Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Kraj: Strunjan; Dom hondašev

Napisal/-a escape Ne mar 30, 2008 5:55 pm

Rossoner je napisal/-a:Kot član osrednjega prostovoljnega gasilskega društva v občini(PGD Tolmin - 4. kategorija) vam lahko povem da za take intervencije moraš biti tip človeka da to use preneseš. Med drugim imamo koncesijo za reševanje ob prometnih nesrečah in se skoraj vsakodnevno srečujem s prometnimi nesrečami. Dokler je zvita samo pločevina ni nič takega, tudi take slike ravno tako niso ne vem kaj. Ko pa si v živo zraven in pobiraš ponesrečenca po kosih iz ceste je pa zgodba zelo zelo drugačna.Predvsem psihično obremenjujoča za ljudi ki to prijemajo.
Delo gasilcev v Sloveniji je pa res podcenjeno. A tisti, ki je v tem ''hobiju'' ve, da nismo samo tisti možje ''ki ga venomer žuramo pa gasimo svoja grla'' ampak vse prek kot to.

Vsa čast vsem gasilcem po celem svetu, predvsem pa prostovolcem, ki imajo delo gasilca za svoj hobi!

lp iz Tolmina

Se strinjam stabo.....nikogar ne ceni folk..nit policajev nikogar..k vecjem ko dobimo kazn...od policije..jo dobimo da nas izuči...tut za pas nepripet..zato ker nam hocejo dobro...in tut zard homologacij ko je kazn..ok ne recem izpuh da dobis kazn..sam eni k kaj dajo na avto ap ce res ni 100%vrano je mal problem da kaj z avta odleti in dobis ti v avto....
Ice_Angel it's the way u call me.....or just ICE

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne mar 30, 2008 6:52 pm

res so pretresljive slike vendar resnične ,slik mi ni težko gledat, ampak biti zraven in pospravljat" kapo dol tem osebam"
sam sem bil v bližini take nesreče,ko je policaj brcal kose človeškega mesa k pločniku v Dolskem smer LJ.-Litija leta 92.ali 93. zbil avto motorista grozljivo :cry:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Ne mar 30, 2008 7:06 pm

Rossoner je napisal/-a:escape midva se pa pznava a:Pusaj tko navidez 8) mas PM :)

vem ja kdo si:P

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne mar 30, 2008 7:06 pm

Samo vse pesmi gasilce opevajo kot pijance, če pa kak skedenj gori ga pač pogasijo pol pa naprej pijejo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Ne mar 30, 2008 7:07 pm

michelin je napisal/-a:res so pretresljive slike vendar resnične ,slik mi ni težko gledat, ampak biti zraven in pospravljat" kapo dol tem osebam"
sam sem bil v bližini take nesreče,ko je policaj brcal kose človeškega mesa k pločniku v Dolskem smer LJ.-Litija leta 92.ali 93. zbil avto motorista grozljivo :cry:

jah tko je...

Uporabniški avatar
blu skeleton
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a blu skeleton Ne mar 30, 2008 7:22 pm

[/quote]potem pa folk policaje občuduje, ko si na takih prizoriščih sploh rok ne umažejo...[/quote]

Sj kdo je pa tukaj reku kaj proti policajem? Govorimo da jih pr nas ne spostujejo.Kdo je reku kaj da policaje ne spostujemo?pa seveda vem kaj tut policaji prezivljajo..ker mi je sam fotr policaj.Drugac pa ni panike razumem da te razpizdi...sam ni fajn to gledat na cesti[/quote]

Tale stavek zgori sm mislu.

Drugač pa še enkrat: res svaka čast vsem vam gasilcem pa reševalcem. To je res en težek biznis. Jest verjamem, da je kdo od vas vidu že kdaj gasilce al pa reševalce, k so se smejal, predvsem v tistih zelo "neprimernih trenutkih", samo temu se reče obvladovanje, ali pa umirjanje stresa. Če se ne bi smejal, bi bli že zdavnaj vsi u Polju z jopičem "moj moj".
BLUE SKELETON

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne mar 30, 2008 7:30 pm

ja jz sm bil zdle na urgenci ja en mesnc sam so me prestavli u dom na izlake pa na kirurgijo u trbovlje za en mesnc potem bom pa spet na urgenci...mam pač kroženje :roll: moj brat je voznik rešilca in sodeč po njegovih izkušnjah ni to na easy delo kar sm tud sam vidu...med intervencijo smo sproščeni in se normalno pogovarjamo in ne zganjamo panike :!: :!: narediš tisto kar je tvoja naloga.itak je pa zdravnik zraven

najbol me pa razfuka ko poslušaš mulce kak je to fajn vozit rešilca in je na easy čist ja...mhm pomoje tud...boš ti obvladoval 180 konjskiga turbo dizla(400nm navora) ko gre 215 ko za šalo vzadi ti en umira na cesti ti pa skačejo sem pa tja kakor mravle :evil:
Zadnjič spremenil im nobody, dne Ne mar 30, 2008 7:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Zenith
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenith Ne mar 30, 2008 7:36 pm

Jesus, katere nesreče. Itak sem pazljiv šofer, jutri pa bom verjetno še ene 10% bolj. :vrum

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne mar 30, 2008 7:44 pm

hladni je napisal/-a:Sm opazil da je 95% teh nesreč iz "2.razrednih držav". Zakaj le? :pray:

Sem bil v teh državah in se ne čudim. Tam smrt ne pomeni ni tragičnega, pač prehod iz enega življenja v drugega, boljšega ... Običajno sploh ni prometnih predpisov in ni potreba opravljati vozniškega izpita.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Ne mar 30, 2008 8:41 pm

To kaj naredi tem ljudem ni tako grozljivo, grozljivo je to, da veliko teh ljudi ni umrlo po svoji krivdi na tako grozovit način! Sicer nam zgleda to veliko bolj grozljivo ampak za te ljudi je bila to smrt v trenutku in je veliko lažje umret tako, kot pa da ti zmečka samo noge in si potem vkleščen v avtu ter živ še kako urco dve dokler ne izkrvaviš!!!

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Ne mar 30, 2008 8:51 pm

Ta link je res samo za dobre želodce, ker so slike grozne :( nisem jih do konca pregledal :(

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Ne mar 30, 2008 9:01 pm

im nobody je napisal/-a:ja jz sm bil zdle na urgenci ja en mesnc sam so me prestavli u dom na izlake pa na kirurgijo u trbovlje za en mesnc potem bom pa spet na urgenci...mam pač kroženje :roll: moj brat je voznik rešilca in sodeč po njegovih izkušnjah ni to na easy delo kar sm tud sam vidu...med intervencijo smo sproščeni in se normalno pogovarjamo in ne zganjamo panike :!: :!: narediš tisto kar je tvoja naloga.itak je pa zdravnik zraven

najbol me pa razfuka ko poslušaš mulce kak je to fajn vozit rešilca in je na easy čist ja...mhm pomoje tud...boš ti obvladoval 180 konjskiga turbo dizla(400nm navora) ko gre 215 ko za šalo vzadi ti en umira na cesti ti pa skačejo sem pa tja kakor mravle :evil:

To je najtezji del.Voznja tko k si reku.Noben tega ne ve dokler ne sproba.Ko mas sebe not pa se par drugih za katere odgovrajas in seveda kreteni ti se zapirajo pot....itd...res je tesko.

Npr.:za maškare mamo v strunjau tradicijo pač da cel viknd se okol hodi in te zadne maškare glih zadn dan...končujemo se vozimo in pač je kolega pijan vozu...in sm se odzad drzu...ruknu je 50na uro čelno v steno mene je tko zbilo dol z avta da nism vedu kje sm...nekok sm k seb prsu in vidu 2 punce cele porezane od stekla....kri jim je tko tekla da bi lahko potok tam naredo...tecem po avto...in prleti dol eno poberem ker druge ni blo pride se njen tip in moje dekle in gremo proti izoli v bolnco...tko smo se pelal da ni za vrjet...in ko se ti skos nekdo nastavla se pozres od jeze....pojedu ga bi an cesti ce bi blo mozno...bol hitis slabse je...koda traja use skup celovecnost...in nekoga varno ob takem trenutko prpelan je tesko.ni lahko.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne mar 30, 2008 9:11 pm

Tkole bom reku. Ljudje se ne zavedamo, kakšno delo opravljajo reševalci, gasilci ter policisti na naših cestah, dokler jih enkrat ne potrebujemo! Ko pa enkrat pride do tega, da nekoga od teh potrebuješ, pa se zavedaš kakšno odgovorno delo opravljajo! Rešujejo naša življenja!

Js spoštujem te ljudi, da so tako močni, da lahko opravljajo to delo! Od moje punce brat je reševalec (al pa od im nobody ;) ) in mi večkrat razlaga kakšne intervencije imajo in kaj vse vidiš! Naprimer prometna nesreča med Zagorjem in Litijo, ko so v avtu goreli ljudje!(mislim da se vsi spomnite te nesreče)!! Bili so prvi na kraju nesreče in vrjemte, da nebi radi slišal te zgodbe kako in kaj!
Vsaka jim čast! RES!!! Jst mu večkrat rečem, da je dobesedno nor, da lahko opravlja takšno delo! Ampak njemu je to v veselje, ker s tem rešuje človeška življenja, in to jst spoštujem! Ljudje, spoštujte njihovo delo, ker nikoli ne veste kdaj boste potrebovali njihovo pomoč!!!!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne mar 30, 2008 9:13 pm

escape je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:ja jz sm bil zdle na urgenci ja en mesnc sam so me prestavli u dom na izlake pa na kirurgijo u trbovlje za en mesnc potem bom pa spet na urgenci...mam pač kroženje :roll: moj brat je voznik rešilca in sodeč po njegovih izkušnjah ni to na easy delo kar sm tud sam vidu...med intervencijo smo sproščeni in se normalno pogovarjamo in ne zganjamo panike :!: :!: narediš tisto kar je tvoja naloga.itak je pa zdravnik zraven

To je najtezji del.Voznja tko k si reku.Noben tega ne ve dokler ne sproba.Ko mas sebe not pa se par drugih za katere odgovrajas in seveda kreteni ti se zapirajo pot....itd...res je tesko.

Npr.:za maškare mamo v strunjau tradicijo pač da cel viknd se okol hodi in te zadne maškare glih zadn dan...končujemo se vozimo in pač je kolega pijan vozu...in sm se odzad drzu...ruknu je 50na uro čelno v steno mene je tko zbilo dol z avta da nism vedu kje sm...nekok sm k seb prsu in vidu 2 punce cele porezane od stekla....kri jim je tko tekla da bi lahko potok tam naredo...tecem po avto...in prleti dol eno poberem ker druge ni blo pride se njen tip in moje dekle in gremo proti izoli v bolnco...tko smo se pelal da ni za vrjet...in ko se ti skos nekdo nastavla se pozres od jeze....pojedu ga bi an cesti ce bi blo mozno...bol hitis slabse je...koda traja use skup celovecnost...in nekoga varno ob takem trenutko prpelan je tesko.ni lahko.

ja včas je res kritično...sam to morš met u krvi...morš bit talent za to..jz upam da mi rata notr pridit.včas se pa tud čez pločnke prehiteva pa 140 čez rdečo itd...pol pa ventile polom pa dihtunge zjebe. :D čez ovinke pa osebni avto nima šans
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne mar 30, 2008 9:20 pm

Potem je pa tukaj še neumna zakonodaja. Z lučkami in sireno maš prednost. Če si pa udeležen v prometni (kriv al pa ne) si avtomatsko kriv.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Ne mar 30, 2008 9:20 pm

im nobody je napisal/-a:
escape je napisal/-a:

ja včas je res kritično...sam to morš met u krvi...morš bit talent za to..jz upam da mi rata notr pridit.včas se pa tud čez pločnke prehiteva pa 140 čez rdečo itd...pol pa ventile polom pa dihtunge zjebe. :D čez ovinke pa osebni avto nima šans

hehe bi reku ja:D

snoopek je napisal/-a:Tkole bom reku. Ljudje se ne zavedamo, kakšno delo opravljajo reševalci, gasilci ter policisti na naših cestah, dokler jih enkrat ne potrebujemo! Ko pa enkrat pride do tega, da nekoga od teh potrebuješ, pa se zavedaš kakšno odgovorno delo opravljajo! Rešujejo naša življenja!

Js spoštujem te ljudi, da so tako močni, da lahko opravljajo to delo! Od moje punce brat je reševalec (al pa od im nobody ;) ) in mi večkrat razlaga kakšne intervencije imajo in kaj vse vidiš! Naprimer prometna nesreča med Zagorjem in Litijo, ko so v avtu goreli ljudje!(mislim da se vsi spomnite te nesreče)!! Bili so prvi na kraju nesreče in vrjemte, da nebi radi slišal te zgodbe kako in kaj!
Vsaka jim čast! RES!!! Jst mu večkrat rečem, da je dobesedno nor, da lahko opravlja takšno delo! Ampak njemu je to v veselje, ker s tem rešuje človeška življenja, in to jst spoštujem! Ljudje, spoštujte njihovo delo, ker nikoli ne veste kdaj boste potrebovali njihovo pomoč!!!!

Tudi jaz vem ja kaj morejo delat in jih spostujem....brez njih bi biu kaos....

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne mar 30, 2008 9:31 pm

jah, slike, ki ti dajo mislit

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne mar 30, 2008 9:36 pm

ja ampak na žalost je premal takih...
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne mar 30, 2008 11:39 pm

Se spomnim neke hude nesreče, ko sem na asfaltu videl odtrgano roko. Nikoli ne bom pozabil tistega prizora, zato tudi na ta link ne bom niti kliknil...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne mar 30, 2008 11:48 pm

cimvec glejte te slike, da boste dobl obcutek zakaj so zmigavci in zakaj je fino ce spostujes prometne predpise vsaj v takem smislu, da ne ogrozas drugih..

btw: ta vikend sm se vozu po .de in nemorm verjet kako kulturno se ljudje vozjo po autobahn-ih, sam zmigavc uzges in se ze vsi umikajo.. kdaj bo kej tazga pr ns?

tlele se en lep link:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =100341880
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov