ni čudno da je cena d višja od b, saj d uporablja kar 80%+ gospodarstva

Če bi sam plačeval elektriko bi mogoče vedel to da če živiš v bloku plačuješ deljen strošek oz. pavšal na vse stanovalce in letni poračun(merijo 2x letno). Če pa živiš v hiši pa ti porabo merijo bolj pogosto(1x na 3 mesece) in sproti spreminjajo znesek na položnici ker si neodvisen. Tolko o tem !!!bakterija je napisal/-a:fare; jaz se s teboj ne strinjam. Navajaš napačne podatke. Položnice za elektriko so skozi celo leto enake, pozimi in poleti, kajti enkrat letno plačamo poračun, porabljen tok pa se plačuje mesečno v enakih zneskih, tako da ne trosi neumnosti okoli.
im nobody je napisal/-a:jaz sem tud v hiši pa mamo vsak obrok isto pol dobiš pa proračun
Kritik je napisal/-a:Sej niste resni z tem štromom. Kaj bi bilo, če bi se 50.000 gospodinjstev odločilo da namesto ogrevanja z oljem pričnejo z ogrevanjem na štrom. To pomeni razpad elekto sistema. Že tako ali tako poleti težijo da ne kurit klim do konca, ker se bo elektro sistem preobremenil. To mislim da ni rešitev.
Sicer je bil tole čisto off-topic, pa da se vrnemo nazaj na temo.... Goriva bodo v prihodnje tako draga, dokler si ga bo lahko velika večina privoščila. Sicer se nekaj govori o Brazilskem odkritju ogromnih zalog nafte, bomo videl kaj je res in kaj ne...
Je pa res, da smo si slovenčki, tako kot vsak evropski narod, malo razvadili svoje riti in še do bližnje trgovine, ki je morda 300m oddaljena ne gremo več peš, potem se pa benti kolk je vse drago, pa da cene goriva niso vzdržne za naše plače.... vozimo se pa vsaj 10X več kot pred 10 - 15 leti.
Firediver je napisal/-a:Kritik je napisal/-a:Sej niste resni z tem štromom. Kaj bi bilo, če bi se 50.000 gospodinjstev odločilo da namesto ogrevanja z oljem pričnejo z ogrevanjem na štrom. To pomeni razpad elekto sistema. Že tako ali tako poleti težijo da ne kurit klim do konca, ker se bo elektro sistem preobremenil. To mislim da ni rešitev.
Sicer je bil tole čisto off-topic, pa da se vrnemo nazaj na temo.... Goriva bodo v prihodnje tako draga, dokler si ga bo lahko velika večina privoščila. Sicer se nekaj govori o Brazilskem odkritju ogromnih zalog nafte, bomo videl kaj je res in kaj ne...
Je pa res, da smo si slovenčki, tako kot vsak evropski narod, malo razvadili svoje riti in še do bližnje trgovine, ki je morda 300m oddaljena ne gremo več peš, potem se pa benti kolk je vse drago, pa da cene goriva niso vzdržne za naše plače.... vozimo se pa vsaj 10X več kot pred 10 - 15 leti.
Kaj pa, če živiš na podeželju in je prva trgovina 10km stran in moraš res za vsako malenkost iti z avtom?
roberto-82 je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:roberto-82 je napisal/-a:ni mi pa jasno zakaj je bencin ceneje od nafte pa ja bencin delajo iz nafte ne pa nafto iz bencina![]()
Jao, pa preberi moj prejšni post."Nafta" (dizel) ni enako surova nafta
ja vse zastopim sam daljši proces je da dobiš bencin ko pa nafto ane
Kritik je napisal/-a:Sej niste resni z tem štromom. Kaj bi bilo, če bi se 50.000 gospodinjstev odločilo da namesto ogrevanja z oljem pričnejo z ogrevanjem na štrom. To pomeni razpad elekto sistema. Že tako ali tako poleti težijo da ne kurit klim do konca, ker se bo elektro sistem preobremenil. To mislim da ni rešitev....
Energetik81 je napisal/-a:@Maky - mislim da imate vi sončne kolektorje in NE sončnih celic, če ogrevate z njimi vodo... ne splača se delat elektrike iz sonca in jo potem pokurit za segrevanje vode, velik boljše je kar segreti vodo direkt v kolektorjih!
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov