Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 23, 2008 6:26 pm

el_diablo je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=pQq-4KYBxsI&feature=related

kot sem že prej napisou,najbl pametni in proti temu sistemu so ponavadi tisti ki kakšna stara j***a vozjo,oz. niso še v živo vidli kok sistem sploh dela.

video@2:34 je napisal/-a:in an emergency, drivers may not even realise how dangerous the situation was.

tole je super ja. sploh za mlade voznike ki radi pijejo in tiscijo na polno.

sele pol v klinicnem zve da je bla nevarna situacija ze takrat ko se mu se sploh ni zdela.
Zadnjič spremenil Voith, dne Sr apr 23, 2008 6:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 23, 2008 6:37 pm

esp tega nebi resu.mislm to je cist jasno.
pisem iz iskusenj ki sem jih pridobiu.mam tut esp v tem avtu zj.
in lahko trdim da sem hitrejsi od esp-jako mi rt odnese ga jst ze kontram esp pa sele poj odreagira in mi zajebe celo situacijo.pa me po 3x bol zmece.no me je.zj k se delam norca ga izklopim ker me mot,k mi sred ovinka gas pobere.,pa neki u 3 prazne bremza,k da lah kj zbremza pr 160km/h+
pa da mi nau kdo pameten da esp nima nc z gasom,ker se mi ne da poslusat bistroumnih izjav.
Ni vse res kar napišem

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal Sr apr 23, 2008 6:43 pm

se umikam iz debate preden postanem butast ob bistroumnih izjavah nekaterih sodelujocih :)

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr apr 23, 2008 7:07 pm

iz izkušenj vem,da če voznik ne posreduje(kot je tip na videu),se ne izide glih ok.vsekakor pa elektronika prov pride,sej je niso ljudje brezveze izmislili...
mene je na streho prebrnilo v ovinku pri 65km/h-podobna situacija kot na videu,ampak dost manjša hitrost-pač tko je blo sojeno.. ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 23, 2008 7:09 pm

zoddimmortal je napisal/-a:se umikam iz debate preden postanem butast ob bistroumnih izjavah nekaterih sodelujocih :)

s tem ko si se odlocu za esp, si postal nesmrten in bos uzival v neskoncnem zivljenju. na veke vekomaj. amen

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr apr 23, 2008 7:16 pm

Dečko obvlada, če bi pa počil bi pa itak spet v statistiko nesreč napisal zaradi neprilagojene hitrosti izgubil kontrolo nad vozilom in zapeljal v zaščitno ograjo BLJAK.
Zanima me v koliko primerih bi raziskal pravi vzrok nesreče.

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr apr 23, 2008 7:19 pm

ce bi ksna slavna oseba umrla poj bi bla vrjetn ksna raziskava .za nas obicne smrtnike je pa ze naprej dolocen vzrok.neprimerna hitrost
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr apr 23, 2008 7:33 pm

abbe je napisal/-a:ce bi ksna slavna oseba umrla poj bi bla vrjetn ksna raziskava .za nas obicne smrtnike je pa ze naprej dolocen vzrok.neprimerna hitrost

x2

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal Sr apr 23, 2008 8:06 pm

Voith je napisal/-a:
zoddimmortal je napisal/-a:se umikam iz debate preden postanem butast ob bistroumnih izjavah nekaterih sodelujocih :)

s tem ko si se odlocu za esp, si postal nesmrten in bos uzival v neskoncnem zivljenju. na veke vekomaj. amen

no vidis potem ko ti zmanjka argumentov se zateces k lažem, ti ne zamerim to je tipicno slovensko obracanje besed in natolcevanje sranja zato pa je politika pri nas na nivoju kot pac je, mogoče lahko vnovčiš svoje talente tam.

kot sem ze zgoraj napisal: citiram sam sebe:
-esp ni vsemogocen ce bos priletu pravokotni ovink 100 ti ni pomoči

najprej preberi vse poste in nato napadaj nekoga
pac v nasem primeru imamo avto ki gre prehitro zapelje na oljni madež ravno dovolj da gume izgubijo stik in ga zanese. model je imel sreco ker je bila cesta siroka in je dobro odreagiral sicer bi bila katastrofa..

predvidevam da oljni madež ni bil dolg pol kilometra kajti v tem primeru ga niti on ne bi ujel... pac ravno dovolj da je izgubil stik in ga je zacelo zanasati
ko je on zacel loviti avto je bila podlaga ze normalna to kar je on opravil na normalni podlagi bi esp zagotovo opravil bistveno bolje hitreje in varneje...

ker pa ti in gospodic šumaher ki trdi da je bistveno boljsi od sistema esp kljub dejstvom trdita drugace... po domace povedano vleceta vodo na svoj mlin tako da potvarjata dejstva in hoceta rect da ce zapeljes na olje se guma tako umaze da imas 0% oprijema se pol ure zatem na tisti gumi, ce bi bilo to res tud ta tip ne bi nikol ujel avta in bi se zmazal, tako pa mu je olje samo odneslo avto par metrov zatem pa je bila podlaga ocitno dovolj dobra da se ni razbil, in tocno na taki podlagi bi esp uredil to brez problema... mislim pa da je vsakomur jasno da ce mas elektronko nikakor nisi nesmrten in v tem se tudi strinjam s tabo :lol:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr apr 23, 2008 8:14 pm

gospodic sumaher trdi da je hitrejsi od esp-ja ne boljsi,kar je tudi napisal v ene postu,ce bi malo brau debato bi vedel.pa se zmerajj trdim da hitreje zaznam da mi zacenja odnasati rit kot pa esp.
pa se to kar sem tut ze napisau.pri tisti situaciji nebi esp pomagau,pa ce se se tako hiter,ker ga je v trenutku tko mocno odnesl da brez premikanja volana nebi prisel ven cel neglede na to da ma esp.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr apr 23, 2008 8:18 pm

pri tisti situaciji nebi esp pomagau,pa ce se se tako hiter,ker ga je v trenutku tko mocno odnesl da brez premikanja volana nebi prisel ven cel neglede na to da ma esp.

x2

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr apr 23, 2008 9:05 pm

Fantje to je profi voznik, roka na srce 95% med nami bi končala v ograji ostalih 5% pa bi bili srečkoviči pač!
Tip ga je začel lovit že takoj na začetku v sekundi je reagiral, ves čas je držal glavo in pogled v semri vožnje kar je najbolj pomembno ko te odnese. Volan je motal full hitro in še šaltal je navzdol v enem momentu!
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 23, 2008 9:17 pm

Strokovnjak je napisal/-a:... Esp bi situacijo reševal tako, da bi bremzal na sprednje levo kolo,....

Če te zadek prehiteva, bi ESP bremzal sprednje kolo? Močno dvomim, da je vanj vsajena taka elementarna nelogika! Če pa bi bremzal zadnje levo kolo (in tudi z. desno?), bi verjetno dosti pomagal.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Sr apr 23, 2008 9:29 pm

fare je napisal/-a:Fantje to je profi voznik, roka na srce 95% med nami bi končala v ograji ostalih 5% pa bi bili srečkoviči pač!
Tip ga je začel lovit že takoj na začetku v sekundi je reagiral, ves čas je držal glavo in pogled v semri vožnje kar je najbolj pomembno ko te odnese. Volan je motal full hitro in še šaltal je navzdol v enem momentu!
lp

Tako je to je tudi zelo očitno.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr apr 23, 2008 9:33 pm

Ne morem verjeti kake imate tukaj, da ESP tega ne more rešiti. Na norveškem al kje že na skandinaviji testirajo te sisteme najboljši vozniki. In vedno je ESP uspel premagati oviro, ali pa da avto ni zdrsel iz svoje linije in to celo na ledu. Pol pa da mu oljni madež dela probleme?

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr apr 23, 2008 9:45 pm

jaz osebno proti ESP-ju nimam nič. Bi ga imel v svojem avtu če bi kupoval kej novejšga to sigurno, ampak bi pa imel samo eno zahtevo. Namreč,da ga lahko kadarkoli izklopim za 100%, da mu dobesedno vržem ven napajanje.
Namreč, ko se vozim normalno v službo,na faks... bi imel vklopljenega.
Ker mi pa kdaj pa kdaj zapaše it na ovinke (v bližini imam eno fajn gorsko cesto) pa nočem niti pomislt na kakršnokoli elektroniko. Takrat ugasnem radio, rahlo odprem okno in se 150% skoncentriram na cesto in obnašanje avta toliko da na koncu že prav dobro veš koliko te bo pri naslednjem ovonku odneslo... Evo, to je edini primer kjer nebi hotel imet ESP-ja.
Za vsakdanjo uporabo bi ga pa imel...

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr apr 23, 2008 9:52 pm

Abbe ne vem zakaj ampak malo dvomim, da lahko hitreje reagiraš kot esp, ki kakor sem jaz bral o teh zadeva lahko reagira že v delčku sekunde in vedno ve točno kaj narediti. To so izredno dodelane in izpopolnjene zadeve in si težko predstavljam voznika, ki bi lahko reagiral tako hitro in tako dobro (ti pač ne moreš bremzati po posameznih kolesih, kar je čisto drugače in več ali manj vedno predvsem bolj učinkovito kot če poskušaš avto reševati na klasičen način)

Sicer pa tudi jaz mislim, da je bil tale avto brez espja.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr apr 23, 2008 9:55 pm

reagira dobro in hitro oziroma točno ve kaj mora narediti?ko ti sredi ovinka vzame gas se mi ne zdi glih pametna poteza
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov