Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jun 05, 2008 1:16 pm

adis je napisal/-a:gužva je bila neizmerna saj sem videl na svoje oči kolone in kolooonee ki so se vlekle kot polži...ša malo pa bo to postala vsakodnevna rutina - gužve na lj obroču in ne zaradi nesreč ampak zaradi vse večjega št. avtomobilov žal...

Predvsem pa zaradi tranzita. Včeraj je stalo na tisoče kamionov vseh mogočih vzhodnoevropskih registracij. Kdaj bodo odgovorni zmogli toliko poguma in udarili po mizi ter dvignili cestnino kamionarjem. Vse povsod okoli nas so jo zato pa smo mi fasal ves tranzit, ki nas bo zadušil. Kamionarju se splača tud 100km obvoza čez Slovenijo narest saj bo prišparal na cestninah.

Odgovorni prebudite se in končno začnite delati dobro v korist lastnih državljanov.

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Kraj: malo na Vrhniki, večina v Senožetih :)

Napisal/-a soncy Če jun 05, 2008 1:18 pm

jst sm mogla it na izpit ob 14h. Za v Lj.s smeri Litija ni bilo problema, ni mi bilo pa jasno zakaj je tak kaos. Ob 16:20 sem bila že doma, pa sem šla čez predor golovec. Motilo me je, ker edina informacija, ki jo lahko dobiš o stanju, je poslušanje radia. Po radiju pa samo rečejo, da je vse zabasano, in kamorkoli bomo šli, se ne bomo mogli izogniti gužvi. Jst sm šla izvoz Polje ven, nobene gužve na izvozu, tudi v Polju ne. Čeprav nism vedela če se da pridit tam čez, sem probala, ker nism hotla stat v gužvi. In sm pršla brez problema in gužve. Lahko bi po radiu našteval možne obvoze, bi verjetno pomagalo.
Honda sedan- 6.gen.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Če jun 05, 2008 1:24 pm

bass je napisal/-a:- stanje na sredi križišča - tudi avtobusarji so začeli s tem idiotizmom
(jah je mal gužva, sej bo šlo naprej, ane, kaj pa čem, bomo počakal...)
NE, i**** izrojeni, počakaj PRED križiščem!!!

Jaz po novem ne bom več čakal pred križiščem.

Zadnje tri poskuse, da počakam, se je vedno nekdo zrinil mimo in prehitel v križišče. Enkrat en atej (z otokom v avtu), ki mi potem na naslednjem križišču ni vedel odgovoriti, kje je kupil vozniško. Nato ena mula z radovljiško registracijo in mobitelčkom (lahko tudi simobilčkom) na ušesu (ta je bila sploh nekaj čudna, saj je videla, da cela kolona stoji), nato pa seveda en veliki gaspud (s štirimi krožci in visokim avtom), pred katerim se mora vse umakniti (a niste vedeli ;-)).

Aja. Prvega mojega stavka vseeno ne gre vzeti čisto resno. Nenazadnje ni potrebno, da sem tak **** (vstavite svojo priljubljeno najmočnejšo psovko) kot trije, omenjeni v prejšnjem odstavku.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Če jun 05, 2008 1:39 pm

soncy je napisal/-a:Motilo me je, ker edina informacija, ki jo lahko dobiš o stanju, je poslušanje radia.

O samem stanju avtocest naj bi bile informacije tudi na brezplačni številki 080/2244 (za obroč okoli LJ potem še 5)

Naj bi bile zato, ker sem že večkrat opazil, da so vse, samo ažurne ne. Včeraj, ko se je zabilo tudi v smeri Šentjakob-Fužine-Golovec niso niti pisnili o tem, dokler nisem enega dekleta (na 080/2244-6) trdo prijel in ji pojasnil, da ni dovolj, če se samo trudijo pravočasno objavljati.

Sicer pa imam radio vedno nastavljen na Val202 ali SLO 1 (ta dva sta skupaj povezana v RDS mrežo), vmes pa si vrtim svojo priljubljeno glasbo preko CD. Problem je samo, ker prometna obvestila objavljajo samo približno na eno uro (v tem času se v normalnih razmerah pride že iz LJ do KP).

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Napisal/-a soncy Če jun 05, 2008 2:06 pm

ja no jst teh cifr ne vem. Drgač po radiju sm poslušala parkrat, sm motil me je ko so samo razglablal kaj vse je zabasano in kaj se je zgodilo. Lahko bi pa na veliko razglabljali kje vse se da to obvozit. Ne pa da prav povdarijo, da kamorkoli bomo šli, povsod bo gužva. Al pa da bi že pri Poljiu dali tablo za obvoz proti Litiji. Pač take možnosti...
Honda sedan- 6.gen.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jun 05, 2008 2:16 pm

soncy, npr iz Ljubljane v Kamnik je bilo včeraj kjerkoli nemogoče pridt.
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jun 05, 2008 2:56 pm

soncy je napisal/-a:ja no jst teh cifr ne vem. Drgač po radiju sm poslušala parkrat, sm motil me je ko so samo razglablal kaj vse je zabasano in kaj se je zgodilo. Lahko bi pa na veliko razglabljali kje vse se da to obvozit. Ne pa da prav povdarijo, da kamorkoli bomo šli, povsod bo gužva. Al pa da bi že pri Poljiu dali tablo za obvoz proti Litiji. Pač take možnosti...

Včeraj tudi proti Litiji nega šlo:D:D

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Napisal/-a soncy Če jun 05, 2008 3:16 pm

ja men je šlo, ob 16h ;) Iz uvoza center do Senožeti sem rabila kake 40min. Zmer grem na Šentjakob. Zdj sm prvič šla čez Polje pa skoz Laze v Dolsko in nazaj na glavno cesto. Sj vem, da je odvisno od ure in kraja, samo najslabše je, da greš po ustaljeni poti in upaš da se bo nekak izšlo, čeprav veš, da je nesreča.
Honda sedan- 6.gen.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jun 06, 2008 10:13 am

Skratka jaz vedno bolj uživam s kolesom, ker vsaj v LJ postaja to najhitrejše prevozno sredstvo. Problem je samo, ker izven AC obroča skorajda ni več pametnih kolesarskih stez, razen recimo proti Tacnu in Brezovici.
Kar se pa tiče nesposobnih na ministrstvu za promet in tudi MOL, pa sploh nimam besed...
Izpit pa mora pravzaprav dobiti vsak, čeprav nima pojma o pojmu. Res, za nekaj let bi moral vladati nek pametni diktator, da bi spravil v red to SLO...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe jun 06, 2008 11:01 am

edin problem z bajkom po ljubljani da je to ze skor survival training. pomoje si bom celado umislu ker folk pišuka nic ne gleda iz avtomobilov pa se kolesarskih stez je premau...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jun 06, 2008 11:03 am

Energetik81 je napisal/-a:Skratka jaz vedno bolj uživam s kolesom, ker vsaj v LJ postaja to najhitrejše prevozno sredstvo.

x2

Problem je samo zadnje 2 dni, ko je dež, drugače je pa kolo zakon za LJ. :D
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jun 06, 2008 12:47 pm

Danci in Nizozemci so to pogruntali že 40 let nazaj, jaz pa sem se še 5 let nazaj včasih peljal z avtom od Rožne do Aškerčeve, ker se mi ni dalo 5 min z biciklom... Še več takih zastojev po potrebnih.

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Pe jun 06, 2008 12:53 pm

Zdej k bodo pa še vinjete bo pa še veča gužva po lublan, k se bodo vis obvoznice izogibal.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jun 06, 2008 5:03 pm

ma to ni res...zdle sem rabil skor dve ure iz Lj do Nm...pa ni nikjer nobenga dela na avtocesti, sam tisto zoožanje pred grosupljem in to je totaln zabasal avtocesto...kdaj se bo folk nauču vozit v koloni z normalno konstantno hitrostjo in brez pritiskanja po bremzi. smo štartal, prideš do neke normalne hitrosti, glih prešaltam v tretjo in si mislim zdj bo pa šlo in evo spet usi začnejo bremzat :evil: :evil: GROZA
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Pe jun 06, 2008 10:29 pm

Uribobo je napisal/-a:Zdej k bodo pa še vinjete bo pa še veča gužva po lublan, k se bodo vis obvoznice izogibal.

eh, sj se bomo že navadl... :vrum :atensn
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jun 07, 2008 11:23 am

Če je kdo spregledal - obetajo se novi zastoji - zaradi najslabšega predsednika ZDA vseh časov! Kaj je tega Evropi in Sloveniji treba bilo?
Mar bi ga Čezlužniki raje skrili za prvi grm! :roll: :shock:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jun 07, 2008 11:43 am

esem je napisal/-a:Če je kdo spregledal - obetajo se novi zastoji - zaradi najslabšega predsednika ZDA vseh časov! Kaj je tega Evropi in Sloveniji treba bilo?

+1

upam, da ga kdo ustreli v tisto grdo faco.

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ So jun 07, 2008 11:44 am

Voith, se strinjam,..... sicer pa itak so mu dnevi šteti na predsedniškemu stolčku!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So jun 07, 2008 11:56 am

esem je napisal/-a:Če je kdo spregledal - obetajo se novi zastoji - zaradi najslabšega predsednika ZDA vseh časov! Kaj je tega Evropi in Sloveniji treba bilo?

tlele pa nisem čist na tekočem...kaj se spet dogaja?

drgač pa ja...ustrelit hudiča :P
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago So jun 07, 2008 12:12 pm

gasperozimek je napisal/-a:

tlele pa nisem čist na tekočem...kaj se spet dogaja?

drgač pa ja...ustrelit hudiča :P

V ponedeljek pride grmovje v Slovenijo in posledicno bodo zaprli vse ceste po katerih ga mislijo vozit.
The greatest trick devil ever pulled was to convince people that he doesn't exsist.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov