Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 28, 2003 9:22 am

LordFebo je napisal/-a:Crna integralka ima 182 kW, kar lahko potrdim z izpisom iz testerja (ne tako, kot eni, ki oglasujejo 270 konj, nakar se izkaze, da komaj dosega tovarniske rezultate). Do sto ima zmerjene 5,3 sekunde (odvec je, da se zdaj razvije razprava, ali je temu res tako - sam sem zmeril in kar se mene tice, je podatek verodostojen, dasiravno se zavedam, da napaka gotovo obstaja). Ta integralka je zadnja serija (evo 2) in je dalec najbolj ohranjena od vseh (petih) v Sloveniji. Res je, da ima 120.000 kilometrov, vendar je bil motor 15.000 km nazaj povsem obnovljen (novi bati, nova glavna gred in odmicne gredi, novi ventili...), turbina je nova (400.000 SIT), vse zavore so nove, cisto vsa plastika in luci so nove, hladilniki so novi, sklopka je nova... S tem nocem povedat, da je bil avto sesut in sem ga bil primoran obnovit. Nak, za svoja avta skrbim pretirano in menjam reci (recimo luci) samo zato, ker 'izgledajo' stare (primer: poglejte slikice in videli boste, da je ena meglenka temnejsa od druge. No, zdaj ni vec, ker sem kupil novo.) Verjamem, da se to nekomu zdi cez les, samo to je odgovor na vprasanje, zakaj ima avto tako ceno. Denarja ne potrebujem in brez tezav imam lahko avto se deset let (takrat bo imel najmanj dvakratno vrednost). Prodam ga, ce se najde tehnicno kulturen kupec, ki ve, kaj kupuje. Za 3,5 milijone tolarjev kupec ne bo dobil 250 konj, blazne pospeske in neverjetno lege na cesti. To je v drugem planu, kajti za ta denar bo dobil lancio delto integrale, eno zadnjih avtomobilskih legend, kakrsnih ne delajo vec. Drugace pa dobite se vec podatkov o mojem avtu na nasem mnenjalniku (www.joker.si/mnenjalnik).

ZAAAAKKKKOOOOONNNN avto!!!

To je eden izmed prvih treh avtomobilov ki bi si jih kupil če bi zadel na lotu (eden je še Subaru Impreza WRX STI, drugi pa ne boste verjeli - Porsche 911 GT2). Res tuki ostanem pa brez sape ko kaj takega vidim. Sej tisti ko vemo za kaj se gre in imamo spoštovanje do tega avta ne dajemo takih neumnih izjav. David prav zavidam ti ta avto. Če bi bil moj bi ga mel v garaži parkiranega in bi se mogoče peljal 1 x na teden samo ljubiteljsko.

Je že kdo slišal turbino pri tem avtu, ko pred ovinek pride in pol iz njega spelje? Kocine mi gredo pokonci.

Bi jo blo možno kdaj samo videt? To mi je res huda želja! Samo videt?

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a +Gambit+ Če avg 28, 2003 9:35 am

Grrr jst se zgleda ne znam izrazat pravilno....Mazda Mx.3 me je razumel, hvalabogu... :oops:

menjekul : Ne napadam znamke Porsche, dej razumi...se enkrat : PAPKI so zame tisti, k si Porscheja kupijo zarad druzbenga statusa, in ne zarad voznih zmogljivosti.Razumes?In takih je veliko...niso vsi taki, jih je pa precej...zato veliko raje Delto...pa recimo da je Integralk ene 50x manj od Carrer...to tut neki pove o ekskluzivnosti ne??

Pa brez zamer... :D

LP
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če avg 28, 2003 9:40 am

Akira Speedstar je napisal/-a:Grrr jst se zgleda ne znam izrazat pravilno....Mazda Mx.3 me je razumel, hvalabogu... :oops:

menjekul : Ne napadam znamke Porsche, dej razumi...se enkrat : PAPKI so zame tisti, k si Porscheja kupijo zarad druzbenga statusa, in ne zarad voznih zmogljivosti.Razumes?In takih je veliko...niso vsi taki, jih je pa precej...zato veliko raje Delto...pa recimo da je Integralk ene 50x manj od Carrer...to tut neki pove o ekskluzivnosti ne??

LP

pa še to "PAPKI" se vozjo gor in dol po mestu in kruzajo mimo kafičev z musko na glas, pa odprta okna, pa še kaj bi se našlo. pa vozjo porša al pa lancio!
Slika

fric
Novinec

Napisal/-a fric Če avg 28, 2003 10:05 am

zupi13 je napisal/-a:
Akira Speedstar je napisal/-a:Grrr jst se zgleda ne znam izrazat pravilno....Mazda Mx.3 me je razumel, hvalabogu... :oops:

LP

pa še to "PAPKI" se vozjo gor in dol po mestu in kruzajo mimo kafičev z musko na glas, pa odprta okna, pa še kaj bi se našlo. pa vozjo porša al pa lancio!

Ja, samo upam si trditi, da takih "papkov", ki bi bili lastniki Delte NI!!!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 28, 2003 10:14 am

fric je napisal/-a:Jaz pa cenim vsakogar, ki ve kaj vozi in tisto vozi z dušo, pa naj bo to Fičo, 911 ali pa Delta. Preziram pa ljudi, ki si kupujejo avte zaradi nekega družbenega statusa! In to lastniki porsche-jev v večini so.

johnyjr ,da se s tem,ko si tole citiral od frica in dodal,da se 100% strinjaš mislim,da malo hinavčiš.pomoje sploh ne veš kaj pomeni,da nekoga ceniš :? .porsche ni statusni simbol.to je malček bolj luksuzna športnost v zelo dovršeni obliki.
za slovence je audi statusni simbol,da ne bo pomote.in to A6,ki je karjola v primerjavi s porschejem.poleg tega je porschejev v sloveniji res zelo zelo malo.in ne vem zakaj o njih govorite kot,da so na vsakem vogalu :?

glede integralke.ta avto si lahko privošči tisti kateremu bo to drugi ali bolje tretji avto.stroški so veliki in ta avto pač ni za vsakdanjo rabo.ljubitelj gor ali dol.tudi te (ljubitelji) bi kdaj radi razpalili po cesti in tudi ti drugi (neljubitelji) bi se radi kdaj pokazali,da imajo "legendo" v rokah in se počasi (predvidevam hrumeče) zapeljali mimo name po slovenki cesti.glede njegove cene.ne vem zakaj ga ne da v kak oglas v tujino.sem prepričan da lahko dobi veliko veliko denarja več za ta avto (recimo od kakega ljubitelja)

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Če avg 28, 2003 12:44 pm

Ne vem no...se mi zdi, da se v Porschejih veliko bolj pozira kot v Lancii...pa ni vazno.tut jst bi meu 911 (993!) Turbo...996 ni vec porsche.
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če avg 28, 2003 12:52 pm

Lejte, mene moti pri porsche-ju ker se hvalijo da delajo supešportnike, a zanimivo je da jih delajo velikoserijsko ( za razliko od Lamborghinijev, Bently-jev, ipd.), kar je kontradikcija v temih.

Sej bi ga jst tud vzeu če bi mi ga nekdo dal ( sam si ga sigurno nikol ne bom mogu prvočšt ), ampak bi ga verjetno prodal in si zrihtu neki z bolj osebno noto in recimo temu več duše.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 28, 2003 1:02 pm

kot sem že napisal porsche je malček bolj luksuzna športnost v zelo dovršeni obliki.tudi M3 je superšportnik delajo ga serijsko pa ga marsikdo ne kupi kar zlepa :wink:
kar se tiče porschejev.sem mislil povsem enako.ampak že dolgo časa opažam,da če trg ponudi novega "športnika" ga seveda primerjajo s porschejem-navadno carrero.pa spet pušnejo.eto,zakaj je moj prvi stavek tak kot je :wink:

glede lamborghinijev in ferrarijev...to je čisto nekaj drugega.res si ga navaden smrtnik ne more privoščit (kar za boxterja in m3-ja ne moremo rečt,tako tudi ne kakšno 911-ko)

a ljubitelju lancie pa ne pomeni,da ga folk tako gleda,da ga vsi hvalijo,da zagrmi samo ko se prižge in ob pritisku na gas sproži vrsto avto alarmov :?: :shock:
mu piha na dušo brez skrbi tudi ego je visok :wink:

fric
Novinec

Napisal/-a fric Če avg 28, 2003 2:17 pm

menjekul je napisal/-a:a ljubitelju lancie pa ne pomeni,da ga folk tako gleda,da ga vsi hvalijo,da zagrmi samo ko se prižge in ob pritisku na gas sproži vrsto avto alarmov :?: :shock:
mu piha na dušo brez skrbi tudi ego je visok :wink:

V veliki večini NE! Lastnikom takšnih avtov pomeni dosti samo neskončno zavita, ozka cesta, s čim manj prometa, kjer lahko avtu "vadi dušo" in se v njem prelevi v pravega Juho.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 28, 2003 3:06 pm

ja ja.če nisi lastnik takega avta potem ne moreš tega govorit,ker ne veš kako je sedet v takem avtu (v tako redkem avtu),ki ga vsi spoznajo že po glasu kaj šele ko ga vidijo (tako kot reaktivca prej slišiš kot vidiš) :wink:

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če avg 28, 2003 3:14 pm

Akira Speedstar je napisal/-a:...tut jst bi meu 911 (993!) Turbo...996 ni vec porsche.

amen to that !

;)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

galli
Nov uporabnik

Napisal/-a galli Če avg 28, 2003 3:33 pm

jst bi tud mel raj lanco k boxterja k z lanco k zame je hf integrale bog k si ga zelim in je nikoli nebom kot ferrarija k tok fedra pa spet nimam da bi imel nedeljski avto

G-4S

Napisal/-a G-4S Če avg 28, 2003 3:42 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 28, 2003 5:37 pm

galli je napisal/-a:jst bi tud mel raj lanco k boxterja k z lanco k zame je hf integrale bog k si ga zelim in je nikoli nebom kot ferrarija k tok fedra pa spet nimam da bi imel nedeljski avto

joj fant koliko maš slovenščino :har :har :vc .sploh se te prebrat ne da :?

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Če avg 28, 2003 6:29 pm

dobek je napisal/-a:
Akira Speedstar je napisal/-a:...tut jst bi meu 911 (993!) Turbo...996 ni vec porsche.

amen to that !

;)

Pir v Grosuplju...
Slika
02' TOUGE GHOST

galli
Nov uporabnik

Napisal/-a galli Pe avg 29, 2003 5:51 pm

clovek to sm pisu zarad tebe k ce bi bom praviln slovensk ti nea bo nic jasno

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe avg 29, 2003 6:16 pm

sigurna mi nea nič jasno....nije te majka tukla :P

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Pe avg 29, 2003 10:01 pm

Kdor razmislja o pametni nalozbi, naj jo kupi...cez 10 let bo cena dvojna...
Slika
02' TOUGE GHOST

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Pe avg 29, 2003 10:55 pm

Lancia je zakon. Nimam kej rečt. 1x sem jo vidu v LJ od blizu na parkirišču in sem ene 5 min. stal in občudoval :) Res avto za poznavalce, kdor takšnega avtomobila ne ceni se pomoje ne spozna na avtomobile.

Kar se pa boxterjev tiče pa že vsak ve da so lastniki (oziroma vozniki) večinoma res papki. Jaz 3 poznam, od tega sta 2 kretena, en je pa handler ki se je čez poletje vozu z njim pol ga pa prodal enem mulcu. Uglavnem, boxter je za mene clio za bogate sinčne in mlade mafijce, tiste brez okusa. So izjeme ampak jih ni veliko. Kaj ti pomaga če kupiš avto za 12 miljonov če dobiš 300k žepnine na mesec od očka da lahko lizing odplačuješ. Al pa če na veliko kurbe švercaš iz ukrajine. Al pa če firmo odpreš in ko prvi biznis skleneš kupiš avto za vse, firma pa čez 3 mesece propade. Takšni so tipični vozniki boxterjev.

Kar se pa zmogljivosti tiče so pa za porscheja bolj bedne. Oziroma, niso nič posevnega. Od avtomobila za tolk keša bi več pričakoval. Vozu sem se z Som pa me ni prepričal. V integri recimo sem se dost hitrej peljal.

Čez carrero sploh pa turbota pa nimam kej rečt.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe avg 29, 2003 11:21 pm

Akira Speedstar je napisal/-a:Kdor razmislja o pametni nalozbi, naj jo kupi...cez 10 let bo cena dvojna...

Točn tko. Verjemte, da je LordFebo ta avto cenil bolj, kot kdorkoli od vas svoje (to dokazuje dejstvo, da dirkaške igre ocenjuje glede na to, če majo not Integralko :D - interna fora).
Cena je res ogromna ampak je potrebno vedt, da je to L.E.G.E.N.D.A.
Mogoče na prvi pogled ni tako ampak drugače je pa res kul. Sam sem ga videl ene dvakrat in je treba rečt, da je res dobr avto.
Edino poraba je baje res ogromna. LordFebo bi to lohk napisal.
Drugače je pa pred pol leta prodal isti avto, le da je bil bel (Ja mel je dve!) za, če se ne motm cca 800k SIT. Je pa res, da je bla enkrat razsuta in, če se ne motm kar v dost slabšem stanju.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov