Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če apr 10, 2008 8:30 pm

pa 24/7 isto
Slika

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če apr 10, 2008 11:46 pm

poz!

Tuš ima gorivo od tistega, ki mu ga najceneje proda. Ima tudi iz OMV lager graz. Če ima pa tudi petrolovo gorivo pa ne bom rekel ker ne vem =)

lp, FReAK.
Slika

syncmaster
Nov uporabnik

Napisal/-a syncmaster Ne apr 13, 2008 1:30 am

Težko je verjeti vsem, ki tukaj pišete, menim, da je nekaj postov namenoma zavajajočih.

Lahko vam povem samo sledeče: v SLO obstaja črpalka, ki ima vrhunsko, top of the top gorivo. Če želite ugotoviti katera je to, potem ugotovite iz katere črpalke se dobavlja gorivo v novomeški Revoz za prvo tankanje v nove avtomobile. ;)

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Ne apr 13, 2008 7:34 am

Meni avto žre 1,5L /100km VEČ kot prejšnja leta. Menjal filtre, svečke, žre pa še vedno.
Zdej probavam s katerim bencinom bom naredu največ. Nism še našel :(
L.P.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Ne apr 13, 2008 8:17 am

suhokranjec je napisal/-a:Meni avto žre 1,5L /100km VEČ kot prejšnja leta. Menjal filtre, svečke, žre pa še vedno.
Zdej probavam s katerim bencinom bom naredu največ. Nism še našel :(

lol

DaDo3
Nov uporabnik

Napisal/-a DaDo3 Ne apr 13, 2008 8:35 am

syncmaster je napisal/-a:Težko je verjeti vsem, ki tukaj pišete, menim, da je nekaj postov namenoma zavajajočih.

Lahko vam povem samo sledeče: v SLO obstaja črpalka, ki ima vrhunsko, top of the top gorivo. Če želite ugotoviti katera je to, potem ugotovite iz katere črpalke se dobavlja gorivo v novomeški Revoz za prvo tankanje v nove avtomobile. ;)

kera pumpa je to če ni skrivnost ?? vsaj pm ?? :?:

tsunami13
Nov uporabnik

Napisal/-a tsunami13 Ne apr 13, 2008 9:05 am

Omv je zakon

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne apr 13, 2008 9:32 am

nebivedu je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:še sreča da mam 300m od šihta stran agip pumpo :lol:

Agip ima petrolov bencin, tako da nisi nič na boljšem.

Če je to res potem gre Agip cisterna na Petrol skl. po gorivo in pelje na Agip pumpo. Hecno, v Arclinu pa Stranicah še nisem videl Petrol cisterne.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 13, 2008 11:42 am

js mam zdej za spremembo petrolovo gorivo not, k ni blo izbire pa mi ga dost več žre, mogoč k je avto navajen na mol pa omw...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne apr 13, 2008 12:06 pm

OMV krepko pade. Nič presenetljivega. Vi pa še kar naprej kotalite buče. OMV ni nič dobrega, to je samo v glavah ljudi, ki delajo pri s.p.-jih najemnikih OMV-jevih bencinskih črpalk in pri njih zaposlenih, pa ostalih, ki trobijo kar jim kdo reče.

Petrol je le Petrol, vi pa še naprej nasedajte raznim Hoferjem in Lidlom, ki nimajo za K od slovenske Kvalitete in skrbi za stranko. Samo štancanje za ovce in nič drugega.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Ne apr 13, 2008 12:15 pm

speedfreak je napisal/-a:js mam zdej za spremembo petrolovo gorivo not, k ni blo izbire pa mi ga dost več žre, mogoč k je avto navajen na mol pa omw...

lol

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 13, 2008 12:24 pm

juhica je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:js mam zdej za spremembo petrolovo gorivo not, k ni blo izbire pa mi ga dost več žre, mogoč k je avto navajen na mol pa omw...

lol

nažalost ni lol ampak je res...tud men ni jasn kak to deluje, podobno je če tankam na agipu ali 100tko..vedno poraba naraste in to precej
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Ne apr 13, 2008 1:05 pm

nebivedu je napisal/-a:

kaksen petrolov? daj se najprej prepricaj! :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne apr 13, 2008 1:19 pm

Ne vem, ampak v tej temi je precej nabijanja in bullshita. Vsi ugotavljajo, da po enem tanku je tako drastična sprememba, da potem tam sploh ne tankajo. In to je potem reprezentativni merilni vzorec, al kaj? :shock: :?

Za pravilno ocenjevanje porabe bi moral imeti dovolj veliko število tankanj, da bi se možnost napake čimbolj izničila.

Tukaj je moje povprečje pri raznih dobaviteljih goriv (diesel)

Komentirati moram samo mojo porabo pri MOL-u, ki na prvi pogled izgleda precej nižja kot pri ostalih. MOL-ove pumpe so precej oddaljene od mojih poti, kjer se največ vozim in so večino tudi precej oddaljena od AC-jev. Se pravi, da takrat, ko sem tankal na njih (Ribnica, Litija) je bila v igri predvsem relacijska vožnja s precej manj AC-ja, ki je največji požiralec goriva zaradi višjih povprečnih hitrostih. Ampak še vedno je razlika le in zgolj par deci.

V glavnem jaz v te razlike prav nič ne verjamem razen, če je pri bencinu res toliko bolj odvisna kvaliteta kot pri dieslu.
Priponke
poraba.jpg
Poraba.com

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne apr 13, 2008 3:19 pm

juhica je napisal/-a:

lol

kok lolov si ze v tej temi naklamfu? :D

dejte mer s tem bencinom. bencin je zakon pr ns, avto se dejansko premika naprej pa se pocen je k p*****a tko da sploh nevem kaj se prtozujete skos neki.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Ne apr 13, 2008 4:40 pm

nebivedu je napisal/-a:

Ja kje si pa to slišal? Od kje pa misliš, da Petrol in OMV dobivata gorivo? Poglej na zemljevid, kje se nahaja Slovenija, poglej kje se nahajajo najbližje velike rafinerije in ugotovil boš, da smo popolnoma odvisni od Italije. 75% vsega goriva pri nas je iz Italije. Najbližja Agipova rafinerija je recimo v Benetkah.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po apr 14, 2008 7:43 am

BBoss je napisal/-a:Ne vem, ampak v tej temi je precej nabijanja in bullshita. Vsi ugotavljajo, da po enem tanku je tako drastična sprememba, da potem tam sploh ne tankajo. In to je potem reprezentativni merilni vzorec, al kaj? :shock: :?

Za pravilno ocenjevanje porabe bi moral imeti dovolj veliko število tankanj, da bi se možnost napake čimbolj izničila.

Tukaj je moje povprečje pri raznih dobaviteljih goriv (diesel)

Končno en pameten post. Iz te tabele se lepo vid, da je pri velikem številu vzorcev (Petrol, OMV) razlika v porabi zanemarljiva. Razlike v porabi prinese v glavnem način vožnje (obrati, speljevanje, predvidevanje situacije) in tip vožnje (AC, mesto, relacija...), ne pa dobavitelj! Jst gledam samo na to, da je črpalka novejša, da ima v redu rezervoarje - da je manjša verjetnost kake vode oz. smeti.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po apr 14, 2008 9:14 am

Zgleda je res neki narobe s petrolom! Svojga dizla tankam iz kantic, pa pije manj kot 5l. Zdej sem mal od punce sunnya si sposodu, pa tankam na petrolu.. in zadeva pije 8l!!!
Bo treba res mal bolj podrobno raziskat tole!!!

warmaster
Novinec

ff

Napisal/-a warmaster Po apr 14, 2008 12:19 pm

Na relaciji Velenje Slovenj Gradec je tud ena bencinska KOROBENZ. Jo kdo pozna, jih je več v sloveniji?. Tam sem 2x tankal cca pol leta nazaj nafto, pa sem res naredil cca 60km več z tankom, al pa je sam posledica moje vožnje nevem no.. pa pa zanima kaj več o tej pupmi, k se je nikjer ne omenja....
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po apr 14, 2008 12:54 pm

Matjazy je napisal/-a:Zgleda je res neki narobe s petrolom! Svojga dizla tankam iz kantic, pa pije manj kot 5l. Zdej sem mal od punce sunnya si sposodu, pa tankam na petrolu.. in zadeva pije 8l!!!
Bo treba res mal bolj podrobno raziskat tole!!!

Hehe LOL - drug avto, pa po možnosti še bencinar povrh... Lepa :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov