-=davor=- je napisal/-a:da prej razjasnim eno zadevo, jaz sem doma iz dežele, vendar nimam kmetije!
off:
Večina od vas tukaj mi deluje, kot nekaj vikendašev v moji vasi, ki so se iz Maribora preselili za stalno k nam v vas, sedaj pa pošiljajo vaškim kmetom inšpekcije in ne vem kaj vse, ker smrdi in hrup strojev, na občino hodijo vsak dan tečnarit da bi mimo njihovih domov postavili ležeče policaje (zaradi mene in mojega športnega izpuha) ker so skregani z logiko, da če se avto dere ni nuno da tudi leti
skratka prslinli so se od nekod in sedaj hočejo da je vse po njihovem, in se nočejo prilagoditi...
on:
Že celo življenje živim na deželi in sem srečen da je tako. Zato me morda toliko ne motijo umazane ceste, če jih le počistijo za sabo, saj konec koncev se to dogaja le nekaj tednov na leto...
Kar me pa res pri traktoristih moti, pa je to, da jih srečujem v prometnih konicah na cesti, ne malokdaj sem priletel v kilometrsko kolono, ki jo je povzročal traktorist v času odhodov in prihodov v službe. skoraj vedno me v slabo voljo spravi ko se po 7. uri zjutraj peljem iz nočne in stojim v koloni za traktorjem
naša vlada bi lahko z zakonom prepovedala vožnjo traktorjev po vseh večjih lokalnih cestah v času med 6. in 8. uro zjutraj ter 2 in 4. uro popoldan mislim da bi kmetje izven teh časov imeli dovolj časa da opravijo svoje poti.
symonaerox je napisal/-a:Evo tole se pa 100% strinjam s tabo en k je prou povedu,.. pa fantje neki se zamislte,... kdo trdo dela za to da greste vi lohk u trgovino kupte mleko, meso, krompir,.. mislte da se to kr samo od sebe u flašo zapakera,..
BBoss je napisal/-a:
Mislim, da nima tukaj noben nič proti samemu kmetu ima pa marsikdo proti njihovem obnašanju na cestah. Javne ceste so od vseh ampak to nikakor ne pomeni, da jih smeš svinjati in uničevati pa naj gre to za traktor, kamion, bager al pa osebni avto, ki prileze iz blatnega fukplaca
Najbolj me je pa zmotilo to, da si napisal tako, kot da v tej državi samo kmetje delajo ostali se pa praskamo po jajcih al kaj. Dajmo malo več spoštovanja do vseh delovnih ljudi. Vsak po svoje nekaj prispeva za splošni blagor.
wiliamskis je napisal/-a:Da še jaz posežem v to debato! Koklikor jaz opažam, največji haloo okoli nas kmetov, delajo pomestnjeni ljudje, ki se preseljujejo na dežele in se nikakor ne morejo prilagodit, če včasih malo zasmrdi ali pa je cca. 100m zasvinjane ceste- ne pa nakladat, da je zasvinjano po 2km ceste, ker potem moraš imeti trosilec vseskozi v pogonu! Še huje je ko pred njim pelje kakšen IMT 25km/h in vozniki avtov mislijo, da jih kmet s počasno vožnjo zajebava! Imam primer, ko moj dedo naredi prometni zamašek v odseku, ko se avtomobili izogibajo cestnini na A.C. Če jih moti naj gredo po A.C Seveda je živćnost na vrhuncu, ko pa pride do raznih izsiljevanj in prehitevanj v križišču- to je pa zelo varno, kaj ne? Največja nevarnost predstavlja, da boš 2min zaradi traktorja kasneje pri punci ali na piru,ter KUPČEK DREKCA, ki umaže vaše velecenjene Bridstonke in prag, ki je že mogoče nafilan iz porpenaAja, pri nas po celodnevni vožnji gnoja pograbimo ali pometemo morebitne ostanke ˝nevarnosti˝ že zaradi estetike vasi
kva pa tebe mot če gre prehitr po njiviVoith je napisal/-a:kmetje so kul, sam prevec norijo s temi traktorji.. kaj si pa misljo.. upam da bo novi zakon tut traktoriste obravnaval.
ce gre 7 cez omejitev na njivi, 7000€ kazni in letni pridelek solate in korenja gre v javne kuhinje..
to bi jih mogl spametovat:>
Kovcek je napisal/-a:Samo to bom napisal: zapeljite se npr. v Avstrijo in poiščite zasvinjano cesto od traktorja, če jo najdete!? Pa so zato naši sosedje lačni? Se hranijo z "umetno" hrano? Ne...samo malo bolj kulturni so od nas!
alesdrolec je napisal/-a:kva pa tebe mot če gre prehitr po njiviVoith je napisal/-a:kmetje so kul, sam prevec norijo s temi traktorji.. kaj si pa misljo.. upam da bo novi zakon tut traktoriste obravnaval.
ce gre 7 cez omejitev na njivi, 7000€ kazni in letni pridelek solate in korenja gre v javne kuhinje..
ti nis normaln!Voith je napisal/-a:alesdrolec je napisal/-a:kva pa tebe mot če gre prehitr po njiviVoith je napisal/-a:kmetje so kul, sam prevec norijo s temi traktorji.. kaj si pa misljo.. upam da bo novi zakon tut traktoriste obravnaval.
lahko povoz otroke, mame in podobno.
js sm za uvedbo zebr na njivah!
Voith je napisal/-a:alesdrolec je napisal/-a:kva pa tebe mot če gre prehitr po njiviVoith je napisal/-a:kmetje so kul, sam prevec norijo s temi traktorji.. kaj si pa misljo.. upam da bo novi zakon tut traktoriste obravnaval.
lahko povoz otroke, mame in podobno.
js sm za uvedbo zebr na njivah!
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov