esem je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:..... da niti ne govorim o vrivanju - tipičen primer vrivanja opažam popoldan na Drenikovi v LJ, ko je kolona na pasu za naravnost za prečkanje Celovške, določeni prepotentneži pa gredo po desnem in se nato tik pred semaforjem vrinejo v kolono. Takim bi tako veselo kazni pisal, da bi si enkrat in za vselej zapomnili ter vbili v svojo trdo betico kaj je kultura!

Tudi mene pogrejejo taki. A Drenikova je slab primer, saj prideta z desne dve ulici, kjer šele proti koncu vidiš, da je pas za naravnost zaseden in ne moreš nazaj niti obrnit (promet, ozko) in je edina možnost, da vseeno zapelješ na Drenikovo in upaš, da se te bo kdo usmilil in te spustil v kolono za naravnost. Seveda se to
nikoli ne zgodi (kultura ali "ne boš ti mene"?), tako ostaneš na pasu za desno in da čim manj oviraš (ostale, ki hoćejo desno), greš do semaforja in se poskušaš na startu previdno vrinit v kolono za naravnost, kar je običajno možno brez večjega oviranja.
Enostavno ni nobene druge možnosti za tiste, ki imajo v tistem kotu opravke (več trgovin, 3 glasbene šole, telovadnica itd) ali tam stanujejo in hočejo naravnost čez Celovško. Seveda je vedno še možnost vnaprej računat na kolono za naravnost in se zapeljat pol km nazaj proti Bž in na semaforizirano križišče in spet nazaj - a takih junakov med Slovenci praktično ni (niti drugje).
Tako da tvoj primer kaže tudi na kratkost razmišljanja in nizko kulturo v obratni smeri. Je pa res, da kakšni obvozijo celo kolono po desni in se potem vrivajo. Tudi med njimi sem že bil, ker se mi je mudilo na letališče, saj kljub časovni rezervi nisem pričakoval tako hude gneče. Verjetno se bo marsikdo kdaj vpisal med take - tudi ti. Kar v zapor z njimi! (??) (Tu je odgovoren predvsem Jankovič in ostali pred njim, ki bi - v sodelovanju s policijo -
moral zmanjšati milijone izgubljenih ur človeških življenj zaradi dostikrat pretiranih kolon! Zakaj ne uvedejo kbalitetnega brezplačnega prometa - učinki bi bili mnogoplastni in daljnosežni. Kot npr v Kopru - za ceno vseh mostov, parkirišč itd bi lahko imeli zastonj množico busov in taxijev naslednjih tisoč let.)
Se opravičujem za daljše pogrevanje Off-a - namen je predvsem ta, da pokažem, kako dostikrat kratko razmišljamo in se jezimo, ko pa sami to doživimo, vidimo, da žal druge možnosti dostikrat sploh ni. Tudi sam sem se jezil, dokler nisem parkrat videl neuspešno moledovanje babic in dedkov z otroci iz stranskih ulic (gl. šola, telovadnica?), ki so se poskušali vključiti v kolono za naravnost, nato pa podobno še sam doživel.