr) nimaš druge izbire kot se cjaziti na voznem pasu 80km/h ali živčno pritiskati na gas pri 160-170km/h na prehitevalnem in čakati, kdaj ti bo kdo za ritjo trobil,blendal...

Bi bilo pa zanimivo denimo uvesti na slovenske ceste "dan vožnje po predpisih"-da bi se vsi vozili po omejitvah, upoštevali načelo zadrge, varnostne razdalje itd...na žalost Žlender&Co. iščejo le načine, kako polniti blagajne, medtem ko za samo varnost na cestah žal storijo bore malo (s kakim ukrepom jim celo le-to uspe poslabšati).

Pa varno in po pameti na cesti.

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Po feb 18, 2008 10:17 am

sj zdj bo bols...smo touarege dobli, bojo policaji polovili use! :) mal heca
ne morn pa priznat, da zadnje case policija velk bol kontrolira promet, stopnjo alkoholiziranosti itd.! vsaj na koroskem, tudi stajerska! mislim da so tu naredli en korak naprej, pa da se bo to mal uredilo! vsakega pijanca pa divjaka na cesti bo treba enkrat ustajt, pa orng kazn napisat pa izpit uzet, pa se bojo stvari pocasi porihtale!
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po feb 18, 2008 10:21 am

zdj so se politiki mal bolj zganil, da naberejo pike pred volitvami :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po feb 18, 2008 12:38 pm

ja zo je res da je veliko več kontrolo, in to samo na takih odcepih ki sploh niso nevarni. so pa ne varni za voznike k jih za brezveze kaznujejo.

drugače seepfigt ti sploh ne veš kj govoiš. zjutraj se najprej zbudi in potem začni pisat.sej prav da razmiščjaš da se stvari uredijo, sam to je že kr neki. neuresničljivo

zanimivo bi vilo da bi uvedli preizkus sposobnsti vožnje glede na ostale voznike ki so te prijavili kateri meni jo da si nevarnost na cesti.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po feb 18, 2008 12:59 pm

Ja, vozniška kultura je res na PSU pri nas!

Malo prej (10 min nazaj), se peljem po LJ obvoznici, pa pred mano ena ženska skoraj direkt v mene na moj pas brez smerokaza, gremo gasa. Sem komaj zabremzal, ona pa dalje. Ko sem hotel mimo, spet ženska skoraj v mene in spet brez smerokaza. Ko se je končno spraznila cesta, sem hotel videti, kdo je to, če mogoče ne vem kaj.. Ne gleda, pa ji smerokaz ne dela ali kaj. Ma neeeeeeeeeee... Ena blondina v puntotu na telefonu. Se vozim poleg in ji trobim, ona nič.. Telefon dalje. Potem sem se pa postavil pred njo pa vse štiri blinkerje vklopil, pa ženska še vedno NIČ. Brez blinkerja po desni dalje (in še vedno na telefonu). :D Svašta p.. rodi!

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po feb 18, 2008 3:10 pm

Mislim da bi moral tudi Slovenčki mal jamajških manir dobit. Sam tam so skuliran zato ker so vsi na THCju.

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig To feb 19, 2008 11:16 pm

Speedfighter sorry ampak nism se mogu upret..

Bi bilo pa zanimivo denimo uvesti na slovenske ceste "dan vožnje po predpisih"-da bi se vsi vozili po omejitvah, upoštevali načelo zadrge, varnostne razdalje itd...na žalost Žlender&Co. iščejo le načine, kako polniti blagajne, medtem ko za samo varnost na cestah žal storijo bore malo (s kakim ukrepom jim celo le-to uspe poslabšati).

Zdej sicer ne vem, ka točno si s tem mislu..ampak če še ne veš, je pri nas v Sloveniji to že uresničeno..ob prestopnih letih - 366 dni in ob neprestopnih - 365 dni v letu - vsak dan je dan vožnje po predpisih :)
Lol..a zdej če pa ni dnevov vožnje po predpisih, se pa noben ne vozi po predpisih? Oz. na kak način naj bi to delovalo..tist ko se hoče 200 vozit po avtocesti, mu bo dol viselo za to..ker ma verjetno svoj razlog in ga bo mel ob "dnevu vožnje po predpisih" tut..

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr feb 20, 2008 8:37 pm

Če se bo to ponavljalo, bom počasi proglasil Punto za najnevarnejši avto. Danes se je pa na avtocesti ena (tokrat črna) frača zaletela skoraj v mene. Ni pogledala nazaj, ko je brez smerokaza zavila na prehitevalen pas.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 20, 2008 9:11 pm

nč novga med Slovenceljni.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 20, 2008 9:14 pm

@NaceM: se nekaj opazam da se ti kar pogosto dogajajo taksne prigode...
sam sem povprecno 4ure vsak dan na cesti pa ne vidim taksnih prigod v taksnih merah
se najde tedn ne pa tako pogostokrat... nabiras poste? :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 20, 2008 9:22 pm

No pa odprimo temo z naslovom en mesec brez prekrška, pa se probajte držat vsega. Tisti, ki pač naredi prekršek ali bedarijo (vsi smo krvavi pod kožo) pa naj bo tok pošten in naj napiše, da je naredil prekršek ali bedarijo in jo opiše. Če pa nekdo drug naredi bedarijo in te izsili, pa tudi to opišeš. Pa v temi nič dodatnega pisanja, kreganja in podobnega, samo posti z opisom bedarije ali prekrška, pa da vidimo kok prekrškov in bedarij delamo.

Sam se že tako trudim vozit po predpisih in mi en mesec ne bo problema se še malo bolj potrudit. Bom pa v tako temo z veseljem vpisoval bedarije na cesti, ki jih drugi delajo okoli mene (tudi z barvo in znamko avta, če bo pa možno pa še s tablicami).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 20, 2008 9:40 pm

MacTron, žal se men to vsak dan (največ) med 7. in 8. uro zjutrej dogaja, da pred mano skoč nekdo brez smernika. Ko bo počlo zrd takih, bom takim leve ročke trgu - sej jih ne rabjo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr feb 20, 2008 9:57 pm

Lahko potrdim. Blond dolgim lasem se na daleč izogibam.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola Sr feb 20, 2008 10:41 pm

vozniško je treba vzeti tistemu ki naredi neumnost v prometu ali povzroči hudo nesrečo. ne pa ločevat vzet jo dedeku ali pa smrkavcu. to je pristranskost. zato ker odvzemajo vozniške glede na starost voznika in ne pravim krivcem ,zato so tudi nesreče in jih je vse več.in ko že vzamejo vozniško nekomu ki je naredil katastrofo na cesti potem mu je ni treba več dajat nazaj niti pod pogojem da še enkrat naredi izpit.
tako da to kot so okategorizirali v sloveniji mlade voznike ,češ da so vsi zanič kar vsepovprek, to je totalna bedarija. najbolj da se še to zgodi s starejšimi vozniki. potem se bodo vozili samo še ljudje tam okrog štiridesetih brez slabe vesti. vsak ki ocenjuje voznika po starosti in ne po sposobnostih je zame i****.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr feb 20, 2008 10:58 pm

nesreče bojo v vsakem primeru.bomo vidli kak učinek bo, ko bojo nove kazni.Kar pa je razvidn iz prejšnih let, je bloše samo slabše..tk ko ste rekl: vsak je krvav pod kožo.lahko pa bo rekli da je vsak delno kriv.
držite se tega (glej do konca)
http://www.youtube.com/watch?v=oaveytx07vs
:lol:
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr feb 20, 2008 11:04 pm

PureTNT je napisal/-a:Sploh mlada dekleta ne poznajo ne smernikov ne ogledal in so za moje pojme resnično med nevarnejšimi udeleženci (danes sem na južni obvoznici videl dva takšna primera). Voznica preprosto na hitro zamenja pas, ne da bi se prej prepričala o prometu za seboj ali kakor koli nakazala svojo namero (ne, da ne zna uporabljati smernikov, sploh jih ne uporablja).

Halo, ti pa res ne razumeš, le kako naj da smernik, če ma pa polne roke dela s telefoniranjem. Pa kaj a naj telefon, na tla vrže, da boste nekateri zadovoljni, da je dala žmigavec. Še dobro, da približno sledi cesti in da samo na vsake toliko majčkeno (manj kot pol metra) zavozi na sosednji pas - saj nato sunkovito popravi smer pa je spet dobro za kakšnih 500-600metrov. :lol: :lol:

Sem pa zadnjič en primerek opazil (ni težko, ker že na daleč vidiš, da je telefonist), kako z glavo na ramenu drži telefon in celo obe roki na volanu. Varno? My ass, probite sami držat glavo tako postrani in voziti naravnost ter imeti pravilno 3D zaznavo. Komur to normalno uspeva je po moje mutant. ;)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr feb 20, 2008 11:06 pm

če bi blo tak kokr vi zdaj pišete in se imate za nedolže angelčke pol če bi blo po vašem nebi mel noben izpita in bi se vsi furali s kolesom...mal poglejte ka pišete.vsak dela napake tud jaz tud vi... ne pa govorit ko da ste popolni in (npr) imate vsi vedno in povsod varnostno razdaljo ;)

grejo pa tud men na živce babe s telefoni pa brez smernikov pa nedinamičnost vožnje
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Sr feb 20, 2008 11:23 pm

sej to da delamo vsi napake je jasno. Ampak so napake kot je to da ti enga pr 30kmh mal izsilš pa ti je pol žou, in so namerne "napake" k ti furaš pol metra za enmu pr 160kmh in še rineš vanga sam zato ker maš RS. In še celo nč se ti ne zdi narobe. Upam da to ločte...
Oziroma važn je način razmišljanja in to me mot pr enmu folku najbol... da sploh ne ve da ogroža druge. Pol mu pa z gesto (kakršnokol) pokažeš da je naredu neumnost in ne dojame al pa celo nazaj neki pizdi... k bi blo mene že tko sram da bi zlezu pod zic.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov