Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po mar 31, 2008 9:54 pm

Začetno vprašanje teme je zastavljeno zelo široko, kar ima za posledico en kup kreganja in primerjanja traktorjev s kamioni :roll:

Konkretna primerjava: 1.9 JTDM 150 KM v Alfi 147 in 1.9 PD TDI 115 KM čipan na 150 KM v Golfu IV. V prostem teku je JTD tišji, manj trese a dalj časa vžiga. Turbo luknjo imata oba, morda je pri Golfu bolj opazna, ker je sunek navora nato večji. Pri Golfu se navor prej dvigne kot pri Alfi, a tudi prej pade. JTD se rad vrti tudi čez 4000 obratov. V samih performansah pri pospeševanju med 100 in 160 km/h bistvene razlike ni bilo, Golf pa pospeši malenkost hitreje, je pa tudi lažji. Poraba goriva je za pol litra na 100 km nižja pri Golfu. Poraba pri Alfi zaenkrat še ni opazna (avto ima približno 100 kkm), Golf pa spije kakšen deciliter olja na 5 kkm, a skupno ne več kot pol litra na 15 kkm, ima pa 185 kkm. Kater bo prej crknu... bomo vidli :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po mar 31, 2008 10:12 pm

eno uprasanje avtorju ce lahko..

zakaj sploh razmisljas o dizlu? kup bencinarja in vgradi not plin in mas cenejso in bolj ekolosko voznjo, pa se bencinar je, ne pa neki kar je blo razvit iz traktorjev in delovnih strojev :>

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Napisal/-a bakterija Po mar 31, 2008 11:35 pm

Voith je napisal/-a:eno uprasanje avtorju ce lahko..

zakaj sploh razmisljas o dizlu? kup bencinarja in vgradi not plin in mas cenejso in bolj ekolosko voznjo, pa se bencinar je, ne pa neki kar je blo razvit iz traktorjev in delovnih strojev :>

Tut sam sem razmišljal tako, sem dal avto predelat na plin, ampak me že 5 mesecev na petrolu jeb... da drugi mesec se bo pa dalo tankat plin pri njih. Trenutno imam najbljižjo črpalko s plinom 70km oddaljeno, tank pa 37l. Tako da... Hvala za ta plin..

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po mar 31, 2008 11:41 pm

Word. Pa še v garažo ne moreš.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po mar 31, 2008 11:45 pm

ucer sm bral da bo zdej po novem pri nas pri registraciji ekoloski davek na diesel motor pri osebnih avtih in da bo treba doplacati pribljizno 150e vec pri registraciji ce bos mel dizla.

nafto mate ze najdrazjo, zdj bo se registracija, pa se kej.. se ti bo kr kmal splacal 70km stran vozt in se 3 jeklenke met sabo Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To apr 01, 2008 12:00 am

Kolega, tudi jaz bi imel GTAjko, pa je enostavno predrago vzdrževanje. Jtd me pride za redne servise manj kot me je prej polo 1,4mpi. Ni računice, vsaj za zdaj ne.
Ko pa bo 50% boniteta za osnovno IN kasko, potem bencinar ne bo problem.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 01, 2008 12:24 am

nove raziskave so tut odkrile, da tresljaji v diesel avtih povzrocajo impotenco in ubijajo semencice...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To apr 01, 2008 6:16 am

Voith je napisal/-a:zakaj sploh razmisljas o dizlu? kup bencinarja in vgradi not plin in mas cenejso in bolj ekolosko voznjo, pa se bencinar je, ne pa neki kar je blo razvit iz traktorjev in delovnih strojev :>

Zakaj pa ti potem voziš dizla?

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 To apr 01, 2008 10:31 am

ucer sm bral da bo zdej po novem pri nas pri registraciji ekoloski davek na diesel motor pri osebnih avtih in da bo treba doplacati pribljizno 150e vec pri registraciji ce bos mel dizla.

Resno? Kje si to prebral in kdaj naj bi začel veljat?

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli To apr 01, 2008 10:38 am

mah 1.april pa te fore, brezveze :D

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 01, 2008 4:33 pm

Matjazy je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:zakaj sploh razmisljas o dizlu? kup bencinarja in vgradi not plin in mas cenejso in bolj ekolosko voznjo, pa se bencinar je, ne pa neki kar je blo razvit iz traktorjev in delovnih strojev :>

ker sem k****n, a ni ocitno? :>

ce bi dobu kje poceni avto z vectockovnim plinskim vbrizgom, nebi nikol dizla nabavu. mam pa se 3 bencinarje s skupno kubikazo 7.5L, da odtehta tega 1.6 dizla :lol:

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To apr 01, 2008 5:09 pm

Voith je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:

ker sem k****n, a ni ocitno? :>

ce bi dobu kje poceni avto z vectockovnim plinskim vbrizgom, nebi nikol dizla nabavu. mam pa se 3 bencinarje s skupno kubikazo 7.5L, da odtehta tega 1.6 dizla :lol:

Torej, da povzamemo: "Sicer imam 3 bencinarje, ki vam jih lahko pokažem, vozim pa se z dizlom."

Sicer pa imam tudi jst enega bencinarja.. ki pije natančno toliko kot moj dizl. In npr. do 100 pride hitreje kot tvoji 3je bencinarji. Pa se vseeno z nasmehom vozim v svoji stari, ropotajoči, glasni škatli, za katero se ves čas vali oblak črnega dima.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 01, 2008 5:41 pm

Matjazy je napisal/-a: za katero se ves čas vali oblak črnega dima.

omg omg :o onesnazu bos svet :shock: ti hudoben stric ti :(

ne ubistvu sm se vozu z bencinarjem sam je registracija potekla pa bo sel v garazo na remont in zato rabim ena j***a ropotajoca za umes, da spoznam kako srecen clovek sem da se mi ni treba skos v tem vozt. neves kok je kej dobr dokler ne poizkusis najprej najslabse.

hudo dvomm pa v tisto trditev s pospeskom ;)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To apr 01, 2008 6:12 pm

Voith je napisal/-a:ne ubistvu sm se vozu z bencinarjem sam je registracija potekla pa bo sel v garazo na remont in zato rabim ena j***a ropotajoca za umes, da spoznam kako srecen clovek sem da se mi ni treba skos v tem vozt. neves kok je kej dobr dokler ne poizkusis najprej najslabse.

Dvomiš? Wanna drag?? :D
No, če imaš npr. standardnega porscheja 944 turbo S, ki ima po podatkih 5,7s do 100.. potem ga moja lubica hudoo dol butne :)

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 To apr 01, 2008 6:24 pm

Zdej pa že mene zanima....

sinesport
Nov uporabnik

Napisal/-a sinesport To apr 01, 2008 6:26 pm

tdi je bolsi sm poglej kok autov ga ma.jtd je pa italijanski k....
AL SM JACK. MURN MOJ RALY SOVOZNIK

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To apr 01, 2008 6:34 pm

Matjazy je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:ne ubistvu sm se vozu z bencinarjem sam je registracija potekla pa bo sel v garazo na remont in zato rabim ena j***a ropotajoca za umes, da spoznam kako srecen clovek sem da se mi ni treba skos v tem vozt. neves kok je kej dobr dokler ne poizkusis najprej najslabse.

Dvomiš? Wanna drag?? :D
No, če imaš npr. standardnega porscheja 944 turbo S, ki ima po podatkih 5,7s do 100.. potem ga moja lubica hudoo dol butne :)

Sam a ma tvoja lubica 4 kolesa?..dvomim...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To apr 01, 2008 6:43 pm

speedfreak je napisal/-a:Sam a ma tvoja lubica 4 kolesa?..dvomim...

Seveda nima. Nisem nikjer rekel, da jih ima :)
Samo 2 kolesi ima. Ampak najbol je važn, da zna lubica fino potegnit ane??

Bom povedal še nekaj v sklopu teme. TDI motorjev se ne da metat v en koš. Nekateri so med slabšimi motorji sploh (V6 2.5 TDI 150km) in povzročajo malo morje težav... nekateri drugi pa so biser, kar se tiče delovanja in neuničljivosti (R5 2.5TDI npr. )
JTDje pa bolj slabo poznam. Nisem pa še slišal dosti slabega o njih.
Zadnjič spremenil Matjazy, dne To apr 01, 2008 6:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To apr 01, 2008 6:46 pm

Matjazy je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Sam a ma tvoja lubica 4 kolesa?..dvomim...

Seveda nima. Nisem nikjer rekel, da jih ima :)
Samo 2 kolesi ima. Ampak najbol je važn, da zna lubica fino potegnit ane??

Ja vem da nisi rekel, sam eni niso dojel tega..ja vazn da zna lubca dobr potegnit... ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 01, 2008 7:24 pm

hruske pa jabolka a :D zdej neki oprezam za motornimi sankami, bova sla pol dragat ;)

5.7 je uradn podatek. v resnici se da hitrej spelat. je pa ta masina cipana tko da ma boost tak kot ga ma ta masina v turbo cup avtu. turbo cup ma pospesek 4.4 in koncno 300 :)

http://www.flat-6.net/forum/showcar.php ... del_id=139

drgac pa ce bi mel kksno lepo stezo v slo bi sel takoj mal dirkat ceprou bi zgubu pa useen :D

aja tema je dizel.. hmm zdele sm opral dizla, in je lepsi... a to steje za v to temo? :>
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov