snikerson je napisal/-a:Take bedake, beri kmete(ki to počnejo), bi blo treba udret.
Tud v motocross sceni se to dogaja. Ker pač nimam vsak dan, prevoza do proge in nazaj, se ponavadi z bljižnimi kolegi zapeljemo mal čez hosto in po cestah za delovne stroje. Odkrili smo novo cesto v naši neposredni bližini, in je blo prvih par dni super, malček šodra, malček zemlje, super za te vrste motor. Problem je nastal, ker pač ob koncu te ceste se moraš peljat cca 500m po asfaltu mimo "kmeta". In to je njemu šlo očitno tako v nos, da nas je naslednji dan za nepreglednim ovinkom čakal drevešček čez cesto, ampak ravno tako velik, da si se fajn skobacal preko belance po kamenju. Ok, kolega uspe nekako ustavit, jaz se odmaknem drevesu in padem v obcestni jarek. Razen malček potegnjenih križev na motorju druge škode ni bilo. Med pobiranjem in vlačenjem motorja iz grabe preklinjam vsega boga, nakar se nekako le pomirim. Takrat se niti zavedal nisem, da bi pač kdo to nastavu oz. bi bil sposoben tega. Ok, jaz se pomirim, spijem en sokec iz nahrbtnika in gremo dalje. Nekak me je tisti dan volja do divjanja minila, zato sm le počasi odcruzal proti domu. Te sreče pa ni mel kolega. 300m pred mano se je konkretno zagnal čez majhno klančino, ampak glej ga zlomka, ob fiksnem pristanku na oba kolesa ga je čakal drot (žica) napeljana čez cesto in to preseka vsaj 2,5mm. Njega zahakla na trebuh (si sploh neznam predstavljat kaj bi blo če bi sedel) in ga dobesedno obrne na svoji osi 2x, medtem, ko je motor počakal 20m dalje. Takrat bi od jeze najraje kmetu zažgal vse poslopje, vendar mu nemorm ničesar dokazat, saj ga nisem dobil poleg. No, da se vrnem. Kolegu je prerezalo dres, nato pa se je žica ustavla v želvi ki jo je nosil pod dresom. Kaj bi blo če je nebi imel, oz če bi sedel nočem niti pomislit.
Tak da, tudi zdrava pamet te včasih ne obvaruje pred nesrečo.
damjan, tud iz moje strani čimprejšnje okrevanje...